Gázolaj árak 660 Ft Benzin árak 641 Ft EUR 410.68 Ft USD 394.01 Ft CHF 434.78 Ft GBP 485.67 Ft

Fórum

Automatikus kormányzás, és ami mögötte van

Létrehozta: VMisi , 2014-04-27 17:07:35

Kedvencekhez Segítség

1427 hozzászólás
Nincs profilkép
#277 Bigbence
2017-08-12 14:28:40

Válasz Pont #275. hozzászólásáraNem FOKI hanem FOMI.

FOMI

En csak annyit mondtam, hogy ha valaki nem akar felesleges koroket futni akkor elintezzuk. Megnyugodhatsz, nem ebbol a penzbol akarunk uj szekhazat venni a varnegyedben.

Mivel sokminden egyebtol is fugg, hogy a vegeredmeny mennyire pontos, igy nehez garanciat vallalni. Aki eddig ketelkedett, par helyen ahol megvolt a karo letesztelte. Utana mindenki eldonti h mit kezd azzal az informacioval h benne van a szomszed.

Nincs profilkép
#276 sixx
2017-08-12 14:26:38

Válasz Pont #275. hozzászólásáraAkkor amiket te belinkeltél, az nem reklám? Na ne már! Ha kataszteri határra igazítod a művelést, akkor nem gondolod, hogy neked van igazad??? Az Ő cége legalább korrekt a hazai piacon...

Nincs profilkép
#275 Pont
2017-08-12 14:14:22

Válasz Bigbence #274. hozzászólásáraEz úgy lenne korrekt, ha az agromatic által beszerzett és feltöltött adatok alapján kihúzott földnél, mégis csak a szomszédnak lenne igaza, akkor az agromatic kifizeti földmérés díját....

Ilyesmi önkényes határrendezésre felelőtlenség buzdítani akárkit is, felénk késsel és nagykalapáccsal készek nyomatékosítani a vélt vagy valós érdekeiket a gazdák. (megtörtént esetek)

Az AFS 372 mellé az AG715 Rádió a 750 000Ft.

https://www.google.hu/search?q=afs+372+%2B+rtk&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiflJDA1NHVAhUnMZoKHRYPB1kQ_AUICygC&biw=1366&bih=659#imgrc=Rl3JoUjNusl8-M:

A FOKI terkeptari osztalytol ennyit találtam

https://www.google.hu/search?q=FOKI+terkeptari+osztalytol+&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=Uu2OWdfDKemv8wex3o6IDQ

Szóval eladni/reklámozni a hirdetési/reklám rovatba légyszi, itt használható, önzetlen tanácsoknak lenne a helye...

Nincs profilkép
#274 Bigbence
2017-08-12 11:52:37

Válasz VMisi #273. hozzászólásáraElkuldod a HRSZ-eket az iroda@agromatic.hu-ra. Kollegina ker egy arat az adatokra. Ha elfogadod akkor lekerjuk, elkuldjuk.
Ez az osszes fokdet egy retegben fogja tartalmazni. Keresel valakit akinek van SMS programja es hajlando megcsinalni h szetszedi tablakra meg elnevezgeti, kiexportalja a megfelelo formatumra. Tudok en is mondani ilyet, aki kicsi penzert megcsinalja.
Ezzel az adattal felvertezve kimesz es meghizod a foldet szelet. Ha a szomszed benned van, vagy elfogadja vagy orditani kezd. Ekkor megegyeztek, hogy kimeretitek a foldmerovel es aki a hunyo az fizet. Ha senki nem rontott el semmit, akkor nem Te leszel az.

#273 VMisi
2017-08-12 11:43:26

Válasz Bigbence #266. hozzászólásáraHonnan lehet ezt a kültéri térképmásolatot megvenni, lekérni?

Ha benne van a földemben a szomszéd és kiméretem, akkor mi alapján fizeti a szomszéd a számlát? Azt mondja, hogy bocsi és ennyi.

Nincs profilkép
#272 Bigbence
2017-08-12 11:09:27

Válasz ermike #270. hozzászólásáraSokan mennek RTK+EZ-Pilot cuccal. Ha kicsit odafigyelsz es "simogatod" siman el lehet menni a sorkozmuvelovel is.
4400€ az alapot RTK-ra okositani.

