Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #1071. hozzászólásáraHát először nem ért 2 gombóc fagyit se, de aratásra egész tűrhető lett.
Tavaly volt kemény fagykár, de 20q azon is lett.
Válasz kukaccsosz #1060. hozzászólásáraAmikor még árpáztam, akkor volt.
Írtam, hogy már igen régen.
Az, hogy most mit lehet, szerintem senki sem tudja.......
Ha jól rémlik a yunta benne van az árlistába. Bogárra az is megteszi.
Válasz Diesel Tibor #1057. hozzászólásáraJup, Laverda ezek nálam régen igen jól teremtek. Szalma is volt dögivel, körbálára nézve 15-20db/ha.
300 kg/ha vetés szerintem hülyeség.
220 kg-val is bőven sok, viszonylag korán és szigorúan celest top-os csávázás.
Itt most volt sörárpa 7,5-8,6 tonna/ha és bálára a sütős terület adott 1,5 tonnát a jó terület, mélyebb adott 6,4 tonnát.
Viszont ugye a sörnél nincs fehérjéd.
Bár aki szórta nitróval ott is hasonlók a termések csak elkúszott a fehérje.
Majd kinyomozom a nevét.
Válasz Drisa #1055. hozzászólásáraIgen jó pár éve már de nálam volt.
Nem kaptam elég laverdat.
Rá vert rendesen. 8-9 tonna elég sutos földben.
Óvatosan az árpa vetésekkel, mert mindenki azt akar csak nincs ami megegye.
Válasz csoppika #1044. hozzászólásáraNa mit látsz benne? Szórod még vmivel? Enyémben is ez a helyzet, de én már nem látom értelmét fújni, nem sokára érik.
Srácok. 8 deci falcon pro meddig hathat? 17 napja fújtam ,mikor kalászolt. Most néhol az alsó levélen látok gomba foltokat itt ott. Mi pesz, ha terjed?
Válasz jocika0502 #1038. hozzászólásárakétszer ennyi nitrogén se lenne sok.
Ha kiteszel még 1-szer 2 q 34-est az költségben kb 15-16.000 Ft/ha, kb 3-4 q árpa ára, közben ez a plusz nitrogén lehet adna 10-20 q termést.
megkeresem, 2-3 ével ezelőtti AGroforum ujsagban volt cikk, Agrofil SZMI 10-20 féle lombtrágya és nitrogén adagok összehasonlító vizsgálata. Amalgerol, NAtur Plasma, NP-s lombtrágyák, biostimulátorok, stb... és alacsonytól magasig N dózisok.
Végkövetkeztetés: kb 200 kg N/ha dózis tonnákat ver mindenféle lombtrágyás tápanyagutánpótlásra és 100 kg N/ha-os technológiára. Legjobb reakciót búza, árpa a N-re adja.
Kb ez az itthoni búza és árpatermelés rákfenéje, a legolcsóbb és a búza-árpa számára legkedvezőbb műtrágyával spórolnak, a N-el.
Jó talajoknál kb 200 kg N/ha az éves kijuttatás.
Nyugaton 200-250 kg N/ha.
Válasz csoppika #1033. hozzászólásáraÈpp ezen akadt meg a szemem most este permetezéskor, szerintem túl jó neki minden, vagyis nagyon egèzsèges azèrt ilyen.
De nem úgy mint ez.
Válasz Zoli1437 #1022. hozzászólásáraElég sok stressznek ki volt téve eddig szerintem az okozza. Persze lehet benne vírus is de a gombát kizarnam az majd ezután jön
3422 hozzászólás
Válasz Büresz #1071. hozzászólásáraHát először nem ért 2 gombóc fagyit se, de aratásra egész tűrhető lett.
Tavaly volt kemény fagykár, de 20q azon is lett.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1070. hozzászólásáraÉs nem volt gond a faggyal, termésmennyiség jó?
Válasz Büresz #1069. hozzászólásáraVannak itt többen is, egyiknek holnap vágom!
Tavaszi árpát ősszel próbálta valaki?
Válasz Szabi. #1059. hozzászólásáraEzt a jup nevűt még nem is hallottam,viszont utána olvastam lehet kipróbálom az idén ,hátha bejön.
Válasz kukaccsosz #1066. hozzászólásáraAkkor megy a permetező majd sajna, másképpen felénk sem lehet árpát vetni...
Válasz Bobo77 #1065. hozzászólásáraRovarölős úgy néz ki nem lesz
Válasz kukaccsosz #1064. hozzászólásáraLesz valami normális csávázószer az őszi vetésekre????
Válasz Szabi. #1061. hozzászólásáraYunta sem mehet
Válasz Drisa #1062. hozzászólásáraNekem már több éve nincs árpám.
Válasz Szabi. #1056. hozzászólásáraNem akarok én többet vetni mint korábban. De ha jó volt miért nem azt vetsz?
Válasz kukaccsosz #1060. hozzászólásáraAmikor még árpáztam, akkor volt.
Írtam, hogy már igen régen.
Az, hogy most mit lehet, szerintem senki sem tudja.......
Ha jól rémlik a yunta benne van az árlistába. Bogárra az is megteszi.
Válasz Szabi. #1059. hozzászólásáraCelest topot és a többi neonikotinoidos csávázó szert már nem lehet szabadföldön használni!
Válasz Diesel Tibor #1057. hozzászólásáraJup, Laverda ezek nálam régen igen jól teremtek. Szalma is volt dögivel, körbálára nézve 15-20db/ha.
300 kg/ha vetés szerintem hülyeség.
220 kg-val is bőven sok, viszonylag korán és szigorúan celest top-os csávázás.
