Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bán Zsolt #920. hozzászólásáraRozs az miért nincs a vetésforgóban? Én most komolyan elgondolkoztam rajta, idén ősszel a leggyengébb területekbe azt vetni.
Sziasztok. Tavaszi árpa vetőmagot keresek, nem sörárpának kellene, hanem takarmányozási célból, vagyis inkább a nagyobb termőképesség a cél. Ki mit javasolna? Kinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Válasz Gege #905. hozzászólásáraHa nálatok nincs korlátozás, akkor nézd az időjárást, és próbáld eltalálni az utolsó olyan fagyot, ami megbírja a traktort, legyen az januárban vagy februárban.
Válasz Gege #905. hozzászólásáraSzabad de minek ??Ha rájön 2 hónap tél,vagy sok csapadék akkor mi lesz az ureával.Ha úgy érzed hogy nitrogén hiányos akkor meg kell,KAN-al nyomni mikor elkezd élni február végén,vagy március elején.
Az én árpám is sajnos elég sárga nitrogén hiányos..
Hétfőre mond felém fagyokat, majd 10-20ml csapadékot mutat..(elméletben)
Szabad ilyen hama karbamidot szórni rá?
Vagy várjam meg a februárt? SOS...
Tudna valaki valmi okosságot hogy ilyen szabályos sávokban miért sárgult be az árpa? Le 25 napraforgó elővetemény. Leopard volt az egyszikű írtó.Vetés elôtt kapott 200kg 20:20-as mütrágyát.
Válasz Pogba #899. hozzászólásáraA fajtatulajdonos ajánlása:
3,5-4 millió mag/ha
Ez 90%-os csíra és 40g-os ezerszemtömegnél 155-180 kg/ha. Ez normál vetésidőben (szept 25-okt.10) és jó magágyba. Ha jók a feltételek akkor teljesen felesleges 200 kiló felé menni. Manapság már búzából sem vetünk többet és az árpa bokrosodó képessége sokkal jobb mint a fajta búzáké. Most néztem nálunk az október elején vetett antonella már 4-et bokrosodott.
Válasz bigiboy #895. hozzászólásáraMi 190 kg körül vetjük és így is elég sűrű. Árpát normál vetesidoben nem kell 200 kilónál többel vetni. Már be van bokrosodva, teljesen takarja a talajt.
Válasz bigiboy #895. hozzászólására Nyilván függ az ezermag tömegtől és, hogy milyen volt a csírázási %, de a 240 kilóval nagyságrendileg nincsen gond.
Üdv.Szerintetek az antonella árpa 240 kilóval sűrű lesz? Most van először és azt mondta aki vetette,hogy jó lesz az,de én félek nehogy túlságosan sűrű legyen.
Válasz Szabolcs80 #883. hozzászólásáraKavicsos talajon az Antonella 2x1,5q nitrogént, 1 gyomirtót, meg fele kapott gombaölött, 60q átlag ez a jó átlag, ha még kapott volna rendesen akkor milyen lenne!?
Válasz Malátagyár SK #886. hozzászólásáraŐszintén,őszivel még nem.Csak látom,hogy a kollégák sorra hagyják el a tavaszit mert nagy a rizikója.Én csak egy 5 hektáros kísérletben gondolkodok.
Válasz Norbi6330 #871. hozzászólásáraÉn eddig laverdát termeltem kb 7-7,5 t volt a termésátlag.
Antonellát a szomszéd faluban termeltek kertészeti kultúra után 9 t termésátlaggal.
Idén volt először su ellen árpám első fok vetőmagot használtam csemi kuki után 11,1 t lett hektáronként.
plus az ellen nem egy "aratáskor találkozunk" fajta. Egy gomba,regulátor,rovar mix az elején aztán lehet nézegetni, még egy késői "gombatalálat" is villámgyorsan visz pár tonnát.
Válasz .Szabi. #879. hozzászólásáraKöszi... Ad magot féláron meg hozzá egy kis anyagot ajándékba megversenyeztetem őket szívesen. Ha nyer a terméke fizetem a teljes árakat ha nem akkor fizeti a kiesèsemet...
3422 hozzászólás
Ez milyen árpa lehet? Aki vetette SU Ellennek mondja, de hát látom rajta, hogy nem az...
