Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 403.06 Ft USD 389.11 Ft CHF 426.08 Ft GBP 483.79 Ft

Fórum

Aszály

Létrehozta: , 2008-05-28 19:51:54

Kedvencekhez Segítség

1603 hozzászólás
#953 csoppika
2015-08-14 18:23:19

Válasz Matyi50 #952. hozzászólásáraNos valaki modorán "meglátszik" a pénz, valakién nem...
Nálunk is van egy 600ha-os gazda, de normális mindenkivel. Csak nem tud kisparaszti léptékben gondolkodni... 300e HUF neki egy motorgenerálra nem összeg(12045 zetorról beszélgettünk). Legközelebb majd felvilágosítom, hogy ha szó van egy beruházandó összegről,akkor szorozza be 20-al, aztán döntse el, hogy drága lenne-e neki vagy sem(20x akkora a területe, mint nekem)...

Nincs profilkép
#952 Matyi50
2015-08-14 18:17:28

Válasz csoppika #951. hozzászólásáraJól rávilágítasz a problémára,de még a nagyobbak sem mindig vannak úgy elereszte,hogy ott álljon a direktvető...na de nem is ez a legnagyobb probléma,hanem az,ahogyan látszódik néha az élvezet egyes gátlástalan "jóemberek" megnyilvánulásain amikor kicsik nem nagyon tudnak lépni,beruházni...

#951 csoppika
2015-08-14 17:47:30

Urak!
Úgy látom kissé eldurvult a hangulat...
Én csak annyit próbálok kibogozni, hogy ez a notill hókuszpókusz kisparasztok számára járható út-e. mondjuk úgy is, ha nem áll haptákban a föld végén a direktvető a 6ha vetnivalóra várva.
Aprómagot hogyan vetnek mulcsba például mondjuk a mákot(speciálisan ennek a gyomirtása kukorica szerekkel megoldott). Az itt favorizált herefélék, facélia, hajdina vetőmagja gyommag mentesen notillel termelhető-e (gyomirtás problémás lehet)?
Kis területen a fő gabonafélék nem hoznak elég hasznot, csupán ezért a kíváncsiság.
Épkézláb válaszokat várnék... a sárdobálással fáradjanak a dühöngőbesmile tonguesmile tonguesmile tonguesmile tonguesmile tongue

Nincs profilkép
#950 Matyi50
2015-08-14 17:17:39

Válasz tehenes gazda #949. hozzászólásáraSzerintem nem dolgozik sehol,csak trollkodik...egész nap a gép előtt ül és itt éli ki magát a nickneve is erre utalsmile w00t

Nincs profilkép
#949 tehenes gazda
2015-08-14 16:30:00

Válasz Netparaszt #948. hozzászólásáranem már lajos napkor aratjuk az elejét .örűlök hogy mulattatlak pedig a belépti díjat nem kérték tőled sem.tudod ezt hívják ingyen cirkusznak.itt senki nem akar zöldtrágya vetőmagot intéztetni nem vagyunk célközönséged.

Nincs profilkép
#948 Netparaszt
2015-08-14 16:17:04

Válasz tehenes gazda #946. hozzászólásáraŐszintén mulattatsz, hogy ilyen jó kereskedőnek tartasz ismeretlenül is. Már csak abban segíts, mivel is kereskedem szerinted? smile lol
Neked is szép zöld még a kukoricád?

Nincs profilkép
#947 Netparaszt
2015-08-14 16:14:00

Válasz Tobszi #945. hozzászólására Mennyi csapadékod volt és hány AK a föld?

Nincs profilkép
#946 tehenes gazda
2015-08-14 16:07:49

Válasz Agrárteenager #929. hozzászólásáranyugodt lehetsz ilyen kereskedő félét késsel sem lehet megsérteni .