Nincs profilkép
#271 Bigbence
2017-08-12 10:57:51

Válasz Pont #269. hozzászólásáraTalan eppen ezert boldogultak meg...
A 372-es okositasa valoban kicsit dragabb +200€. Az RTK kiegeszitest nem tudom mi lehet.
Az RTKmindenkiNet csak nalunk van, mashol 100e nagysagrendben kell fizetni a korrekcioert +SIM elofizetes.
Akik nalunk vesznek eszkozt ez jar alapbol.
A hatarvonalakat meg FOKI terkeptari osztalytol lehet megvenni. De kicsi +penzert elintezzuk. Mi mar visszajottunk par zsakutcabol ebben a temaban is....de van aki szereti a felfedezes oromet.

#270 ermike
2017-08-12 09:25:37

Èn digiterraval szoktam dolgozni, dxf ben megvannak a kataszterek, ebből tudok kml T és shp T is csinálni, nekem fmx 750 van azt hiszem ezzel is lehet rtk zni csak nem tudom mibe kerül felokositani? az a baj hogy ez pilotom van csak hozzá

Nincs profilkép
#269 Pont
2017-08-12 09:04:02

Válasz Bigbence #265. hozzászólásáraNem a matekkal van a probléma, hanem, hogy ki milyen árat kap a kereskedőjétől a rendszerre. Az általam közölt adatok és számítások pontosak, az azóta megboldogult Invest Kft árajánlatai alapján, én ilyet kaptam RTX-ről feloldás RTK-ra 600 000 Az AFS 372 es antennához az RTK kiegészítés 750 000. Az RTK előfizetés FÖMI-s 90 000/ év. Ugyan innen a Fömi-től vásárolok SHP kiterjesztésű térképeket, 3889Ft/Ha plusz Ha-onkét 55 Ft.

http://geoshop.hu/index.php?module=StaticPage&pageid=43

Légy szíves Te is linkeld honnét lehet beszerezni 200 Ft-ért.

Nincs profilkép
#268 Bigbence
2017-08-12 07:47:57

Válasz sixx #267. hozzászólásáraMeg kell venni egy olyan software-t ami ezt megcsinalja. Egyebkent biztos nem lehetetlen a dolog, mert .shp-ban dolgozik.
Pl. az AgLeader SMS software tokeletes erre. Mindenki ezt hasznalja....
21 napos proba van ha letoltod.

Nincs profilkép
#267 sixx
2017-08-12 07:04:48

Válasz Bigbence #266. hozzászólásáraMilyen formátumban (kiterjesztés), milyen adatokat és hogyan lehetne feltölteni FM-750-re, hogy egy gazdaság adatai (kataszteri adatok) rajta legyenek?

Nincs profilkép
#266 Bigbence
2017-08-11 23:26:11

Válasz Pont #241. hozzászólásáraKulteruleti nyilvantartasi terkep digitalis "masolata" kb. 200-250.-Ft/Ha. Hivatalosan es 100%-ban tuti koordinata rendszerben (ETRS89 kelll nekunk). Egy foldmero is pont ebbol dolgozik. Viszont nem jogosit arra, hogy kikarozza a tulaj a foldjet ez alapjan!!! Csak annyit tehet, hogy kihivja a foldmerot, aki tutira neki ad igazat, szamla meg megy a szomszedba.

Nincs profilkép
#265 Bigbence
2017-08-11 23:17:15

Válasz Pont #259. hozzászólásáraNo van egy kis problema a matekkal....
Egy olyan vevot ami a CenterPoint RTX-et kepes hasznalni 2800€-ert lehet felokositani RTK-ra es ebben mar a GSM modem ara is benne van. A CenterPoint RTX elofizetes meg 1000€/ev.
Ha valaki olyan helyen van ahol van a kozelben RTKmindenkiNet-es bazisallomas, akkor meg 2SIM eseten is 50.000.-Ft/ev a fenntartasi koltseg. Durvan szamolva ha valaki befizeti a 4. evre is a CenterPoint RTX-et, akkor mar rosszabul jart.
A RangePoint RTX elso eve ingyenes, nem a CenterPoint RTX!!!

#264 ermike
2017-08-11 21:09:24

Válasz Pont #259. hozzászólásáraja megnéztem 93700 ft volt!

Nincs profilkép
#263 sixx
2017-08-11 18:53:59

Én úgy számoltam, hogy inkább fizetek 8000 eurot RTK-ért és így ott vagyok mintha 4-5 évig RTX-szet fizetnék...hosszabb távon mindenképpen jobb megoldás.

