Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hétfőn tengelyig süllyedtem, nem akadtam el,de a gumi meg a dob szíjtárcsája közt megtelt sárral! Mondta az ürge két hét?, annyi biztos mondom! Ma telefonál vágni kéne hétfőn, meg nagy lett a tarló /1 kerültem/ ha nem vágom keres mást, keress én nem sértődöm meg!Kár hogy nem csináltam fényképet!
Válasz #571. hozzászólásra
A sajátjukat hordatják bérbe a csabacsüdiekkel, szénásiak meg szalmáznak, hiába volt állami cég!? Behozom /behozatom/ a városba az erőhöz ,ha javító lesz!
Nem adtunk nekik semmit. De nem mi voltunk az egyetlenek. Keresztapám vitte a miénket, két kamion állt előtte és egy nagy BSS pótkocsi mögötte. A kinti sík tárolójuk délutánra betelt. Különben nem tom mi alapján csinálták.
Válasz #567. hozzászólásra
AZ én búzám meg ott van, 200 méterre, s nem veszik! A győzködés mennyit jelent "összegben"? Mondjuk én nem adnák egy petákot sem!!
Sziasztok!! Én ma is tulvagyok a két kibb nagy elakadáson!!! De enek elenére azt mondom ha lasan is de szárad a terep... Aug 20 ra akár lehet is végezni..{::}{::}{::}
Várhatóan 3,5-4 millió tonna búza terem az idén
2010.7.14., 21:20
Valamivel több mint egymillió hektár termőterületről 3,5-4 millió tonna búza betakarítása várható országosan - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárügyekért felelős államtitkára
Az államtitkár az országos aratási koordinációs bizottság budapesti ülését követően nyilatkozott.
A statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 4,4 millió tonna búza termett 1,142 millió hektáron.
Czerván György kifejtette: ez a búzamennyiség fedezi az ország kenyérgabona-szükségletét, várhatóan még kivitelre is jut belőle.
Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a hektáronkénti hozamok területenként nagyon eltérőek, attól függően, hogy milyen volt az időjárás az adott régióban.
Az államtitkár közölte: az őszi árpa aratásával gyakorlatilag végeztek a gazdálkodók. A hektáronkénti termésátlag 3,6 tonna, összesen mintegy 190 ezer hektárról került magtárakba a termés.
Az őszi búza esetében a terület mintegy 20 százalékán vágták le a gabonát.
Czerván György jelezte: a tárca tisztában van a gazdálkodók finanszírozási nehézségeivel, s azzal hogy a gabonatermesztés az idén sok helyen veszteséges lesz. A veszteség elérheti a hektáronként a 40-60 ezer forintot, amit a területalapú támogatás csak mérsékelhet, de teljes mértékben nem kompenzálhat.
Az államtitkár elmondta, pénteken egyeztet az agrárfinanszírozásban érintett pénzintézetekkel és garantőr szervezetekkel a meglévő gazdálkodói hitelek átütemezéséről, a közraktár-finanszírozásról, valamint új forgóeszköz-hitelkonstrukciók kidolgozásáról és az ezekhez kapcsolódó kamattámogatásról.
szép lassan mocorog az árpa ára felfele a tőzsdén. már 28500. tegnap is és ma is 1000-el ment fel. szerintem a búzával is ez lesz mikor befejeződik az aratása. tavaly az árpa eladhatatlan volt
Válasz #551. hozzászólásra
A fuzáriumos szemek nagy része kirostálható,megveszik takbúzaként,rostálás után az egyébkét jó paraméterekkel rendelkező magból étk.búza lesz...
én azt hallotam az östermelöiröl nem tom milyen formába lesz igaz h viktorék megakarják szüntetni és helyette ezt a 16%-os adokulcsot
de remélem nem csinálják meg és cak gondolkoztak ezen
Tegnap lejött az árpa 27q,repce 17q,siralmas.A búzának sokhelyen még zöldes a szára.Havernak triti ami olyan gyönyörü volt hogy megszólalt 31 q.Mi van itt?
Két sor Harvesan-t kapott, de nem ért neki semmit, pedig pont jókor kapta őket, igaz a levele nem is lett gombás, csak a kalászok. Nem tom mit csinálnak a fuzáriummal, de az már az ő gondjuk. Mondtuk nekik hogy úgy rizs ahogy van szóval ne számoljanak jó minőségre, de a lényeg hogy megveszik.
A sikér az 30, de agyig fuzáriumos (22%). Az átlag olyan 30q/ha körül alakul. Igazából úgy sikerült elpasszolni, hogy csak vizet mérnek és megy takarmánynak 2600+komp, ha jól emlékszek.
hát jol mondod
tegnap voltam méretni a mászájuknál és mondta a nö h 2ezertöl 3igvan az eggyik osztály ez lényegéban a takarmány. ide 30sikerik van. de mondta h a max a másik kat.ban vami 3400ft körül de azt mondja nem sok oylan van..
hát ahogy hallom elég szarul..
