Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Apáé #2268. hozzászólásáraTegnap estefelé a csapadék /27+10mm/ után eléggé szépen kezdett zöldülni.
De a reggeli majd -6 fokra eléggé /eltünt/.
Eső előtt kapott 50 kg N/ha pétisó fomrájában ami könnyel felvehető.
Remélem jó egy hét mulva valami javulást láok.
Ha javul akkor kap nitroszolt, de ha nem kukurica megy a helyébe.
Januárban, februárban kikelt őszi árpa sokáig állt 1-2 leveles állapotban a szárazság miatt.
Jelenleg április van és végre megjött a csapadék.
Várható még az említett őszi árpánál bokrosodás, vagy arra már "elvénült" ???
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraSajnos az enyém is hasonló.
Igaz, tavaszi árpa ősszel vetve. November 25-én vetve, másnap közel 30-40 mm lecsapó eső..most elég cserepes a teteje..jövő héten ha lesz eső sztem megindul és lesz belőle még egy közepes termés a tavalyi 90 mázsás árpát sztem el kell felejteni...
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraNem olyan régen még az enyém is hasonló volt! Azért te jóval északabbra vagy. A két kép közt egy nap telt el és ez a legjobb része
Válasz RARGAkèny #2254. hozzászólásáraEz 13,5 ha-os parcella. Multban ezt emlegettem, hogy mennyire "gatya".
Ma volt kint a biztosítós, csak a fejét tekergette. Leggyengébb árpa, amivel találkozott. Október 8. vetés. Bokrosodásnak nincsen látszatja, és ha marad a száraz idő, akkor nagy valószinüséggel kukoricát teszek bele.
Van még egy 5,7 Ha-os kissebb parcella, ott jobban néz ki, de az sem főnyeremény, Ha kimegyek oda, készitek képet arról az árpáról is.
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraAz összes ilyen???? Vagy csak 1-2 ha?? Rakjál fel a jórol is..
Nekem az árpám nagyon szép volt, de most csúnyán megfagyott. A búzám közepes, volt már rosszabb is....
Válasz trikolor5 #2245. hozzászólásáraKöszi. Sose volt ilyen vetesem.
Kapott mar 150kg műtrágyát de kéne meg neki anyag, kínomban a héten fujok ra leveltragyat hátha bírja még
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraÉn meghagynám. Májusban majd megmutatja mi lesz belőle. Ha esős lesz a május le kel kaszálni/bálázni takarmánynak, és utána bevetni herével.
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraHelló.
Talán két éve kaptam egy kis parcellát, sok mindenre már nem volt idő, az állatoknak hagyott kombájntiszta árpát vetettem vissza. Igazából "vad" föld volt, a cél a gyommentesítés volt. Tavasszal két részletben kapott 450kg MAS-t, aztán ennyi. Igaz akkor azért esegetett eső is, 36q-t adott a fél ha. Akkor bejött, de erre nem lehet számolni ilyen termelési rendszerrel, az idén meg végképp.
Főleg a mostani inputárak és eső (nemeső) mellett nehéz okosnak lenni. Ha nem nagy terület, még akár meg is lehet próbálni, a lucernamag ára ha már visszajön, azt nem bukod el.
üdv mindenkinek!tavaly augusztusba ellet vetve a lucerna gyakorlatilag porba.az esőhiány miatt a talajelőkészités:grúber2X25centi mélység,majd ásóborona.végül vetés.az eső nagyon késő jött meg.
lényeg:az elővetemény árpa volt.ami 100qvolt/ha.levolt dőlve,mintha úthenger ment volna átt rajta.kb rengeteg árpa a tarlón maradt.
most úgynéz ki a tábla,mint egy sima árpavetés.lucernának nyoma nincs.
kéérdés:ebből az árpából lehet valamit kihozni aratásig??(idén még nem lett etetve)
esetleg tapasztalata valakinek?
vagy maradjon a B verzió:ekét neki,aztán ujra lucerna.?
Válasz Apáé #2227. hozzászólásáraÁprilisig valószínű még nem indul szárba mert hideg lesz.
Addigra elérhetőnek kellene lenni a növénynek.
Bokrosodaskor van a kalászdifferencialódás. Eldől mekkora lehet, szarbaindulasig kiadott nitrogén meg hatással van a vegetatív tömegre is ami hatással van a termés mennyiségre szintén.
Válasz kukaccsosz #2226. hozzászólásáraJó,akkor inkább ugy kérdezem,hogy mikor van annak az ideje nagyából,amikor még a nitrogén terméstöbletet eredményez és nem "csak" minöségnövekedést?
