Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
859 hozzászólás
Válasz #659. hozzászólásra
Hát, ha sütött a nap akkor annak annyi lett, ha borús idő volt talán nem, de a három óra az nagyon sok.
Sziasztok!
Nem tudja valaki mennyit bírnak a baktériumok bedolgozatlanul.Lerobbantunk aztán 3 órát kint volt fújás után.
Hallott e már valaki a Microbionról,illetve használtátok e már?
Válasz #636. hozzászólásra
Ez a kísérlet valahogy elkerülte a figyelmemet, de így utólag is had gratuláljak,minél több ilyen kellene a fórumra és akkor emelkedne a szakmai színvonal !!!!
Gergő!
Megkérdezhetem milyen bacit használtál a kisérletnél?
AZOTER-t ismered?
Van vélemény róla???
Köszi előre is!
KEGE
Válasz #653. hozzászólásra
Csak akkor kell 200 liter, ha szántóföldivel mész, ha tárcsára szerelt egymenetes cucc van akkor jóval kevesebb víz is elég az egyenletes kijuttatáshoz mondjuk úgy 40 liter/ha. Az mindegy hogy cell vagy másmilyen bacis anyagról van szó.
Válasz #653. hozzászólásra
azt nem tudom. De így belegondolva igaz lehet mert ott lényeges az egyenletes kijuttatás hogy minden szármaradványra jusson.
Válasz #652. hozzászólásra
Úgytudom hogy a cellobióz 1 liter/hektárral megy ki és bizony 200liter vízzel kéne hígítani
Válasz #651. hozzászólásra
Ha adagolóval nyomod ki akkor nem kell hígítani. Vagy csak minimálisat.Akkor akár 20-40 lityivel is kijössz hekinként. Akkor pedig elég 50-25 hekinként tankolni.
régen bactofiloztam. (nem szárbontásra) De egy kalap xar volt 8-10tételbe nem volt két egyforma állagú- szinű-szagú dzsuva. A tiszta víztől a sűrű sárga jellegzetes szagú trutyin keresztül a olajosvízen át a derítő tartalmáig.. mnidig más mikor mit csomagoltak. Mondanom sem kell hogy semmiféle pozitív hatását nem tapasztaltam.
Bactofilnak van a cellobióz szárbontó anyaga. Használta e valaki már???
szemmel látható vagy egyéb úton érzékelhető különbséget látott már valaki kezeletlen táblákhoz képest???
Valószínűleg kifogom próbálni kukorica táblán, de nem nagyon van hitem belé fektetve.
Nem is az van hogy sajnálom kipróbálni vagy a ráfordított nem is túl nagy összeget, hanem így is van egy csomó munka meló mindig állandóan, fennakadások miegymás ezzel meg mégegy plussz koloncot kapok a nyakamba.
Végig gondoltam ha vegyszerezővel nyomom ki tárcsa elé akkor kell egy gép a vegyszerezővel meg egy a szippantóval nomeg a tárcsás közvetlen utána. Szóval ha pl egy 30hektáros táblát lekezelnék akkor egész nap 3ember kiesik rögtön, miközben aratni kell, szárítóra váltóműszakhoz emberek kellenek hogy tudjon menni éjjel is a torony, persze tárcsázni is kéne a górékat közben ezerrel nem tökölve hogy aztán tudjuk majd szántani vagy egyéb eszközzel alapművelni.
Tudom hogyha egy kijuttatót rakunk a gépre azzal egy embert lehet spórolni, viszont azt is kell tankolni, 5hektáronként a szűrőjét pucolni ésatöbbi.
Arról nem is beszélve, hogy a 6,2-es IH tárcsa futóműve így sem szereti a saját súlyát sem nemhogy még egy köbös tartályt a hátán, volna bajom a csapágyakkal futómű rögzítő kengyelekkel csavarokkal.... feszt
Gép orrán már más a helyzet de ha meg kifogy akkor nincsen súly, partokon amikor kevés anyag lenne benne már nehéz volna a munka, az állandó orrsúly nélkülözhetetlen dombódalt.
Nembeszélve arról, hogy vagy gyártani kell a rendszert vagy megvenni, egyik sok idő kevesebb pénz másik kevés idő több pénz node kipróbálni ne ruházzak már be előre helló!?!?!?!
Szóval nekem csak ennyi a bajom egyébként elhiszem ha mondjátok hogy eredményes, de nembírtuk még utolérni magunkat annyira hogy tökölni is legyen idő.
Ettől függetlenül egy táblán kifogom próbálni
Válasz #649. hozzászólásra
Nem írtam össze, de kevés. Jászboldogháza közelében vagyok.