#945 Tobszi
2015-08-14 15:53:44

Válasz Netparaszt #934. hozzászólásáraMivel errefelé csak a szántás a menő (gruber nincs a falunak még csak a közelében sem) a tavalyi évvel ellentétben, amikor minden kukorica jó volt, az idén a jó fajtaválasztás az amitől jó vagy rossz valakié:
Ezeket egy pár száz méteren belül szedtem
1- valamilyen LG fajta
2- Agromagos kukorica vlsz. Shakira
3- Dk 440
4- Dkc 4590
Az első három eléggé fel van már sülve, van ahol már lógnak a csövek. Egyedül a 4590 ami még jól tartja magát de már azon is kezd száradni a csuhé.
Hiába, ha nem esik ..smile tonguep

Nincs profilkép
#944 Netparaszt
2015-08-14 15:36:21

Válasz Netparaszt #943. hozzászólására De akkor miért panaszkodtál, hogy soha többé kukorica, az öngyújtónyi csövekkel a képen? Most akkor jó, vagy nem jó?smile confused

Nincs profilkép
#943 Netparaszt
2015-08-14 15:33:24

Válasz gjoni #940. hozzászólására Igen, örülünk, Vicent smile thumbup Milyen aranykoronás terület és mi volt a technológiája a szántáson kívül?

Nincs profilkép
#941 4964
2015-08-14 14:36:31

Válasz Gabesz2 #920. hozzászólásáraA kukorica szárat nem lehet állva hagyni a területen mert a moly abból kel ki.
Leszártépőzve rajt lehet hagyni a területen.

#940 gjoni
2015-08-14 14:21:01

Válasz Netparaszt #934. hozzászólásáraMost örülsz?Szántott és olyan 50 mm eső vetéstől eddigsmile oops

#939 papa maci
2015-08-14 13:45:54

Válasz esze-lény #925. hozzászólásáraKis paraszti réteg..Az "alföld" országában. A Német tulajdonú hazai nagy cég szépen szisztematikusan vásárolja fel a környező kis cégeket. Csak saját magának dogozik. Azt hogy én vagy te hova viszed azt a 10 vagonnyi búzádat.Nemérdekli ! Bakker ez a tutijó nem neked szól és nem nekem..Hanem a nagytőkének, valamint annak a hazi termelőnek ki fel tudja venni a versenyt. Mikor már ki vásárolják azokat a kis cégeket is kik még idáig szóba álltak velünk..Na akkor kezdünk vakarózni. Ha az állam nem tesz mellé korpát lesz gond rendesen...Brüsszelnek csak egy gyarmat vagyunk.

#938 Sötét Paraszt
2015-08-14 13:37:18

Válasz Agrárteenager #936. hozzászólásáraHát pont eszondom, ez a kíp vót több mint egy hete is.

Nincs profilkép
#937 a2457
2015-08-14 13:07:31

Válasz Matyi50 #933. hozzászólásárana rendben van, de senki se tart fegyvert a homlokodhoz és kényszerít rá hogy elolvasd :D

#935 Sötét Paraszt
2015-08-14 12:34:12

Válasz Netparaszt #934. hozzászólásáraHagyuk mán a hetes kípeket hehe, frisseket akarunk. Lehetőleg a tábla szílirő.

Nincs profilkép
#934 Netparaszt
2015-08-14 12:11:47

Válasz Agrárteenager #929. hozzászólására smile thumbup Valahogy így kellene kinézni a 12 aranykoronás és jobb területeken a kukoricának ebben az aszályban is.
Remélem hamarosan a tisztelt szántós kollégák is illusztrálják, miként képes a technológiájuk az extrém időjárási körülmények hatását csökkenteni.smile flowers

Nincs profilkép
#933 Matyi50
2015-08-14 11:44:06

Válasz a2457 #931. hozzászólásáraEgyiket se,de én nem is ömlengek olyan fanatikusan és elvarázsolva,lekezelően,cinikusan,hittérítő módon,ami már kezd itt kicsit unalmas lenni egyesektől!
Mindkét technológia jó a maga nemében és idejében,de nem kéne túlzásokba esni,mert már kicsit sok. smile oops

Nincs profilkép
#931 a2457
2015-08-14 10:54:04

Válasz Matyi50 #930. hozzászólásáras akkr te melyik ekét forgalmazod matyi ?