Üdv! Az árpánál mikor döl el a terméspotenciál,milyen állapotban?
Még nem szórtam mütrágyát,most jönnek az erös minuszok és ugy gondoltam,hogy idöben lesz az 7nap mulva is.
3422 hozzászólás
Válasz hegesztocsabi #2270. hozzászólásáraMég a végén megmarad.
Mit számít a meleg meg az eső.
Válasz hegesztocsabi #2270. hozzászólására03 -23 án ilyen volt ilyen volt
Hát az ennyém ennyit változot
Válasz Apáé #2268. hozzászólásáraTegnap estefelé a csapadék /27+10mm/ után eléggé szépen kezdett zöldülni.
De a reggeli majd -6 fokra eléggé /eltünt/.
Eső előtt kapott 50 kg N/ha pétisó fomrájában ami könnyel felvehető.
Remélem jó egy hét mulva valami javulást láok.
Ha javul akkor kap nitroszolt, de ha nem kukurica megy a helyébe.
Válasz Sk Laci #2267. hozzászólásáraBe fog bokrosodni gyorsan
Januárban, februárban kikelt őszi árpa sokáig állt 1-2 leveles állapotban a szárazság miatt.
Jelenleg április van és végre megjött a csapadék.
Várható még az említett őszi árpánál bokrosodás, vagy arra már "elvénült" ???
Válasz meszmisi #2265. hozzászólásáraCsak gomba egyenlőre
Sziasztok.
Másnál is vannak bogarak? Tegnap vettem észre szerencse permetezés előtt így kaptak rovarölőt.
Sziasztok!
Ki mikor kezdi a gomba/rovar ölőzést? Ma szórtam műtrágyát láttam pár árpabogarat rajta. Csütörtöktől eső és fagyok. Utána terveztem fújni.
Mutheten kapott yarat keserűsoval, ma meg egy kis műtrágyát hátha bejön az eső.
Válasz RARGAkèny #2256. hozzászólásáraSajnos itt is ilyenek az árpák. A -10 fok odab*szott rendesen
Válasz Bobo77 #2258. hozzászólásáraAz első kép reggeli fagy után készült, a másik kép meg éjszakai fagy nélküli reggelen.
Igazam van?
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraSajnos az enyém is hasonló.
Igaz, tavaszi árpa ősszel vetve. November 25-én vetve, másnap közel 30-40 mm lecsapó eső..most elég cserepes a teteje..jövő héten ha lesz eső sztem megindul és lesz belőle még egy közepes termés a tavalyi 90 mázsás árpát sztem el kell felejteni...
Talán egy eső jót tenne neki
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraNem olyan régen még az enyém is hasonló volt! Azért te jóval északabbra vagy. A két kép közt egy nap telt el és ez a legjobb része
Válasz RARGAkèny #2256. hozzászólásáraÖrülnék ha ilyen árpám lenne!
Lefagyott árpa
Válasz RARGAkèny #2254. hozzászólásáraEz 13,5 ha-os parcella. Multban ezt emlegettem, hogy mennyire "gatya".
Ma volt kint a biztosítós, csak a fejét tekergette. Leggyengébb árpa, amivel találkozott. Október 8. vetés. Bokrosodásnak nincsen látszatja, és ha marad a száraz idő, akkor nagy valószinüséggel kukoricát teszek bele.
Van még egy 5,7 Ha-os kissebb parcella, ott jobban néz ki, de az sem főnyeremény, Ha kimegyek oda, készitek képet arról az árpáról is.
Válasz Sk Laci #2253. hozzászólásáraAz összes ilyen???? Vagy csak 1-2 ha?? Rakjál fel a jórol is..
Nekem az árpám nagyon szép volt, de most csúnyán megfagyott. A búzám közepes, volt már rosszabb is....
Válasz hegesztocsabi #2248. hozzászólásáraEs én mit mondjak?
Orulnek ha már itt tartanánk.
Válasz hegesztocsabi #2248. hozzászólásáraHujuj ott mi történt?
Válasz hegesztocsabi #2248. hozzászólásáraMintha a sajátomat látnám!
Válasz hegesztocsabi #2248. hozzászólásáraasztakurva!!
Válasz JDati #2244. hozzászólásáraHát akkor mi mit mondjunk?
köszönöm a hsz-eket gazdatársaim!!!
kezd telelenni a hócipőm ezzel az aszállyal...
Válasz trikolor5 #2245. hozzászólásáraKöszi. Sose volt ilyen vetesem.