#262 Bárány
2017-08-11 18:49:45

Válasz Pont #261. hozzászólásáraÁrajánlatban nekem benne volt ez a tétel.

Nincs profilkép
#261 Pont
2017-08-11 18:31:00

Válasz Bárány #260. hozzászólására

Vagy nem tudom mire gondolsz, ha már egyszer RTX feloldás megvan, a center pointért nem kell újra fizetni, és tudomásom szerint rtk esetén két feloldást kell venni, legalábbis nekem ezt mondták. Ráadásul a Trimble vevőkhöz egy év ingyenes RTX jár.

#260 Bárány
2017-08-11 18:06:11

Válasz Pont #259. hozzászólásáraCsak a pontosság kedvéért: CenterPoint feloldás 1600€+ÁFA

Nincs profilkép
#259 Pont
2017-08-11 17:43:03

Válasz ermike #258. hozzászólásáraA range point 295Euro/év ha magad veszed, de nem tudom a könyvelő tud-e mit kezdeni a tétellel. Kb 100 000 Ft Mo.-on megvetetni és akkor van rendes számlád. Erre garantálnak 15cm-es pontosságot, (gyakorlatban 2-5cm pillanatnyi kereszthiba) year to year 50 cm. Ha valakinek ez nem elég háromszor ennyiért van a Center point az 3,8 cm-t garantál year to year. És nem kell 600 000-ért feloldani a vevőt RTK-ra, és plusz 750-ért egy RTK plusz szettet venni. Egy gépre lehet még a Center point is jobban megéri mint az RTK, ugye 6év előfizetési díjkülönbözet van meg az RTK árán. (Ha 100 000 Ft-os RTK+GSM előfizetéssel számolunk.) Az RTK sok gép esetén, saját bázissal éri meg inkább.

#258 ermike
2017-08-11 16:47:29

Válasz szanberg #255. hozzászólásáraén vetettem zebrásan egy a lényeg ha tudod hogy kiállsz akkor nyomjelző lemegy, visszaállsz és elmozgatod az egyenest és már megy is! Tavaly így vetettem a naprát és jó lett! A range point nem drága.... azt hiszem 25 eft / év

Nincs profilkép
#257 borda77 (Joe)
2017-08-11 16:18:39

Válasz szanberg #255. hozzászólásáraCsak szakaszoltasd a permeteződet én nem bántam meg iszonyatosan jó dolog így a topconnal.

#255 szanberg
2017-08-11 15:43:23

Válasz ermike #254. hozzászólásáraAkármikor megoldható a permetező automata szakaszolása, de én úgy megoldani, hogy egy képernyőtől menjen minden, nagyon nem akartam ám, ha úgy teccik akkor megoldják majd úgy nekem, hogy a gyári kapcsolós is ott lesz -ahogy kell.

Szerintem meg a range point az ami drága és nem teljesen jó. Vegyszerezni műtrágyát szórni nagyon fain meg talajmunkázni is csak épen vetni már nem annyira tudod használni, mikor kiállsz tankolni elsodródik a jel, nomeg nemtudod "zebrásra" vetni, vagyis minden második vagy harmadik vagy akármelyik nyomot kihagyni és mellé járni mert a végén egyre jobban fog belemenni a már elvetett gépaljakba, igaz nem a Trimble rendszert próbáltam de nagy különbségek nincsenek.

Nomeg én a sávművelő miatt vettem meg legnagyobb részben az RTK-t, ezt mással nem lehet jól alkalmazni az a helyzet.

Aztán ha kedvem lelem benne nem fogom én szerelgetni, kap a többi gép is komplett rendszert nem csak előkészítést.

#254 ermike
2017-08-11 14:03:04

Válasz szanberg #234. hozzászólásáraMondtam neked, hogy jó lesz, csak nem hallgattál rám, mikor a vegyszerezőt vetted, ha az is gps vezérelt lenne az lenne a tuti! De majd átalakítod...

A táblák nem foglalnak sokat! Nekem kb. 10 % a két éves munka! A táblaszegély funkciót kurva hasznos dolognak tartom!

az eszközöket faxán fixre középre kell húzni! Vagy rá kell dobni egy antennát és annak alapján vezérelni a gépet!

szerintem az RTK felesleges, bár még nem próbáltam de már tudom mire képes a range point és nekem tuti elég!!!