Nincs profilkép
#930 Matyi50
2015-08-14 10:50:39

Válasz tehenes gazda #928. hozzászólásáraA marketing és az erre a technológiára építő gyártók,forgalmazók érdekérvényesítő és minden hájjal megkent taktikája beszivárog az oktatásba is,nemhogy egy két ilyen gazdálkodóhoz,akiknek kiadják hogy hittérítők legyenek ,cserébe kapnak ezt azt amazt...ingyengépet egy kis hittérítésért cserébe,stb. Így mmég akár az is előfordulhat jó pénzért,hogy az ember a homlokára tetováltatja,hogy NO TILL smile lolsmile lolsmile lol

#929 Agrárteenager
2015-08-14 10:41:45

Válasz tehenes gazda #928. hozzászólásáraRendkívül sértőek ezek a megnyilvánulások!!
smile offtopic
Ez a topik az aszályról szólna és páran szeretnénk bemutatni, hogy ilyen körülmények közt, hogyan lehet eredményesen termelni!
Nekem ilyen kukoricám 12 AK területen kb. 100 mm csapadékkal. Kérlek mutasd be, milyen állapotban vannak a növényeid, szeretném látni a szántás előnyeit!!!!smile pimp

Nincs profilkép
#928 tehenes gazda
2015-08-14 10:16:54

Válasz Netparaszt #926. hozzászólásáraköszönjük hogy autókkal is foglalkozol.itt is van ilyen reneszánsz ember most az önkorinál a szalmabála kreációit csodálhatja a nép.az ő pszihiátriai eredményeire nincs rálátásom mint ahogyan a tiedre sem.tudod először csak mint ézsaiás próféta: mondja az illető a rettentő szavakat de ha elérsz odáig hogy a falakra vésed hogy no-till rögtön ,gondolkodásra serkent egy-két embert.változást mi is várunk úgy hívják eső s mindjárt ejtheted a topic-ot de máskat is futtatsz nem probléma.

Nincs profilkép
#927 Netparaszt
2015-08-14 08:45:55

Válasz esze-lény #925. hozzászólására Ezt majd meglátjuk 2020-ban, a KAP-nak mindenesetre vége lesz.
Mindjuk ahogy nekem tűnik, a kisparasztok már most is fel vannak téve a veszteséglistára, mert a támogatások zömét a nagy gazdaságok viszik.
És ez a birtokkoncentráció csak egyre durvul...

Nincs profilkép
#926 Netparaszt
2015-08-14 08:40:38

Válasz tehenes gazda #923. hozzászólásáraA manóba, nem tűnt fel eddig néköm, hogy tábornok szindrómám volna, de majd megkérdezem a környezetem, észleltek-e ilyet rajtam. Nomeg segíts már kérlek egy listával, mely szavakat használom a kurzusos, képviselős, beidegződős világból, mert úgy tűnik, annak ellenére, hogy fogalmam sincs a salesről, valami módon bekúsztak a szókincsembe.smile biggrin
Bár mondjuk tényleg eladok valamit, például most háromnegyed év alkudizása után behoztam egy adag nehezen beszerezhető TRt, hogy kipróbálhassák a változásban hívők.
Nagyon sok időt áldozok arra, hogy itt a fórumon ingyen segítsem a gazdatársakat, hogy megspórolják az asszony új mercijének az árát, vagy épp életben tudják tartani a gazdaságukat a romló klimatikus és gazdasági feltételek között.
Aztán néha van, aki bízik bennem, s segít megvajazni az én kenyerem is.
Hát erről ennyit tudok mondani, inkább a mezőgazdaságról csevegjünk, mint szerény személyem pszichiátriai elváltozásairól. smile offtopic

Hány mm csapadék van feléd évente? 250 mm-nél kevesebb? Nem? Akkor nálad is pont úgy működne a technológia, mint bárki másnál.

