Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a termésbecslésekkel kapcsolatban a brókereknek ajánlanám a fakeretet inkább mint a különböző tőzsdék mozgásait elemzéseit mert a búzánál is levizsgáztak.más a virtuális és a valóságos piac.ök a folyamatokat-reakciókat elemzik a termelő meg látja mi terem meg s mennyibe került neki.itt a később vetett tavasziak jobbak.az időben vetett naprák fejei töredeznek le az égett kukoricalevelekkel együtt.
Válasz Matyi50 #1051. hozzászólására"Nade ezt a hozzá nem értő tőzsdéről árakat manipulálók hogy tudnák...ezek csak képen láttak még kukoricát.."
A tőzsdén a mezőgazdasági termék úgy működik, mint az értékpapír. Az emberek vesznek és eladnak. A végén sokszor előfordul, hogy nem is lesz tényleges áru mozgás. Illetve nem azok között, akik először megkötötték az üzletet. Én így értelmeztem anno, amikor mondták, hogy tőzsdézzünk. Ez a nagyok "játéka" Ahhoz, hogy kukoricával kereskedjen valaki, nem kell rendelkeznie kukoricával.
De ha beszélsz egy brókerrel, az elmondja, hogy miért jó ez. Na nem neked, hanem neki.
Viszont ha jókor adod el, amit megvettél, még te is nyerhetsz az üzleten.
Barátom azt mondta, hogy most 4 500 Ft/q áron lehetett új kukoricát jegyeztetni.
Mi eladók Karácsonykor 6 000 Ft/ q feletti árat szeretnénk.
Négy hónap és látni fogjuk, hogy mi fog történni.
Aki kereskedik és bejön a számítása, az nyer, ha nem úgy történik, akkor veszít.
Viszont akinek ténylegesen kell a kukorica, mert állattartó, és ismeri a szükséges éves felhasználást, az megveszi ennyi áron a számára szükséges mennyiséget.
Aki kereskedik és nincs szerencséje, mg létező árualapja, az 6 000 Ft/q áron tudja megvenni a leszállítandó árut, amit eladott.
Ja és ez az ár a csepeli kikötőben berakott árura vonatkozik. Ha tévedek javítsatok ki.
Na ennek sincs köze az aszályhoz.
Felénk egyes kukoricának használt az eső, szerintem az én naprám is meghálálja, valamint a szója, is több terméssel fog reagálni.
Mivel renden nem talált lucernát annak kifejezetten használt.
Sajnos a többség csak a jövő évi gazdálkodásban fogja tapasztalni ezt a mostani esőt.
Ezt nem lehet megmondani, de az biztos, hogy az utóbbi pár évben rekordok dőlnek meg a melegtől. Idén volt talán, hogy sose volt még 11 napos hőségriadó, csak most.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1049. hozzászólásáraA mostani esők már a kukoricák nagy részén semmit sem segítenek,épphogy kitolja az érésidőt a korai és középérésű fajtáknál,mennyiségen szinte semmit nem emel. A napraforgókon meg már csak ront a hűvös lajhogó esős idő. Nade ezt a hozzá nem értő tőzsdéről árakat manipulálók hogy tudnák...ezek csak képen láttak még kukoricát..
Válasz broll79 #1047. hozzászólásárajól látod, az aszály nem múlt el csak ideiglenesen. jövőre is lesz, és semmi sem arrafele mutat hogy enyhébb mintsenem idén.
sőt, évről évre azt látom hogy egyre durvább.
Válasz Dinnyés Laci #1048. hozzászólásáraViszont a Kukorica tőzsdei jegyzése a hétfői esőzések után komoly zuhanásba kezdett. Már előtte megtippeltem hogy így lessz. Kukoricák viszont tönkre mentek visszafordithatatlanul
Gondoltam írok ide valami okosat, mert miota esik, azota mindenki hanyagolja a tèmát. Pedig még mindig aktuális annak ellenére hogy összecsepegett 33 mili. Harmatgombát még mindig nem ettem az idén
Gondoltam írok ide valami okosat, mert miota esik, azota mindenki hanyagolja a tèmát. Pedig még mindig aktuális annak ellenére hogy összecsepegett 33 mili. Harmatgombát még mindig nem ettem az idén
Válasz Pici #1040. hozzászólására adott helyen jól gazdálkodtok apukád irányítása mellett,eszedbe se jusson változtatni.nem véletlenül van ott a vaslemez.
s a zuhanópályát se hülye gyerekek tervezték meg. kár hogy a fránya nép kiutálta a szorgalmas emberek többségét maga közül.
De felvilágosithatna hogy mit lát felülröl mert én egy talajművelő technologián amit bárki ha akar tud csinálni pénztakarékosan ezen kivül nem látok semmit de lehet vak vagyok ..... Hozzáfüzöm hogy még én is szántok ne essék félreértés mivel nekem sincsen se gruberem se direktvetöm se rövidtárcsám csak sok trágyám amit be szoktam szántani .... de mivel a világ minden pontján teljesitett a technologia igy aligha hiszem hogy bármi biznisz lenne benne ....
Nehogy kiderüljön hogy még a végén valami mütrágyaforgalmazo
Válasz tehenes gazda #1034. hozzászólására Nekem csak a Beavis and Butthead maradt, nem is tudom honnan jön ez a sok "hehe".
Elíg gyorsan válaszótá mestör, nem bírtad végignízni az ajánlott filmet hehe.?
Egyébként továbbra is érdekel hogy mekkora területen alkalmazzák a No-Till technológiát (ezzel a Tillage Radish növénnyel vagy hasonlóval együtt), Világszerte, arányaiban, természetesen hozzávetőlegesen, nagyjából, pár országban.
