Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
1161 hozzászólás
Válasz #109. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
és, ha eco kardánnak használja?
Válasz #107. hozzászólásra
Egy jó állapotú személyes németből behozott New holland s 65 type bálázóm van,jó bálákat csinálok,megfelelő keménységűeket,nem pereg szét kamraméretet ne kérdezzd pontosan nem tudom ,de jóval kisebb mint a fortschritté,szalmából tudom a legtöbbet az óránként 200-220db is megvan,ha megfelelő a rendméret,szénából 170-180,lucernából ,olyan 150-160 körül,a rekordom ,szalmából,összesodrott rendből,(mert túl széles volt a rend)napi 2340bála megvolt de ez tavalyi évben volt mikor már 9től tudtam bálázni,este fél 8 ig csak madzagcserére álltam, meg még enni sem.Amúgy én 550es kardánfordulaton hajtom ,de 50es mtzvel is báláztam már,és annak jobban kellett nyomni jobban fogta a gépet ,vagy a bálázóba állt meg a döngölő,és megcsúszott a kuplung ha nem nyomtam neki jobban ,a 82esnél ez csak ritkán fordul elő,.
Válasz #108. hozzászólásra
A fortschritt kivételével szerintem mindegyik 540-es fordulatot igényel.
Válasz #106. hozzászólásra
mert nincs 1000res kardán.
Válasz #103. hozzászólásra
Mennyi bálát csinálsz egy nap alatt? Milyen bálázóval és milyen keménységűt?
Válasz #105. hozzászólásra
Miért kell azt jobban pörgetni?
Válasz #104. hozzászólásra
de sokkal kevesebbet az 550es sem eszik mert azt jobban kell pörgetni
Válasz #103. hozzászólásra
köszöntem szépen az infót
Válasz #102. hozzászólásra
Nekem 82es mtz-m van az olyan óránként 3-4 liert eszik ha egész nap nyomatom olyan 30-35 lityi általában,de ez megállás néálkül.
Üdv! valaki nem tudja hogy 550-es mtz kiskockabálázóval mennyi gázolajat eszik egy nap?
Válasz #100. hozzászólásra
Én a lucernát ponyvával szoktam.
ma lekaszáltam a lucernát
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100525190138_IMG00080-20100525-1740.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100525190203_IMG00081-20100525-1740.jpg)
Én is kaszálok nyugodtan meg bálázom is befele. Ma szereltem fel abálázóra a Gandi-ládát , bele a por és uzsgyi![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Még nekem van lóhere meg széna ami áll.
azt majd jövő héten, me most forgatok meg majd bálázni is kell....
Holnap kukoricát kell permetezni tiszta gaz, mocsokul néz ki a föld.
Válasz #96. hozzászólásra
Ebben igazad van Nekem már 2 hete,az esők előtt le kellett vágnom,kínlódnom. 60 cm-es volt 25-re eldőlve. Most nem tudnám levágni.
Válasz #95. hozzászólásra
mert létezik aki másodjára akarja ???
aha
első
nem hinném
mert itt aki lekaszálta időbe még a nagy esők előtt az most szépen tolja le a föld végébe a lucernát aztán majd meg is gyújtja !!!! olyan feketék lettek hogy csak na
igaz hogy a miénk még talpon de nem fekete igaz le is van feküdve de még mindig többet fog érni mint egy elb...ot kaszálás
szerintem
Válasz #94. hozzászólásra
Nem vagyok egészen képben ez az első kaszálás nálatok?
Válasz #92. hozzászólásra
én max hétfőn kaszálok mert addig a saras földön sokat kitaposok de nagyon jó idő van igaz még keddre mond esőt de az már elmegy ha még frissen van kaszálva !!!
Válasz #92. hozzászólásra
Én meg már el is rothasztottam 0,6 ha-t.
8 hektár luverna lekaszálva.
Válasz #90. hozzászólásra
Tegnap jó idő volt, nem volt meleg, de egésznap sütött a nap.
Jópáran kaszáltak még rajtam kívül.
Válasz #89. hozzászólásra
Nállatok ennyire napos idő volt,Vagy szárítóba viszed?
Ma lekaszáltam a lucerna egy részét!
Válasz #84. hozzászólásra
A heston-t a tűzoltók névszerin említik, mint az 1ik leghírhedtebb gép.
hesstonal a szalmát lucernát este szokták csinálni nem azért mert kigyulad hanem mert öszetöri nem szedi felfelé csak tolja maga előtt és még ráadásul be se lehet kötni mert nem tudnak elmozdulni a kötöző karok nappal csak szénát szoktak csinálni vele
Válasz #85. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Mert gyengébb a szalma.
Amúgy éjszaka szebb a bála az igaz,de a harmattól függ,estében szoktunk belehúzni mig nagyon átnem ereszkedik.
