Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
1161 hozzászólás
Válasz #109. hozzászólásra
és, ha eco kardánnak használja?
Válasz #107. hozzászólásra
Egy jó állapotú személyes németből behozott New holland s 65 type bálázóm van,jó bálákat csinálok,megfelelő keménységűeket,nem pereg szét kamraméretet ne kérdezzd pontosan nem tudom ,de jóval kisebb mint a fortschritté,szalmából tudom a legtöbbet az óránként 200-220db is megvan,ha megfelelő a rendméret,szénából 170-180,lucernából ,olyan 150-160 körül,a rekordom ,szalmából,összesodrott rendből,(mert túl széles volt a rend)napi 2340bála megvolt de ez tavalyi évben volt mikor már 9től tudtam bálázni,este fél 8 ig csak madzagcserére álltam, meg még enni sem.Amúgy én 550es kardánfordulaton hajtom ,de 50es mtzvel is báláztam már,és annak jobban kellett nyomni jobban fogta a gépet ,vagy a bálázóba állt meg a döngölő,és megcsúszott a kuplung ha nem nyomtam neki jobban ,a 82esnél ez csak ritkán fordul elő,.
Válasz #108. hozzászólásra
A fortschritt kivételével szerintem mindegyik 540-es fordulatot igényel.
Válasz #106. hozzászólásra
mert nincs 1000res kardán.
Válasz #103. hozzászólásra
Mennyi bálát csinálsz egy nap alatt? Milyen bálázóval és milyen keménységűt?
Válasz #105. hozzászólásra
Miért kell azt jobban pörgetni?
Válasz #104. hozzászólásra
de sokkal kevesebbet az 550es sem eszik mert azt jobban kell pörgetni
Válasz #103. hozzászólásra
köszöntem szépen az infót
Válasz #102. hozzászólásra
Nekem 82es mtz-m van az olyan óránként 3-4 liert eszik ha egész nap nyomatom olyan 30-35 lityi általában,de ez megállás néálkül.
Üdv! valaki nem tudja hogy 550-es mtz kiskockabálázóval mennyi gázolajat eszik egy nap?
Válasz #100. hozzászólásra
Én a lucernát ponyvával szoktam.
ma lekaszáltam a lucernát
Én is kaszálok nyugodtan meg bálázom is befele. Ma szereltem fel abálázóra a Gandi-ládát , bele a por és uzsgyi
Még nekem van lóhere meg széna ami áll.
azt majd jövő héten, me most forgatok meg majd bálázni is kell....
Holnap kukoricát kell permetezni tiszta gaz, mocsokul néz ki a föld.
Válasz #96. hozzászólásra
Ebben igazad van Nekem már 2 hete,az esők előtt le kellett vágnom,kínlódnom. 60 cm-es volt 25-re eldőlve. Most nem tudnám levágni.
Válasz #95. hozzászólásra
aha
első mert létezik aki másodjára akarja ???
nem hinném
mert itt aki lekaszálta időbe még a nagy esők előtt az most szépen tolja le a föld végébe a lucernát aztán majd meg is gyújtja !!!! olyan feketék lettek hogy csak na
igaz hogy a miénk még talpon de nem fekete igaz le is van feküdve de még mindig többet fog érni mint egy elb...ot kaszálás
szerintem
Válasz #94. hozzászólásra
Nem vagyok egészen képben ez az első kaszálás nálatok?
Válasz #92. hozzászólásra
én max hétfőn kaszálok mert addig a saras földön sokat kitaposok de nagyon jó idő van igaz még keddre mond esőt de az már elmegy ha még frissen van kaszálva !!!
Válasz #92. hozzászólásra
Én meg már el is rothasztottam 0,6 ha-t.
8 hektár luverna lekaszálva.
Válasz #90. hozzászólásra
Tegnap jó idő volt, nem volt meleg, de egésznap sütött a nap.
Jópáran kaszáltak még rajtam kívül.
Válasz #89. hozzászólásra
Nállatok ennyire napos idő volt,Vagy szárítóba viszed?
Ma lekaszáltam a lucerna egy részét!
Válasz #84. hozzászólásra
A heston-t a tűzoltók névszerin említik, mint az 1ik leghírhedtebb gép.
hesstonal a szalmát lucernát este szokták csinálni nem azért mert kigyulad hanem mert öszetöri nem szedi felfelé csak tolja maga előtt és még ráadásul be se lehet kötni mert nem tudnak elmozdulni a kötöző karok nappal csak szénát szoktak csinálni vele
Válasz #85. hozzászólásra
Mert gyengébb a szalma.
Amúgy éjszaka szebb a bála az igaz,de a harmattól függ,estében szoktunk belehúzni mig nagyon átnem ereszkedik.
Válasz #84. hozzászólásra
Akkor azt nem értem hogy felénk a TSZ-ben meg utána a maszekok miért szinte csak éjszaka dolgoztak a hesstonnal . Van olyan maszek aki 10000 gurigát nyomott ki 2 hestonnal egy évben de csak éjszaka mentek .