Régóta olvasom ezt a fórumot,mert mindenkitől tanul az ember,de nemtudom szó nélkül hagyni a vádaskodásaid.Elnézést kérek az "ász" FECÓ-tól hogy bemásoltam a hozzászólását:
Válasz Matyi50 #843. hozzászólására
Ne haragudj meg, de ebben a nehány mondatban annyi ferdítés, belemagyarázás, meg tévedés van, hogy az ritka itt a fórumon. Meg a határban vagyok, (5 napja csináljuk a talajt a repcenek), holnap majd kivesezem vagy addig tegye meg valaki, de ez igy ne maradjon itt, mert meg valaki komolyan elhiszi...
Ne sértődj meg, nem személyes dolog de ez most konkrétan butaság.
Na Matyi kérlek! Lassan,értő olvasással betűzd újra végig amit FECÓ írt,és talán rájössz hogy a kivesézem nem azonos a kiveszemmel....
Válasz tehenes gazda #1030. hozzászólásáraÉn már csak azt nem értem hogy mit akar eladni nekünk ha már akkora marketing a duma ? mert pl a vetömagot bárki bárhol beszerezheti összerakhatja nem kell megvenni tőle , gépet sem árul ....Nem ugy kezdi hogy csak az ő vetömagkeveréke vagy cska az ö vetögépe jo hozzá hanem bármi amit az ember tud szerezni nincs saját termék ebben Nem értem én ezt már direkt piszkálodás megy már csak ... aki nem ért ezzel a müveléssel egyet az ne olvassa hanem menjen szántani !
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraezt tanítják marceting kurzusokon nem tehet róla.az illető ha ráérez az ízére nem tudja másként előadni magát.saját magának-kapcsolatainak/bármilyen/árt vele legtöbbet amit itt olvasol tőle csak tajték a tengeren sajnálni kell nem cukkolni látod hogy reagál néha.
Szerintem mi nem győzködünk senkit, gyakorlati példákat mutatunk be! Ez a pár képes bemutató ma készült, de csak az figyelje akit érdekel az aszály elleni küzdelem és a technológia váltás.
A talaj 22 AK 4.5% HUMUSZ, ez a legjobb földem, sajnos csak 3 Ha (a többi 10-15 között1, gazdaság össz.ter. 58 ha), a kukorica kb. 100 mm esőt kapott vegetációban.
6 hónapig állt a víz ezen a folton, nagyon jó a szerkezete, él a talaj, de kicsit anaerob, ezért lazítottam meg. A gép 127 le, lazító 3m 7kés 40cm mélyen.
Válasz Matyi50 #1022. hozzászólásáraNekem nincs gondom a stílussal. Gyorsan alkalmazkodom valamint ez van, felpörgött világ felpörgött stílus. Van hogy ötvenszer mondom el mégis belém állnak, hát a következő már nem Tibi atya stílusában fog jönni. Van ki veszi a fordulatot-van ki nem. Feco-val a dühöngőben jókat "küzdök néha". De ettől még nem esszük meg egymást. Szakmailag viszont érdemes meghallgatni...mint ahogy a többi kollégát is. Batyám kereskedőcégnél dolgoztam egy ideig..te még nem láttál agresszív marketing stratégiát. Mer amit ők itt leírnak az attól messze van ! Lazulj el bocs egy sört és pörgés..Had dübörögjön az oldal.
Válasz a2457 #1023. hozzászólásáraMiután pökhendi,lenéző és agresszív módon beszólogat a neki nem behódolóknak,mégis mit vártál "ember"?
Ásznak én aztán nem hiszem magam,viszont a személyeskedő és pofátlan lenéző stílust rohadtul útálom.
AZ én megjegyzéseim miatt nem jutnak információhoz? :D
Jó ez a nyaló a duma,jó,csaj szánalmas
Hihetetlen ..szánalom a köbön...
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraember, nem te vádoltad be hogy biztosan valami gépgyártónak dolgozik?
dehogynem.
ászank itt csak te hiszed magad.
ismerjük a véleményed, tiszteletben is tartjuk.
cserébe mi sem kívánunk mást.
ha szúrja a szemed a téma vagy a megfogalmazás még mindíg megteheted hogy csak simán nem olvasod el. ugyanakkor a hozzászólásaid kifejezetten provokatív jellegűek, építő jellegű kritikát mellőzőek.
gondolj azokra akiket érdekel is a téma, de a megjegyzéseid végett nem jutnak információhoz.
ez nem korrekt, sokan vannak akik valóban nem írnak ide, viszont olvasnának.
hozzád egy szót sem szóltak.
hogy velük minek akarsz kitolni azt pedig te sem érted.
feltételezem hogy önmagad szerint neked most piszok igazad van, ha így van akkor tanulj meg..
nyerni méltósággal.
Válasz papa maci #1019. hozzászólásáraNo az ilyen hülyének néző stílusról beszélek pont...
Semmi gond a stílussal? Gratulálok barátom!
Korlátoltnak nevezni,IQ szegénynek titulálni,és még sorolhatnám oldalakon visszaolvasva a nethuszár kollégád meg a feco kollégád stílusát nem csak velem szemben,hanem mással szemben is amit néha megengednek maguknak az minden csak nem tapasztalat átadás,sokkal inkább agressziv marketing.
