Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bobo77 #661. hozzászólásáraTolunk nem messze van egy cég, olasz tulajdonban. Nekik tavaly az árpa 9,3 tonna üzemi átlagot produkált 200 ha-on. Abba kellett, hogy legyen két számjegyű hozam is.
En személy szerint árpából 9 tonnásat láttam legtöbbet, de el tudom képzelni hogy van meg feljebb. Búza viszont volt mar 11 tonna fölött is (bár nem hétköznapi az biztos!)
Először én is vírusra gyanakodtam, de sszerintem más lehet, mert nem lett korán vetve(okt.31.) és a jelenség sem foltszerűen jelent meg, hanem egyszerre. Bár januárban hó volt rajta, olvadás után kb 1 héttel vettem észre(igaz nem néztem minden nap)
Válasz fecee #643. hozzászólásáraNem biztos, hogy vírus.
Élettani sárgulás is lehet, az enyhe idő miatt kezd megindulni de nem tud felvenni elég tápanyagot, főleg nitrogént!
Amint lehet szórni kell neki a fejtrágyát.
Válasz Szilard97 #644. hozzászólásáraTehát a nitrogén jó árpa törpe vírus ellen...szép is lenne! Ne álltasd magad, ennek egyetlen ellenszere a késői vetés. Mindenképpen termésveszteséggel kell már számolni.
Válasz broll79 #642. hozzászólásáranyugi az vírus, megszüntetni nm lehet, együtt kell élni vele , nagy mennyiségű nitrogéntól kinövi majd, nekem is ilyen
Válasz broll79 #642. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék,a mi árpánk is nagyon sárga lett,mi lehet az oka? Péntek-szombaton teszek majd fel képet,hátha úgy könnyebb lesz megállapítani.
Valaki tapasztalt már olyat, hogy mostanra ugy néz ki az árpám, mint ha ki lenne száradva egy része, a másik része meg csak simán sárga. Mellette a tritinek semmi baja látszólag
Válasz cimbike. #638. hozzászólásáraElég valamilyen piretroid is mert ezek viszonylag alacsony hőmérsékleten is hatnak. pl: rapid cs, karate zeon, decis mega stb.
Válasz kukaccsosz #637. hozzászólásáraEn nem csavaztam rovarolovel. Ha van rajta tetű, akk mivel erdemes permetezni? Most amugy is mennék ra legato plus-szal.
Tegnap néztem egy október elején vetett árpát és a szegélyeken bizony tele volt már levéltetűvel!
Hiába volt sok ködös és néhány fagyos reggelű nap, a 16-17 fokban szépen mozognak.
Most örülök, hogy yunta qatróval csáváztuk a miénket!
Válasz röfik #634. hozzászólásáraMég jövö héten is vetünk árpát.Mai buza vetés is elmaradt olyan köd volt egésznap a frissen tárcsázott tengeri tarlo ragadt.Az IH kerekei ragadtak.
Most legtöbben ugymond késön vetünk árpát az idö miadt.Novemberi vetésböl is volt már 5-6t-ás termés.Meg száraz öszön nem egyszer volt már felénk is ilyen hogy elvetettük szeptember végén oktober elején-közepén porba,és novemberi esökkel kelt csak ki és jo termést hozott.Vetés idö nem szent dolog,idöjáráson függ minden.
Segítséget kérnék kollégàk! Őszi árpát teljesen esélytelen màr holnap elvetni? Tudtam szerezni fémzàrolt magot / antonella laverda/. Vagy lehet még belőle valami?
3422 hozzászólás
Válasz bobo77 #661. hozzászólásáraTolunk nem messze van egy cég, olasz tulajdonban. Nekik tavaly az árpa 9,3 tonna üzemi átlagot produkált 200 ha-on. Abba kellett, hogy legyen két számjegyű hozam is.
En személy szerint árpából 9 tonnásat láttam legtöbbet, de el tudom képzelni hogy van meg feljebb. Búza viszont volt mar 11 tonna fölött is (bár nem hétköznapi az biztos!)
Válasz bobo77 #672. hozzászólásáraÚgy lesz!!!
Válasz SanyóÓ #671. hozzászólásáraDobj neki egy kis nitrot még április elején és tiéd lesz az új rekord!
Remélem jó lesz, most szemrevaló az biztos.
Felénk a rekord 82q az egyik helyi gazdatársnak.
Válasz Kisvuk #667. hozzászólásáraAzért írtam hogy jelenleg!
Válasz Sz_Pisti #665. hozzászólására1 szer gombázok,acanto plus lesz szerintem márc vége április eleje
Válasz bobo77 #666. hozzászólásáraElhiszem,de ez még sokat kint alszik aratásig.
Válasz Kisvuk #664. hozzászólásáraGyenge majdnem 9es em volt tavaly és nem volt ilyen szép...
Válasz SanyóÓ #662. hozzászólásáragombaölő?
Válasz bobo77 #661. hozzászólására10-et sokkalom de hasonló kinézetű árpám már adott 8 tonna felett.
Válasz bendix #660. hozzászólására10-et még nem láttam árpából, de 9-et már igen, és ami a szépsége, hogy nem látszott rajta
Válasz bobo77 #659. hozzászólására50-60q között szokott lenni, tavaly volt 70q, ennyit szoktunk adni mindig. 60 q felénk nagyon jó termés.
Válasz bobo77 #659. hozzászólásáraTudom hogy hihetetlen de remélem valaki azért megerősít benne...Mondjuk Feco vagy valaki fullos technológiás kolléga
Válasz bobo77 #659. hozzászólására10 tonna még kkukiból is szép eredmény, nem árpából...