Nincs profilkép
#925 esze-lény
2015-08-14 08:35:00

Válasz papa maci #918. hozzászólásáraÉs azt gondolod hogy az eu hagyja a vidéket "tönkremenni".
Aki nem veszi fel a fordulatot annak annyi....
Na neeeee....
A kisparaszti réteg megtartása miatt támogatva lesz a mezőgazdaság továbbra is
Nyugi ...

Nincs profilkép
#924 Praetor
2015-08-14 08:16:11

Válasz tehenes gazda #923. hozzászólásáraNem tűnik fel, hogy folyamatosan személyeskedsz és fröcsögsz? Netparaszt mikor szidott téged? smile nonono

Nincs profilkép
#923 tehenes gazda
2015-08-14 08:01:46

Válasz Netparaszt #916. hozzászólásárabarátom,nem kontrolláltad még magadon hogy egyes szavakat azért használsz mert jólesik kimondanod-leírnod/ tábornok szindrómának hívják/ez valahol betegség nem gondolod?tipikus képviselős beidegződés,tanítják kurzusokon az alkalmazását az értékesítés szent, nem tudod levetni mint a bőröd sajnos.a minimál műveléssel nincs bajom, nálunk ez alkalmazhatatlan többször csődöltek vele mivel azt a vizet próbánák megfogni ami itt nem esik le.

Nincs profilkép
#922 rongyos
2015-08-14 07:50:19

Válasz Netparaszt #919. hozzászólásáranagyon is jól látod a helyzetet..én akkor világosodtam meg, amikor 2oo7 ben az EU-t sújtó aszály miatt...egyszer csak megengedték a GMO-t importálni..kereskedelmi forgalomba helyezni...62-ről hamar beesett 54 re a kuk. ára...a szaksajtó ugyan harsogta, hogy termelni továbbra sem szabad...de kereskedni azt lehet vele...jaaa...kössz...:/

Nincs profilkép
#921 Netparaszt
2015-08-14 07:37:46

Válasz Gabesz2 #920. hozzászólására Nos igen, van néhány előírás, ami sem az ökológiát, sem a biológiát, sem a józan eszet nem veszi figyelembe.
Röviden: megfelelő biológiájú területen nem okoz problémát a csuhé, leromlott biológiájú földek a kórokozók és kártevők szaporodási területei.

#920 Gabesz2
2015-08-14 07:17:50

Válasz Netparaszt #919. hozzászólásáraEgy dolgot nem értek a No-till témában.

Magyarországon állítólag tilos a kukorica csumát, csutát a tarlón hagyni április valahányadik-a után.

A No-till technológiával viszont fennmarad szinte az összes szártömeg, ami kórokozók, gombák, bacik tömegét tartalmazza! Hogy is van ez akkor?smile confused

Nincs profilkép
#919 Netparaszt
2015-08-14 06:35:33

Válasz Praetor #917. hozzászólására Az ukránoknál a látványos csetepaté mögött, Argentin mintára szép csendben bevásárolnak a szuperföldekből a nyugati multicégek. A GMO nem tiltott, magyarországnyi területen termelnek már notillel, költségük szinte semmi.
Románoknál is már a termőföldek fele külföldi óriáscégek kezében van, akik szintén minimum technológiára mennek.
Egy több menetes, sok inputos technológiájú termelőnek nem lesz esélye azzal a dömpinggel szemben sem, amit ráöntenek Európára, nem csak az aszályok miatt lesz hendikepes.
Furcsa, hogy ezt mennyien nem látják, vagy ha látják is, nem próbálnak elébe menni a változásnak.

