Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #970. hozzászólásáraMifelénk az agyagos repceföld el let vetve búzával, mára szépen kint van /nem az enyém/.
Nekem réti kötöttbe ment, a homokfoltban kint van, a kiszáradt kötött részeken meg se mozdult a mag. Napraforgó után ment, tárcsázás után volt hengerelve is, de a nagy melegekben akor is elillant a nedveség.
Válasz bobo77 #966. hozzászólásáraNem. Itt Szept 25-től szokás, de mindig megcsúszok vele, aztán okt 10 lesz belőle. Egy kis tábla vetésre kész volt, és így be is vetettem próbaképp.
Válasz bobo77 #961. hozzászólásáraÉn ma elvetettem 11 hekit,jövő héten meg 8hekit csak arra még rászórok egy kis trágyát.Majd az idő megmondja ,hogy hogy lett volna jobb.
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraMi 170kg/ha-al vetettük az SU Ellent. 5t felett volt a termésátlag (elég sovány dombos területen). Van aki 250-el vetette, neki sem termett többet.
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraAz IH6200 is majd 16centire vet. Ott más gond van. Ha nem bokrosodik. Vagy mélyre veted(mint én)...vagy kevés a tápanyag neki. Én olyan 240kg/ha vetem a búzát 2.fokot. Egy tőről olyan 3 fele ágazik el... Szokott lenni 60q is. 2-2.5q komplex ősszel , meg 4-5q péti tavasszal... Árpát is így vetettem, de csak 45q lett... Idén megpróbálom kicsit korábban, meg olyan 270-290kg-al vetni...hideg földbe lesz amúgy is...
Szép napot! Idén először fogunk árpát vetni és a véleményeteket szeretném kérni, hogy hány kilogrammal szoktátok vetni az őszi árpát. 3 méteres 19 soros tárcsás vetőgéppel vetnénk, 27 AK-s földbe. Mivel sajnos a vetőgépünk csak 19 soros (25 helyett), így arra gondoltunk, hogy kicsit nagyobb mennyiséggel vetnénk, hátha így jobb lenne a termés. Búzába sajnos a 19 sor miatt, sose bokrosod el rendesen és 4 tonnánál soha nem termet többet. Válaszotokat előre is köszönöm
Válasz lemken #946. hozzászólásáraA két soros nálunk mindig többet tudott. 10-12 átlag AK-s földön 45 q/ha jött le idén. 1,5 hónapig nem kapott esőt a tavasszal. 20 Ak körül tavaly tudta a 70-et.
Válasz lemken #946. hozzászólásáraHa intenzív a technológia, az őszi-tavaszi csapadékon múlik inkább, esetleg a fajta koraiságán
Szerintem a 6 tonnát biztosan meg lehet csinálni ott is.
Két soros őszi árpával(takarmánynak, intenzív technológiával, homokos talajon) kinek milyen tapasztalata van? 2 sorosból vagy 6 sorosból lehet többet kipréselni?
Egy pèlda a nagy zöld kereskedőcèg lejèrt anyagokat adott akciósan, aki ilyet vett ráìrta magát egy listára amit helyben megyènkènt megkaptak a nèpek, a listások közt volt, aki ebbe beleszaladt, ès ha emlèkeim jók nem is egy.
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraVeszèlyes èvi kibukik ès az egèsz tètel a magtárban rögtön zár alá kerül ráadásul több 100 ropi a bìrság utána hatósági mintavètel ha ott van maradèk a tètelbe akkor hatszögletű sz*r van rögtön.
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraHol élsz te emmmbeeerr!!!! Aratni kell már az árpát!! ÉVi ről nem hallottál??!!!! Élelmezési várakozási idő gombaölőnél nézz utána!!!!!
3422 hozzászólás
Válasz VMisi #970. hozzászólásáraNálunk nem tudsz honnan locsolni
Válasz VMisi #970. hozzászólásáraMifelénk az agyagos repceföld el let vetve búzával, mára szépen kint van /nem az enyém/.