Itt most volt sörárpa 7,5-8,6 tonna/ha és bálára a sütős terület adott 1,5 tonnát a jó terület, mélyebb adott 6,4 tonnát.
Viszont ugye a sörnél nincs fehérjéd.
Bár aki szórta nitróval ott is hasonlók a termések csak elkúszott a fehérje.
Majd kinyomozom a nevét.
Válasz Diesel Tibor #1057. hozzászólásáraBármelyik 2 soros és 6 soros fele/fele arányban keverve,és 300 kg/hektár vetve.
Válasz Szabi. #1056. hozzászólásáraNekem van ami megegye írj már nekem kettő fajtát ,írom a kitételeket:nagy hozam, nagy szalma ,,nem dől le,
Válasz Drisa #1055. hozzászólásáraIgen jó pár éve már de nálam volt.
Nem kaptam elég laverdat.
Rá vert rendesen. 8-9 tonna elég sutos földben.
Óvatosan az árpa vetésekkel, mert mindenki azt akar csak nincs ami megegye.
valaki környezetében volt e caussade jup nevű árpa? Hogy szerepelt?
Válasz barkaspisti #1046. hozzászólásáraaz biztos, hogy 7 napig nem pár éve volt bent részem
Válasz Dave #1052. hozzászólásáraMindegy, most telik le kb ..
Válasz csoppika #1044. hozzászólásáraEgy max dózisú gombaölő kezelés hatása 2-3 hét.
Válasz Berkó_ #1049. hozzászólásáraAz a helyzet, fújniár a lejárat miatt nem lehet...
Ez van...
Válasz csoppika #1044. hozzászólásáraMax 8-12 nap főleg ilyen időben....
Válasz csoppika #1044. hozzászólásáraNa mit látsz benne? Szórod még vmivel? Enyémben is ez a helyzet, de én már nem látom értelmét fújni, nem sokára érik.
Válasz mocsencsi1 #1047. hozzászólásáraKőszi ma 3 napja van vizallat akkor ujra tervezés.
Válasz barkaspisti #1046. hozzászólására3-4 nap után már trágya lett.
Sziasztok valakinek van tapasztalata az árpa meddig birja víz allat?
Válasz csoppika #1044. hozzászólására
Srácok. 8 deci falcon pro meddig hathat? 17 napja fújtam ,mikor kalászolt. Most néhol az alsó levélen látok gomba foltokat itt ott. Mi pesz, ha terjed?
Válasz Cafi #1042. hozzászólásáraCsak annyi N től meg padlót fog, és megfelezed a termést
Válasz jocika0502 #1038. hozzászólásárakétszer ennyi nitrogén se lenne sok.
Ha kiteszel még 1-szer 2 q 34-est az költségben kb 15-16.000 Ft/ha, kb 3-4 q árpa ára, közben ez a plusz nitrogén lehet adna 10-20 q termést.
megkeresem, 2-3 ével ezelőtti AGroforum ujsagban volt cikk, Agrofil SZMI 10-20 féle lombtrágya és nitrogén adagok összehasonlító vizsgálata. Amalgerol, NAtur Plasma, NP-s lombtrágyák, biostimulátorok, stb... és alacsonytól magasig N dózisok.
Végkövetkeztetés: kb 200 kg N/ha dózis tonnákat ver mindenféle lombtrágyás tápanyagutánpótlásra és 100 kg N/ha-os technológiára. Legjobb reakciót búza, árpa a N-re adja.
Kb ez az itthoni búza és árpatermelés rákfenéje, a legolcsóbb és a búza-árpa számára legkedvezőbb műtrágyával spórolnak, a N-el.
Jó talajoknál kb 200 kg N/ha az éves kijuttatás.
Nyugaton 200-250 kg N/ha.
Válasz csoppika #1040. hozzászólásáraAnnyira nem vicces!
Mondjuk nagyon nem idegesít, mert egy ~15×20 méteres terület. Tavalyi trágyakazal helye#he-he
Válasz atisgyulai #1039. hozzászólásáraNa itt egy igazi talajmegújító
Ilyennel találkoztatok már?
Közelről meg ilyen:
Vetés előtt 150 kg/ha 6-20-30-7-es komplex
Március elején 200 kg/ha 34-es nitrogén
Április elején 3 l/ha YaraVita Gramitrel
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1034. hozzászólásáraPersze... Kaja van neki, tőszám meg nincs...
Válasz .Szabi. #994. hozzászólásáramanticonvert válasz
Válasz csoppika #1033. hozzászólásáraÈpp ezen akadt meg a szemem most este permetezéskor, szerintem túl jó neki minden, vagyis nagyon egèzsèges azèrt ilyen.
De nem úgy mint ez.
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraJóvan ..erre a várható nagy termésre az ember már paranoiás
Válasz csoppika #1031. hozzászólásáraSzerintem semmi baja!
Válasz medikus #1029. hozzászólásáraAz a rózsaszín csík normális?
Válasz medikus #1029. hozzászólásáraAszittem buza...
Válasz csoppika #1028. hozzászólására6 soros árpa!!!!!!!!!!!!!!
Válasz kukaccsosz #1023. hozzászólásáraMester! Ez milyen nyavalya?
Válasz kukaccsosz #1020. hozzászólásáraköszi. megnyugodtam.
Válasz kukaccsosz #1020. hozzászólásáraköszi. megnyugodtam.
Az egész dolog beteg, április 26.-án már volt kalászolt az árpa. Szóval félelmetes...
Válasz kukaccsosz #1023. hozzászólásáraKösz. Nem jelentős még, majd figyelem.
Válasz Zoli1437 #1022. hozzászólásáraElég sok stressznek ki volt téve eddig szerintem az okozza. Persze lehet benne vírus is de a gombát kizarnam az majd ezután jön