#918 papa maci
2015-08-14 05:53:25

Válasz Praetor #917. hozzászólásáraEnnek a jelei már olyan 10 évvel ezelőtt is látszottak...már akkor olyan gépkapcsolatokat hordtak ki az Axiáltól-is...Csak lestünk...Még mi az ekéket nézegettük..Addig vitték a kombinált eszközöket..Jók a földjeik..Költséghatékonyan tudnak dolgozni..stb. Néha el kellene menni egy kereskedői vevőtalálkozóra. Na ott lehetne némi agrár fejlődést-történelmet tanulni. Ezek az országok, hol volt mikor az AN-2-es (nálunk szúnyogirtó)..Na azzal szórták a vetőmagot. Mára már saját lekoppintott egymenetes vasakkal is rendelkeznek...Mindez kb 10 év alatt. Na ennyire vannak lemaradva ! Az az igencsak jól haladnak..Mivel a nagy gyártók televerik a környező országokat gyárakkal..össze szerelő üzemekkel. Mi egy kicsit lemaradtunk.

Nincs profilkép
#917 Praetor
2015-08-14 01:38:39

Válasz papa maci #915. hozzászólására2020 és a felvásárlási árakkal kapcsolatban egy adalék, hogy a ruszkik 2020-ra kb 30%-al
tervezik növelni a gabonatermést. Valószínű, hogy az ukránok sem lassítanak, ha csitul a balhé. Szóval az árak jó eséllyel elég alacsony szinten fognak tanyázni.

Nincs profilkép
#916 Netparaszt
2015-08-13 23:13:07

Válasz papa maci #915. hozzászólására Ebben benne volt a lényeg. Van nagyjából 5 éve mindenkinek, hogy feljavítsa a földjeit, amíg ömlik az ingyenpénz.
A támogatási rendszer is oka, hogy az EU paraszt nem változtat a technológián, miközben világszerte százmillió hektárokon megy már a minimál művelés.
A támogatás után csak az fog megmaradni, aki a gazdaságosabban termel, jó talajon, alacsony inputtal, mert néhány ilyen aszályos év ki fogja szelektálni a túlélőket.
Ezért volna a főcél az a talajállapot, amiben már jó hozammal, minimál inputtal lehet notillezni.
5 év sok idő, szép változást lehet elérni.
Persze mindenki olyan vallást követ, amilyet akar, nem kell egy talajmegújító messiásnak hinni smile lol

#915 papa maci
2015-08-13 21:46:18

Válasz Matyi50 #909. hozzászólásáraNincs itt provokálva senki..azaz ha végig olvasom egészen idáig..A szántás pártiak..Használtak emeltebb hangnemet. Az Hogy nem vagy nyitott..esetleg nem vagy hajlandó haladni a korral..az éghajtat változással..Az a te egyéni döntésed. Így is meg fogsz élni a munkádból biztos vagyok benne. Az hogy mennyi lesz a tiszta pénz belőle..ahhoz semmi közöm.Csak felhozunk példákat..Mellyel több is maradhatna a zsebekben..Mivel ha be igazolódik a felvetés 2020 után nyirbálva lesz a támogatás..Igencsak vissza szorulnak a termés átlagok...kevesebb pénz jut a hagyományos a megszokott dolgokra..tehát valamit valamiért alapon fog működni. Vagyis van ki már most is így gazdálkodik és lassan zsugorodik.Mivel ki nem nyit az pénzt veszít. A földbérlemények már most az egekben. Nem ritka a90-100-as ajánlat. Versenyképesek ezek után a költség hatékony módszerrel dolgozók lesznek..Sőt már most azok. De egy szerű példa mi engem igazol..a cimborám verte az asztalt...mikor lecsesztem..Már másfél hónappal ezelőtt szántotta volna a friss tarlót..Majd jön az eső és jó lesz..". Most ! Haver de jó hogy nem szántottam idáig..Mivel másfél hónap alatt nem jött le 10mm. Most totál szárazzak lennének a földjeim"..Tehát gondolkodott alkalmazkodott. Ez nem kábítás..Pont a részetekről van egy hittérítés az eke irányába...Miközben a "járókám is abból volt" enyhe túlzással..gondolom érzed az iróniát benne. Nézd mára a földművelés összetettebb..Gazdasági odafigyelést igényel...Mint amikor fűtő olajjal pár ezer forintos magokkal neki láttunk gyűrni a földet. Ma folyamatosan megy a matek...az imput árak az egekben..a felvásárlási árak a béka feneke alatt. Miközben a 90-es években is volt 3500-4500 forintos kukorica ár. Emlékszem még a górékat is kisöpörték felénk az alföldi állat tartók anno. Na annak az "aranykornak vége". Egyszerűen nem vagytok képesek elfogadni....Hogy másképpen is lehet élni..dolgozni. Pénzt keresni ! Részemről ennyi ! De nem haragszom ,mivel jókat beszélgetünk-érvelgetünk. De folytathatnám a példákat..Ki alapon járatva a földjeit a szűkösebb időkre tartogatva így szépen feljavítsa.. Most még a támogatás a tiszta..később dolgozzon a föld..Még ilyen gondolkodás móddal is több 100 hekit kufárkodott össze.smile wink Hidd el a mai földművelés már nem a minden áron, vállamra veszem a vidéket stratégia. Itt mindenben alkalmazkodni kel.

