Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Műtrágya árak új
- Altalajlazítás - altalajművelés új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Akkumulátorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
525 hozzászólás
Válasz apuci #521. hozzászólásáraÜdv apuci!
Remélem a belgátoknak lesz annyi esze, hogy visz áramot a Hármashatár emlékműhöz is!!!
Ha már tele rakták oszlopokkal a környéket!
Talán tehetne a faluért is kicsit, mert eddig csak rombolt nálatok, meg ganéjt szórt az útra.
Mert azért az ki kell mondani, hogy jó lenézi a magyart.
A köz asztalára még nem sokat tett önként szerintem, de Te ezt jobban tudod.
Válasz trikolor5 #523. hozzászólásáraKeress rá az ontozesi törvényre, mondjuk a jogtarban. Volt valami képlet emlékeim szerint.
Válasz Rabó001 #518. hozzászólásáraSzerintem is az utóbbi lesz. Kártérítés mi alapján kerül meghatározásra? Ki határozza meg? Van valami érték, hogy egy adott terület amit érintett a munkaművelet az mennyibe kerül pl m2/Ft?
Válasz Sk Laci #520. hozzászólásáraEzt egy képről nem lehet megmondani.
Válasz Sk Laci #520. hozzászólásáraEzen én is csodálkozom,nálunk levegőben viszik az áramot a kutakhoz és mindet az út szélén,mezsgyén!
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraMiért nem fektetik le a kábelt a parcella szélén /bokrok tövében/?
Válasz Rabó001 #518. hozzászólásáraKöteles eltűrni. Ez a kifejezés nem jutott eszembe.
Válasz trikolor5 #516. hozzászólásáraTehát akkor magyarra leforditva: a te általad művelt, bérelt földön leraktak egy föld kábelt, amiről neked nem szólt senki. Valamelyik környékbeli földön öntözést csinálnak, oda viszik a kábelt.
Öntözési szolgalmi jog az létezik. Köteles átengedni a földön az öntöző gépet, vonalas létesítményt lefektetni, csak fejből írom. Tiéd az utóbbi lehet. Viszont mindkét esetben kártérítést kell fizetni, és el nem lehetetlenitheti az Öntözési szolgalomra kötelezett ingatlan használatát.
Válasz trikolor5 #515. hozzászólásáraÜdv!
Nekem minden évben valamit játszanak a MOL osok az egyik földemen, de minden egyes munkáról a MOL tól és a Földhivataltól is értesítést kapok, hónapokkal előtte.
Most pl. a szomszéd földjén új nagynyomású gázcsövet akarnak lefektetni 2025 végén, engem nem érint, de Én is kaptam értesítést, hogy bizonyos területet 2029-ig kivonnak a termelésből.
Persze először bosszantott a dolog, de most már akkora kárenyhítést fizetnek minden évben, hogy az a 3 Ha a legnyereségesebb földem.
Ha a Te földed és dolgozni akartak rajta, csak úgy ukmukfukk nem csinálhatják, még akkor sem ha szolgalmi joguk van, ha meg nincs, akkor meg főképpen nem.
Ha bérlemény, akkor a tulajt is és a földhasználót is ki kell előtte levélben értesíteni és kérni a hozzájárulásukat. Ha meg esetleg megcsinálták már, akkor semmiféle képen ne járulj hozzá a
a szolgalmi jog bejegyzéséhez, mert akkor tapossák amikor akarják.
Olyan ez mintha önszorgalomból a szomszéd háza elé és az udvarára ásnék egy árvízi apasztó tavat az engedélye nélkül.
Na a tulaj elvileg pár éve aláírt valamit, de már ő sem tudja pontosan mit.. Valami öntözési tervet vagymit..
Na majd jövő héten megkeresm a céget..
Válasz Praetor #513. hozzászólásáraElég mélyen van. Annyi pozitívuma van, hogy egy felületes talajszelvény vizsgálatot is letudtam.
Válasz trikolor5 #508. hozzászólásáraHa szolgalmi jog van bejegyezve akkor csinálhatják. De ettől függetlenül ha kártcsinálnak azt téríteniük kell!