Kapott mar 150kg műtrágyát de kéne meg neki anyag, kínomban a héten fujok ra leveltragyat hátha bírja még
Válasz JDati #2244. hozzászólásáraBokrosodása viszont patent!
Szenvedünk
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraÉn meghagynám, aratás után meg mehet a lucerna megint.
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraÉn meghagynám. Májusban majd megmutatja mi lesz belőle. Ha esős lesz a május le kel kaszálni/bálázni takarmánynak, és utána bevetni herével.
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraSzerinted az új lucernából lenne ilyen időben valami?
Válasz fexco #2239. hozzászólásáraHelló.
Talán két éve kaptam egy kis parcellát, sok mindenre már nem volt idő, az állatoknak hagyott kombájntiszta árpát vetettem vissza. Igazából "vad" föld volt, a cél a gyommentesítés volt. Tavasszal két részletben kapott 450kg MAS-t, aztán ennyi. Igaz akkor azért esegetett eső is, 36q-t adott a fél ha. Akkor bejött, de erre nem lehet számolni ilyen termelési rendszerrel, az idén meg végképp.
Főleg a mostani inputárak és eső (nemeső) mellett nehéz okosnak lenni. Ha nem nagy terület, még akár meg is lehet próbálni, a lucernamag ára ha már visszajön, azt nem bukod el.
üdv mindenkinek!tavaly augusztusba ellet vetve a lucerna gyakorlatilag porba.az esőhiány miatt a talajelőkészités:grúber2X25centi mélység,majd ásóborona.végül vetés.az eső nagyon késő jött meg.
lényeg:az elővetemény árpa volt.ami 100qvolt/ha.levolt dőlve,mintha úthenger ment volna átt rajta.kb rengeteg árpa a tarlón maradt.
most úgynéz ki a tábla,mint egy sima árpavetés.lucernának nyoma nincs.
kéérdés:ebből az árpából lehet valamit kihozni aratásig??(idén még nem lett etetve)
esetleg tapasztalata valakinek?
vagy maradjon a B verzió:ekét neki,aztán ujra lucerna.?
Válasz Adamkah94 #2232. hozzászólásáraEgy kis folyékony nitrogén műkaki se lenne káros, némi keserű sóval.
Válasz bendix #2233. hozzászólásáraEz biztos hogy fagy,az enyém is ilyen a Völgyesi részén,pedig a gyökere nedvesbe van...
Válasz Adamkah94 #2232. hozzászólásáraJovoheten a +15,semmi eső is oda fog verni sajnos...
Válasz bendix #2233. hozzászólásáraFagy megártott neki sajnos ????
Válasz bendix #2233. hozzászólásáraSzerintem a fagy, itt mind szépen bezőldült. Aztán múlt hétvégén a -15C nagyon betett nekik, de reggelre is -9 volt
Válasz Adamkah94 #2232. hozzászólásáraFagy csípte meg attól ilyen sárga vagy vízhiánya van?
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-06 08:33:14
Válasz kukaccsosz #2229. hozzászólásáraTavaly április 10-én ekkora volt már a kalász:
Válasz Apáé #2227. hozzászólásáraÁprilisig valószínű még nem indul szárba mert hideg lesz.
Addigra elérhetőnek kellene lenni a növénynek.
Bokrosodaskor van a kalászdifferencialódás. Eldől mekkora lehet, szarbaindulasig kiadott nitrogén meg hatással van a vegetatív tömegre is ami hatással van a termés mennyiségre szintén.
Válasz Apáé #2227. hozzászólásáratavaly februar 13an 2q karbamidot, marcius 25en 115kg ns-t kapott es 97q lett a su ellen.
Válasz kukaccsosz #2226. hozzászólásáraJó,akkor inkább ugy kérdezem,hogy mikor van annak az ideje nagyából,amikor még a nitrogén terméstöbletet eredményez és nem "csak" minöségnövekedést?
Válasz Apáé #2225. hozzászólásáraVan ahol már ősszel (ha ki tudott kelni időben) van ahol most márciusban.
Ki kell menni és megnézni.
Válasz kukaccsosz #2224. hozzászólásáraMIkor befejezödik? Az kb március legvége?
Válasz Apáé #2223. hozzászólásáraBokrosodaskor
Üdv! Az árpánál mikor döl el a terméspotenciál,milyen állapotban?
Még nem szórtam mütrágyát,most jönnek az erös minuszok és ugy gondoltam,hogy idöben lesz az 7nap mulva is.