Hirdetés
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza gyomirtása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Kukorica vetőmagok új
473 hozzászólás
Válasz balaci66 #172. hozzászólásáraA szívóágban nézz szét,bekeverő ág,szűrő környékén nem e falsot szív.
Légyszíves ird meg, hogy hol találom meg a kérdésemre a választ pontosan, vagy ha te is tudod ird meg mert nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.
Válasz Csarli 1 #170. hozzászólásáraOlvass vissza, és meg fogsz világosodni, mint Budha
Válasz balaci66 #169. hozzászólásáraOlvass vissza, és meg fogsz világosodni, mint Fudha
Tisztelt forumozók!
Segitséget szeretnék kérni. Van egy axiàl permetezőm melynek az AR 503 tipusú membrándugattyus szivattyuját felujjítottam. Membránok, szelepek, csapágyak srb. A szivattyu minden része müködik, de mégsincs nyomás.Mi lehet a baja? A gépet màr háromszor alaposan átnéztem, minden alkatrész tömítés a robbantott ábràk szerint van bdépítve a helyén van. Mit lehet tenni a normális mümöködés érdekében?
Válasz kalcsob #167. hozzászólásáraHamarabb kérdezel, megmarad a pénzed. Nekem is Piavém van, és a nyomásesés is előfordult már, de egy szívóoldali takarítás mindig megoldotta a problémát.A szívóoldali szűrő bemeneti nyílása is okoz problémát, ha egy levél töltés közben beleesik a tartályba, vagy olaj után fújsz vízben oldódó lombtrágyát /Calcinit/ és rezet, akkor a szűrőd fog megrakodni és a nyomásod leesik 8-10 bárig.
Válasz Csarli 1 #165. hozzászólásáraA szívó oldal volt a ludas.
A közös négyszög szívócsövön volt egy kb 2 mm-es lyuk. Tudtam róla, mert csepegett, de nem gondoltam volna, hogy ennyi elég neki.
Felhívtam alkatrész ügyben a boltot, ahol sajna elfogyott, de hozatnak vamikor 2 héten belül.
Ezért szükségmegoldás után néztem. Gondoltam hátha vizes méret a kis réz cső, ami nem, vagyis majdnem.
A réz csövek külső átmérőben stimmeltek a könyök (és O gyűrű) külső átmérőjével. A toldat, amivel két rézcsövet forrasztanak össze az viszont pont mérete, így a fűtésszerelő szaki fél méter csőből és 6 toldóból megalkotta a 3 db összekötő csövet tizedáron mint ha olaszból jött volna.
A nyomás is megjött
lehet fújni.
Válasz kalcsob #163. hozzászólásáraTegyél vizet minden tartályba!
A szűrő Közepe amivel elzárod jól áll?
Válasz kalcsob #163. hozzászólásáraSzívó oldali probléma, nem tud elég anyagot szívni.
Tartály és a szivattyú közt ellenőrizd, valószínű, hogy a szűrő előtt van a gond.
Válasz kalcsob #163. hozzászólásáraElektromos vagy mechanikus szakaszolós?
Vadi új permetezőm van Comet szivattyúval,elektromos szakaszolóval, és ugyanez volt mint Nálad. Befejeztem a permetezést,2-szer átmostam,átjárattam kb. 50 liter tiszta vízzel,leraktam 2 hétre a gépet,következő körnél max 5bar nyomás volt. Szétszedtem az elektromos szakaszolót,kb. zabszemnyi vegyszermaradvány volt benne,átmostam,összeraktam és jó lett.Azóta utolsó kör után minimum 200 liter vízzel kétszer minden létező irányba állítgatva átmosom a gépet és így semmi gond nincs.
Tisztelt fórumtársak.
Teljesen tanácstalan vagyok, segítsetek ha van ötlet.
Van egy Piave 1500 as permetezőm, rajta egy Comet 1400 típusú 4 membrános szivattyúval.
Az elmúlt 2 permetezéskor már nem volt az igazi a nyomás, volt, hogy nagyon kellett pörgetni a gépet hogy meglegyen a 20 bar, de megvolt. Gondoltam 1 hónapot még kibír, majd télen szétszedjük. Múlt héten mentem volna szórni, de 3-4 bar-nál följebb nem volt hajléandó menni.
Azóta már kimostuk az egészet (tartályt, csöveket, fúvókákat, csepegésgátlót) de nem segített.
Leszedtük a szivattyút, kicseréltük a a 4 membránt és a 8 szelepet egy kisebb vagyonért. Olaj tiszta, főtengely könnyen jár.
A szívóoldali 4sarkú csőnél csöpög valahol, de nem vészes.