Válasz #647. hozzászólásra
Gergő , még egy kérdés, mennyi csapadékod volt? Teccik a kísérleted!!!!
Válasz #647. hozzászólásra oka
Ezer oka lehet...A képek alapján a naprádban bőven megvan a négy tonna...akkoriban még...viszont az 1 és 2-es területet feltélenül hagyd meg kezeletlen kontrolnak jővőre
Válasz #646. hozzászólásra
Talán, de akkor a 6.- nál ahol csak 130kg MAS-t kapott a napraforgó baci nélkül, ott miért kisebb a termés?
Az 1 és 2-es kísérletből a baktériumnak semmi kőze a az elért szép eredményhez...a 2-es alkalmazott 220kg mas termés nővelő hatását a csapadék mennyiség korlátozta,vagyis a napraforgó ugyanannyi mast vett fel mindkét esetben, ezért azonos a termés is hajszálra pontosan...a tőbbi meg a földben maradt
Válasz #638. hozzászólásra
valamit az előbb elnéztem
Válasz #641. hozzászólásra
Itt látszik:
Valószínűleg használom jövőre is eddig is volt, de nem az egész területen. Munkaszervezés, talajnedvesség függvénye, hogy mikor szórjuk.
Dózisokra nem emlékszem ,de midből a forgalmazó által javasolt mennyiség ment.
Sok szármaradvány volt 12 tonnás kukorica után ment a napraforgó, két menet rövidtárcsával lett bedolgozva egy ősszel a lazítás után egyszer tavaszal.
Válasz #639. hozzászólásra
Kuorica alá nem használtam 2 évvel ezelőtt volt kiszórva a búza alá ugyanott. Végül is mind a három hatásos volt csak a bactofilm a legjobban.
Válasz #636. hozzászólásra Mennyi szármaradvány volt a vetés előtt és mikor lett előtte bedolgozva?
Válasz #636 hozzászólás
Szia.
És miből milyen dózist használtál?
Szuper kísérlet!
Először volt talajbaci a földön, előtte kuki alá nem használtad?
Ezek szerint a bactofil hatásos, úgy néz ki.
És a nagy kérdés: jövőre nyomni fogod nagyban?
Válasz #637. hozzászólásra
Hát ebből egyértelműen az jön, ki, hogy a bactofil a legjobb.
Az is világos, hogy itt, most a műtrágya hatékonyabb volt, de a bactofil sokat (0.33 tonnát) dobott a termésen a csak műtrágyázott parcella terméséhez képest.
Te szerinted melyik a jobb?
Én úgy gondolom,hogy a bacik nem hoztak terméstöbletet.
És az aszályos időben a kevesebb nitrogén jobb volt
Üdv mindenkinek!
Csináltam egy kísérletet baktérium készítmények és nitrogén műtrágyázás összehasonlítására.
Napraforgóban két hibridnél vetőgéppel magárokba injektálva jutattuk ki a baktérumokat, a műtrágyát sor mellé szintén vetőgéppel.
Minden készítményt én vásároltam, senki nem támogatta a kísérletet.
Jól látszik milyen termés többlet érhető el műtrágyával, baktériummal, mindkettővel, és a lista végén ott a kezeletlen kontroll.
Három készítményt használtam, fontos tudni, hogy a Natúr micro-nál akadozott a kijuttatás mert eldugította a szűrőket a folyadék, így annál csak kb 60%-osnak vehető a hatás.
Elővetemény, kukorica. Alapművelés középmély lazítás. Alaptrágya 250kg 60%-os kálisó ősszel.
Itt a eredménylista:
1.Neoma bactofil+130kg MAS 3.35t
2.Neoma 220kg Mas 3.3t
3.Neoma phylazonit+130kg MAS 3.1t
4.Neoma Natur micro+130kgMAS 3.09t
5.pr63lc09 bactofil+130kgMAS 3.08t
6.Neoma 130kgMAS 3.02t
7.pr63lc09 Natur micro+130kgMAS 3.01t
8.pr63lc09 phylazonit+130kgMAS 2.99t
9.Neoma bactofil 2.81t
10.Neoma phylazonit 2.71t
11.Neoma Natur micro 2.6t
12.Neoma Kezeletlen kontroll 2.57t
Tehát, az 1szerü a bonyolult??????????
És még annyit!!!! Mindennel minden összefügg! Nincs bonyolultabb ön magánál,mert a bonyolultnál nincs 1szerübb!!!!!!!!
