Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Feco. #819. hozzászólásáraŐszintén 2. évben van árpa is mint repce is, szóval nem sok a tapasztalat a termésekkel kapcsolatban, tavaly 5.5-6 tonna közöttiek votak mind, az idén szebb és több kaját is kapott ősszel is és tavasszal is(250kg 3x16npk, 200kg karbamid február 1 körül), nem tudom, hogy mennyit várhatok tőle. Egyszerűen csak avval szeretném fjni ami megvédi vagy ami kell neki, de semmi extra költséget nem raknák rá.
Válasz tibi16 #818. hozzászólásáraA Bogár az veressnyaku arpabogar, ennek a lárvája a vetesfeherjto.
Mennyit vársz tőle és mennyi kaját kapott? Ha nagy termést akarsz akkor valamilyen strobit neki, ha közepeset akkor azolt.
Bogarat találtam ma az árpámban, eddig ilyet még nem láttam, kérdés, hogy elég e valami olcsó piretroiddal lefújni vagy valami mással kellene?
Sajnos a bogáron kívül betegség is van a növény alján itt ott, erre milyen olcsóbb szert javasoltok?
Válasz Tree #800. hozzászólásáramikroelemkre még jobb, viszont alacsonabb a fehérjetartalma, emiatt több borsó/szója/lucernaliszt kiegészítést igényel.
Válasz Mf-es? #790. hozzászólásáraIgen az ár az mindég változik ahogy minden gabona félének de még mindég jobb ára volt mint a többi kalászosnak, főleg aratás után, és most se rossz:))))
Válasz dr.T #791. hozzászólásáraleinformáltam a vetés előt, ezt az anyagot,de erre a szélsőségesen száraz,hidegre nem kalkuláltam.Van még mellette 70ha durum is.
Árpások,kinek van tapasztalata a Malcz fajtájú sörápával kapcsolatosan?Ö.szel elvetettem,igaz későn az esők után 70ha-t,direkt tudatosan utoljára hagytam a vetését,ugyanis járó tipusú anyag,amit öszel,tavasszal is vethető.5mm decemberi csapadék utánni,száraz minuszokat nem tudom,hogy tolerálja
Vetett már valaki ilyet?
Sziasztok ha most szeretnék Jallon hibridárpát vetni, akkor milyen kg/ha vagy csíra/ha ral vessem ? mert ugye azt valamivel ritkábban kell mint a sima őszi árpát csak kicsit elcsúsztam a vetéssel.
Válasz zsoltrs #783. hozzászólásáraVesd el egész nyugodtan, a mi árpánk most földbe került szeptember 30-án, kíváncsi leszek a termésre, mert tavaly november elsején vetettük és mégis 81 q-ás lett hektáranként
3422 hozzászólás
Válasz tibi16 #820. hozzászólásáraBogár ellen még most elég lehet egy piretroid (de ne kínait).
Válasz tibi16 #820. hozzászólásáraÁrpára én csak strobit raknék ha jó az állomány (Acanto plus, Opera new, Amistar xtra stb.)
Válasz .Feco. #819. hozzászólásáraŐszintén 2. évben van árpa is mint repce is, szóval nem sok a tapasztalat a termésekkel kapcsolatban, tavaly 5.5-6 tonna közöttiek votak mind, az idén szebb és több kaját is kapott ősszel is és tavasszal is(250kg 3x16npk, 200kg karbamid február 1 körül), nem tudom, hogy mennyit várhatok tőle. Egyszerűen csak avval szeretném fjni ami megvédi vagy ami kell neki, de semmi extra költséget nem raknák rá.
Válasz tibi16 #818. hozzászólásáraA Bogár az veressnyaku arpabogar, ennek a lárvája a vetesfeherjto.
Mennyit vársz tőle és mennyi kaját kapott? Ha nagy termést akarsz akkor valamilyen strobit neki, ha közepeset akkor azolt.
Bogarat találtam ma az árpámban, eddig ilyet még nem láttam, kérdés, hogy elég e valami olcsó piretroiddal lefújni vagy valami mással kellene?
Sajnos a bogáron kívül betegség is van a növény alján itt ott, erre milyen olcsóbb szert javasoltok?
Válasz perdix #816. hozzászólásáraRitka szép
Talán van akkora, mint a búza ugyanott...
Válasz csoppika #815. hozzászólásáraMilyen az őszi árpád?
Válasz perdix #814. hozzászólásáraÍrtam privit.
Válasz csoppika #813. hozzászólásáraNem titkos, de számít az?:)
Válasz perdix #812. hozzászólásáraA falu neve titkos?
Válasz csoppika #809. hozzászólásáraCsorna mellett.:)
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-06 09:03:06
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-06 09:02:30
Válasz perdix #808. hozzászólásáraMerre laksz?
Válasz csoppika #806. hozzászólásáraMegnézzem? Nem lakom messze hozzád.
Válasz Tree #800. hozzászólásáraNagyon jó,régen csak azt adtak neki...