Nekem réti kötöttbe ment, a homokfoltban kint van, a kiszáradt kötött részeken meg se mozdult a mag. Napraforgó után ment, tárcsázás után volt hengerelve is, de a nagy melegekben akor is elillant a nedveség.
Válasz jocika0502 #968. hozzászólásáraMeglocsoltad?
Válasz jocika0502 #968. hozzászólására
2 hetes vetés
Válasz bobo77 #966. hozzászólásáraNem. Itt Szept 25-től szokás, de mindig megcsúszok vele, aztán okt 10 lesz belőle. Egy kis tábla vetésre kész volt, és így be is vetettem próbaképp.
Válasz Berkó_ #963. hozzászólásáraMindig ilyenkor elvetitek az árpát felétek?
Válasz Diesel Tibor #964. hozzászólására
Válasz Berkó_ #963. hozzászólásáraImitt amott a nyomjelző hozott fel nedveset,én leraktam 3-4cm-re.
Válasz Diesel Tibor #962. hozzászólásáraMennyi nedvesség van a talajban? Tegnap vetettem, de porszáraz minden, mélyre meg nem akarom eltenni...
Válasz bobo77 #961. hozzászólásáraÉn ma elvetettem 11 hekit,jövő héten meg 8hekit csak arra még rászórok egy kis trágyát.Majd az idő megmondja ,hogy hogy lett volna jobb.
Válasz Diesel Tibor #960. hozzászólásáraÉn előbb vetem a búzát mint az árpát ha lehet.
Válasz B.J. #959. hozzászólásáraOktóber elején már a búzát kellene vetni.
Válasz Diesel Tibor #957. hozzászólásáraMinden előrébb van legalább 2 héttel, szóval várjál nyugodtan!!! Okt eleje!
Válasz Diesel Tibor #957. hozzászólásáraSzerintem nagyon korai....
Én holnap kezdem vetni az árpát ,mit gondoltok nem lesz ez korai?
Válasz jocika0502 #955. hozzászólásáraNekem bevált, idén is az akarok vetni.
Hogy van-e jobb nem tudom, eddig csak Laverda és SU Ellen volt.
Válasz gazda.f #954. hozzászólásáraMi is SU Ellent szeretnénk vetni, üzletkötő azt mondta, hogy az az egyik legjobb fajta, szerinted is?
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraMi 170kg/ha-al vetettük az SU Ellent. 5t felett volt a termésátlag (elég sovány dombos területen). Van aki 250-el vetette, neki sem termett többet.
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraAz IH6200 is majd 16centire vet. Ott más gond van. Ha nem bokrosodik. Vagy mélyre veted(mint én)...vagy kevés a tápanyag neki. Én olyan 240kg/ha vetem a búzát 2.fokot. Egy tőről olyan 3 fele ágazik el... Szokott lenni 60q is. 2-2.5q komplex ősszel , meg 4-5q péti tavasszal... Árpát is így vetettem, de csak 45q lett... Idén megpróbálom kicsit korábban, meg olyan 270-290kg-al vetni...hideg földbe lesz amúgy is...
Szép napot! Idén először fogunk árpát vetni és a véleményeteket szeretném kérni, hogy hány kilogrammal szoktátok vetni az őszi árpát. 3 méteres 19 soros tárcsás vetőgéppel vetnénk, 27 AK-s földbe. Mivel sajnos a vetőgépünk csak 19 soros (25 helyett), így arra gondoltunk, hogy kicsit nagyobb mennyiséggel vetnénk, hátha így jobb lenne a termés. Búzába sajnos a 19 sor miatt, sose bokrosod el rendesen és 4 tonnánál soha nem termet többet. Válaszotokat előre is köszönöm
Válasz Bán Zsolt #949. hozzászólásáraKorsó, van belőle vetőmag is csávázva...
Válasz lemken #946. hozzászólásáraA két soros nálunk mindig többet tudott. 10-12 átlag AK-s földön 45 q/ha jött le idén. 1,5 hónapig nem kapott esőt a tavasszal. 20 Ak körül tavaly tudta a 70-et.