A földhasználónak!
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraElég mélyre rakták? Lazító, rigoleke nem akad bele?
Válasz trikolor5 #508. hozzászólásáraIs is, a földhasználatot nézték
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraSzerintem először kérdezd meg a tulajt, hogy őt megkeresték ezzel kapcsolatban, és miért nem szólt neked.
Ha hivatalosan bérlő vagy akkor kérhetsz rá birtokvédelmet, illetve illő lett volna neked is szólni.
Nincs olyan, hogy csak úgy dúrjuk a szomszéd földjét.
Válasz Rabó001 #509. hozzászólásáraA szántott részt csinálom én. Ebbe ástak. Meg taposták is miközben ástàk.
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraTe béreled a földet ahová az árkot ásták, vagy a tiédet "csak" tapostak?
Válasz JD 4630 #507. hozzászólásáraDe te tulaj voltál vagy bérlő? Bérlőnek van valamilyen joga háborogni?
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraNekem a villanyosok voltak, kb 400m vezetéket fektettek, visszatemetés után is sikerült bérmunka számla ellenében 100 eft kicsikarni belőlük, igaz 3 éven keresztül szívatott az árkuk, főleg a kombájnnal volt szívás bukdácsolni a lövészárkukban.
Válasz trikolor5 #505. hozzászólásáraSokminden nincsen, öntözésre szolgalmi jog van, ahogy én tudom. Jelezni kell a bajt, aztán gondolom kapsz egy sor tárcsàt. Meg pár évig süllyedő nyomvonalat.
Nem feltétlen jó topikba írom, de hirtelen nem tudom hova illik.
Mi van olyankor, ha szántott földet a szomszéd agrár szövetkezet összetapos brutál mély árkot ás, kábelt fektet öntözőberendezés létesítése miatt..?? Bérelt föld. Tulaj nem tudom mit írt/nem írt alá...
Válasz Gandhy #498. hozzászólásáraEgy "neves" cégtől vettem így. Az udvar tele volt új trakikkal. Kockáztattam, de durván 1 millát spóroltam is.
Nem féltél, hogy pancsolt piát veszel?????
Válasz wagner csoport #501. hozzászólásáraTartálykocsira egy lefejtőcsonkot kértem januárban, mert kopott, cam-lockos, a múlt héten kérdeztem a górémat, azt mondta meg is rendelte, fél év, szóval ebben a hónapban megjöhet...
Kb. 3 kg az egész...
Válasz mihaszna #500. hozzászólásáraSzia. Szóval azonnal eltudtad volna vinni de még sem és ez itt a lényeg pedig csak egy Mtz. De kellett a klíma így várni kellett. Ha nyugatit veszel és nem érdekel milyen felszereltség van benne arra meg nem kell várni. De ha érdekel hogy milyen felszereltség legyen benne (isobus, hány hidraulika kivezetés, itec, milyen kardán halytás) szóval ha az izlésed szerint rakják össze akkor várni kell, nem ritkán félévet. És előleget 30%be kell fizetni vagy hozzá sem fognak a megrendeléshez.
Válasz mihaszna #500. hozzászólására20 %-os inflációnál, meg közel zéró beruházási kedv, hajlandóság (a gazdák részéről, mivel a túlélésért küzdenek) mellett ki az a hülye kereskedő, aki jelenleg sok-sok milliót költene készletre?? A másik a gyártói oldal, ott is minden bizonytalan, az életben nem volt még olyan, amit tavaly mondtak nekem egy több gépből álló beszerzés előtt, hogy nem tudnak szállítási határidőt garantálni, fél évet biztos várni kell a bálaszállító kocsira, de senki sem tudja megmondani, mi lesz a vége, érted a gyártó nem tudja, mikorra gyártja le.
Válasz Sk Laci #487. hozzászólásáraHa ez tényleg így megy akkor kész csoda hogy nincs minden nap 10-15 átverés akit a traktor árával (vagy előleggel) csapnak be traktor "kereskedők"
Mi 2016-ban vettünk egy MTZ-t újonnan.