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraÉn személyesen találkoztam Netparaszttal és állíthatom amit a személyéről mondasz teljesen alaptalan. Semmit nem erőltet senkire, eladni sem akar semmit így nem értem min kapod fel a dolgot. Ez olyan dolog ha nem hiszel Istenben nem kell templomba járni és szidni a papot hogy milyen nagyképű és a stb. Olvass másik topicot vagy ne vedd figyelembe amit ír.
Többieket nem ismerem személyesen!
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraSzerintem a stílussal semmi gond...Nem értem mi a problémád..S ha valóban végig olvasom a témát..akkor bizony az egyszerű tapasztalat cserébe folyton bele állt egy eke..Az hogy nálatok valamiért nem működik .Az nem jelenti, hogy máshol szintén nem működhet-működik. Már te sem tudsz mással érvelni mint a stílussal..Mivel már szinte védelmedbe vetted a technológiát. Nem értem mi ennek az értelme...Az hogy idáig jutott egy sima konzultáció...ahhoz nem kell magyarázkodni elég végig olvasni. Nem a személyes védelem miatt szólnak bele a kollégák, simán látják a szélmalom harcot egy két kollégában. Az hogy kinek a stílusa irritál..Azt viszont nevezd nevén..Így korrekt !
Válasz fida91 #1016. hozzászólásáraLátom Te is kútfőből és olvasás nélkül úgy véded a haverjaidat,hogy a lényeget el se olvasod. Nem a termelési technológiával van a baj ,hanem a stílussal ahogyan ezt itt a sajátos marketing technikájával érvényesíteni,eladni akarja. Az az alpári ,lenéző hangnem amit ide.kádik néha hol egyik,hol másik nagytudású haverod,miközben a másik IQ-ját és korlátoltságát firtatja,csak a birkáknak imponál.
Az meg felháborító hogy aki nem kér az ilyenfajta segítségükből az szerinted kotródjon és lentebb már a neki nem tetsző technológiáról írt hozzászólás törlését is kérte az egyik ilyen, magát ásznak képzelő haverod. Én nem kérem a személyeskedő hozzászólásaik törlését,hagy lássák a többiek is miről van szó!
Válasz fida91 #1016. hozzászólására Tökéletes...Bár megkérném a trágyával bőven rendelkező kollégákat..toljanak már át baráti áron pár vagonnal...Mivel itt felénk egy vödörrel sem lehet kapni. Akinek van az felhasználja. Jaaaa hogy az nekem drága lenne...És nem érné meg....Hát erről beszélünk..Ha nincs vagy nehezen-drágán beszerezhető akkor még szép hogy nyitok más irányba. Vagy esetleg a fennhéjázó kötekedő kollégáknak kiadom bérbe 100 papír/heki és lehet virgonckodni a távolból...De amíg a saját szerszámommal verem a csalánt addig sicccc innen ! Lealacsonyodnak a szürke színvonalára ! Úgy látom itt a fennhéjázó gazdák leginkább nem a No till-el gazdálkodók..Hanem a trágyával rendelkezők !
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraszerintem téved: az előremenekülésekből itt árverezések lettek sorba.műtrágyát meg személy szerint nem használok mert méregnek tartom.nem személyeskedett itt senki ismeretlenek vagyunk egymásnak.az hogy nem értünk egyet sokmindenben természetes.az egymás megítélése a körülményei ,gazdálkodási formájának kialakitása nem lehet vitatéma.én magamat elég maradinak ítélem meg de itt így tudunk megélni ha 200 mm-rel több eső lenne már mást termelnék-pénzesebbet,de nincs.aki próbálkozott csúnyán ráfázott a minimál műveléssel s fordulnak -változtatnak látom.néhány éve a vetés s gyűrűzés közti boronálásért azt kaptam -DE SOK NAFTÁD VAN-most meg elkérte a boronaegységet.egyelőre itt a hagyományos kukik kitartanak az áthúzott földeken KO.
Válasz Netparaszt #1013. hozzászólásáraKi is személyeskedik most is egy teljesen normális hangvételű hozzászólásomra reagálva? Kinek is alacsony az IQ- ja?
Eszméletlen és szánalmas az a módszer ,ahogyan érvényesülni akarsz. Én nem illetlek jelzőkkel,nem alacsonyodom le a szintedre,de azért pár ember majd elgondolkodik azon amit rágok itt már napok óta veletek kapcsolatban!
Válasz Matyi50 #1012. hozzászólására Értem én, hogy friss tudásra épülő szakmai érvek, technológiai leírások, kukoricaképek hiányában csak megállás nélküli személyeskedésre futja, de most már nem szórakozom olyan jól a korlátolt önteltségen.
Nem te vagy a célközönség, hanem azok, akiknek 50-nél magasabb az IQ-ja és képesek tanulni változni, megértve a problémák gyökerét és a fáltozás szükségességét.
Talajmegújítóban szívesen folytatok beszélgetést a továbbiakban is az aszálykárok csökjentéséről és alapvetően azokról a modern technológiákról, amelyeknél a prehisztorikus szellemi képességűek a kérdést sem értik.
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraDrága Berente pártolótitkár úr! Az előzményeket is el kéne olvasni a teljes képhez. Nameg akinek nem inge nem veszi magára! Akinek meg igen,annak vaj van a füle mögött!
" Ismeretlenül bárkit megítélni a magatok lejáratását, hiteltelenítését jelenti. "
Ez nagyon igaz de még mennyire! Tessék ezt elmondani leginkább azoknak, akikről ön szerint szó van!
Megsúgom önnek,hogy nem a termelési eredmények és technológia ,hanem az említett valakik stílusa ami a biztosítékot kiveri sokunkban. Emiatt sokan nem is írnak már ide a fórumra!
