Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz decsi #718. hozzászólására5 tonnás terményből 4 ha/óra? egy moajdnem 400 lóerős 6 szalmarázós 2 dobos géptől? szerintem ebben semmi kiugró nincs... a W650 vagy a Lexion 630 bármikor tud hasonló számokat, pedig mindkettő jelentősen kisebb gép...
5 tonnás árpának nem szabad ellenfélnek lennie, ekkora gép ezt a teljesítményt 7-8 tonnás anyagban is kellene, hogy tudja.
amúgy én már régóta gondolkozok, hogy vegyek egy használt STS-t. Azok a gépek brutálisak, és nagyon komoly anyagból vannak. Európában jellemzően csak gabonát aratnak, elhúzódó szezonban, így 10-12 éves korukban is elenyésző üzemóra van bennük. Amerikában ugyenez a vas évente megy ennyit egy-egy bérvállalkozónál. hosszú ideig tudna itthon béraratni még komoly teljesítmány mellett.
Válasz 2266 #719. hozzászólásáraNyilván nem egy nap vágta, csak ez volt az utolsó munkanapon. Bár úgy is durva, több mint 4 ha óránként. Nyilván egy nagy tábla volt menet közben uritessel.
Válasz 2266 #717. hozzászólásáraNyilván működne itt is.A t660 command ceterében lévő adatok jót mutattak a teljesítményéről az előző tulajnál 19 óra alatt 82ha 426t őszi árpát vágott.Ha tényleg tudja ezt a teljesítményt nekem bőven jó lesz.
Válasz bobo77 #694. hozzászólásáraHolnap csinálok frisset, szinte teljesen ki van kalászolva, várjuk nagyon az esőt!!!Ja és jönnek a sarjúhajtások elég erőteljesen.
Válasz stabilan #693. hozzászólásáraJó fajta választás(itt laverda,rex),rovarölős csávázás.150-200 kg műtrágya ősszel,200 kg februárban majd 100 kg március végén.1x gomba+gyomírtó.
Válasz Gergő1 #696. hozzászólásáraMost volt nálam is a növényvédős,és ő is fagyásra gondol. Azt hozzáteszem, hogy itt három éjjel fagyott, volt mínusz öt fok. Minimum tíz százaléknak kakukk. A szőlő totálkár, a diófák nyolc méter magasig feketék.
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraNekem is ilyen az árpám (laverda)
növényvédős szerint megfázott.
Van mindenhol....ahol mellkasig ér és ott is ahol csak 40 centis.
Én nem adok neki semmit!!
Válasz bobo77 #689. hozzászólásáraTényleg nem volt még 10t fölötti kuk sosem.A tavalyi 9.2t-nak is nagyon örültem.Viszont az árpám átlaga 8.2t lett volt olyan tábla amelyik 9.2t-val adta.Ha nem az enyém nem hiszem el.Volt hogy 10 ha vágtunk le egy nap.A mostani is jól nez ki,kíváncsi leszek hol lesz a tavalyihoz képest.
Válasz decsi #687. hozzászólásáraAkkor nem értem én itt a dolgokat...Mindig olyan állományokat nevelsz mindenből hogy szemre sokkal többet várnék tőlük... pl ott a tavalyi kukoricád és mondod hogy nem volt még sosem 10t fölött
Válasz decsi #682. hozzászólásáraAttól is függ szerintem hogy milyen fejlett az állomány...A tiéd frankó idően vetett de itt sokunknak csak október vége felé sikerült elvetni.
Őszi árpára két részletben tervezem a műtrágya kijuttatást.Az első adagot rendes időben megkapta, a gyomirtás megtörtént,szépen fejlődik, mikor javasolnátok a második részletet?
3422 hozzászólás
Válasz decsi #718. hozzászólására5 tonnás terményből 4 ha/óra? egy moajdnem 400 lóerős 6 szalmarázós 2 dobos géptől? szerintem ebben semmi kiugró nincs... a W650 vagy a Lexion 630 bármikor tud hasonló számokat, pedig mindkettő jelentősen kisebb gép...
5 tonnás árpának nem szabad ellenfélnek lennie, ekkora gép ezt a teljesítményt 7-8 tonnás anyagban is kellene, hogy tudja.
amúgy én már régóta gondolkozok, hogy vegyek egy használt STS-t. Azok a gépek brutálisak, és nagyon komoly anyagból vannak. Európában jellemzően csak gabonát aratnak, elhúzódó szezonban, így 10-12 éves korukban is elenyésző üzemóra van bennük. Amerikában ugyenez a vas évente megy ennyit egy-egy bérvállalkozónál. hosszú ideig tudna itthon béraratni még komoly teljesítmány mellett.
Válasz 2266 #719. hozzászólásáraNyilván több nap vágta csak reggel nem nullázta le.
Napraforgóból 1004 ha 227 óra 2287 t van benne.
Válasz 2266 #719. hozzászólásáraNyilván nem egy nap vágta, csak ez volt az utolsó munkanapon. Bár úgy is durva, több mint 4 ha óránként. Nyilván egy nagy tábla volt menet közben uritessel.
Válasz decsi #718. hozzászólásáraAzz tényleg meg gyözö!! Csupán azon gondolkodom hogy lehet 19 órán át árpát aratni..??? Mármint folyamatában???
Válasz 2266 #717. hozzászólásáraNyilván működne itt is.A t660 command ceterében lévő adatok jót mutattak a teljesítményéről az előző tulajnál 19 óra alatt 82ha 426t őszi árpát vágott.Ha tényleg tudja ezt a teljesítményt nekem bőven jó lesz.
Válasz decsi #715. hozzászólásáraEngem legfeljebb az ára ami vissza tart! Ha a világ más részein működik pont itt ne működne..
