Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bendix #1861. hozzászólásáraÉn meg úgy jártam hogy kalászhányásban kapott duett ultrát, az pont így néz ki mint a tiéd.2-2.5 hektár táblán belül nem kapott semmit, annak meg nincs baja a zászlós levelének.
Válasz Berkó_ #1863. hozzászólásáraEz az alap hogy vetés, aratás csak ünnepnap és vagy vasárnap kezdődhet! Máskor kezdeni szinte lehetetlen és főbenjáró bűn!
Válasz bendix #1862. hozzászólásáraA legjobb szerekkel kezelt árpak sem tökéletesek felénk sem.
Ilyenkor szoktam megnézni néhány kezeletlent, és akkor látszik, hogy mi a különbség.
A kép alapján talán ramularia lehet a levélen, de sok helyen láttam élettani foltosodással és lisztharmattal vegyesen.
A kalászon is lehet talán ramularia vagy szenptoria, de a fuzarium sem kizárt.
Én is találtam ilyesmit, de szerencsére nem sok van. Nem tudtam eldönteni mi is valójában.
Örömmel olvasom, más is olyan elvetemült, hogy egy szép vasárnapi napon kezdene az aratáshoz, mint én.
Most néztük körbe a területeket cimborával, még jó 3 hét kell azért, szép egészségesek, és sok sarjú kalász is van rajta.
Válasz medikus #1845. hozzászólásáraDe pontosan a relatív foszforhiánytól,ennyi kül9önbség lehet a genetikájuk közt, más példával ha egy európai fehérembert meg egy beduint kiraknak egy csepp víz nélkül a szahara közepén, nagy valószínűséggel mindkettő ott pusztul, csak a beduin két nappal tovább bírja...
Válasz medikus #1842. hozzászólásáraÚgy van az, ahogy Kukaccsősz leírta, amit te látsz, az a fajták közti különbség, konkrét esetben a syngenta valamivel jobban tűri a hideget..ha még kitart a hűvös egy ideig, majd az is belilul...
Válasz kukaccsosz #1826. hozzászólásáranálam kiderült ez nem így van!A mag hiány miatt középre vetett Dkc lila,fekete,mellette 2 oldalt a Syngenta meg zöld!az miért zöld?
Válasz mtz1221 #1818. hozzászólásáraNekem a Pio tavaly nagyon durva volt, repce után ment. Már attól féltem, hogy tárcs lesz. Megjött a meleg kapott egy foszfor Yara lombtrágyát ée 130 q lett. Persze a késés miatt a vizet nehezen adta le.
Válasz kukaccsosz #1826. hozzászólásáraŐsszel szántás előtt kaptak 180-200 kg mappot nálam. Létezik hogy a hideg miatt nem tudják felvenni, vagy a rengeteg hideg eső kevert be nekik az elmúlt hetekben ?
Válasz Gumóka #1824. hozzászólásáraRepce utáni lilulás felénk is ismerős jelenség.
Az egyértelműen foszfor ellátási probléma.
Egy évben repce után a terület egy része kapott komplexet magas foszfortartalommal sor mellé a másik része csak nitrogént és egyértelmű volt a különbség.
Válasz kukaccsosz #1821. hozzászólásáraÉrthetetlen nekem is. Csak búza előveteménynél, ahol szója vagy napra volt előtte ott semmi gond. Pio 725-ös amúgy is hajlamos a lilulásra, de eddig csak repce után fordult elő. És igen hidegek vannak voltak, jóval a megszokott átlagtól.
3422 hozzászólás
Másnál is nagyon feljöttek a gyomok a májusi esők után? Lehet ebből gond aratáskor?
Válasz bendix #1861. hozzászólásáraEgy ilyet?/www.emag.hu/digitalis-mikroszkop-1000x-nagyitassal-600430/pd/DLGJSKMBM/
Válasz Berkó_ #1854. hozzászólására Általában péntek délutánra érik be.
Válasz Berkó_ #1854. hozzászólásáraMikorra a kombájnos ideér.
Válasz bendix #1861. hozzászólásáraÉn meg úgy jártam hogy kalászhányásban kapott duett ultrát, az pont így néz ki mint a tiéd.2-2.5 hektár táblán belül nem kapott semmit, annak meg nincs baja a zászlós levelének.
Itt elég jól birják. 2 gombaölőt kaptak.
Válasz Berkó_ #1863. hozzászólásáraEz az alap hogy vetés, aratás csak ünnepnap és vagy vasárnap kezdődhet! Máskor kezdeni szinte lehetetlen és főbenjáró bűn!
Válasz bendix #1862. hozzászólásáraA legjobb szerekkel kezelt árpak sem tökéletesek felénk sem.
Ilyenkor szoktam megnézni néhány kezeletlent, és akkor látszik, hogy mi a különbség.
A kép alapján talán ramularia lehet a levélen, de sok helyen láttam élettani foltosodással és lisztharmattal vegyesen.
A kalászon is lehet talán ramularia vagy szenptoria, de a fuzarium sem kizárt.
Én is találtam ilyesmit, de szerencsére nem sok van. Nem tudtam eldönteni mi is valójában.
Válasz Nyomasek Bobo #1860. hozzászólásáraAnnak ki kell bírnia
Örömmel olvasom, más is olyan elvetemült, hogy egy szép vasárnapi napon kezdene az aratáshoz, mint én.
Most néztük körbe a területeket cimborával, még jó 3 hét kell azért, szép egészségesek, és sok sarjú kalász is van rajta.
