Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek!
Válasz broll79 #4363. hozzászólásáraÖnhordó alváz nincs, ez sima alvázas jármű. Ha az sérült, és ez kizáró, akkor a kör bezárult. Persze mindent meg lehet oldani..
Valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel, teljes alváz csere nélkül? Meg a fékdobba beszakitittam a légtelenitő csavart, hogy tudnám kiszedni?
Sziasztok!
Kishaszonjárműből ki mit ajánl? Jelenleg Ducato van, nem is sok km-rel, de megérett a cserére. Új Transit (zárt, L3H2) milyen? 2 literes EcoBlue motor megbízható? Kasztnija melyiknek a legmasszívabb? Elég sokat kell mennie földúton, hozza-viszi a vetőmagot, alkatrészt, ilyesmiket.
Válasz Claastra. #4346. hozzászólásáraLakóbusz??? Kirakták otthonról? Kempingezni ilyen méretü lakókocsival, hát nem tudom. Mindenhová nem fér be. Szerencsésebb lenne inkáb Ivecot furgont átalakítani, vagy más kisseb furgont.
Ilyen öreg átalakított busszal nem lessz gond a határon kívül?
Válasz sanyi1965 #4337. hozzászólásáraTettem már alulra is, de úgy is ugyanez.
Még kap egy új termosztátot, megpróbálom lelégteleníteni és ennyi. Radiátor nincs hozzá. Legalábbis bárdi/unix/autodoc-nál.
Válasz Tomi81 #4334. hozzászólására
Okos vétel volt,fűtéscsapot fixáld nyitott állásban s ha a termosztát is jó akkor csak a radiátor tisztasága marad.A belépőágat alsó csőcsonkra tedd/egyszer Moszkvics etetett meg így/.
Válasz Tomi81 #4334. hozzászólásáraHa hengerfejes akkor produkálhat ilyet, de tünetmentes maradhat. Nekem volt, hogy csak vontatáskor melegitette a vizet, azon kivűl semmi tünet nem volt
Válasz sanyi1965 #4333. hozzászólásáraNa ennek felét nem értem.
Olasz motor van benne, WM motori, az alfák is ezzel jöttek. Hengerfejesnek nem hengerfejes, jön megy szépen.
Állófütés kikötve, a gyári vákumos fűtéscsap kikötve.
Most a termosztáttól jövő cső megy a fűtőtest felső ágára, az alsó ág meg a vízszivattyúhoz(a kiegyenlítő alsó csatlakozása is oda megy).
Válasz Tomi81 #4331. hozzászólásáraHa VW eresztésű a motor némelyikre kis fordulaton keringtető szivattyút alkalmaztak.De egy ilyen értékű autón ha tönkremegy hagyják mert túl drága.A fűtést légteleníteni sem igen lehet ha nem jó.Ha egyéb/normális/motorral szerelt marad a legegyszerűbb megoldás,állófűtést elfelejtve hengerfejen végigsöprő ág behozva-nyomás nélküli hideg ágba kivíve.Persze kiegyenlítőtartály szelep,termosztát,vízszivattyú tömítettség/és ráméretezettség FAG,URSUS,MAN,INA,gyártja boldog-boldogtalan/mellett.Ja és ne legyen hengerfejes vagy gátas mert a keringtetett-termelődő gáz miatt sem fűt,ráadásul túlmelegszik hogy észre sem veszed.
Valakinek Jeep Cherokee 2,5td 1997 körüli évjárat?
Arra lennék kíváncsi, hogy eredetileg hogy van bekötve a fűtőradiátor, mert ami van az állófűtéses volt és össze vissza van toldva foldva az a része.
Bekötöttem saját eszem szerint, de hol fűt, hol nem.
Köszi mindenkinek!!!!
Útvonal (ha nem kirándulgatunk) akkor szerintetek is, a gps szerinti a legrövidebb/leggyorsabb.
A matricás felvilágosítást külön köszi!
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraM3-M0-M1-M15 az visz Rajkára, de Móvárról asszem a 150-esen is lehet menni.
Mivel pályamatricád lesz így M15.