30qtol- felfele de hallotam olyat is aki 72q-t mondott de szerintem tuloz jocská.. és azt is modja h a övébe nem volt gombás.. egy szemse és azért csodálkozokk mert én szortam lenekik ugyan azzzal mint a miénket és nekünk is van benne
825 hozzászólás
Válasz #569. hozzászólásra
Hétfőn tengelyig süllyedtem, nem akadtam el,de a gumi meg a dob szíjtárcsája közt megtelt sárral! Mondta az ürge két hét?, annyi biztos mondom! Ma telefonál vágni kéne hétfőn, meg nagy lett a tarló /1 kerültem/ ha nem vágom keres mást, keress én nem sértődöm meg!Kár hogy nem csináltam fényképet!
szia! az melyik amelyik a nagyhegyesröl megyünk felétek ??
Válasz #571. hozzászólásra
A sajátjukat hordatják bérbe a csabacsüdiekkel, szénásiak meg szalmáznak, hiába volt állami cég!? Behozom /behozatom/ a városba az erőhöz ,ha javító lesz!
Válasz #569. hozzászólásra
Én tegnapelőtt belementem azokba amiket ott kellett hagyni árpából... ugyanott ugyanúgy akadtam el
Válasz #570. hozzászólásra
Nem adtunk nekik semmit. De nem mi voltunk az egyetlenek. Keresztapám vitte a miénket, két kamion állt előtte és egy nagy BSS pótkocsi mögötte. A kinti sík tárolójuk délutánra betelt. Különben nem tom mi alapján csinálták.
AZ én búzám meg ott van, 200 méterre, s nem veszik! A győzködés mennyit jelent "összegben"? Mondjuk én nem adnák egy petákot sem!!
Sziasztok!! Én ma is tulvagyok a két kibb nagy elakadáson!!! De enek elenére azt mondom ha lasan is de szárad a terep... Aug 20 ra akár lehet is végezni..{::}{::}{::}
Válasz #566. hozzászólásra
A VM szerintem alaposan felülbecsüli a várható termést.
Válasz #557. hozzászólásra
Üdvözlet! Ahová az árpa is ment, Újvárosra. Kicsit sokat kellett győzködni de végül csak befogadták.
Várhatóan 3,5-4 millió tonna búza terem az idén
2010.7.14., 21:20
Valamivel több mint egymillió hektár termőterületről 3,5-4 millió tonna búza betakarítása várható országosan - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárügyekért felelős államtitkára
Az államtitkár az országos aratási koordinációs bizottság budapesti ülését követően nyilatkozott.
A statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 4,4 millió tonna búza termett 1,142 millió hektáron.
Czerván György kifejtette: ez a búzamennyiség fedezi az ország kenyérgabona-szükségletét, várhatóan még kivitelre is jut belőle.
Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a hektáronkénti hozamok területenként nagyon eltérőek, attól függően, hogy milyen volt az időjárás az adott régióban.
Az államtitkár közölte: az őszi árpa aratásával gyakorlatilag végeztek a gazdálkodók. A hektáronkénti termésátlag 3,6 tonna, összesen mintegy 190 ezer hektárról került magtárakba a termés.
Az őszi búza esetében a terület mintegy 20 százalékán vágták le a gabonát.
Czerván György jelezte: a tárca tisztában van a gazdálkodók finanszírozási nehézségeivel, s azzal hogy a gabonatermesztés az idén sok helyen veszteséges lesz. A veszteség elérheti a hektáronként a 40-60 ezer forintot, amit a területalapú támogatás csak mérsékelhet, de teljes mértékben nem kompenzálhat.
Az államtitkár elmondta, pénteken egyeztet az agrárfinanszírozásban érintett pénzintézetekkel és garantőr szervezetekkel a meglévő gazdálkodói hitelek átütemezéséről, a közraktár-finanszírozásról, valamint új forgóeszköz-hitelkonstrukciók kidolgozásáról és az ezekhez kapcsolódó kamattámogatásról.
Forrás: MTI
Válasz #564. hozzászólásra
Pedig vannak itt akik azt mondták , hogy kukoricán túl is van élet .... (de az nekem nagyon sovány élet lenne)
Válasz #562. hozzászólásra
hú Pistám! évek óta olvasgatlat és kukoricán kivül más nem ugrik be
ti bereaktároztátok az árpát?
Válasz #549. hozzászólásra
Olyan növény (- ek) melyek hoznak egy csöppnyi hasznot is.
szép lassan mocorog az árpa ára felfele a tőzsdén. már 28500. tegnap is és ma is 1000-el ment fel. szerintem a búzával is ez lesz mikor befejeződik az aratása. tavaly az árpa eladhatatlan volt
Válasz #551. hozzászólásra
A fuzáriumos szemek nagy része kirostálható,megveszik takbúzaként,rostálás után az egyébkét jó paraméterekkel rendelkező magból étk.búza lesz...