Válasz SanyóÓ #658. hozzászólásáraMi a tervezett T/ha???? Csak én keveslem ezt a N-t? Az anyagodban jelenleg ben van 10T/ha...
Válasz bobo77 #657. hozzászólásáraŐsszel kapott 30 kg, két hete 54kg, még lombtrágya lesz, phylazonit volt ősszel, nem tervezek adni neki többet.
Válasz SanyóÓ #655. hozzászólásáraMennyi N t fog összesen kapni?/Hatóanyagban/
Válasz SanyóÓ #655. hozzászólására Kifejezetten szép az állomány, gratulálok!
Válasz mcandoure #652. hozzászólásáraOkt.2-3 vetés, kicsivel több mint két hete szórva 2q péti, (szerintem már eszik), 20 mm eső volt azóta.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraÜdv
Nagyon szép. Nekem is ilyesmi forma, szintén Antonella. De a földre még nem lehet rámenni.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáranekünk is antonella van de a tiéd gyönyörű a miénk sokkal gyengébb igaz későn vetettük.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraMikor vetetted el? Nagyon szép.
Kapott már vmit tavasszal?
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraEz is szuper!!!!
Antonella 190 kg/ha
Válasz sixx #645. hozzászólásáraRovarölő szeres csávázásra nemkell sajnálni a forintot. Árpát e nélkül nem is engednék termeszteni.
Először én is vírusra gyanakodtam, de sszerintem más lehet, mert nem lett korán vetve(okt.31.) és a jelenség sem foltszerűen jelent meg, hanem egyszerre. Bár januárban hó volt rajta, olvadás után kb 1 héttel vettem észre(igaz nem néztem minden nap)
Válasz fecee #643. hozzászólásáraNem biztos, hogy vírus.
Élettani sárgulás is lehet, az enyhe idő miatt kezd megindulni de nem tud felvenni elég tápanyagot, főleg nitrogént!
Amint lehet szórni kell neki a fejtrágyát.
Ha vírus okozta sárga törpülés akkor nem növi ki!
Üdv
A vírust nem növi ki az árpa, hanem terméscsökkenéssel reagál.
Válasz Szilard97 #644. hozzászólásáraTehát a nitrogén jó árpa törpe vírus ellen...szép is lenne! Ne álltasd magad, ennek egyetlen ellenszere a késői vetés. Mindenképpen termésveszteséggel kell már számolni.
Válasz broll79 #642. hozzászólásáranyugi az vírus, megszüntetni nm lehet, együtt kell élni vele , nagy mennyiségű nitrogéntól kinövi majd, nekem is ilyen
Válasz broll79 #642. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék,a mi árpánk is nagyon sárga lett,mi lehet az oka? Péntek-szombaton teszek majd fel képet,hátha úgy könnyebb lesz megállapítani.
Valaki tapasztalt már olyat, hogy mostanra ugy néz ki az árpám, mint ha ki lenne száradva egy része, a másik része meg csak simán sárga. Mellette a tritinek semmi baja látszólag
Válasz halihó #640. hozzászólásáramelyik fajta?
tavaszi árpa eladó! Helyileg Ibrányban.
ár:5000 forint
Válasz cimbike. #638. hozzászólásáraElég valamilyen piretroid is mert ezek viszonylag alacsony hőmérsékleten is hatnak. pl: rapid cs, karate zeon, decis mega stb.
Válasz kukaccsosz #637. hozzászólásáraEn nem csavaztam rovarolovel. Ha van rajta tetű, akk mivel erdemes permetezni? Most amugy is mennék ra legato plus-szal.
Tegnap néztem egy október elején vetett árpát és a szegélyeken bizony tele volt már levéltetűvel!
Hiába volt sok ködös és néhány fagyos reggelű nap, a 16-17 fokban szépen mozognak.
Most örülök, hogy yunta qatróval csáváztuk a miénket!
Köszönöm mindenkinek. Akkor ha kiverődik az idő neki is látunk.
És bízunk a jó időben!!!
Válasz röfik #634. hozzászólásáraMég jövö héten is vetünk árpát.Mai buza vetés is elmaradt olyan köd volt egésznap a frissen tárcsázott tengeri tarlo ragadt.Az IH kerekei ragadtak.
Most legtöbben ugymond késön vetünk árpát az idö miadt.Novemberi vetésböl is volt már 5-6t-ás termés.Meg száraz öszön nem egyszer volt már felénk is ilyen hogy elvetettük szeptember végén oktober elején-közepén porba,és novemberi esökkel kelt csak ki és jo termést hozott.Vetés idö nem szent dolog,idöjáráson függ minden.
Válasz Szolnoki László_ #629. hozzászólásárami is antonellát vetünk most,nyugodtan vesd el.
Válasz Szolnoki László_ #631. hozzászólásáraÜdv.
Én a Te helyedben még nyugodtan elvetném, ha a terület elvan készítve.
Semmi baja sem lesz.
Összesen 4,5 hektár a terület vegyes föld 15 Ak-ás
Válasz Szolnoki László_ #629. hozzászólásáraMennyit akarsz vetni területben, hány hekit??
Segítséget kérnék kollégàk! Őszi árpát teljesen esélytelen màr holnap elvetni? Tudtam szerezni fémzàrolt magot / antonella laverda/. Vagy lehet még belőle valami?
Válasz röfik #627. hozzászólásáraÉs,hogy látod nem késői már a vetése???
Válasz mongolka #626. hozzászólásáraNálunk is nagyjábol,még jo két nap.
Árpa mai nap elvetve!!!(VÉGRE)
Válasz Antikaa #622. hozzászólásáraA timacnak van egy jo cuca talajjavitásra physiomax ezzel hamar lehet emelni a ph-t és