Nincs profilkép
#914 Batka
2015-08-13 21:33:13

Válasz papa maci #897. hozzászólásáraÓ... nincs ezzel gond, én minden évben meglepődök, hol ezen, hol azon.Tanulni meg folyamatosan próbálok, lehetőségeimhez képest hol több, hol kevesebb sikerrel. Ezért került ide a grubber is.
Előtte 3 évig csak grubber után vetettem repcét, azt gondolom nem is rossz eredménnyel, de tavaly sajnos nem ment, mert olyanok voltak a körülmények. Tehát egyenlőre marad az eke is, aztán majd a körülmények megmondják melyiket akasztom fel.

Nincs profilkép
#913 tehenes gazda
2015-08-13 21:03:52

Válasz Pici #896. hozzászólásáraleborult a fejedre valami a mc hale polcai közül.

#912 Agrárteenager
2015-08-13 20:46:43

Válasz Netparaszt #911. hozzászólásáraÉn meg keresek egy ekét gyorsan (7 éve eladtam), amíg ti nyaraltok....smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#911 Netparaszt
2015-08-13 20:39:15

Válasz .Feco. #908. hozzászólására Meg a nyáron is? Emlékszem hát, be is jön a papírforma smile thumbup
Szóval akkor most elugrok Dubrovnikba kajakozni egy hétre, míg a többiek mélyszántanak, vagy ásóboronáznak a téli vízőrző ugarra smile smile
smile offtopic

Nincs profilkép
#910 Netparaszt
2015-08-13 20:35:44

Válasz a2457 #906. hozzászólására Mint a Dalbo Maxicut? Nagyon hasznos eszköz, a profi notillesek felteszik a frontra és hátul már vetnek is. Javasolt eszköz.

Nincs profilkép
#909 Matyi50
2015-08-13 20:24:24

Válasz papa maci #901. hozzászólásáraEl vagy te varázsolva..szerintem meg pont ti provokáljátok a jónépet az utánad következő hozzászólásokat épp elég hozzá elolvasni...

#908 .Feco.
2015-08-13 20:04:31

Válasz Netparaszt #905. hozzászólásáraEmlékszel még mit mondtam neked tavasszal? Ugye-ugye?!

(És most úgysem áruljuk el senkinek, hogy mi volt az, had pukkadjon meg mindenki az irígységtől! Mert úgyis az volt a kulcs, amit a nagyok tudnak és direkt nem mondják el a kistermelőnek, had pusztuljon, akkor majd jól miénk lesz a fődjük, oszt vessük bele a ződtrágyát jól! smile tonguesmile tonguesmile tongue) irony off...