Válasz endypapa #973. hozzászólásáraNémetnek osztráknak megéri mert nekik az a jó ha nekünk gáz van. és így is van ez kitalálva szépen. Ők tudjonak érvényesülni, nekünk meg löknek mindig annyit, hogy a harci kedv megmaradjon, meg a "vidéki struktúra" meg eszemfaxom minden...
Próbálj meg úgy gazdálkodni ITTHON! mint egy osztrák kisparaszt. Szerintem lehúzhatná bárkiis a rolót.
30hektár legelő meg kaszálóból családok élnek luxus körülmények között európai vezér minőségben és meglehet nyugodni nem azért mert ők hűde jól csinálják.., van hátterük van mögöttük számukra kedvező törvény, politika, érdekképviselet, de ismétlem olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen!
és persze ebben a nagy uniós egyenlőségben mi maradunk mindig alul...
Válasz Gabesz2 #1009. hozzászólására"A jóhiszemű, szakképzés nélkül való gazdálkodás annyi, mint a létérti
küzdelemben, talán hősiesen, de végül elbukni”.
Itt sokan minden szaktudás nélkül vitatkoznak és azt kell mondjam tapasztalat nélkül vagy nem figyelnek eléggé!
Ezt a lazítos technológiát is csak pontosan érdemes csinálni, egyébként megette a fene.
Aki a technológia fegyelmet betartja az jobb eredményeket fog elérni az biztos!!!
Válasz csoppika #1003. hozzászólásáraÉs a tej? (elsősoban erre gondoltam)
Legeltetés, széna szenázs. Ennyi.
Nálunk 1000-es telep a 60 AK-s földek közepén, és győzik előállítani, behordani a rengeteg pénzen előállított takarmányt. És akkor jön a duma, hogy becsődőlünk, mert drága a tej előállítása.
Válasz Tomszi #1005. hozzászólására Aha, bölcs mondás. Gondolom nem a százmilliónál több hektáron direktvetők közül mondta valaki. Ők inkább csak elárasztják az EUt olcsó szójával.
Elolvastam a napokba pár dolgot ebben a talajmegújító témában, itt is meg az említett blogon is, rövid leszek mert már holnap van
A leírások alapján csodamódszer, de felvetődött bennem pár gondolat.
USA-ban az összterület hány %-án használják? és más országokban? Annyira homlokegyenest más mint az eddigi módszer hogy szerintem még nagyon-nagyon sok idő mire annyira elkezd terjedni hogy üzemi méretekben is jelen lesz Magyarországon. Az EU-ban még megmarad a támogatás sokáig, annak ellenére hogy vannak ilyen hangok hogy nem kéne ennyire. Régóta mondják hogy a kicsik, rosszul gazdálkodók tönkremennek, hát én nem látok a környezetembe olyat aki tönkrement volna, viszont egyszer bekövetkezik valami változás az is biztos, lásd. a tej ára per pillanat. (Ugyanígy a tszcs-re is mondják 25-éve hogy mi lesz ha szétmegy, aztán szerencsére az se ment szét, sokmindent kibírt.) Aki viszonylag jó földeken gazdálkodik és összességében normális termései vannak és jövedelem is van neki az nem fog ekkorát váltani. Véleményem szerint sok-sok apró finomítást lehetne és kellene még csinálni országosan a mezőgazdaságban, ami eredményes lenne.
Lehet hogy én pesszimista vagyok, de ez a véleményem. Na jó éjt!
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraCsak direktvetéssel végül a kombájnt is meg lehet spórolni Ezt nem én mondtam, de van benne valami
Még mielőtt nekemesne valaki virtuálisan, én nem a talajmegújítást vontam kétségbe.
Válasz Matyi50 #952. hozzászólásáraLátni kellene: direktvetni vagy vettetni bárki tud, még, ha néhány ezer Ft-tál többe is van (ez sem biztos), nem ez visz csődbe senkit. Ha másban nem tudtok kapaszkodni, ez nagyon gyenge érv. Találkoztatok-e szemèlyesen az általatok szidott kollégával? Beszélgettetek vele? Tettetek-e fel neki általatok kényesnek vélt kérdéseket? Többen megtettük. A válaszok meggyőzőek. Az érdekekkel kapcsolatban:nektek mi érdeketek fűződik a sárdobáláshoz? Talán valamelyik műtrágyás cég fizetet benneteket? Ismeretlenül bárkit megítélni a magatok lejáratását, hiteltelenítését jelenti.
Fogjátok fel(még ha rosszul is esik): hosszú távon nincs más lehetőség.
1603 hozzászólás
a termésbecslésekkel kapcsolatban a brókereknek ajánlanám a fakeretet inkább mint a különböző tőzsdék mozgásait elemzéseit mert a búzánál is levizsgáztak.más a virtuális és a valóságos piac.ök a folyamatokat-reakciókat elemzik a termelő meg látja mi terem meg s mennyibe került neki.itt a később vetett tavasziak jobbak.az időben vetett naprák fejei töredeznek le az égett kukoricalevelekkel együtt.
Válasz Matyi50 #1051. hozzászólására"Nade ezt a hozzá nem értő tőzsdéről árakat manipulálók hogy tudnák...ezek csak képen láttak még kukoricát.."
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A tőzsdén a mezőgazdasági termék úgy működik, mint az értékpapír. Az emberek vesznek és eladnak. A végén sokszor előfordul, hogy nem is lesz tényleges áru mozgás. Illetve nem azok között, akik először megkötötték az üzletet. Én így értelmeztem anno, amikor mondták, hogy tőzsdézzünk. Ez a nagyok "játéka" Ahhoz, hogy kukoricával kereskedjen valaki, nem kell rendelkeznie kukoricával.