Válasz bendix #1861. hozzászólásáraEz milyen betegség ami rámegy a kalászra is árpánál?
Válasz kukaccsosz #1859. hozzászólásáraEz Minister-t kapott 2 nóduszban ès 1 liter Priaxort kalászhányáskor, de a csapadèkos május látszik sajnos ... , , ,
Válasz kukaccsosz #1859. hozzászólásáraRemepem a buzam kihúzza.
Múlt heten fujtam a viragzás elején.
0.9-1liter falcon pro, előtte 1.5 hettel 0.9 liter revycare.
A nem gombaölőzött árpák a múlt hét csütörtökön már így néztek ki.
Válasz Berkó_ #1854. hozzászólásáraKét kombájn szezonra felkészítve. Árpa, repce egy szál sincs, úgyhogy várunk
Válasz Berkó_ #1854. hozzászólásáraPéter-Pál!!!!!!!!!!!!!
Válasz Bán Zsolt #1855. hozzászólásáraKb itt 27.-e, vasárnap délután fél három........
Válasz Berkó_ #1854. hozzászólásáraItt ötödike hétfő a rajt.
Ki mikorra saccolja az árpa aratás kezdetét? Készen állnak már a kombájnok?
Derékig ér de nagyon rövidek a kalászok.
Lauretta.söri árpi.
Leopard
Leopard
Sziasztok ezt nem a kukorica csoportban kéne kitárgyalni .
Válasz medikus #1845. hozzászólásáraDe pontosan a relatív foszforhiánytól,ennyi kül9önbség lehet a genetikájuk közt, más példával ha egy európai fehérembert meg egy beduint kiraknak egy csepp víz nélkül a szahara közepén, nagy valószínűséggel mindkettő ott pusztul, csak a beduin két nappal tovább bírja...
Válasz Batka #1844. hozzászólásáraDe nem a foszfor hiánytól!Ez a lilulás fajtafüggő!
Válasz medikus #1842. hozzászólásáraÚgy van az, ahogy Kukaccsősz leírta, amit te látsz, az a fajták közti különbség, konkrét esetben a syngenta valamivel jobban tűri a hideget..ha még kitart a hűvös egy ideig, majd az is belilul...
Válasz Buzás Zoltán Tamás #1841. hozzászólására120 kg nitrogèn hatóanyagot Pètisó formájában ès 2x lombtrágya tavasszal.
Válasz kukaccsosz #1826. hozzászólásáranálam kiderült ez nem így van!A mag hiány miatt középre vetett Dkc lila,fekete,mellette 2 oldalt a Syngenta meg zöld!az miért zöld?
Válasz bendix #1840. hozzászólásáraMeglátjuk!
Mennyi kaját adtál neki?
Válasz Buzás Zoltán Tamás #1839. hozzászólásáraNekünk is most van először, remèljük a mázsán is jól mutat majd
Válasz bendix #1838. hozzászólásáraSzia!
Èn most próbálom először!
Mondjuk csak pár éve jött a piacra!
De tényleg jónak tűnik.
Válasz Buzás Zoltán Tamás #1837. hozzászólásáraSzèp!
Most vetetted először vagy volt már vele tapasztalat?
Leopárd árpa
Május 14-én fotóztam. Balra november 17-én vetett tavaszi árpa, jobbra október 11-én vetett őszi búza.
Május 14-én fotóztam. Balra november 17-én vetett tavaszi árpa, jobbra október 11-én vetett őszi búza.
Válasz .!?@ #1820. hozzászólásáraOtt a lényeg abban amit mondtál
ugylátom a mai vihar betett :T.K.O.
ez a mai volt a bónusz.
legalább már nembasz az ideg.ide már mehetett volna akármennyi,akármilyen szilárditó....
Válasz mtz1221 #1818. hozzászólásáraNekem a Pio tavaly nagyon durva volt, repce után ment. Már attól féltem, hogy tárcs lesz. Megjött a meleg kapott egy foszfor Yara lombtrágyát ée 130 q lett. Persze a késés miatt a vizet nehezen adta le.
Bocs az offért!
Válasz mtz1221 #1827. hozzászólásáraSor mellé próbálj meg tenni vízoldható anyagot vetéssel egymenetben az megoldja majd ezt a gondot.
Válasz kukaccsosz #1826. hozzászólásáraŐsszel szántás előtt kaptak 180-200 kg mappot nálam. Létezik hogy a hideg miatt nem tudják felvenni, vagy a rengeteg hideg eső kevert be nekik az elmúlt hetekben ?
Válasz Gumóka #1824. hozzászólásáraRepce utáni lilulás felénk is ismerős jelenség.
Az egyértelműen foszfor ellátási probléma.
Egy évben repce után a terület egy része kapott komplexet magas foszfortartalommal sor mellé a másik része csak nitrogént és egyértelmű volt a különbség.
Válasz kukaccsosz #1816. hozzászólásáraAmi kezelt, az is inkább csak eldőlni tud, nem annyira feküdni
Válasz kukaccsosz #1821. hozzászólásáraRepce után nálunk is meglilul mind
Válasz kukaccsosz #1821. hozzászólásáraÉrthetetlen nekem is. Csak búza előveteménynél, ahol szója vagy napra volt előtte ott semmi gond. Pio 725-ös amúgy is hajlamos a lilulásra, de eddig csak repce után fordult elő. És igen hidegek vannak voltak, jóval a megszokott átlagtól.