Válasz #83. hozzászólásra
Csak annyit:a 6-8t búza szalmáját kötheted egésznap,30fok felett is a H.al.(átlag 6tban,egésznap kötve 240-320kg/bála átlagot mértek mikor 1Rt.nek dolgoztunk)
Nem kötelező,h kigyuladjon száraz időben,ott műszaki hibák vannak.(ennyierővel bármelyiket kigyujtod száraz szalmában)
Válasz #82. hozzászólásra
Az biztos hogy nem annyit báláztam mint te de azért már láttam pár dolgot .
Haverral tavaly neki álltunk a nagy hesstonnal és 3. gyorsítóval neki láttunk 3 rugó párral olyan bálák voltak hogy csak na örültek is a telepen végre egy csapat aki lelki ismeretesen dolgozik csak hát sajnos mivel haver kezdő volt nem tudta hogy a poroltó csak dísznek van a gépen vagy ha már kezd égni a bála meg kell próbálni kidobni esetleg így oda égett bálázó+mtz . Utána amit csináltattunk bálákat azok már lyan szarok voltak hogy mire másodszor fogtad meg imátkozni kellet ne essen szét még a kazalba berakod .
Válasz #72. hozzászólásra
Hát nem 7.ben szoktunk bálázni,meg nem is tegnap óta huzkodjuk a H,meg ha trógerul kötnénk kutya se hívna,meg magunkal is kib...nk,meg megint okoskodsz olyanban amit nem hiszem,h csináltál már.....
Válasz #80. hozzászólásra
Erre állattartó telepek vannak erőmű messze van ide .
Válasz #79. hozzászólásra
bocs azthittem erőmű én nekik csinálom
Válasz #78. hozzászólásra
Felénk nem szokás mérni csak x darab bála kell . Aztán mikor meg van megszámolják és kész ekkor vagy akkor fizetünk .
A hesstonosok védelmére csak annyit hogy azzal csak éjszaka lehet dolgozni mert nappal szeretnek gyulladozni .
Válasz #76. hozzászólásra
nemérdemes mérik a vízet.évente párat összeütök
Válasz #76. hozzászólásra
Felénk az volt a módi 2 rugó párral meg 7.-ben az MTZ-vel meggyorsított rendszedővel . Mindjárt nőtt a bála/Ha arány .
ja meg hajnalban báláznák
Válasz #73. hozzászólásra
Elég jó a tarifa is akkor nekem helyben ez olyan 10000-10500 FT/t lenne Kb .
Válasz #73. hozzászólásra
Na látod én is hasonló megoldásra gondoltam csak legyen egy normális bálázóm és akkor lesszenk itt 500 kilós bálák mindjárt .
Mi 2 éve 12000ft/t 20km re szállitva,tarifáirt nyomattuk,
Válasz #71. hozzászólásra
És hány rugó van azon a Hesstonon mert hogy nem tömöríteted össze rendesen az tuti . Ezért nem darabra kellene szerződni a szalmát hanem mázsára és mindjárt egyharmaddal kevesebb bála kellene mindenkinek .
Válasz #70. hozzászólásra
Dehogynem,durván fele feküdt!
Felénk most csak annak nem fekszik az őszi,ki igencsak"sóherül,hanyagul"gazdálkodik.(ja meg aki szárcsökkentőzik)
Válasz #68. hozzászólásra
Es nem fekudt el???
Válasz #68. hozzászólásra
Válasz #66. hozzászólásra
Mezöföld"lelkében"!
Pl:amire emlékszem,1ik rekord 5,5ha búza 8.7t/ha 187 H5580 szalmabála.
Válasz #64. hozzászólásra
Nalam a 10/ha buzaszalma realisabb...
Válasz #64. hozzászólásra
búza 23 bála/ha azt a k.rva!
nekem rozsból volt 12
Köszi a segitségeteket, igazábol én is arra gondoltam,hogy annyit kérnék,hogy legalább 1q/ha komplex mütrágyát lehessen venni belöle vagy ha annyiért nem kell akkor le lesz szecskázva. Csak nyaggatnak a szalmáért.
Válasz #62. hozzászólásra
Üdv!
Felénk páréve itt 1csapat,kik tavaly 7-10eft/ha fizettek a renden hagyott búzaszalmáért.
Felénk 23-28db H-5580as/ha átlagos búzában(szárcsökkentő nélkül)
Széna,3-40iga/ha az sokmindentől függ.
Válasz #62. hozzászólásra
Felenk egy nagygazda a gombasoknak asszem 8000/ha aron adja... Bar tavaly a gombasok alvallalkozoja elfelejtett balazni:-(
Keresztkérdés: mennyiért lehet eladni a renden lévö buza szalmát? Körbálábol hány darab jön le hektáronként átlagossan? Ugyan ez a kérdés: szénábol?