Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
859 hozzászólás
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraNem fújtam szakaszolva.Csináltam egy tavaszon 8000 litert.De kontrolt nem csináltam.
Őszinte igazság,fejleszteni kellene a technológiát.Ha nem jól indul be a szaporodás,sok káros baci is felszaporodik.
Termésnövelő,vagy valami talajra ható pozitív hatáshoz,kellene vagy 10 év bacizás.
Válasz Mf-es? #808. hozzászólásáraKezdelek nem érteni,bent kikísérleteztél mindent de mi van kint a mezőn ?? Fújtál szakaszolva hogy van e különbség ??
Válasz dr.T #807. hozzászólásáraAzt,hogy fillérekből meg lehet csinálni.
Válasz Mf-es? #806. hozzászólásáraEs mik a tapasztalatok
Válasz Mf-es? #805. hozzászólásáraÉs nyomni a nagy mennyiségű levegőt,mint a geo teának.
Válasz csoppika #804. hozzászólásáraSzőlőcukor,izocukor,kukoricalekvár,stb..Szabadegyházi gyár termékei.Ezek,jól oldódnak,és nem dugul a permetező.
Válasz Mf-es? #803. hozzászólásáraMi volt a "táp" az oldatban?
Válasz dr.T #802. hozzászólásáraKannás bacikat szaporítottam,2-5%-os tápoldatban,IBC tartályban.
Talajlaborba számoltattam őket.
Válasz Mf-es? #801. hozzászólásáraTapasztalat,az uzleti torzseket hasznalltad vagy komposzt teaval felszaporitott termeszetes elohejukon levo bacik?
Válasz dr.T #800. hozzászólásáraNincs több éves tapasztalatom.Egy év volt a kísérlet,ott is az,hogy házi körülményekben szaporodnak,vagy nem.
De működik a dolog.
Válasz Mf-es? #799. hozzászólásáraAkkor a termesnovelo es talajjavitto hatasarol kernek informaciot toled,ha mar kiserleteztel vele,valamit irhatnal.
Válasz bandigh #798. hozzászólásáraÉn gyártottam,meg sokat kísérleteztem.Tűző napot,mélyhűtőládát,kibírták.
Válasz Mf-es? #797. hozzászólásáraFőleg akik kifújják ilyen 3 bárokon az szerintem eleve kuka nagyrésze. De kitudja.
Válasz csoppika #796. hozzászólásáraEzek a bacik,mindent kibírnak.Egy kereskedői félrevezetés.
Válasz dr.T #795. hozzászólásáraGondolom most meg a viz miatt nem működik???
Ez az egesz bakterium tragya ugy ahogy van nem er semmit,hol ezert hol azert hol amazert nem mukodik de mindig van kifogas,ebben tenyleg csak hinni kell es a penzt meg csak kidobni az ablakon.
A kontroll es a kezelt terulet kozott semmi kulonbseg nem volt a naturagro termeknel, a phylazonit arat is jobb lett volna mutragyara kolteni mert az is nagy nulla.
Válasz JD 4630 #791. hozzászólásáraNekem 6e+á/ha hozott az Altoterra, 10 l/ha kell 20-as kannákban, ez nem fényérzékeny, mert spórás állapotban vannak állítólag, gabona után zöldtrágyáztam, kukori szárat meg bontatom bacival, és a lucernát-zöldugart bacizom 1x másodszor az utolsó évben feltörés után tudom zöldtrágyával teljesíteni .
Szanberg! Mi a helyzet a kísérleti táblával? Folytatod még?
Többieknek véleménye a kezdeti felindulás után?
Feribácsi, nyomod még?
Drenthe esetleg újra nekifutottál?
Válasz Zoli 63 #790. hozzászólására
Gondoltam rá, csak
a termésnövelő anyagoknak is van engedélyokirata ahol van tól-ig érték, az akg leírása nem tartalmazza ezt pontosan, és még nem kaptam meg rá a hivatalos választ.
Minimum mennyiségre van előírás, mert fél adag költséghatékonyabb lenne ?
Válasz JD 4630 #786. hozzászólásáraNAtur Agronál is kérdezősködhetsz, valamivel olcsóbbak mint Bioék.
Tavaly szintén akg miatt vettem 60 ha baktérium trágyát. 50 ha estenként kiszortam, uv sugarzas miatt, es ejjel bedolgoztam, úgy hogy kihagytam sávokat konrolnak. A maradék 10 ha anyagot a 0,2 ha kertbe szortam. Eredmény nagy 0.
Válasz JD 4630 #786. hozzászólásáraAz más...
Válasz Vinkó75 #784. hozzászólásáraOlcsó kéne a hatás nem fontos papíron legyen rendbe 5 év alatt kétszer kell a teljes területre kijuttatnom
Válasz bobo77 #783. hozzászólásáraIgen de amit ismerek 7 eft (agrobio)
ha lenne 3 körül akkor letojnám h működik e, ráadásul nincs leforgatás ergó nem kell baci a bontáshoz anélkül is szépen megy.