Írtam is akkor róla.
Viszont mi azonnal el tudtuk volna hozni a kereskedés udvaráról a traktort. Meg is mutatták melyik traktor lesz az, csak a műszaki vizsga és a klíma beszerelés miatt kellett ott hagyni.
Ennyit változott volna azóta?
Akárhova mentünk mindenhol volt új traktor az udvaron.
MTZ , Zetor, Fend, Deutz Fahr, Ursus, Kubota, minden... és ez csak Nyíregyháza volt még.
Egyedül Hattat traktorból nem volt új traktor készleten.
Ráadásul az agromas expó is tele volt új gépekkel és mindenhol azt mondták hogy onnan meg elég komoly kedvezményekkel lehet rögtön elhozni a gépet.
Válasz migrisimogato #497. hozzászólásáraAmikor a Belarus 2022-est vettem, NHP hitelre (akkor még volt benne fantázia), ki kellett előre fizetni (a nagyját a lízing cég állta). A trakeszra egy jó félévet vártam, az ígérthez képest.
Válasz migrisimogato #497. hozzászólásáraBátor vagy, de inkább vakmerő. Egyszer az Újpesti piacon vettem 12 palack tequila-t. A kici kínainak a kezébe nyomtam a pénzt, aki ahelyett, hogy a szokott módon a pult alól elővette volna karton piát, elrohant. Annyit mondott, hogy várjam a parkolóban. Köpni, nyelni sem volt időm, el is tűnt.
Bő negyedóra tipródás után, szalad felém a kici kínai a karton piával, bár már keresztet vetettem a pénzre. Azóta óvatos vagyok az előrefizetéssel.
Válasz karl0331.kk #448. hozzászólásáraÉn már vettem úgy új MTZ-t, hogy előre kifizettem és vártam rá negyed évet, mire megkaptam. De a kapcsolattartás az folyamatos volt a forgalmazóval.
Válasz Sk Laci #487. hozzászólására0 revízió alkalmával..számos dolog lekerülhet-felkerülhet az adott gépre. Vagyis,nem ritka hogy már a kereskedő műhelyében áll össze a megrendelt gép véglegessé.
Válasz DDT #494. hozzászólásáraOtt a pont !!!!
Válasz medikus #493. hozzászólásáraA 461-és hsz-ben mást írtál.
“Olyan céggel nem kell foglalkozni,akinek nincs a tulajdonában a gép!Az 50% ért majd hoz nekem valamit?Amíg nem látom,nem fizetek semmit!Ha nincs annak a cégnek annyi pénze,hogy a tulajdonában legyen az amit hirdet,azzal nem kell foglalkozni!”
Válasz DDT #492. hozzászólásáraIdáig is ezt vallottam!Előre látatlanul teljes vételárat nem fizetünk ki!
Válasz medikus #461. hozzászólásáraÉrdekes, eddig tejesen mást mondtál, de akkor legalább most már tudod, hogyan is működik ez manapság.
Válasz DDT #490. hozzászólásáraNem az előlegről beszélünk!A teljes vételárról!
Válasz medikus #485. hozzászólásáraAzért nem mindegy, mert a használt tuti ott van az udvaron, az új meg rengetegszer nincs, és addig nem is lesz, míg nincs előleg.
Válasz Sk Laci #487. hozzászólásáraEgyébként van még ahol berendelnek egy csomó gépet, aztán a műhelyben ráfaragják azt az extrát amit esetleg nagyon kérsz.
Válasz medikus #485. hozzászólásáraFelesleges erősítened a magadét. Van egy szint amíg úgy működik ahogy írod, de felette már nem.
Válasz medikus #485. hozzászólásáraMi általában egyet értünk, de ebben az esetben sajnos nincsen igazad.
Banki átutalás a gép értékének 20-25% megrendeléskor.
Majd a leszállitott gép megérkezése után a maradék 75-80 % banki átutalással.