Nincsenek csodák, csak véletlenek! Keresd őket, mert aki keres az talál! nékem 20 évembe tellett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A baci mindemkinél ott van!!! Ha hallanád a hangjukat, meg siketülnél!!! Ha te nem talállod öket, majd ök találnak meg téged?????? De csak részben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem hiszem el!!!
HÉ ti min tépelődtök? És milyen föld müvesek vagytok? még nem tudjátok???
Általában 8-10 fuvart viszek 1 ha-ra, ami már ér valamit. Ha kevesebbet szórsz a különböző veszteségek miatt csak gyengén jelentkezik a mi talajainkon a "trágya hatás".
A juh az nem rossz trágya,de a marha a legjobb. Nekünk mind 2van évente több mint 200fuvart viszek ki /t088/
Válasz #626. hozzászólásra Szerencsés vagy, felém már a kiskertre is alig elég a szerves trágya, nincsenek állatok. Talán juhot tudok szerezni, de azt sem sokat.
Én inkább szerves tr. szórok. Abban bennevan minden és a bocik ingyéé adják.
Válasz #621. hozzászólásra Lassan már szárad befelé, kicsi csövei vannak, úgy 80-90% szemekkel, de legalább van rajta valami.
Válasz #623. hozzászólásra Akartam,de gyatra elemek nem bírták.Veszek bele tölthető akkukat! Mire megveszem arra valószínű lekókad mind !
Válasz #622. hozzászólásra
fotózd le had lássuk a különbséget
Tegnap megnéztem a szójám és ahol nem kezeltem le(készakarva) a szóját ott 150, körüli hosszban mintha vonalzóval meghúzták el kezdett száradni(nem tudom mióta) ma már másfelé is kényszer szárad! Ebből is látszik a baktérium trágya hatása! Aratáskor azért megmérem a különbséget!
Válasz #620. hozzászólásra
Na majdegnézem...most milyen? m
Válasz #610. hozzászólásra Azért árnyalódott egy kicsit a termesztéstechnológia, időközben összefutottam a tulajjal. Korán is vetette és erősen adagolta alá a startert, így mire beköszöntött a kánikula, már előrébb voltak a növényei a többiekhez képest. Azért a baktérium szerinte is jó, nem hagyja ki.
Válasz #618. hozzászólásra
Mi a magyar?
Válasz #610. hozzászólásra
En is hasznalom 2 eve tenyleg jo. fele mutragya se kell a termes atlag ugyan az. a kukorica most is zold nincs ontozve.en ezt fogom hasznalni legalabb magyar.
Válasz #616. hozzászólásra
Köszönöm...Ez bizony akkor 3-400000ft támogatást is jelenthett hektáronként és ezekkel akarunk itthon versenyezni?...nevetséges...(ezt a Bicskeit elúgrom megnézem,mert piszkálja a csöröm...ami tetszik a kijutatási technika egy hasonló elevet probál az egyik haverom második éve...
Válasz #612. hozzászólásra Nem nagyon találok olyan táblázatot, ahol összegezve lennének a támogatások. 170 (szántó)-900 (gyümölcsös) Euro az alap nemzeti támogatás (GAK) hektáronként a bióra, de ezen kívül számtalan egyéb alapból lehet felvenni a pénzt, így kultúrától függően bőven ezer eurón felülre kerülhet a támogatás hektáronként.
Válasz #613. hozzászólásra
Annyira nam hiszek ezzekben a bacikban ha esetleg lenne kontrol benne ami nem kapott akkor elhinném. nálunk is van ami még egész jól birja van ami meg levan égve csontra. Az idei évben minden számít élővetemény talajmunka vetésidő fajta gyomirtó tápanyag. ha minden jól elvan találva akkor kitünhet a többi közül de ha valami elvan rontva akkor nagyon szarul is kinézhet. ezért mondom,hogy kontrol kell táblán belül
Válasz #613. hozzászólásra
Azért fontos volna az elővetemény,és tápanyag visszamenőleg.Baktérium magába nem sok.
Válasz #611. hozzászólásra Semmiféle értékelhető eső nem volt már hónapok óta, s ez még a tegnapi esti pár milliméter eső előtt volt.
Ez az egy tábla ugrott ki a minőségével a többi szottyadt közül, ugyanazon a termőterületen.
Ott van, meg lehet nézni, össze lehet hasonlítani.
A zöldtrágyás térképhez nem tudnád megcsinálni a német földalapú támogatást bemutató térképet?Így kerek(re nyilna a szemünk) lenne a kép...Küldj egy "emilt" lenne egy egyébb kérdés em
Szerintem meg több esö volt. az 50 centire átszáradt földel szerintem a bacik sem tudnak mit kezdeni