Nincs profilkép
#253 Pont
2017-08-11 11:15:54

Válasz Bárány #252. hozzászólásáraNálunk is van aki úgyis a határra vet, hogy tudja hol van. De speciel Ő azért, hogy ne maradjon gazcsík, ez a mániája, azt mondja inkább permetezzük le a egymás szélét, minthogy két méteres cirok, parlagfű legyen köztünk. Most is a tarlókezelésnél is szólt, hogy inkább menjen rá a naprára is, minhogy elmaradjon. Amióta tudok mérni, mi is rendezgetjük a határokat, de Pl. most lesz egy földmérős kimérés, mert vagy 10 érintett van, én meg nem fogok ennyivel vitatkozni, magyarázni, pedig én lehetnék felháborodva, hogy évekig mennyit használtak, jogtalanul...

#252 Bárány
2017-08-11 11:08:02

Válasz borda77 (Joe) #249. hozzászólásáraA határra vetett ez mindent. Szóltam egyszer-kétszer, elhagytam kicsit, ha ő vetett előbb, de idéntől rávetettem, vagy kipermeteztem, mikor mi volt.
Csak észbe kap már!

Nincs profilkép
#251 borda77 (Joe)
2017-08-11 11:07:21

Válasz Bárány #250. hozzászólásáraNA ez a ritka mondjuk a fehér holllóóóóóó

#250 Bárány
2017-08-11 11:06:08

Válasz Pont #241. hozzászólásáraAmúgy én pl. most az ősszel szóltam egyik szomszédnak, hogy szerintem benne vagyok a földjében. Pár éve már ez volt a helyzet, volt, hogy elhagytam neki, de nem akarta visszaszántani. Aztán most télen közösen kimérettük, és megmaradt a barátság.
Van ilyen is.

Nincs profilkép
#249 borda77 (Joe)
2017-08-11 11:04:28

Válasz Bárány #247. hozzászólásáramondjuk tök gáz ha valaki határra vet pl. repcét... a szomszéd meg pl vet naprát... a repce simán rádől a növő naprára 1 sor tuti kinyír mert leárnyékol...

#247 Bárány
2017-08-11 11:02:36

Válasz Bárány #244. hozzászólásáraMondjuk ez az említett 50 cm elhagyás nem mindenkinek annyira nyilvánvaló. Van egy szomszédom, aki RTK-val minden évben hajszálpontosan a megyére vet.
Idéntől elkezdtem "leszoktatni" róla...smile wink

Nincs profilkép
#246 borda77 (Joe)
2017-08-11 11:01:52

Válasz Bárány #244. hozzászólásáraha domboldalba mész pl nagy lejtőn és mondjuk a földön is csúszkál a gép nincsen az az rtk ami jól vet, és főleg jól kultiz! Ere van az a kulti pont ami a sorokat figyeli és a kocsikat mozgatja!

Nincs profilkép
#245 borda77 (Joe)
2017-08-11 11:00:30

Válasz Pont #241. hozzászólására
Azért a mai világban amikor a területalaput beadjuk és a kataszterre már mindenki ráklikkel 5 métert DE még 1-et sem enged meg!!! Nagyon figyelik az ellenőrzésekkor azt is...

Sajnos igaz az hogy ennyiben kerül egy heki pontos koordináta ára, szerencsére amikor ezek kellettek a földhivatalba ott dolgozott egy rokon akit megszerezte az összes pontomat, mánnn sajna nincs ott így ha új tábla lesz akkor csengetek!!!

Igen volt vita, simán kipörgettem aki bennem volt... jött őrjöngött ordibált pedig vetésekor szóltam neki... erre kihívta a földmérőt és koppant ennyi nem több ...és még fizethetett is 25-öt a földmérőnek mert nem hitte el.

#244 Bárány
2017-08-11 11:00:26

Válasz Pont #240. hozzászólásáraVan a rendszerben dőléskompenzáció, meg van adva a munkagép távolsága az antennától, szélessége, stb. Ha mindez pontosan meg van adva, a munkagép pontosan fel van szerelve, előzetesen az első nyomvonalnál megadtál a megyétől mondjuk 50 cm-ert, akkor a szélső sor oda is lesz vetve, ahová kell.

#243 Bárány
2017-08-11 10:56:47

Válasz Pont #240. hozzászólásáraTermészetesen nem helyettesítheti a földmérőt, de mindig a pontosan tudni fogod, hol a megye. Nyilván amennyire egy RTK-s géptől elvárható, de ez nekünk pont elég.
Ha pedig a szomszéd reklamál, méresse ki. Az eltérés elhanyagolhatóan kicsi lesz.