A szlovák-cseh asszem E65/D2 Brnoig onnan Prága E50/D1.
Végig pálya, táblázva lesz.
Rajkánál ki kell menni jobbra a parkolóba, ott lesz a matricás bódé.
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraSzia!
Szeptember elején voltam kocsival Prágában. Én az ország nyugati feléből mentem, Rajka-Pozsony-Brno-Prága. Szlovákián keresztülmész gond nélkül, jó az út, haladós a tempó. Az első szlovák kúton tudtam pályamatricát venni, olyan automatából mint egy ATM, van magyar nyelvű menüje is, és kb.a magyar matrica árát fizettem. Csehország: átérsz a határon, az első bódénál akarsz matricát venni, jól legombolnak euróval, kb 2x-ese az ára a miénknek. Visszaülsz a kocsiba, elindulsz, 100m-re ott a másik matrica-árusító hely, jóval olcsóbb árakkal. Én 10 napos matricát vettem, kapsz hozzá kiragasztós plecsnit, ha kívülről ragasztod, könnyebb levakarni majd. Eurót vigyél magaddal kisebb címletet is, mert a matricás bódéban nem igazán tudnak pontosan visszaadni. Ahogy átérsz csehországba, kezdj el figyelmesen vezetni, ugyanis megvadulnak a kamionosok. Arra készülj fel, hogy útfelújítások vannak, szeptember elején 270 km-en volt terelés. Olyan szűk sávokat terelnek, hogy a kamion a teljes külső sávot elfoglalja, személyautó megy a belsőben, de a jobb tükör a ponyvát súrolja, a bal kerék meg a beton terelőt, rengeteg volt a baleset. Kb Brno-tól nagyon rossz a pálya, olyan betonkockás mint a régi magyar pályák, szétrázza a kocsit, de a csehek tolják neki azon is. A közlekedési morál a béka s..ge alatt van, ha van rá időd, váltsd ki a nemzetközi biztosítást a kocsira, elvileg ingyen kiadják. Angolul, németül a csehek nem szeretnek beszélni, oroszul tudnak. Hiába mész be MOL kútra, ott sem tudnak magyarul, kipróbáltam. Az árak kb mint nálunk, talán egy kicsit magasabbak, de nem vészes. Jó utat!
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraNagy terv nem kell, végig pályán. :) M3-M1, Rajka, Pozsony, Brno, Prága. Györben tolsz egy mekit aztán lehet taposni tovább. Rajkán a határnál megállsz, és tudsz venni szlovák és cseh matricát is. 10 vagy 30 nap. Elvileg előre is megveheted ezeket a neten is, de helyben sincs gond vele szerintem
Sziasztok!
Nem egészen autó, inkább autózással kapcsolatban kérnék segítséget.
Nem vagyok nagy külföldre járó, így nincs tapasztalatom a következőben.
Lenne egy prágai kiruccanásunk.
Tapasztalat alapján ki milyen útvonalon menne, mondjuk a keleti régióból?
Illetve útvonaltól/országtól függően, hol, milyen módon kell/lehet útdíjat fizetni? Érteném itt a magyar katyvaszhoz hasonló dolgokat: -kategória,-érvényességi idő, érvényességi hely, (mint pl.nálunk az összesdíjkötelesútra/megyei katagória)
Esetleg konkrét megálló, pihenő, kajáló, vagy szállás hely útközben?
Ill. bármi segítség, jó tanács jöhet.
Mindent meghallgatok!
Válasz *** HM *** #4318. hozzászólásáraNe spekulálj ismeretlen márkákon, mert ráfázol....
Ha minőségi gumi kell, ott a Michelin, ha olcsó, viszonylag jó gumi akkor Matador, vagy Barum.
5864 hozzászólás
Válasz broll79 #4363. hozzászólásáraÖnhordó alváz nincs, ez sima alvázas jármű. Ha az sérült, és ez kizáró, akkor a kör bezárult. Persze mindent meg lehet oldani..