Válasz perdix #805. hozzászólásáraKeresnem kell a faluban valakit, aki ebben utazik...
Válasz csoppika #798. hozzászólásáraKicsit ritkának néz ki, de jó lenne élőben látni milyen is valójában.
Válasz .Feco. #803. hozzászólásáraFecó! Segíthetnél.
Őszi árpánál mennyi élő növény az elfogadható /m2 ? Ha most le lett hengerezve, bokrosodhat még?
Válasz Tree #802. hozzászólásáraAz őszi 10-14, akár 15%, a tavaszi 6-10-ig...
Válasz .Feco. #801. hozzászólásáraKöszi a választ.mennyivel alacsobyabb a fehérje tartalom?
Válasz Tree #800. hozzászólásáramikroelemkre még jobb, viszont alacsonabb a fehérjetartalma, emiatt több borsó/szója/lucernaliszt kiegészítést igényel.
Üdv! Tavaszi árpa jó a sertésekbek? Mert az őszi tökéletes,takarmány tavaszi árpa és a takarmány őszi árpa között van e valami különbség?
A kemény fagyok után ilyen az őszi... Ami csírában volt, vagy a föld felett...az kifagyott kb... Lesz ebből valami?
Válasz Feri #787. hozzászólásáraén Concertot használok, de én még nem vetettem ősszel, bár ajánlották. hogy néz ki most, ilyen hidegekek után?
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 10:56:23
Válasz Mf-es? #790. hozzászólásáraIgen az ár az mindég változik ahogy minden gabona félének de még mindég jobb ára volt mint a többi kalászosnak, főleg aratás után, és most se rossz:))))
Kedves Feri
A Malz az tavaszi sörárpa , még nem volt tapasztalatom azzal hogy ősszel vették volna el , és főleg ezek a minuszok amik voltak, elég merész.
Válasz dr.T #791. hozzászólásáraleinformáltam a vetés előt, ezt az anyagot,de erre a szélsőségesen száraz,hidegre nem kalkuláltam.Van még mellette 70ha durum is.
Válasz dr.T #791. hozzászólásáraNem a 70 a lényeg, hanem hogy menyiből 70!
Válasz Feri #787. hozzászólásáraJo meresz ember vagy ha egyybol 70 ha elnyomsz es most kerdezgetsz utanna!
Válasz Feri #789. hozzászólásáraMindig elment sörnek.5-6 tonna a termés.Minimális ráfordítással.
Csak az ár,minden évben csökkent.
Válasz Mf-es? #788. hozzászólásáramilyen eredményekkel termesztitek,sörnek átvették?
Válasz Feri #787. hozzászólására3 éve ősszel vetjük,még nem volt vele gond.Remélem most se.
Árpások,kinek van tapasztalata a Malcz fajtájú sörápával kapcsolatosan?Ö.szel elvetettem,igaz későn az esők után 70ha-t,direkt tudatosan utoljára hagytam a vetését,ugyanis járó tipusú anyag,amit öszel,tavasszal is vethető.5mm decemberi csapadék utánni,száraz minuszokat nem tudom,hogy tolerálja
Vetett már valaki ilyet?
Sziasztok ha most szeretnék Jallon hibridárpát vetni, akkor milyen kg/ha vagy csíra/ha ral vessem ? mert ugye azt valamivel ritkábban kell mint a sima őszi árpát csak kicsit elcsúsztam a vetéssel.
Válasz zsoltrs #783. hozzászólásáraVesd el egész nyugodtan, a mi árpánk most földbe került szeptember 30-án, kíváncsi leszek a termésre, mert tavaly november elsején vetettük és mégis 81 q-ás lett hektáranként
Válasz zsoltrs #783. hozzászólásárael de legalább 250kg val
Hali.
Érdeklődnék, hogy még el lehet vetni (az az elvetés kb még 1 hét) az őszi árpát vagy már nincs értelme?
BAZ megye..
köszi
Válasz Méregkeverő3 #781. hozzászólásáraHa nem esik ezután sokat, kutya baja lesz.
Az egyik táblában a tavaszi árpám fele elfeküdt a sok esőtől. Le lehet ezt még szedni rendesen? Lesz e még belőle sör minőség?
rapid cs leviszi őket gyengébb szerrel nem is próbáltam csak oda kell figyelni túl érett kalászosban már nem használható é.v.i 30 nap
Válasz Gege #775. hozzászólására http://www.arystalifescience.hu/szipoly-fajok-gabonaban
Válasz Gege #775. hozzászólásáraSzipoly!A viaszos szemet eszi.
Válasz SanyóÓ #776. hozzászólásáraVajdaság.
Válasz Gege #774. hozzászólásáraA kombájn állt?, mert nem igazán porol, merre volt?
Ők kicsodák? Tudnak jelentős kárt csinálni? Mi tévő legyek?
Ma láttam útközben..
Válasz Sz_Pisti #772. hozzászólásáraFelénk most akarnak betörni a piacra, de azért ennél komolyabbra kell venniük a figurát.