A szakaszoló/nyomásszabályzó is új, szűrő új, szűrőház jó.
A szivattyú nyom és kevertet, de nyomás mégsincs.
Ötleteket és tippeket is szívesen fogadok.
Köszönöm
Valaki tudna képet felrakni a forrás 2000 axi tartály belsejéről?
Szét lett szedve nem én szedtem szét és hiányérzetem van a tartály belsejében lévő csövek számával.
Permetező bemutató, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni email-ben : tacej.zoltan@trakik.hu
Mindenkit szeretettel várunk !
Permetező bemutató, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni email-ben : tacej.zoltan@trakik.hu
Mindenkit szeretettel várunk !
Válasz medikus #157. hozzászólásáraIgy van 4 csavar es ennyi. Majd oszd meg az elmenyt milyen volt mert en is most keszulok levenni.
Válasz kevesa #155. hozzászólására4 összesen? Köszi!
Válasz kis Zombi #153. hozzászólásáraUj az ora nem hiszem a szorokon is latni h luktetve szornak majd szetbontom ha lesz ido ra
Válasz medikus #154. hozzászólásáraElol ketto a szivattyo felett es hatul ketto a valtohaz felett nekem itt vannak a csavarok a hatsot eleg rossz kivenni ha nem veszed le a ventillatort es az egesz hazat.
Forrás 2000 axi permetező tartály rögzítő csavarokat hol keressük? Le kellene venni a tartályt!!!!!!!!!!!Hogy van felfogatva?
Válasz kevesa #152. hozzászólásáraMásik órával próbáltad ? Nem azzal van a baj ?
Válasz Matyi50 #151. hozzászólásáraEgyebkent van benne legust es jo is benne a nyomas a konyv szerint alitottam kozepertekre. Hetvegen ranezek mert ez nem allapot mar.
Válasz kevesa #150. hozzászólásáraMondom! Légüstnél kezdjed,ha az elengedi a levegőt,ott van a problem. Ha aztután is csinálja,akkor szelepcsere,membráncsere..csapágy is ,ha már szétkapod...
Válasz Matyi50 #148. hozzászólásáraTavaly egész évben szórakozott velem idén megint már arra gondoltam a szivattyút szétszedem és mindent kicserélek belül.
Válasz Márk_ #147. hozzászólásáraMinegyik szűrő tiszta azokat mindig mosom minden permetezés után.
Minek tegyek bele vízet én azt már rég kikötöttem szóval ott nem szív falsot :D
Válasz kevesa #145. hozzászólásáraMég annyit elfelejtettem,hogy ha most vetted elő a permetezőt,akkor előfordulhat lerakódás miatti gond is,akkor a nyomáscsökkentőt tekerd szét,szilikonzsirral kend meg a dugattyu o gyürüit meg amiben csuszkál is. A szivattyu nyomóágát kösd le és járasd tisztavizzel szabad elfolyással,mert lehet a nyomástartó szelepeken van lerakódás,vagy némi rozsda valahol,hiába mostad el őszön...annak le kell ázni. Ha ez sem segit,szedd szét és meglátod mi a hiba.
Válasz kevesa #145. hozzászólásáraSzívó szűrő tiszta?
Útváltó csapnál szívhat falsot, töltsd fel a kézmosó tartályt is vízzel, majd próba.
Válasz kevesa #145. hozzászólásáraLégüst van a szivattyúba? Megfelelő benne a nyomás?Levegő szelep nem ereszt? Légüstmembrán nem lyukas? Olaj a szivattyuban nem vizes(ha vizes akkor szívattyu generál)?
Szivattyú nyomástartó szelepei,nyomómembránjai jók? Voltak már cserélve?
Ebben a sorrendben kéne végiglesni....
forrás 2000 axi permetezőnek ugrál a nyomásmérő órája egyszerűen el tudom találni hogy miért.
Már szintem mindent kicseréltem csöveket bilincseket de ugrál.
Ha 20 báron szeretném akkor 17-22 között ugrál és nem tudom miért.
Nem hiszem h levegőt tudna akárhol is szívni.
Valakinek valami ötlet?
Válasz N.. Tamás #143. hozzászólásáraAkinek van nagyon dicséri a szivattyúját és az egyszerűségét, alkatrész elátottságot. Van felénk olyan cég aki 800 ha gyümit művel és 2 éve megy nekik pár 3000l-es gjet, kötelező és kopó dolgokon kívül nem volt baj eddig.
Nekünk hardy ts van elégedett vagyok vele, de gjet 2200 910axiplusba gondolkodunk terület növekedés miatt.