Válasz lemken #946. hozzászólásáranekem a 2 soros kevesebbet termett (rex) mint a több soros (Laverda mostmár antonella )
mondjuk messze nem intenzív. napra tarlóra 1q 27-es tárcsa direkt vetővel bele 250kg vetőmag tavasszal 1q 27 majd 150l 23-as nitro 1l hormon és ennyi.
és igen csak vakoló homok
Sziasztok, tavaszi árpa felvásárlási árat tud már valaki?
Válasz lemken #946. hozzászólásáraHa intenzív a technológia, az őszi-tavaszi csapadékon múlik inkább, esetleg a fajta koraiságán
Szerintem a 6 tonnát biztosan meg lehet csinálni ott is.
Két soros őszi árpával(takarmánynak, intenzív technológiával, homokos talajon) kinek milyen tapasztalata van? 2 sorosból vagy 6 sorosból lehet többet kipréselni?
Válasz bandigh #944. hozzászólásáraNagyon könnyen, egyik ellenőrzèsből jön a másik.
Egy pèlda a nagy zöld kereskedőcèg lejèrt anyagokat adott akciósan, aki ilyet vett ráìrta magát egy listára amit helyben megyènkènt megkaptak a nèpek, a listások közt volt, aki ebbe beleszaladt, ès ha emlèkeim jók nem is egy.
Válasz JD 4630 #942. hozzászólásáraHogy bukik ki? Ja hogy ide leírta..
Válasz plantek.kriszta #940. hozzászólásáraJól van ne ordibáljunk kérem...
Az hogy miniparasztok szélhámoskodnak az maga a való világ.
Ebből merítünk ide nèha...
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraVeszèlyes èvi kibukik ès az egèsz tètel a magtárban rögtön zár alá kerül ráadásul több 100 ropi a bìrság utána hatósági mintavètel ha ott van maradèk a tètelbe akkor hatszögletű sz*r van rögtön.
Ilyenkor már le kell harapni inkább.
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraAz idén már csak ott van értelme gombázni,ahol kúpokkal kell !!!
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraHol élsz te emmmbeeerr!!!! Aratni kell már az árpát!! ÉVi ről nem hallottál??!!!! Élelmezési várakozási idő gombaölőnél nézz utána!!!!!
Válasz *** HM *** #938. hozzászólásáraKombajn 540 WG nevű szer még jó rá :D de jó még a Lexi 650 is
Aki ilyenkor permetezi,az pénzt szór a kútba,meg csodás szermaradványos terményt a magtárba.
Ősziárpán van még mit gombázni ilyenkor akárhol is?
Válasz medikus #918. hozzászólására15ös
ha nem esik 3-4 nap
Válasz csoppika #935. hozzászólásáraItt volt a jég... bevette az irányt nyugatnak...
Válasz csoppika #934. hozzászólásáraAz enyém 2 x kapott falcon prot... És ez sem hibátlan...
Szomszéd vanessa árpája. "Feleslegesen nem permetezünk, csak ha kell"
Válasz medikus #928. hozzászólásáraSu ellenből?
Válasz bobo77 #925. hozzászólásáraNem tudtok valami árpát nyúl ELLEN, szarvas ELLEN meg őz ELLEN?
Válasz colizoli #930. hozzászólásáraLucernanal biztos nem jobb azert luciba eleg jo tapanyagok vannak
Válasz .Feco. #926. hozzászólásáraGondolom, kaszàljàk és csomagoljàk. Àllitolag jobb mint a lucerna.
Válasz .Feco. #926. hozzászólásáraNálunk is volt divatja,régen az utolsó homokot is benyomták vele,de most már még a juhász sem veszi meg!
Válasz lemken #927. hozzászólásáraVan 1 soros is?
Válasz Berkó_ #922. hozzászólásáraA SU ELLEN az többsoros árpa.
Válasz medikus #924. hozzászólásáraFelénk tejtermelők száz hektár számra vetik 40 ak-s földön linear alatt...
Válasz Berkó_ #922. hozzászólásáraEz is SU Ellen
Válasz Berkó_ #921. hozzászólására Eladhatatlan!!!!
Válasz Berkó_ #921. hozzászólásárakeveset terem ha nem jó a minőség szinte eladhatatlan