Válasz Bán Zsolt #920. hozzászólásáraRozs az miért nincs a vetésforgóban? Én most komolyan elgondolkoztam rajta, idén ősszel a leggyengébb területekbe azt vetni.
Válasz colizoli #919. hozzászólásáraez gyenge homok de muszáj néha mást is vetni a triti napra duó mellé/közé
Válasz Bán Zsolt #916. hozzászólásáraItt még zöldes, időtől függően 3-4 hét. Le kell majd rakni az asztalt rendesen.
Válasz Bán Zsolt #916. hozzászólásáraNem jó ez még!!
Válasz Bán Zsolt #916. hozzászólásáraNem fog!
Héten belemérünk ha nem esik
Válasz Bán Zsolt #914. hozzászólásáraAttól függ, mennyi N hatóanyagot juttattál ki. De ráér még, én azt mondom.
sziasztok!
elsején megkapta az első adagot ha szombatra felszárad annyira mehet a második vagy még felesleges?
Sziasztok. Tavaszi árpa vetőmagot keresek, nem sörárpának kellene, hanem takarmányozási célból, vagyis inkább a nagyobb termőképesség a cél. Ki mit javasolna? Kinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Válasz Gege #905. hozzászólásáraHa nálatok nincs korlátozás, akkor nézd az időjárást, és próbáld eltalálni az utolsó olyan fagyot, ami megbírja a traktort, legyen az januárban vagy februárban.
Válasz rsandor #908. hozzászólásáraŐszi vetésekre február 1, amúgy február 15.
Válasz rsandor #908. hozzászólására02.01-től gabona
többi 02.15-től
Válasz rsandor #908. hozzászólásáraGege vajdasági nálunk nincs lehet-nem lehet.Érdemes e az a kérdés.
Válasz cimbike. #907. hozzászólására Lehet én tudom rosszul de nem febr. 15 előtt tilos ??
Válasz Gege #905. hozzászólásáraFebruár 1 előtt tilos. Amúgy, a képeken nem látszanak jól a levelek, de inkább gombának tünik.
Válasz Gege #905. hozzászólásáraSzabad de minek ??Ha rájön 2 hónap tél,vagy sok csapadék akkor mi lesz az ureával.Ha úgy érzed hogy nitrogén hiányos akkor meg kell,KAN-al nyomni mikor elkezd élni február végén,vagy március elején.
Az én árpám is sajnos elég sárga nitrogén hiányos..
Hétfőre mond felém fagyokat, majd 10-20ml csapadékot mutat..(elméletben)
Szabad ilyen hama karbamidot szórni rá?
Vagy várjam meg a februárt? SOS...
Válasz decsi #903. hozzászólásárapentozan hatás, nekem is ilyen, majd kap tél végén nitrogént és helyrejön, a közepe zöld az a lényeg.
Tudna valaki valmi okosságot hogy ilyen szabályos sávokban miért sárgult be az árpa? Le 25 napraforgó elővetemény. Leopard volt az egyszikű írtó.Vetés elôtt kapott 200kg 20:20-as mütrágyát.
Köszi a válaszokat,remèlem nem lesz gond vele,majd csinálok fotót.Egyébként én a gomba betegségektől tartok,de majd figyelek rá.
Válasz kukaccsosz #900. hozzászólásáraEbben igazad van, elnéztem.
Én vissza vetettem és azért lett többel vetve.
Válasz Pogba #899. hozzászólásáraA fajtatulajdonos ajánlása:
3,5-4 millió mag/ha
Ez 90%-os csíra és 40g-os ezerszemtömegnél 155-180 kg/ha. Ez normál vetésidőben (szept 25-okt.10) és jó magágyba. Ha jók a feltételek akkor teljesen felesleges 200 kiló felé menni. Manapság már búzából sem vetünk többet és az árpa bokrosodó képessége sokkal jobb mint a fajta búzáké. Most néztem nálunk az október elején vetett antonella már 4-et bokrosodott.
Válasz bigiboy #895. hozzászólásáraMi is 220-240 kg vetjük. Mindig jobb ha picit sürübb. Nem hiszem hogy gond lesz vele.
Válasz bigiboy #895. hozzászólásáraMi a vetésidő, magágy minősége, ezermagtömeg, csírazása.