#242 bandigh
2017-08-11 10:55:10

Válasz Pont #240. hozzászólásáraVagy kiteszed oldalra egy méterre egy tartóval és madzag+ függő :) De mivel általában nincs ennyi plussz vezeték a cucchoz, marad az hogy föléállsz és a gép aljára csinálsz valami lelógót.

Nincs profilkép
#241 Pont
2017-08-11 10:55:06

Válasz Bárány #239. hozzászólásáraSajnos vannak olyanok akik elhitetik, a gazdával a dolgokat, csak vegye meg, viszont ha mondjuk vita lenne a szomszéddal, akkor is tartaná a hátát? A földek a legritkább esetben állnak négy sarokpontból, viszont a határvonal FÖMI ára 4000FT/ Hrsz+50 FT/Ha, tehát egy 30Ha-os tábla már 10 000Ft. És mint írtam, általában nem a határvonalon műveljük a földet, se plusz se mínusz. Kíváncsi vagyok, ha valakinek, a traktor azt mutatja, hogy 5 méterrel többet művel, akkor majd otthagyja?

Nincs profilkép
#240 Pont
2017-08-11 10:47:28

Válasz Bárány #236. hozzászólásáraAzt azért megnézném, hogy traktorral valaki tud földet mérni, olyan pontosan mint egy földmérő. Ha a koordináta számítás megy is, maga az eszköz ugye 2-3 méter magasan van, és ugye oda kellene állni a vélt karó fölé függőlegesen, és tudni, hogy a mért pont hova vetül. Persze fél méteres pontossággal lehet, de a földmérők (már ha lelkiismeretesek) akkor cm-es pontosságot tudnak. Egy módja van, az antennát a traktor közepétől ki kell nyújtani oldalra a talaj fölé, egy gimball-on, hogy függőleges legyen, és egy lézer pointerrel levilágítani a földre. De ehhez a traktor gps-ének koordináta rendszerének, cm-es pontossággal egyeznie kell a térképezés koordinátáival... Ja és akkor sem lesz hivatalos, (én is tudok lőni pisztollyal, de mégis csak a rendőrnek szabad :-) ) semelyik szomszéd nem fogja elfogadni. Arra jó, hogy Te tudd hol van a határ, és ha nagyon el van mászva akkor kell/érdemes hívni földmérőt.

#239 Bárány
2017-08-11 10:36:27

Azért írtam Szanbergnek azt, amit, mert akitől ő vette a robotrendszer, az pár tízezerért FÖMI adatokból(!) feltölti a földek koordinátáit a gépre.
Ezek pontosak.

Nincs profilkép
#238 Pont
2017-08-11 10:11:22

Válasz borda77 (Joe) #237. hozzászólásáraA mepar-os az egyáltalán nem pontos, a földhivatalnál milliméter pontosan adják meg. Csak egy a baj, hogy EOV koordinátákat adnak meg, a legtöbb RTK meg GPS koordinátákkal dolgozik. Van sok átszámító program, de pont azért mert sok van mindegyik más eredményt ad, kicsi a valószínűsége, hogy a traktorban lévő gps koordináták egyezzenek az átszámítottal, cm-es pontossággal, hisz az lenne az RTK lényege. Semmibe sem kerül felvenni a határvonalat, a legtöbb esetben úgysem lehet művelni a karóig, mert vagy erdősáv van, vagy akármi, tehát a ténylegesen művelhetőt az úgyis fel kell venni. Én ráadásul úgyis úgy tarlóhántok, hogy először négyszer körbe megyek, az elsőben meg van a határvonal, aztán utána forgózok. Általában a második körben már fel lehet venni az AB pontot, ha nincs egyenes oldala a táblának. Olyan oldalon kell felvenni ami egy kicsit befelé hajlik, inkább egy métert átfedjünk, mint fél méterért teljes gépszélességgel keljen menni mert kimaradt....

Nincs profilkép
#237 borda77 (Joe)
2017-08-11 08:31:23

Nekem megvoltak a sarokpontok, de elvileg Meparost is be lehet írni aztán mehet...Annál nincsen pontosabb...Amikor először így dolgoztam csak néztem hány manus bennem volt...na és hány métert!

#236 Bárány
2017-08-11 08:16:44

Válasz szanberg #234. hozzászólásáraElvileg van rá lehetőség földhivatali sarokpontok alapján beírni a parcellákat. Némi plusz pénz, de többet nem kell földmérő.