Válasz JD 4630 #782. hozzászólásáraHa nincs nedvesség ahova kerül, akkor kapufa. Valamint a kijuttatott kemikáliák-műtrágya is, még nem bizonyítottan, de nyilván ütik a bacikat valamilyen szinten.
Válasz JD 4630 #782. hozzászólásáraValamelyik szárbontó hogy legyen is értelme...
Válasz Mf-es? #780. hozzászólásárana ja és abban bíznék is, de nekem most papíron kell valamit viritani
Válasz dr.T #779. hozzászólásáraAkg miatt kell, azért a legolcsóbb
Válasz JD 4630 #778. hozzászólásáraAmit te állítasz elő otthon.
Válasz JD 4630 #778. hozzászólásáraNe kolvsd a penzt feleslegesen ilyen szarsagokra,nincs ertelme.
Melyik a legolcsóbb baci hetárköltségben?
Válasz Berente Antal #776. hozzászólására????
Valaki használt ilyet? tapasztalat?http://micrologitech.hu/ema/
Válasz MrPoke #774. hozzászólásáraEn csak azert irom le mert en 5 evig kiserletezgettem vele,eggyet alairok,hogy a szarmaradvanyt esetleg hamarabb szetbontja,de ha jo a folded az magatol is megoldja,amugy termes tobletet nem produkall,jobb talajszerkezetet sem,ez csak ámítás.
Válasz dr.T #773. hozzászólásáraÉn arra gondoltam, hogy száraz talajba nincs értelme kijuttatni.
Válasz MrPoke #772. hozzászólásáraAkkor magyaran szolva mar te teleen kigondolod,hogy milyen ido lessz egesz aratasig es az szerint dontesz,hogy fogsz e hasznallni bakteriumtragyat vagy sem nemááaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ezeket te konyvbol olvasod.
Válasz dr.T #771. hozzászólásáraAmíg nincs nedvesség a talajban nincs értelme használni. Inkább ki se fújd. Nedvességre van szükség a szaporodáshoz.
Válasz MrPoke #770. hozzászólásáraHat a nedvesseget nehez kilesni,foleg ha tarlot fujsz vele augusztusban,ez mind szep es jo amit leirtal,csak valahogy valosagban ennek a 10% igaz lenne az mar jo lenne,amugy en este szoktam azonnal beledolgozva.
Válasz dr.T #767. hozzászólásáraSok mindent kell figyelembe venni a baktériumok kijuttatásánál, hogy az tényleg eredményes legyen.
Legjobb megoldás egyenest a nedves talajba juttatás, vagy az esőben, eső előtt éjszaka kifújni.
http://www.agroinform.com/kerteszet_szoleszet/tudja-hogy-mit-tesz-a-bakteriumokkal-az-uv-sugarzas-es-a-gyors-kiszaradas-28635-001
Ez is érdekes lehet.
Válasz MrPoke #766. hozzászólásáraA 2 bar-os nyomás maxot èn is olvastam valahol.
Válasz dr.T #765. hozzászólásáraküldtem üzenetet
Válasz MrPoke #766. hozzászólásáraHat ilyet en meg nem hallottam.
Válasz mimre #764. hozzászólásáraA méretezésre nagyon figyelj oda. Sehol sem lehet a rendszerben 2bar-nál nagyobb nyomás. Azonnal kivégzi a baktériumok egy részét. Persze vannak törzsek amik elviselik de kár kockáztatni.
Válasz mimre #764. hozzászólásáraNagyon egyszeru ha attlatod a dolgokat,de csodat ne varj a bakteriumtragyatol enis csak 5 evig biztam biztam es biztam vele,hogy valami lessz mar,de semmi,szerintem foloslegesen ne invesztallj bele,nekem van a traktor elejere is azt en csinalltam,meg volt a tarcsamon is azt a bakteriumosok szereltek fel ingyen,de mar le is vettem rola,ha erdekel meg lehet meg is vallok tole.
Válasz Cajg #763. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget!
A permetezés.hu már küldi az ajânlatot.
Az agromant még megnézem.
Válasz mimre #762. hozzászólásáraMinden tartozékot (szórófej, fuvóka, szivattyú, tartály, nyomásszabályzót) meg tudsz rendelni a permetezes.hu-n, segítenek a kiválasztásban, vagy ha vannak konkrét terveid összeszeded a nyírker-től és az agroman-tól lengyel cuccokból és felteszed azt.
üdv mindenkinek!
Szeretnék házilag összerakni baktériumtrágya kijuttató/adagolót amit a tárcsára tudok rakni.
Valakinek esetleg tapasztalat mit hol hogyan lehet okosban megcsinálni?
Segítséget/ötleteket elöre is köszönöm!
Válasz MrPoke #760. hozzászólásáraKöszi, majd kísérletként teszek rá, hagyok kontrólt is .