Válasz bigiboy #895. hozzászólásáraMi 190 kg körül vetjük és így is elég sűrű. Árpát normál vetesidoben nem kell 200 kilónál többel vetni. Már be van bokrosodva, teljesen takarja a talajt.
Válasz bigiboy #895. hozzászólására Nyilván függ az ezermag tömegtől és, hogy milyen volt a csírázási %, de a 240 kilóval nagyságrendileg nincsen gond.
Üdv.Szerintetek az antonella árpa 240 kilóval sűrű lesz? Most van először és azt mondta aki vetette,hogy jó lesz az,de én félek nehogy túlságosan sűrű legyen.
Válasz decsi #893. hozzászólásáraCELES TOP-os és van benne nekem is. Majd csak jön a hidegebb és megáll, remélem.
Több helyen láttam az árpában sárga foltokat!? Rovarölös csávázoszert kapott. Másnál nincs ilyen gond?
Merle őszi árpa 225-245 kiló körül sikerült elvetni
Olyan sűrű lesz, mint a kefe? (fogott mag, rostálva nem volt)
Válasz Elitjocko #890. hozzászólásáraEsőt is kapott?
Válasz Szabolcs80 #883. hozzászólásáraKavicsos talajon az Antonella 2x1,5q nitrogént, 1 gyomirtót, meg fele kapott gombaölött, 60q átlag ez a jó átlag, ha még kapott volna rendesen akkor milyen lenne!?
Válasz Szabolcs80 #887. hozzászólásáraMármint az 50q nem sok...
Válasz Malátagyár SK #886. hozzászólásáraŐszintén,őszivel még nem.Csak látom,hogy a kollégák sorra hagyják el a tavaszit mert nagy a rizikója.Én csak egy 5 hektáros kísérletben gondolkodok.
Válasz csoppika #884. hozzászólására3300 Ft-os eladási árnál sok.
Válasz oprita #885. hozzászólásáraSzeva, őszi sörárpa fajták erre fele : Vanessa , Casanova,Wintmalt,Violetta. Eddig mijennel foglalkoztál?
Észak-Keletre milyen őszi sörnek való fajta lenne jó?Nyáron kapott a terület szervest,mást nem is akarok adni neki.
Válasz Szabolcs80 #883. hozzászólásáraNem sok...
Válasz bobo77 #876. hozzászólására2q 3x16, 2x2q nitrogén, amalgerol, gombaölő, gyomirtás. 50q termés
Válasz Norbi6330 #871. hozzászólásáraÉn eddig laverdát termeltem kb 7-7,5 t volt a termésátlag.
Antonellát a szomszéd faluban termeltek kertészeti kultúra után 9 t termésátlaggal.
Idén volt először su ellen árpám első fok vetőmagot használtam csemi kuki után 11,1 t lett hektáronként.
plus az ellen nem egy "aratáskor találkozunk" fajta. Egy gomba,regulátor,rovar mix az elején aztán lehet nézegetni, még egy késői "gombatalálat" is villámgyorsan visz pár tonnát.
Válasz .Szabi. #879. hozzászólásáraKöszi... Ad magot féláron meg hozzá egy kis anyagot ajándékba megversenyeztetem őket szívesen. Ha nyer a terméke fizetem a teljes árakat ha nem akkor fizeti a kiesèsemet...
Válasz bobo77 #878. hozzászólásáraBélabácsi az isterrának tolja a bicajt,úgy mint a jani45 ,ha jólemléxem a nevére.
Válasz bélabácsi2 #877. hozzászólásáraMennyit ha nem titok?
Isterrás Multie nagyon adott, olyan jó mint a Cellule búza.
Válasz Szabolcs80 #875. hozzászólásáraMit kapott és mennyit adott?
A másik kettőhöz vistonyítva észrevételek?
Válasz Norbi6330 #871. hozzászólásáraJó föld kell hozzá és nagyon etetni kell. Ez a tapasztalatom
Válasz Norbi6330 #873. hozzászólásáraÉn maximum felesben versenyeztetem meg az antonellával mert az magasra tette a mércét
Válasz bobo77 #872. hozzászólásáraKipróbálnám mert már antonelle, laverda már volt, jók is voltak de ez lehet jobb lesz.