én azt hallotam az östermelöiröl nem tom milyen formába lesz igaz h viktorék megakarják szüntetni és helyette ezt a 16%-os adokulcsot
de remélem nem csinálják meg és cak gondolkoztak ezen
a milyénket még nem vágtuk le..
de amugy a nagisznak szoktuk bevinni a keveröbe mert más nem veszi szerzödést meg senki nem köt rá..
Válasz #548. hozzászólásra
komi!!! hova adtátok el a búzátokat ha szabad tudni????
Válasz #555. hozzászólásra
Mi van az őstermelőivel???
Mit tudsz?
nem vagyok ember.. de sajna lemerem fogadni h az idei szar év sok gazdaságot megválaszt.
föleg jövöre is ha meg szüntetik aaz östermelöit
Arpa 35q/ha, azt mondjak, nagyon jo sorarpa. Csak azt mutassak meg, hogy sorarpabol kinek terem 50q hekinkent... Mert ennyivel szamol a termelteto:-)
sok geci esö
alig van szem a kalászokban
Tegnap lejött az árpa 27q,repce 17q,siralmas.A búzának sokhelyen még zöldes a szára.Havernak triti ami olyan gyönyörü volt hogy megszólalt 31 q.Mi van itt?
Válasz #550. hozzászólásra
Két sor Harvesan-t kapott, de nem ért neki semmit, pedig pont jókor kapta őket, igaz a levele nem is lett gombás, csak a kalászok. Nem tom mit csinálnak a fuzáriummal, de az már az ő gondjuk. Mondtuk nekik hogy úgy rizs ahogy van szóval ne számoljanak jó minőségre, de a lényeg hogy megveszik.
Válasz #548. hozzászólásra
És a fuzissal mit tudnak csinálni?hányszor gombáztátok és mivel?
Válasz #509. hozzászólásra
mi van helyette? kivonultunk bálázni . vártuk a harmatot. már majdnem lejött, amikor elkezdett fújni a szél
Válasz #547. hozzászólásra
A sikér az 30, de agyig fuzáriumos (22%). Az átlag olyan 30q/ha körül alakul. Igazából úgy sikerült elpasszolni, hogy csak vizet mérnek és megy takarmánynak 2600+komp, ha jól emlékszek.
Válasz #546. hozzászólásra
Milyen lett a minőség átlag meg ilyenek?
Válasz #544. hozzászólásra
Holnaptól én leteszem a gépet, végzek a búzával, aztán kis mtz bütykölés és lehet menni bálázni meg tárcsázni.
Válasz #544. hozzászólásra
Még vagyok
Hol vagytok KOMBÁJNOS KOLLÉGÁK? Csak én tartom a FRONTOT? Már én is kezdek ásítozni!!
Válasz #541. hozzászólásra
Szanbergnek nagyon tetszene, persze nekem is!! Vagy magam melléfordulok, vagy kiborozdolok!!
csunya ez a kombánj szerintem..
ma pont egy massytöl hordtam a szemet
Válasz #539. hozzászólásra
Konkrétan sehogy.
Hogy hála annak a Magasságosnak!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CKBCUYFONf0
Aratási körkép!
Ti hogy nyomjátok?
hát jol mondod
tegnap voltam méretni a mászájuknál és mondta a nö h 2ezertöl 3igvan az eggyik osztály ez lényegéban a takarmány. ide 30sikerik van. de mondta h a max a másik kat.ban vami 3400ft körül de azt mondja nem sok oylan van..
nem csortam
hanem megegyeztünk h a leszorásért nem fizetnek ha nem ök adják a cuccost
Válasz #531. hozzászólásra
Felénk is vannak ilyen nagyot mondók!
Válasz #532. hozzászólásra
huuuuuu baxxná meg magát a nagisz ott ahol van
persze vannak hang emberek mindig nem kell foglalkozni velük
keverö mit ad érte nálatok a tak. -ért ???
Szóval csórtál tőle anyagot a magatokéra is...
legalább leveszi a nagisz.. de 2ezertöl kezdödik az ára és 10szemböl kiszámolják mennyi gombás azalapján szoroznak osztanak..
hát ahogy hallom elég szarul..
30qtol- felfele de hallotam olyat is aki 72q-t mondott de szerintem tuloz jocská.. és azt is modja h a övébe nem volt gombás.. egy szemse és azért csodálkozokk mert én szortam lenekik ugyan azzzal mint a miénket és nekünk is van benne
Válasz #529. hozzászólásra
hogy adják felétek a búzák???
nálunk 4-6 tonna közt nyomja
ti megusztátok legalább most
de hála istennek jég nem volt.. a környéket sok felee megszorta mostanában de mi eddig lekopogom kimaradtunk
Válasz #527. hozzászólásra
igen a sok viz már árt neki :(((
remélem a napra kibirja öszig:( abbol lenne legalább egy kis pénz...
de azt mondják van olyan amibe van már szártö rothadás meg ehez hasonlok
Válasz #525. hozzászólásra
ejj nem semmi !!!!!mi szovát alatt vágtuk ott 2mm volt de a földesi hidnál már leszakadt az ég