Válasz rigás #4362. hozzászólásáraIgazából ennyi ami nagyon rozsdás, de úgy tudom önhordó alvázat nem lehet heggeszteni, műszakin elkaszálják
Válasz broll79 #4360. hozzászólásáraHa csak ennyi ezt még ki lehet hegeszteni, ha több helyen is rohad az már lehet, hogy csere.
Beszakadt légtelenítő csavarra nincs ötletem. Az egy spec kúpos menet nem láttam hozzá még menet javítót (attól még lehet) szvsz. munkahenger csere.
Az elrohadt alvázról eszembejutott az alváz nélküli, önhordó, rozsdamentes acél karosszériájú pickup.
Bepukkant üveggel
Szóval kiváncsi leszek ennyi idősen milyenek lesznek, elvileg ugyanúgy fog kinézni mint mikor megcsinálták
Valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel, teljes alváz csere nélkül? Meg a fékdobba beszakitittam a légtelenitő csavart, hogy tudnám kiszedni?
Válasz später77 #4355. hozzászólásáraSk-ban a Renault Masterokra van akciós ár. Nagy valószinüséggel Magyarországon is lessz.
Válasz sopiz #4357. hozzászólásáraEltaláltad, Hiace mellé kellene.
Válasz später77 #4355. hozzászólásáraToyota hice
Válasz später77 #4355. hozzászólásáraToyota hice
Sziasztok!
Kishaszonjárműből ki mit ajánl? Jelenleg Ducato van, nem is sok km-rel, de megérett a cserére. Új Transit (zárt, L3H2) milyen? 2 literes EcoBlue motor megbízható? Kasztnija melyiknek a legmasszívabb? Elég sokat kell mennie földúton, hozza-viszi a vetőmagot, alkatrészt, ilyesmiket.
Válasz Claastra. #4353. hozzászólásáraHa elkészül a remekmü, tehetnél be képeket.
Válasz Sk Laci #4351. hozzászólásáracsaládi kötődés fűzi a géphez,édasapja járt vele25 évig(egy iskoláé volt)a motor hivatalosan Eu3
Válasz Claastra. #4346. hozzászólásáraLakóbusz??? Kirakták otthonról? Kempingezni ilyen méretü lakókocsival, hát nem tudom. Mindenhová nem fér be. Szerencsésebb lenne inkáb Ivecot furgont átalakítani, vagy más kisseb furgont.
Ilyen öreg átalakított busszal nem lessz gond a határon kívül?
Válasz Claastra. #4349. hozzászólásáraÍrod hogy 78-as, az akkor még a kétfelé nyílós.
Válasz Czanik Sanyi #4347. hozzászólásáralevegős
Válasz Claastra. #4346. hozzászólásáraAzért ez szép kis falat!
Válasz Claastra. #4346. hozzászólásáraCsapóajtós vagy levegős?
Válasz Czanik Sanyi #4344. hozzászólására79-es évjárat,motor már ujjáépítve,lakóbusz a megrendelő "álma"
Válasz Czanik Sanyi #4344. hozzászólásáraVártam, hogy megjelensz!
Válasz Claastra. #4343. hozzászólásáraHihihi......későn kezded a hajrát a busznál.......
Legfrissebb projekt,a t...m teli van a mezőgazdasággal,inkább mással töltöm az időm
Válasz Tomi81 #4339. hozzászólásáraHa hengerfejes a vízcsövet keményíti, felfujná.
Válasz Tomi81 #4338. hozzászólásáraPl igen
Így jártam én is hol volt fűtés hol nem langyos volt csak aztán levegős volt.
Válasz sanyi1965 #4337. hozzászólásáraTettem már alulra is, de úgy is ugyanez.
Még kap egy új termosztátot, megpróbálom lelégteleníteni és ennyi. Radiátor nincs hozzá. Legalábbis bárdi/unix/autodoc-nál.
Válasz broll79 #4335. hozzászólására15-20mázsa fákat húzgál, de nem melegszik. Szóval nem hiszem, hogy hengerfejes.
Válasz kori01 #4336. hozzászólásáraÉs azt hogy? Nyissak valamelyik bilincsen ami a legmagasabban van?