De ha beszélsz egy brókerrel, az elmondja, hogy miért jó ez. Na nem neked, hanem neki.
Viszont ha jókor adod el, amit megvettél, még te is nyerhetsz az üzleten.
Barátom azt mondta, hogy most 4 500 Ft/q áron lehetett új kukoricát jegyeztetni.
Mi eladók Karácsonykor 6 000 Ft/ q feletti árat szeretnénk.
Négy hónap és látni fogjuk, hogy mi fog történni.
Aki kereskedik és bejön a számítása, az nyer, ha nem úgy történik, akkor veszít.
Viszont akinek ténylegesen kell a kukorica, mert állattartó, és ismeri a szükséges éves felhasználást, az megveszi ennyi áron a számára szükséges mennyiséget.
Aki kereskedik és nincs szerencséje, mg létező árualapja, az 6 000 Ft/q áron tudja megvenni a leszállítandó árut, amit eladott.
Ja és ez az ár a csepeli kikötőben berakott árura vonatkozik. Ha tévedek javítsatok ki.
Na ennek sincs köze az aszályhoz.
Felénk egyes kukoricának használt az eső, szerintem az én naprám is meghálálja, valamint a szója, is több terméssel fog reagálni.
Mivel renden nem talált lucernát annak kifejezetten használt.
Sajnos a többség csak a jövő évi gazdálkodásban fogja tapasztalni ezt a mostani esőt.
Azért az sem lebecsülendő.
Válasz a2457 #1050. hozzászólásáraTavalyi év kivétel volt.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ezt nem lehet megmondani, de az biztos, hogy az utóbbi pár évben rekordok dőlnek meg a melegtől. Idén volt talán, hogy sose volt még 11 napos hőségriadó, csak most.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1049. hozzászólásáraA mostani esők már a kukoricák nagy részén semmit sem segítenek,épphogy kitolja az érésidőt a korai és középérésű fajtáknál,mennyiségen szinte semmit nem emel. A napraforgókon meg már csak ront a hűvös lajhogó esős idő. Nade ezt a hozzá nem értő tőzsdéről árakat manipulálók hogy tudnák...ezek csak képen láttak még kukoricát..
Válasz broll79 #1047. hozzászólásárajól látod, az aszály nem múlt el csak ideiglenesen. jövőre is lesz, és semmi sem arrafele mutat hogy enyhébb mintsenem idén.
sőt, évről évre azt látom hogy egyre durvább.
Válasz Dinnyés Laci #1048. hozzászólásáraViszont a Kukorica tőzsdei jegyzése a hétfői esőzések után komoly zuhanásba kezdett. Már előtte megtippeltem hogy így lessz. Kukoricák viszont tönkre mentek visszafordithatatlanul![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz broll79 #1047. hozzászólásárade lehet a tv-be bemondják holnap,megjött az eső rekord termés lesz
Válasz tehenes gazda #1042. hozzászólásáraEgy ment Abonyba....
Válasz Mf-es #1043. hozzászólására
50 mm-t se kapott
Mindkét fajta lett,de pontosan hová,az passz.
Válasz Pici #1040. hozzászólásáraa martfűi bakter vagy más viszi?
Válasz Pici #1040. hozzászólására adott helyen jól gazdálkodtok apukád irányítása mellett,eszedbe se jusson változtatni.nem véletlenül van ott a vaslemez.
s a zuhanópályát se hülye gyerekek tervezték meg. kár hogy a fránya nép kiutálta a szorgalmas emberek többségét maga közül.
Válasz tehenes gazda #1035. hozzászólásáraA tehenet holnap hálistennek viszik![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
De felvilágosithatna hogy mit lát felülröl mert én egy talajművelő technologián amit bárki ha akar tud csinálni pénztakarékosan ezen kivül nem látok semmit de lehet vak vagyok ..... Hozzáfüzöm hogy még én is szántok ne essék félreértés mivel nekem sincsen se gruberem se direktvetöm se rövidtárcsám csak sok trágyám amit be szoktam szántani .... de mivel a világ minden pontján teljesitett a technologia igy aligha hiszem hogy bármi biznisz lenne benne ....
Nehogy kiderüljön hogy még a végén valami mütrágyaforgalmazo
Válasz tehenes gazda #1034. hozzászólására Nekem csak a Beavis and Butthead maradt, nem is tudom honnan jön ez a sok "hehe".
Elíg gyorsan válaszótá mestör, nem bírtad végignízni az ajánlott filmet hehe.?
Válasz Bandita29 #1036. hozzászólásáraNEM AZ ÁSZOKAT SZOKTÁK NAGY ÖRÖMMEL ODACSAPNI AZ ASZTALRA?BÁR NEM VAGYOK KÁRTYÁS.
Válasz Netparaszt #1007. hozzászólásáraDe ők csak direktvetnek? Semmi talajjavítás, takarónövény, műtrágya, Tillage Radish?
Egyébként továbbra is érdekel hogy mekkora területen alkalmazzák a No-Till technológiát (ezzel a Tillage Radish növénnyel vagy hasonlóval együtt), Világszerte, arányaiban, természetesen hozzávetőlegesen, nagyjából, pár országban.