Válasz #84. hozzászólásra
Akkor azt nem értem hogy felénk a TSZ-ben meg utána a maszekok miért szinte csak éjszaka dolgoztak a hesstonnal . Van olyan maszek aki 10000 gurigát nyomott ki 2 hestonnal egy évben de csak éjszaka mentek .
Válasz #83. hozzászólásra
Csak annyit:a 6-8t búza szalmáját kötheted egésznap,30fok felett is a H.al.(átlag 6tban,egésznap kötve 240-320kg/bála átlagot mértek mikor 1Rt.nek dolgoztunk)
Nem kötelező,h kigyuladjon száraz időben,ott műszaki hibák vannak.(ennyierővel bármelyiket kigyujtod száraz szalmában)
Válasz #82. hozzászólásra
Az biztos hogy nem annyit báláztam mint te de azért már láttam pár dolgot .
Haverral tavaly neki álltunk a nagy hesstonnal és 3. gyorsítóval neki láttunk 3 rugó párral olyan bálák voltak hogy csak na örültek is a telepen végre egy csapat aki lelki ismeretesen dolgozik csak hát sajnos mivel haver kezdő volt nem tudta hogy a poroltó csak dísznek van a gépen vagy ha már kezd égni a bála meg kell próbálni kidobni esetleg így oda égett bálázó+mtz . Utána amit csináltattunk bálákat azok már lyan szarok voltak hogy mire másodszor fogtad meg imátkozni kellet ne essen szét még a kazalba berakod .
Válasz #72. hozzászólásra
Hát nem 7.ben szoktunk bálázni,meg nem is tegnap óta huzkodjuk a H,meg ha trógerul kötnénk kutya se hívna,meg magunkal is kib...nk,meg megint okoskodsz olyanban amit nem hiszem,h csináltál már.....
Válasz #80. hozzászólásra
Erre állattartó telepek vannak erőmű messze van ide .
Válasz #79. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
bocs azthittem erőmű én nekik csinálom
Válasz #78. hozzászólásra
Felénk nem szokás mérni csak x darab bála kell . Aztán mikor meg van megszámolják és kész ekkor vagy akkor fizetünk .
A hesstonosok védelmére csak annyit hogy azzal csak éjszaka lehet dolgozni mert nappal szeretnek gyulladozni .
Válasz #76. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
nemérdemes mérik a vízet.évente párat összeütök
Válasz #76. hozzászólásra
Felénk az volt a módi 2 rugó párral meg 7.-ben az MTZ-vel meggyorsított rendszedővel . Mindjárt nőtt a bála/Ha arány .
ja meg hajnalban báláznák
Válasz #73. hozzászólásra
Elég jó a tarifa is akkor nekem helyben ez olyan 10000-10500 FT/t lenne Kb .
Válasz #73. hozzászólásra
Na látod én is hasonló megoldásra gondoltam csak legyen egy normális bálázóm és akkor lesszenk itt 500 kilós bálák mindjárt .
Mi 2 éve 12000ft/t 20km re szállitva,tarifáirt nyomattuk,
Válasz #71. hozzászólásra
És hány rugó van azon a Hesstonon mert hogy nem tömöríteted össze rendesen az tuti . Ezért nem darabra kellene szerződni a szalmát hanem mázsára és mindjárt egyharmaddal kevesebb bála kellene mindenkinek .
Válasz #70. hozzászólásra
Dehogynem,durván fele feküdt!
Felénk most csak annak nem fekszik az őszi,ki igencsak"sóherül,hanyagul"gazdálkodik.(ja meg aki szárcsökkentőzik)
Válasz #68. hozzászólásra
Es nem fekudt el???
Válasz #68. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #66. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mezöföld"lelkében"!
Pl:amire emlékszem,1ik rekord 5,5ha búza 8.7t/ha 187 H5580 szalmabála.
Válasz #64. hozzászólásra
Nalam a 10/ha buzaszalma realisabb...
Válasz #64. hozzászólásra
búza 23 bála/ha azt a k.rva!
nekem rozsból volt 12
Köszi a segitségeteket, igazábol én is arra gondoltam,hogy annyit kérnék,hogy legalább 1q/ha komplex mütrágyát lehessen venni belöle vagy ha annyiért nem kell akkor le lesz szecskázva. Csak nyaggatnak a szalmáért.
Válasz #62. hozzászólásra
Üdv!
Felénk páréve itt 1csapat,kik tavaly 7-10eft/ha fizettek a renden hagyott búzaszalmáért.
Felénk 23-28db H-5580as/ha átlagos búzában(szárcsökkentő nélkül)
Széna,3-40iga/ha az sokmindentől függ.
Válasz #62. hozzászólásra
Felenk egy nagygazda a gombasoknak asszem 8000/ha aron adja... Bar tavaly a gombasok alvallalkozoja elfelejtett balazni:-(
Keresztkérdés: mennyiért lehet eladni a renden lévö buza szalmát? Körbálábol hány darab jön le hektáronként átlagossan? Ugyan ez a kérdés: szénábol?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)