Válasz Tomi81 #4334. hozzászólására
Okos vétel volt,fűtéscsapot fixáld nyitott állásban s ha a termosztát is jó akkor csak a radiátor tisztasága marad.A belépőágat alsó csőcsonkra tedd/egyszer Moszkvics etetett meg így/.
Válasz Tomi81 #4334. hozzászólásáraLégtelenítsd ki elsőnek a fűtéskört.
Válasz Tomi81 #4334. hozzászólásáraHa hengerfejes akkor produkálhat ilyet, de tünetmentes maradhat. Nekem volt, hogy csak vontatáskor melegitette a vizet, azon kivűl semmi tünet nem volt
Válasz sanyi1965 #4333. hozzászólásáraNa ennek felét nem értem.
Olasz motor van benne, WM motori, az alfák is ezzel jöttek. Hengerfejesnek nem hengerfejes, jön megy szépen.
Állófütés kikötve, a gyári vákumos fűtéscsap kikötve.
Most a termosztáttól jövő cső megy a fűtőtest felső ágára, az alsó ág meg a vízszivattyúhoz(a kiegyenlítő alsó csatlakozása is oda megy).
Válasz Tomi81 #4331. hozzászólásáraHa VW eresztésű a motor némelyikre kis fordulaton keringtető szivattyút alkalmaztak.De egy ilyen értékű autón ha tönkremegy hagyják mert túl drága.A fűtést légteleníteni sem igen lehet ha nem jó.Ha egyéb/normális/motorral szerelt marad a legegyszerűbb megoldás,állófűtést elfelejtve hengerfejen végigsöprő ág behozva-nyomás nélküli hideg ágba kivíve.Persze kiegyenlítőtartály szelep,termosztát,vízszivattyú tömítettség/és ráméretezettség FAG,URSUS,MAN,INA,gyártja boldog-boldogtalan/mellett.Ja és ne legyen hengerfejes vagy gátas mert a keringtetett-termelődő gáz miatt sem fűt,ráadásul túlmelegszik hogy észre sem veszed.
Válasz Tomi81 #4331. hozzászólásáraMert hol levegős hol nem
Valakinek Jeep Cherokee 2,5td 1997 körüli évjárat?
Arra lennék kíváncsi, hogy eredetileg hogy van bekötve a fűtőradiátor, mert ami van az állófűtéses volt és össze vissza van toldva foldva az a része.
Bekötöttem saját eszem szerint, de hol fűt, hol nem.
Köszi mindenkinek!!!!
Útvonal (ha nem kirándulgatunk) akkor szerintetek is, a gps szerinti a legrövidebb/leggyorsabb.
A matricás felvilágosítást külön köszi!
Válasz wernerj #4327. hozzászólásáraA cseh pályát mi bólogatósnak hívtuk, mert tényleg az
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraM3-M0-M1-M15 az visz Rajkára, de Móvárról asszem a 150-esen is lehet menni.
Mivel pályamatricád lesz így M15.
A szlovák-cseh asszem E65/D2 Brnoig onnan Prága E50/D1.
Végig pálya, táblázva lesz.
Rajkánál ki kell menni jobbra a parkolóba, ott lesz a matricás bódé.
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraSzia!