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólására![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
FECÓ-tól hogy bemásoltam a hozzászólását:
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Régóta olvasom ezt a fórumot,mert mindenkitől tanul az ember,de nemtudom szó nélkül hagyni a vádaskodásaid.Elnézést kérek az "ász"
Válasz Matyi50 #843. hozzászólására
Ne haragudj meg, de ebben a nehány mondatban annyi ferdítés, belemagyarázás, meg tévedés van, hogy az ritka itt a fórumon. Meg a határban vagyok, (5 napja csináljuk a talajt a repcenek), holnap majd kivesezem vagy addig tegye meg valaki, de ez igy ne maradjon itt, mert meg valaki komolyan elhiszi...
Ne sértődj meg, nem személyes dolog de ez most konkrétan butaság.
Na Matyi kérlek! Lassan,értő olvasással betűzd újra végig amit FECÓ írt,és talán rájössz hogy a kivesézem nem azonos a kiveszemmel....
Válasz Pici #1032. hozzászólásáraleesett a raklapról valami vagy nem kell a tehén senkinek mi a probléma?felülről már látom bocsi.
Válasz Sötét Paraszt #1033. hozzászólásáratévedsz én még a belphegor-on szocializálódtam.de a te hozzászólásod nem akármilyen múltat sejtet.
Válasz Pici #1032. hozzászólásáraLehet tehenes mester sokat nézte a nípbutító fos amerikai filmeket pl.:The joneses-t hehe.
Válasz tehenes gazda #1030. hozzászólásáraÉn már csak azt nem értem hogy mit akar eladni nekünk ha már akkora marketing a duma ? mert pl a vetömagot bárki bárhol beszerezheti összerakhatja nem kell megvenni tőle , gépet sem árul ....Nem ugy kezdi hogy csak az ő vetömagkeveréke vagy cska az ö vetögépe jo hozzá hanem bármi amit az ember tud szerezni nincs saját termék ebben Nem értem én ezt már direkt piszkálodás megy már csak ... aki nem ért ezzel a müveléssel egyet az ne olvassa hanem menjen szántani !
Válasz tehenes gazda #1030. hozzászólásáraMenjetek, szántsatok inkább....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
már eléggé lejárattátok magatokat...
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraezt tanítják marceting kurzusokon nem tehet róla.az illető ha ráérez az ízére nem tudja másként előadni magát.saját magának-kapcsolatainak/bármilyen/árt vele legtöbbet amit itt olvasol tőle csak tajték a tengeren sajnálni kell nem cukkolni látod hogy reagál néha.
Válasz papa maci #1028. hozzászólásáraHa a szonda rosszat mutat, grúber mélység alá kell menni ezt a méregdrága vasat húzom!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Agrárteenager #1027. hozzászólásáraAgromerkur..miiiiii. Finom megfizethető vasakat gyártanak.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Agrárteenager #1026. hozzászólásáraTessék!! Agresszív marketing!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Szerintem mi nem győzködünk senkit, gyakorlati példákat mutatunk be! Ez a pár képes bemutató ma készült, de csak az figyelje akit érdekel az aszály elleni küzdelem és a technológia váltás.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150815123211_wp_20150815_003_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150815123541_wp_20150815_004_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150815123900_wp_20150815_007_1_.jpg)
A talaj 22 AK 4.5% HUMUSZ, ez a legjobb földem, sajnos csak 3 Ha (a többi 10-15 között1, gazdaság össz.ter. 58 ha), a kukorica kb. 100 mm esőt kapott vegetációban.
6 hónapig állt a víz ezen a folton, nagyon jó a szerkezete, él a talaj, de kicsit anaerob, ezért lazítottam meg. A gép 127 le, lazító 3m 7kés 40cm mélyen.
Válasz Matyi50 #1022. hozzászólásáraNekem nincs gondom a stílussal. Gyorsan alkalmazkodom valamint ez van, felpörgött világ felpörgött stílus. Van hogy ötvenszer mondom el mégis belém állnak, hát a következő már nem Tibi atya stílusában fog jönni.
Van ki veszi a fordulatot-van ki nem. Feco-val a dühöngőben jókat "küzdök néha". De ettől még nem esszük meg egymást. Szakmailag viszont érdemes meghallgatni...mint ahogy a többi kollégát is. Batyám kereskedőcégnél dolgoztam egy ideig..te még nem láttál agresszív marketing stratégiát. Mer amit ők itt leírnak az attól messze van ! Lazulj el bocs egy sört és pörgés..Had dübörögjön az oldal. ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz a2457 #1023. hozzászólásáraMiután pökhendi,lenéző és agresszív módon beszólogat a neki nem behódolóknak,mégis mit vártál "ember"?![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Ásznak én aztán nem hiszem magam,viszont a személyeskedő és pofátlan lenéző stílust rohadtul útálom.
AZ én megjegyzéseim miatt nem jutnak információhoz? :D
Jó ez a nyaló a duma,jó,csaj szánalmas
Hihetetlen ..szánalom a köbön...
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraember, nem te vádoltad be hogy biztosan valami gépgyártónak dolgozik?
dehogynem.
ászank itt csak te hiszed magad.
ismerjük a véleményed, tiszteletben is tartjuk.
cserébe mi sem kívánunk mást.
ha szúrja a szemed a téma vagy a megfogalmazás még mindíg megteheted hogy csak simán nem olvasod el. ugyanakkor a hozzászólásaid kifejezetten provokatív jellegűek, építő jellegű kritikát mellőzőek.
gondolj azokra akiket érdekel is a téma, de a megjegyzéseid végett nem jutnak információhoz.
ez nem korrekt, sokan vannak akik valóban nem írnak ide, viszont olvasnának.
hozzád egy szót sem szóltak.
hogy velük minek akarsz kitolni azt pedig te sem érted.
feltételezem hogy önmagad szerint neked most piszok igazad van, ha így van akkor tanulj meg..
nyerni méltósággal.