#235 bandigh
2017-08-11 06:54:10

Válasz szanberg #234. hozzászólásáraHa maga a gèp be van kalibrálva jól, akkor felteszed a munkagépet, meghúzod egy darabon, aztán szemből nekikössz a nyomnak, a késeknek vagy a csoroszlyáknak egyvonalban kell futni, akkor jó minden.

#234 szanberg
2017-08-10 23:48:36

Válasz bandigh #233. hozzászólásáraIgen mindenképpen!
Ma próbáltuk, felvettük először a szegést, beállítottuk, hogy legyen ez 4-szeres így egy kör megtétele után automatikusan kilökte ezek nyomvonalát és szürke szaggatott vonallal azt, hogy hol lesz a legbelső szegés belső széle(hol emeljem fel az eszközt) menetközben felvettük az A-B pontokat is egyik egyenes szélénél ahonnan barázdolni szoktunk, aztán mivel pl a CO6-os vetőgéppel utólag szegünk főleg nedves pályán, így teljesen megvan hol kell elvetni a földet és a végén bentről kifelé betudom fejezni fain taposatlan minőségben. Nem is bonyolult kivitelezni, főleg ha megvan minden táblára ez, aztán munkagép állításnál meg úgyis eltolja a nyomvonalakat a beállított gépszélességnek megfelelően.

Már csak azt felejtettem el, hogy ha valamiből sokat elmentek akkor megfog telni az agya és jövőre meg törlöm kifelé belőle, azt hiszem akkor amikor a képernyőn a zöld berajzolásokat is elmentem a munkameneteknél ahol már jártam.

Aztán pl a sávművelőt meg a szemenkénti vetőgépeket kell majd még átnézni mindegyik kocsi a helyén van e megfelelően, ha valahol sántít akkor kell rajta majd mozdítani a gerendelyen, hogy faszául középen fusson minden.

#233 bandigh
2017-08-10 22:44:20

Válasz szanberg #232. hozzászólásáraNem ismerem azt a rendszert, de a parcellák első felvételére mindenképp érdemes egy napot rászánni, ne menet közbe kelljen kinlódni a nyomvonalakkal. Ha van rá idő, érdemes a forgókat is felvenni, korrektebb munkát lehet majd végezni.

#232 szanberg
2017-08-10 22:37:04

Ma beszerelték a 6497-es Fergába a komplett RTK-s aut. kormány rendszert, valamint a Kubotába az előkészítést.
Fordulgattunk vele tárcsázott tarlón, domboldalon, jól ment így elsőre, csak tanulni kell még mert rettenetes sokat tud, sok okos dolgot melyekből jó lenne használni is az egyszerű de ésszerű alkalmazásokat.

Holnap ha lesz időm a sok papíros-szervezős xopás után kimegyek rövidtárcsával tesztelgetni tarlóra, megpróbálom felvenni a tábla térképeket meg persze jól dolgozni is vele

#231 Mf-es?
2017-08-03 15:45:27

Válasz Bárány #230. hozzászólásáraMég azt se tudnak.1 hónap,és mindenre fény derül.

#229 Bárány
2017-08-03 15:33:26

Válasz Pont #226. hozzászólásáraA FB-on és a YouTube-on lehet látni a komplett rendszert, és időnként írnak is pár szót róla.

#228 Mf-es?
2017-08-03 14:50:31

Válasz Pont #226. hozzászólásáraMég nincs,írták nekem.1 hónap múlva lesz komplett rendszer.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
A mesterséges intelligencia rászabadult a mezőgazdaságra – és ez nagyon is hasznos
A mesterséges intelligencia rászabadult a mezőgazdaságra – és ez nagyon is hasznos
Cél a termelés optimalizálása, a hatékonyság növelése, a környezeti terhelés...
Brutális! 2022-es szintre zuhant a sertés ára Magyarországon
Brutális! 2022-es szintre zuhant a sertés ára Magyarországon
Európában csökken a sertéshús ára, az USA-ban viszont drágulásra számítanak.
New Holland T5060 - 4050 órás!
New Holland T5060 - 4050 órás!

12.900.000 Ft

Szárzúzót keresek
Szárzúzót keresek

1.000 Ft

Tanyás legelő eladó
Tanyás legelő eladó

23.500.000 Ft

235/75/17,5 kamion gumik
235/75/17,5 kamion gumik

40.000 Ft