Szeptember elején voltam kocsival Prágában. Én az ország nyugati feléből mentem, Rajka-Pozsony-Brno-Prága. Szlovákián keresztülmész gond nélkül, jó az út, haladós a tempó. Az első szlovák kúton tudtam pályamatricát venni, olyan automatából mint egy ATM, van magyar nyelvű menüje is, és kb.a magyar matrica árát fizettem. Csehország: átérsz a határon, az első bódénál akarsz matricát venni, jól legombolnak euróval, kb 2x-ese az ára a miénknek. Visszaülsz a kocsiba, elindulsz, 100m-re ott a másik matrica-árusító hely, jóval olcsóbb árakkal. Én 10 napos matricát vettem, kapsz hozzá kiragasztós plecsnit, ha kívülről ragasztod, könnyebb levakarni majd. Eurót vigyél magaddal kisebb címletet is, mert a matricás bódéban nem igazán tudnak pontosan visszaadni. Ahogy átérsz csehországba, kezdj el figyelmesen vezetni, ugyanis megvadulnak a kamionosok. Arra készülj fel, hogy útfelújítások vannak, szeptember elején 270 km-en volt terelés. Olyan szűk sávokat terelnek, hogy a kamion a teljes külső sávot elfoglalja, személyautó megy a belsőben, de a jobb tükör a ponyvát súrolja, a bal kerék meg a beton terelőt, rengeteg volt a baleset. Kb Brno-tól nagyon rossz a pálya, olyan betonkockás mint a régi magyar pályák, szétrázza a kocsit, de a csehek tolják neki azon is. A közlekedési morál a béka s..ge alatt van, ha van rá időd, váltsd ki a nemzetközi biztosítást a kocsira, elvileg ingyen kiadják. Angolul, németül a csehek nem szeretnek beszélni, oroszul tudnak. Hiába mész be MOL kútra, ott sem tudnak magyarul, kipróbáltam. Az árak kb mint nálunk, talán egy kicsit magasabbak, de nem vészes. Jó utat!
Válasz atisgyulai #4325. hozzászólásáraNagy terv nem kell, végig pályán. :) M3-M1, Rajka, Pozsony, Brno, Prága. Györben tolsz egy mekit aztán lehet taposni tovább. Rajkán a határnál megállsz, és tudsz venni szlovák és cseh matricát is. 10 vagy 30 nap. Elvileg előre is megveheted ezeket a neten is, de helyben sincs gond vele szerintem
Sziasztok!
Nem egészen autó, inkább autózással kapcsolatban kérnék segítséget.
Nem vagyok nagy külföldre járó, így nincs tapasztalatom a következőben.
Lenne egy prágai kiruccanásunk.
Tapasztalat alapján ki milyen útvonalon menne, mondjuk a keleti régióból?
Illetve útvonaltól/országtól függően, hol, milyen módon kell/lehet útdíjat fizetni? Érteném itt a magyar katyvaszhoz hasonló dolgokat: -kategória,-érvényességi idő, érvényességi hely, (mint pl.nálunk az összesdíjkötelesútra/megyei katagória)
Esetleg konkrét megálló, pihenő, kajáló, vagy szállás hely útközben?
Ill. bármi segítség, jó tanács jöhet.
Mindent meghallgatok!
Pickupon a 4 évszakos gumi hogy szuperál tudja valaki? EZT nézegetem
Válasz Sk Laci #4321. hozzászólásáraEz nem márka.... defekttűrő.
Válasz Sk Laci #4321. hozzászólásáraAnnyira a michelin sem jó már, cserébe drága.
Nekem télibe van hankook, az bevált, nyáriba toyo, azzal sincs baj.
Ezekkel vettem az autót, aztán cserekor is ezek mellett döntöttem.
Válasz *** HM *** #4318. hozzászólásáraNe spekulálj ismeretlen márkákon, mert ráfázol....
Ha minőségi gumi kell, ott a Michelin, ha olcsó, viszonylag jó gumi akkor Matador, vagy Barum.
Válasz szanberg #4319. hozzászólásáraMondjuk 1 CAs gumit átkategorizál EBbe.
Szóval merevebb nem nyeli el annyira dolgokat...
Mi lehet a különbség azonos paraméterű más más kódszámú kfz lemez felnik között hogy változik az áruk pár fityinget?
Válasz *** HM *** #4318. hozzászólásáraKomfort nulla, valamint nem minden futómű bírja ám, a legtöbbet szétverni idő előtt
Válasz Claastra. #4317. hozzászólásáraAz azért olyankor megvan.
10000km után mondjuk szokványos ha vibrál 140nél a kormány?
Runflat gumikkal jártok vlk?
Milyen gebasz van ezek körül?
Válasz *** HM *** #4316. hozzászólásáramielött felteszeda téliket illene,persze meg ,ha kicsit rázkódik már
Hány km után kéne centíroztatni?
Válasz Sk Laci #4314. hozzászólásáraNem