Válasz papa maci #1019. hozzászólásáraNo az ilyen hülyének néző stílusról beszélek pont...
Semmi gond a stílussal? Gratulálok barátom!
Korlátoltnak nevezni,IQ szegénynek titulálni,és még sorolhatnám oldalakon visszaolvasva a nethuszár kollégád meg a feco kollégád stílusát nem csak velem szemben,hanem mással szemben is amit néha megengednek maguknak az minden csak nem tapasztalat átadás,sokkal inkább agressziv marketing.
Válasz Drisa #1020. hozzászólásáraEnnyi !![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraÉn személyesen találkoztam Netparaszttal és állíthatom amit a személyéről mondasz teljesen alaptalan. Semmit nem erőltet senkire, eladni sem akar semmit így nem értem min kapod fel a dolgot. Ez olyan dolog ha nem hiszel Istenben nem kell templomba járni és szidni a papot hogy milyen nagyképű és a stb. Olvass másik topicot vagy ne vedd figyelembe amit ír.
Többieket nem ismerem személyesen!
Válasz Matyi50 #1018. hozzászólásáraSzerintem a stílussal semmi gond...Nem értem mi a problémád..S ha valóban végig olvasom a témát..akkor bizony az egyszerű tapasztalat cserébe folyton bele állt egy eke..Az hogy nálatok valamiért nem működik .Az nem jelenti, hogy máshol szintén nem működhet-működik. Már te sem tudsz mással érvelni mint a stílussal..Mivel már szinte védelmedbe vetted a technológiát.
Nem értem mi ennek az értelme...Az hogy idáig jutott egy sima konzultáció...ahhoz nem kell magyarázkodni elég végig olvasni. Nem a személyes védelem miatt szólnak bele a kollégák, simán látják a szélmalom harcot egy két kollégában. Az hogy kinek a stílusa irritál..Azt viszont nevezd nevén..Így korrekt !
Válasz fida91 #1016. hozzászólásáraLátom Te is kútfőből és olvasás nélkül úgy véded a haverjaidat,hogy a lényeget el se olvasod. Nem a termelési technológiával van a baj ,hanem a stílussal ahogyan ezt itt a sajátos marketing technikájával érvényesíteni,eladni akarja. Az az alpári ,lenéző hangnem amit ide.kádik néha hol egyik,hol másik nagytudású haverod,miközben a másik IQ-ját és korlátoltságát firtatja,csak a birkáknak imponál.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Én nem kérem a személyeskedő hozzászólásaik törlését,hagy lássák a többiek is miről van szó!
Az meg felháborító hogy aki nem kér az ilyenfajta segítségükből az szerinted kotródjon és lentebb már a neki nem tetsző technológiáról írt hozzászólás törlését is kérte az egyik ilyen, magát ásznak képzelő haverod.
Válasz fida91 #1016. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Tökéletes...Bár megkérném a trágyával bőven rendelkező kollégákat..toljanak már át baráti áron pár vagonnal...Mivel itt felénk egy vödörrel sem lehet kapni. Akinek van az felhasználja. Jaaaa hogy az nekem drága lenne...És nem érné meg....Hát erről beszélünk..Ha nincs vagy nehezen-drágán beszerezhető akkor még szép hogy nyitok más irányba. Vagy esetleg a fennhéjázó kötekedő kollégáknak kiadom bérbe
100 papír/heki és lehet virgonckodni a távolból...De amíg a saját szerszámommal verem a csalánt addig sicccc innen ! Lealacsonyodnak a szürke színvonalára ! Úgy látom itt a fennhéjázó gazdák leginkább nem a No till-el gazdálkodók..Hanem a trágyával rendelkezők !![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraszerintem téved: az előremenekülésekből itt árverezések lettek sorba.műtrágyát meg személy szerint nem használok mert méregnek tartom.nem személyeskedett itt senki ismeretlenek vagyunk egymásnak.az hogy nem értünk egyet sokmindenben természetes.az egymás megítélése a körülményei ,gazdálkodási formájának kialakitása nem lehet vitatéma.én magamat elég maradinak ítélem meg de itt így tudunk megélni ha 200 mm-rel több eső lenne már mást termelnék-pénzesebbet,de nincs.aki próbálkozott csúnyán ráfázott a minimál műveléssel s fordulnak -változtatnak látom.néhány éve a vetés s gyűrűzés közti boronálásért azt kaptam -DE SOK NAFTÁD VAN-most meg elkérte a boronaegységet.egyelőre itt a hagyományos kukik kitartanak az áthúzott földeken KO.
Válasz Netparaszt #1013. hozzászólásáraKi is személyeskedik most is egy teljesen normális hangvételű hozzászólásomra reagálva? Kinek is alacsony az IQ- ja?![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Eszméletlen és szánalmas az a módszer ,ahogyan érvényesülni akarsz. Én nem illetlek jelzőkkel,nem alacsonyodom le a szintedre,de azért pár ember majd elgondolkodik azon amit rágok itt már napok óta veletek kapcsolatban!
Válasz Matyi50 #1012. hozzászólására Értem én, hogy friss tudásra épülő szakmai érvek, technológiai leírások, kukoricaképek hiányában csak megállás nélküli személyeskedésre futja, de most már nem szórakozom olyan jól a korlátolt önteltségen.
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Nem te vagy a célközönség, hanem azok, akiknek 50-nél magasabb az IQ-ja és képesek tanulni változni, megértve a problémák gyökerét és a fáltozás szükségességét.