Válasz 2266 #714. hozzászólásáraAzt vhogy en is kihagynam. Inkabb s680-690, t660-670, vagy mondjuk lexi 570.
Válasz 2266 #712. hozzászólásáraÉlőben megijedtem tőleBár a T széria sem az egyszerű kategóriák közé tartozik.
Válasz cimbike. #713. hozzászólásáraSTS
Válasz 2266 #712. hozzászólásáraMilyen?
Válasz decsi #711. hozzászólásáraPedig ott van benn a NAGY- TESTVÉR- is!!!
Válasz 2266 #710. hozzászólásáraAzt hiszem neked irtam itt a forumon hogy T660 lett
Válasz decsi #702. hozzászólásáraDecsi van már kombinó ami ezt a szép árpát le vágja??? Valamelyik nap láttam az AXI-nál egy neked való gépet!!!!
Válasz decsi #702. hozzászólásáraez olyan 8 tonnásnak néz ki, gondolom.....
Válasz decsi #702. hozzászólásáraSzerintem irdatlan sűrű, szerinted????????
Válasz bobo77 #706. hozzászólásáraKettőt.
Válasz decsi #702. hozzászólásáraA művelőútnál hány sort zártok?
Válasz Sz_Pisti #704. hozzászólásáraKevés csapadék miatt nem tettem.De már látom hogy kár volt kihagyni.
Válasz decsi #702. hozzászólásáraKapott valami szárszilárdítót?
Válasz decsi #702. hozzászólására
Válasz bobo77 #695. hozzászólására
Válasz SanyóÓ #700. hozzászólásáraNálunk ilyen
Válasz bobo77 #694. hozzászólásáraEz múlt hét csütörtöki kép
Válasz bobo77 #694. hozzászólásáraHolnap csinálok frisset, szinte teljesen ki van kalászolva, várjuk nagyon az esőt!!!Ja és jönnek a sarjúhajtások elég erőteljesen.
Válasz stabilan #693. hozzászólásáraJó fajta választás(itt laverda,rex),rovarölős csávázás.150-200 kg műtrágya ősszel,200 kg februárban majd 100 kg március végén.1x gomba+gyomírtó.
Válasz Gergő1 #696. hozzászólásáraMost volt nálam is a növényvédős,és ő is fagyásra gondol. Azt hozzáteszem, hogy itt három éjjel fagyott, volt mínusz öt fok. Minimum tíz százaléknak kakukk. A szőlő totálkár, a diófák nyolc méter magasig feketék.
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraNekem is ilyen az árpám (laverda)
növényvédős szerint megfázott.
Van mindenhol....ahol mellkasig ér és ott is ahol csak 40 centis.
Én nem adok neki semmit!!
Válasz decsi #688. hozzászólásáraHogy néz ki most ez az állomány?
Válasz SanyóÓ #671. hozzászólásáraKolléga friss képek az árpádról?
Válasz decsi #688. hozzászólásáraTisztellek erőt egészséget ha a technológiát leirnád megköszönném hátha tanulok valami okosat maradok tisztelettel Bohs Zsolt.
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraPoloska vagy szipoly, ha sok van rajta nyomjad ra a decis-vagy a biscaya-t
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraRézhiány...
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraSzerintem gabonapoloska, ami megszúrta a még hasban lévő kalászt, és a szúrás feletti rész kifehéredik.
Üdv mindenkinek!
Meg tudnátok mondani, hogy mi okozza ezt?
Válasz bobo77 #689. hozzászólásáraTényleg nem volt még 10t fölötti kuk sosem.A tavalyi 9.2t-nak is nagyon örültem.Viszont az árpám átlaga 8.2t lett volt olyan tábla amelyik 9.2t-val adta.Ha nem az enyém nem hiszem el.Volt hogy 10 ha vágtunk le egy nap.A mostani is jól nez ki,kíváncsi leszek hol lesz a tavalyihoz képest.
Válasz decsi #687. hozzászólásáraAkkor nem értem én itt a dolgokat...Mindig olyan állományokat nevelsz mindenből hogy szemre sokkal többet várnék tőlük... pl ott a tavalyi kukoricád és mondod hogy nem volt még sosem 10t fölött
akor lehet kihagyom
Válasz bobo77 #684. hozzászólásáraOktóber 26. vetettem.
Válasz Faragó János #685. hozzászólásáraSzerintem csak akkor, ha esőt kap...meg csak 34-est...az hamarabb bomlik...
az öszi árpám most kezdi hozni a kalászt szerintetek érdemes adni még neki mütrágyát?
Válasz decsi #682. hozzászólásáraAttól is függ szerintem hogy milyen fejlett az állomány...A tiéd frankó idően vetett de itt sokunknak csak október vége felé sikerült elvetni.
1 honapja kapott 250kilot/ha most még gondoltam neki egy100kilot
Válasz Faragó János #681. hozzászólásáraHa őszi árpáról van szó akkor már szerintem késő műtrágyázni.
érdeklödnék ilyenkor ki mennyi mütrágyát ad az árpának?
Válasz bobo77 #678. hozzászólásáraAkkor kinézek egy esős napot-már ha egyáltalán lesz- és előtte.
Válasz Tobszi #677. hozzászólására
Válasz Tobszi #677. hozzászólásáraMost minél előbb...
Őszi árpára két részletben tervezem a műtrágya kijuttatást.Az első adagot rendes időben megkapta, a gyomirtás megtörtént,szépen fejlődik, mikor javasolnátok a második részletet?
vetett már valaki árpát szórva? elég ha csak beletárcsázom a kukorica tarlóba?
Gombaölőzitek már az őszi árpát?