Kicsit vissza olvasva látom,hogy nyerő lehet a g-jet, viszont azért aki már lehúzott vele 1-2szezont írhatna róla hogy kicsit megnyugodjak mert hát azért végülis a legolcsóbb.....
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék van e valakinek otthon esetleg tapasztalata is lenne hozzá, hogy nézegetem a permetetőket és ajánlották a garden jet permetetőket illetve a forrás permetezőket. Hasonló árban van, úgy gondolom hogy a kertitox plusz 1millióval nem biztos hogy többet ér.van valakinek tapasztalata? Előre is köszi.
Válasz Bandika86 #140. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a válaszodat akkor megnyugodtam. Már csak a géppályázat jöjjön össze és akkor lesz még egy-két "ló" a csatasorban
Válasz Lackó89 #139. hozzászólásáraTöbb féle is van, van6*4, 7*5 5*2 6*2,5 de mindegyikben nagyon jól befujja a fát mindegy hogy tavaszi lemosó és csak a kopasz fára nyomja vagy júniusban a nagy lombú fára. Szépen beviszi a szert a közepébe. Nekem is Na20 volt előtte a szivattyút teljesen felújítottam mikor megvettem a gyenge pontja a tartály volt. Azt akartam lecserélni de méreg drága volt jött akkor a géppályázat es így csak 300 ezerrel kellett megtoldani és lett egy új amúgy szerettem semmi bajom nem volt vele csak rá kellett jönni a mottójára
Válasz Bandika86 #137. hozzászólásáraKöszönöm a választ! :D akkor nyugodt vagyok. térállás nektek milyen van? mert nekünk 6x4 de most cserélni akarok 3 sort 5x2-be és az új telepítéseket is 5x2-be szeretném. Meg azért is választottam a DT ventit mert kell a levegő. eddig egy na-20as kertitoxal nyomattuk. semmi bajom vele, még vennék mégeggyet, csak apukám fújja, hogy venni kellene egy újat, mert hát nem egy fiatal technika. :D :D
Válasz turbos #135. hozzászólására10+ éve ilyen van nekünk és ismerősnek is. Jól jársz vele. Segítökészek probléma esetén is, ha ne aadj Isten lenne valami.
Válasz Lackó89 #136. hozzászólásáraSzia nekem pont egy ilyen permetezőm van. Tavaly egy kisfülkés Mtzvel hajtottam simán elvitte nem nyögött a viz meg sem melegedett benne pedig nálunk tavasszal elég szép nagy keréknyomok vannak. Az idén egy Mf 3065-el hajtottam az is 90 paci körül van és az is simán hajtja. Már 3 szezont használtam eddig probléma mentesen. Belülről elektronikusan tudom jobb-bal oldali agat föl le kapcsolni plusz a nyomást szabályozni. Ez szerintem nagyon jó mert így mindent bezárok és nem szívom a permetszert.
Ja még annyi hogy a Dt annyit jelent hogy van plusz egy műanyag terelő a fúvókáknál ami csinál egy erősebb légáramot a fuvoka előtt így kissebb szélben is befujja a szert a lombozatba és nem vissza el a szél. Hagyományos ventillátoros permető akinek van a faluban azok már nem mennek ki mert lehet elviszi a szél én simán kimegyek és permetezek. Szó mi szó nem olcsó de nagyon Megéri az árát
látom nem annyira aktív a csoport, de én is feltennék egy kérdést. ugyanúgy mint az előző kolléga, kertitox bora érdekel. de engem főleg a 32DT ventilátor. mennyi paci kell neki, mert van ismerős aki traktorának a forrás turbós ventije enni ad.
Kertitox bora van valakinek 2000 literes vélemény,tapasztalat érdekel.
Válasz Zotya-83 #133. hozzászólásáraA Kertitox nem ér annyit amennyibe kerül,a Gardent sokan használják már megelégedéssel, a Malupe tartálya papírvékony (nem tudom ki tervezte,de tuti nem mérnök volt)....üvegszálas ,pláne a függesztetteknél lóg a levegőben az egész permetlé egy a tartélyt körbeölelő, középen alátámasztó kereten...garantált a repedés,szakadás egy idő után az üvegszál merevsége miatt . Függesztettben csak polietilén a nyerő,de vontatottban se árt ha áldoz rá az ember.
Válasz zt78 #132. hozzászólásáraÉrtelek nekünk a Forráson egyértelműen látszik h a nagyobb fordulaton jobban fúj a ventilátor.
Igen talán a Forrásnál talán az üvegszálas tartály nem a legjobb megoldás a Malupe-t meg az egyszerűség jellemzi ami már talán gagyi is.