#907 Pici
2015-08-13 19:59:55

Válasz Praetor #902. hozzászólásáraén meg egy sor lazito meg 2 sor tárcsával irtottam ki a lucernát és nem volt benne egy szál se szóval szerintem sem muszáj szántani a lucernát ....

Nincs profilkép
#906 a2457
2015-08-13 19:56:30

Válasz Netparaszt #905. hozzászólásáras mi a véleményed a késes hengerről ?
az nem mulcsol, hanem csak megtöri a lágyszárúak szárát, és kifekteti a földre.
kb. 20 centi az enyém késosztása.

a talajt betakarja becsülettel, derékigérő csalánféléket nyomtam le vele, kérdés mezőgazdasági használatban ez jó e vagy sem ?

Nincs profilkép
#905 Netparaszt
2015-08-13 19:45:59

Válasz kovacs22 #900. hozzászólására Az egész eszközprobléma gyökere, hogy csak kevesen gondolkoznak rendszerben. Elszigetelt témákból kiindulva olyan a megközelítése a termékenységnek, mint amikor a vakok körülállják az elefántot, s mindenki elmesélheti, hogy néz ki.
A minimál művelés akkor fog működni, ha mulcs marad a felszínen, okszerűen vannak a takarónövények használva és csökkennek a tápanyag adagok, esetleg szerves trágyázás, legeltetés is képbe jön.
Egyébként közel hasonló hatékonyságú, mint a szántás, s ugyanúgy képes tovább sivatagosítani a földeket.
Szóval ekéről grubberre váltani és mindent ugyanúgy csinálni, mint korábban, nagyjából ugyanazt az eredményt is fogja hozni.
Az meg egy másik történet, hogy olyan ember szomszédja is folyamatosan szánt, aki hatszorosára emelte a talaja humusztartalmát es messze az átlag feletti hozamokkal termel, negyede költséggel.
Mert az egó az úr, nem az ész...

Nincs profilkép
#904 Netparaszt
2015-08-13 19:33:27

Válasz 4964 #899. hozzászólására A történet ott kezdődik, hogy nincs őszi mélyszántás, sem grubberozás, mert addigra már takarónövény van benne.
A régió és talajfüggő takarónövényes technológiát most dolgozzuk ki, összegyűjtve a gazdatársak tapasztalatát is. Ezért javaslom kezdő technológiának a kifagyó növénykeverékeket, mert könnyebb kezelni őket.
PK kiszórása teljesen felesleges onnantól, hogy élő lesz a talaj és a takarónövények gyűjtik a mikro és makroelemeket.
A vetőgépet érdemes volna bővíteni, hogy egu menetben tudjon startert szórni.
Ez a klíma nagyon érzékeny, félsivatagi kategória, ezért kell odafigyelni a részletekre.
Ha viszont olvastad a Gabe Brown cikket, láthatod, hogy a mi klímánknál is rövidebb nyárral és kevesebb csapadékkal milyen eredményeket lehetett elérni.
Nem egyik évről a másikra születik eredmény, de aki megfelelő tudással végzi, annak jelentős sikerei lesznek.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Nagy árat fizet a világ a dubaji csokoládé fő alapanyagáért
Hirdetés
A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele
A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele
A napraforgótáblák tápanyagtartalmát jobban figyelembe kell venni, ha nem...
Fenyő- és dísznövény-szaporítóanyag csemete: Nordmann, Normand, Ezüst, Luc, Tiszafa, Leylandi ciprus, Hamis Ciprus
Fenyő- és dísznövény-szaporítóanyag...

50 Ft

Babérmeggy,  korallberkenye,  leylandi ciprus,  tiszafa,  hortenzia,  smaragd tuja termelőtől eladó
Babérmeggy, korallberkenye, leylandi...

1.300 Ft

Vogel Noot gruber
Vogel Noot gruber

430.000 Ft

Szója vetőmag eladó
Szója vetőmag eladó

690.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]