Talajmegújítóban szívesen folytatok beszélgetést a továbbiakban is az aszálykárok csökjentéséről és alapvetően azokról a modern technológiákról, amelyeknél a prehisztorikus szellemi képességűek a kérdést sem értik.
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraDrága Berente pártolótitkár úr!
Az előzményeket is el kéne olvasni a teljes képhez. Nameg akinek nem inge nem veszi magára! Akinek meg igen,annak vaj van a füle mögött!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
" Ismeretlenül bárkit megítélni a magatok lejáratását, hiteltelenítését jelenti. "
Ez nagyon igaz de még mennyire! Tessék ezt elmondani leginkább azoknak, akikről ön szerint szó van!
Miféle sárdobálásról beszél? Miféle megítélésről beszél?
Megsúgom önnek,hogy nem a termelési eredmények és technológia ,hanem az említett valakik stílusa ami a biztosítékot kiveri sokunkban. Emiatt sokan nem is írnak már ide a fórumra!
Válasz endypapa #973. hozzászólásáraNémetnek osztráknak megéri mert nekik az a jó ha nekünk gáz van. és így is van ez kitalálva szépen. Ők tudjonak érvényesülni, nekünk meg löknek mindig annyit, hogy a harci kedv megmaradjon, meg a "vidéki struktúra" meg eszemfaxom minden...
Próbálj meg úgy gazdálkodni ITTHON! mint egy osztrák kisparaszt. Szerintem lehúzhatná bárkiis a rolót.
30hektár legelő meg kaszálóból családok élnek luxus körülmények között európai vezér minőségben és meglehet nyugodni nem azért mert ők hűde jól csinálják.., van hátterük van mögöttük számukra kedvező törvény, politika, érdekképviselet, de ismétlem olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen!
és persze ebben a nagy uniós egyenlőségben mi maradunk mindig alul...
Válasz Gabesz2 #1009. hozzászólására"A jóhiszemű, szakképzés nélkül való gazdálkodás annyi, mint a létérti
küzdelemben, talán hősiesen, de végül elbukni”.
Itt sokan minden szaktudás nélkül vitatkoznak és azt kell mondjam tapasztalat nélkül vagy nem figyelnek eléggé!
Ezt tudni kéne minden parasztnak és nem hülyeségen vitatkozni
Ezt a lazítos technológiát is csak pontosan érdemes csinálni, egyébként megette a fene.
Aki a technológia fegyelmet betartja az jobb eredményeket fog elérni az biztos!!!
Válasz csoppika #1003. hozzászólásáraÉs a tej? (elsősoban erre gondoltam)
Legeltetés, széna szenázs. Ennyi.
Nálunk 1000-es telep a 60 AK-s földek közepén, és győzik előállítani, behordani a rengeteg pénzen előállított takarmányt. És akkor jön a duma, hogy becsődőlünk, mert drága a tej előállítása.
Válasz Tomszi #1005. hozzászólására Aha, bölcs mondás. Gondolom nem a százmilliónál több hektáron direktvetők közül mondta valaki. Ők inkább csak elárasztják az EUt olcsó szójával.
Elolvastam a napokba pár dolgot ebben a talajmegújító témában, itt is meg az említett blogon is, rövid leszek mert már holnap van![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A leírások alapján csodamódszer, de felvetődött bennem pár gondolat.
USA-ban az összterület hány %-án használják? és más országokban? Annyira homlokegyenest más mint az eddigi módszer hogy szerintem még nagyon-nagyon sok idő mire annyira elkezd terjedni hogy üzemi méretekben is jelen lesz Magyarországon. Az EU-ban még megmarad a támogatás sokáig, annak ellenére hogy vannak ilyen hangok hogy nem kéne ennyire. Régóta mondják hogy a kicsik, rosszul gazdálkodók tönkremennek, hát én nem látok a környezetembe olyat aki tönkrement volna, viszont egyszer bekövetkezik valami változás az is biztos, lásd. a tej ára per pillanat. (Ugyanígy a tszcs-re is mondják 25-éve hogy mi lesz ha szétmegy, aztán szerencsére az se ment szét, sokmindent kibírt.) Aki viszonylag jó földeken gazdálkodik és összességében normális termései vannak és jövedelem is van neki az nem fog ekkorát váltani. Véleményem szerint sok-sok apró finomítást lehetne és kellene még csinálni országosan a mezőgazdaságban, ami eredményes lenne.
Lehet hogy én pesszimista vagyok, de ez a véleményem. Na jó éjt!
Válasz Berente Antal #1004. hozzászólásáraCsak direktvetéssel végül a kombájnt is meg lehet spórolni
Ezt nem én mondtam, de van benne valami ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Még mielőtt nekemesne valaki virtuálisan, én nem a talajmegújítást vontam kétségbe.
Válasz Matyi50 #952. hozzászólásáraLátni kellene: direktvetni vagy vettetni bárki tud, még, ha néhány ezer Ft-tál többe is van (ez sem biztos), nem ez visz csődbe senkit. Ha másban nem tudtok kapaszkodni, ez nagyon gyenge érv. Találkoztatok-e szemèlyesen az általatok szidott kollégával? Beszélgettetek vele? Tettetek-e fel neki általatok kényesnek vélt kérdéseket? Többen megtettük. A válaszok meggyőzőek. Az érdekekkel kapcsolatban:nektek mi érdeketek fűződik a sárdobáláshoz? Talán valamelyik műtrágyás cég fizetet benneteket? Ismeretlenül bárkit megítélni a magatok lejáratását, hiteltelenítését jelenti.
Fogjátok fel(még ha rosszul is esik): hosszú távon nincs más lehetőség.