A Dragone-ban Én sem látom a fantáziát max annyi h germániába gyártják.
A kertitox meg megfizethetetlen.
G-jet mint a Forrás is minden olasz rajta bár szerintem a többin is. Talán ami nem tetszik benne h 3 hengeres a szivattyú de minden nem lehet tökéletes.
Igen Én is voltam már a HSC-nél nem tűntek komolytalannak.
Rezistens alma AKG-ban vagy Bioban?
Válasz Zotya-83 #129. hozzászólásáraSzia! Több mint 20 évesek a fák, 7 * 5-ös térállásban vannak, tehát elég nagyok. Ma próbálgattam 1:3 és 1:4 -et. Nekem úgy tűnt, hogy ha kar hosszabbik végét 1:3-ra állítom, akkor jobban "lebegteti" a leveleket, ha meg az 1:4-be, akkor meg jobban "ködösített". A külső szemlélő (apám) meg semmi különbséget nem látott :). Ez az első vontatott permetezőnk, zéró tapasztalatom van ezekkel. Vásárlás előtt én is sokat gondolkodtam, jó ár-érték arányú permetezőt kerestem, és nem a legolcsóbbat. Az alábbiak miatt döntöttem a G-Jet mellett:
- Caffini: a kereskedő egyszer vette fel a telefont, kicsit flegmázot, majd többszöri megkeresésemre sem hívott vissza.. no comment
- Dragone: 500 ezerrel lett volna drágább mint a G-Jet, ventillátor teljesítménye kicsinek tünt a G-jethez képest
- Kertitox: biztos jó, de elég drágának tűnt
- Forrás: apámmal megnéztük,és lebeszélt az üvegszálasról (jól tette...). Malupe Agro ugyanez.
-G-jet: a váz kivételével úgy látom, hogy szinte full olasz gyártók alkatrészeiből áll össze(szakaszoló, tartály is). A szivattyúja Annovi Reverberi BHA 130 ami kisebb mint a Dragone-é, ezt tudnod kell. De bőven elég szerintem. A váltó Comer ,viszont a címkéjén made in china van. A váz masszívnak tűnik, sima festett, nem galvanizált. Egyébként állok át a rezisztens almára, így a jövőben jóval kevesebbet kell majd permeteznem, ezt is belekalkuláltam. Annyit meg csak kibír :) Az összeszerelő cég (HSC Motors) erősnek tűnik, 1 milliárdos árbevétele van. És nem utolsósorban: ezen a fórumon is ajánlották a G-Jet-et :). .
Válasz Peti 5465 #130. hozzászólásáraBocs! Ti a gardenről beszéltek!
Válasz Zotya-83 #129. hozzászólásáraÉn a hétvégén írtam pár sort róla a caffinis topicba! Nekem nagyon bevált!
Válasz zt78 #128. hozzászólásáraPont a Caffinis oldalon kérdeztem h kinek h tetszik h vált be, igaz egy hónap még nem jelent semmit.De azért köszi az infót! Milyen nagyok a fáid? Mert az is befolyásolja de ha már termő akkor az 1:4,5 be használd.
Üdv Mindenkinek! 2 hónapja használom a G-Jet 2200-est, szerintem teljesen korrekt gép. Eddig egyáltalán nem bántam meg a választást, tökéletesen teszi a dolgát. Meg tudná esetleg vki mondani, hogy almásban (idared), melyik hajtómű-fokozatot kell most használni? Az 1:3-asba vagy 1:4-esbe kell állítani a kar hosszabb végét?
Válasz ND #126. hozzászólásáraBőr kell bele,de 1-2 napig vízzel feltöltve célszerű hagyni,hogy megpuhuljon,így biztosítva a kellő tömítettséget.
Másik gond lehet még,hogyha a kerámia bevonat sérült a hengerek falán.
Ha az lepattogott,vagy becsíkozta valami,akkor is átszökik a cucc a hajtóműházba.
Válasz Koppány Vezér #125. hozzászólásáraKöszi szépen Koppány Vezér.
Raktunk már bele mindent. Gumit, bőrt, filcet,
ezeket vegyesen, de egyiktől sem lett jobb :-(
Válasz ND #124. hozzászólásáraSzia!
Elöregedett a dugattyúk bőrözése.
Kapd le a hengerfejet,meg a hengereket,és látni fogod a problémát.
Sxziasztok,
segítségre lenne szükségem.
van egy 300l ősöreg (196x) 3hengeres Jessernig permetezőnk, amin a szivattyú bekeveri a vegyszert az olajtérbe.
Van ötletetek, mi lehet a baj?
előre is köszi