Itt már az éles számlán rajta van a gép gyártási "VIN" száma.
Kissebb értékü új gépeknél ahol az egészet egyszerre fizeted és nem ismer a gépeladó akkor előlegbekérő számlát küld. Ezt kifizeted, majd a géppel együtt kapod a rendes számlát.
Amég nem fizetsz addig nem lessz új géped.
Mai világban már "meghalt" , hogy gépek flottája áljon az udvaron, majd választok.
Új traktorokat se már nem megy úgy megrendelni, mint 5 évvel ezelőtt, hogy a forgalmazó megrendelt 50 egyforma traktort, kapott kedvezményt, és olcsóbban tudta árulni, mint az egyedi megrendelés esetén.
JD-ben is konkrét megrendelés alapján gyártanak le traktort, ahol már ott van a tulajdonos neve.
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-26 10:49:31
Válasz DDT #484. hozzászólásáraAz hogy új,vagy használt tök mindegy!!Attól még az üzlet menete ugyan az nálunk! Pénzt csak akkor adunk ki,ha nálunk a gép! Beleülök,vontatom,stb.stb! Foglalót,előleget adunk,de teljes összeget előre soha! Soha!
Válasz medikus #483. hozzászólásáraMikor vettél utoljára új gépet, hány új gépet veszel évente?
Válasz DDT #482. hozzászólásáraÓÓÓÓÓÓÓÓ! Én semmit nem értek,de te megvilágítod nekünk a valóságot!Azt mondom,ha elakar adni,akkor majd alkalmazkodik,hogy legyen vásárlója!Anélkül hogy előre fizetnék 10-100 milliókat!A másik meg az,hogy nálunk a kereskedőnél az udvaron van a gép!Megnézheted!Ha nem tetszik nem fizetsz!De biztos ez csak felénk van így!Nem kéri hogy fizesd ki,azt amit ő sem látott!
Válasz medikus #481. hozzászólásáraNem érted, kár is tovább fújnod a hülyeséget, lehet így hozzáállni a dologhoz, hogy te csak akkor fizetsz, ha az udvaron áll az új gép, csak akkor így mindenhol kinevetnek, és elhajtanak, de már megbeszéltük itt páran, akik tudják, hogyan működnek a dolgok, hogy a te elképzelésed köszönőviszonyban sincs a valósággal. A kolléga ott hibázott szerintem, hogy nem olyan céget választott, ami már 10-20 éve működik stabilan, és több ezer adásvételen van túl, nekem bármi kell, mindig ilyen helyre megyek, és találunk mindenre megoldást, kölcsönösen elégedettek vagyunk minden üzlet után, csak a nyugati traktort szoktam máshonnan venni, meg most a center pivot-kat, munkagépet, pótkocsikat mindig tőlük veszek.
Válasz DDT #477. hozzászólásáraMarhaság hogy a semmiért nem fizetek?A naívságnak most "lehet" ára lesz!
Válasz #bandi #479. hozzászólásáraMegrendelt egy típust,amit előre kifizetett!Nem ugyan az,hogy fizetett 20%-ot a többit meg átadáskor!
Válasz medikus #472. hozzászólásáraPedig pont az a szitut írta le, hogy előre kicsengeted az egészet, és csak utána viszik majd ki neked. Ha kiviszik ugye.
Válasz .Richard. #476. hozzászólásáraMegágyaztak a csalóknak, mikor bevezették a 1,5 milla feletti kötelező utalásos fizetést, abban az időben sokan idegeskedhettek hogy jön e majd a pénz, előtte a mérlegelés után kp fizet, és mehet a kocsi , mostanra legalább az utalás is felgyorsult, igaz ünnepnapokon nem mindenhol megy át .
Válasz B.laca #475. hozzászólásáraAz életében nem vett még ez az ember új gépet, az tisztán látszik a sok marhaságból, amit itt összehord.
Válasz medikus #474. hozzászólásáraMai világban meg azèrt règen is így nem lehet. Mit kellene elkövetni,hogy ilyenben senki ne menjen bele?