Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- gaspardo vagy agrion új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Mutatjuk, milyen támogatásra számíthat, aki erdőt telepít
Indul az Erdőtelepítés és fásítás támogatása pályázat.
Sajtóközlemény

696 hozzászólás
Válasz #389. hozzászólásra
Üdv Heccmaster, ez tetszett
Válasz #392. hozzászólásra
Persze ez terület függő is, hol milyen magasan van a föld és hogy milyen szerkezetű. Nálunk pl az elmúlt pár évben nem volt lazítózás, azt hiszem 3 éve volt utoljára, viszont nagyon minimális víz áll a földjeinken (kop kop kop). Van aki 2010-ben lazított és 60% kiesett a területéből.
Válasz #391. hozzászólásra
Ezzel csak arra akartam kitérni,ha már ennyire boncolgatja a témát,belemélyedhetett volna a részletekbe.Tény hogy az ember okozza(mint sokminden mást),de akkor szót ejthetett volna az állami cégekről is akik ha csak 50%-on dolgoztak volna az aszályos években,beleérve a főbb csatornák ellenörzését(aki beszántotta,kötelezni a helyreállítára),akkor most nem egymásra mutogatnánk.
1 megoldás van

lőni kell elfele a vizet a szomszédéra
de annak is kell ám h. továbblője
Válasz #388. hozzászólásra
Üdv, ettől azért árnyaltabb a kép, én nem panaszkodhatok,mert egy-két kis vízfottól eltekintve semmi, ezek a fenti földek.
Az alsó földekről (volt folyómeder) is sikerült leengedni egyenlőre.
Minden esetre egy dolgot szem előtt kell tartani:
A természetet nem lehet (nem kell) megerőszakolni. Mert a természet az út.
De van olyan ismerősöm akinek már 2010-ben is nagy foltokban vizesedett a táblája, javasoltam lazítsuk meg, erre ő, nincs pénze, mondom nem baj majd meglesz, de akkor se.:((
Most viszont úszik mindene,most már sajnálja.
Válasz #380. hozzászólásra
Hát az íróasztal mögül nem hiszem,hogy ezt el lehet dönteni,és meg lehet oldani.Sok érdekes tény elhangzott(leíródott).
1:Volt olyan gazda,aki 13 t kukit tudott termelni->természetesen a kedvező talajszerkezeteken,nem is kellett hozzá nagy tudomány.(mert magyarország nem egy adott talajszerkezettel rendelkezik)
2:Ha tisztítanánk a csatornákat->itt van olyan csatorna,amely 25 km-ről gyűjti a vizet,és vagy nincs-vagy nagyon kicsi teljesítményű átemelő szivattyú van a "végén",s az a qrva víz nem akar átfolyni a gáton.....
3:Lazítózás:tudok olyan gazdát,aki rendszeresen lazítózza a földjét(még 80! cm mélyen is,optimális időben)ért is a dologhoz,születése óta ezt a szakmát műveli,az ültetvényei mindíg gyönyörűek mindíg.
DE MOST AZ Ő FÖLDJÉN IS 1 MÉTER VÍZ ÁLL!
Válasz #388. hozzászólásra

Bocsi ,h közbeszólok,de tényleg összetett téma ez a belvíz helyzet.Nálunk is kb. 60 hekis táblán csak azért nem ment le a víz a laposból ,mert az 1ik nyugdíjas emberke el is felejtette , h kb. 8-10 éve kilett vezett a legalacsonyabb pontról a mély árok elvezető.
Ugyhogy ez is 1 dolog , ami az emberi mulasztára utal ill. biztos nem mindig a fránya természet az okozója.
Válasz #382. hozzászólásra

hehehehe

Hiába no vannak Fogalmazómasterok akik szeretik tekergetni a mondatokat bennük meg a szavakat.....
Az ilyen Fogalmazómastert csak 1 másik tekergető Fm tud kibogozni......
Tehát a lényege nagyjából:
Ha a csúcson vagy, akkor rájössz milyen fontos a szakmát ismerned amiben eljutottál a csúcsra.
Mivel aki nem ismeri a szakmát tisztességesen nem juthat el benne a csúcsra.
Magyarul .....Aki nem mestere a szakmájának az a hóhéra.
Elvileg.
De már ez se igaz.
Elég ha sikkasztasz valahonnét máshonnét nagy nyereségeket amik által te lehecc csilivilis paraszt...... aztán már mennek a dolgok maguktól
Ha meg a mélységekben vagy, nem a csúcsokon a szakmában, akkor is rájössz milyen jó lenne ismerned a szakmát baxameg....
Merthát ha ismernéd akkor mán bizony biztos jó tollas lennél belőle......
Magyarul..... azért nem ártana ha mindenki értene ahhoz amit csinál.
sacckábésen ennyi
Válasz #386. hozzászólásra
Ezzel mondjuk egyetértek, és nem is most lett ez elrontva hanem már jóval előbb. Viszont az az eketalpas bekezdés kicsit szemetszúrt. Ahol rendesen lazítóznak ott is tengerek állnak most. Baj van itt most minden téren.
Válasz #386. hozzászólásra
Így van, a cikk is ezt sugallja: többszörösen hatnak együtt a tényezők.
Üdv Mindenkinek
Nem szándékom senkivel sem vitatkozni, sem fogalmazásról sem egyébként.
De be kell látnunk hogy nem csak a természet szúr ki velünk, hanem sajnos sokszor a szakmaiság sem erős oldala a gazdáknak.
Válasz #383. hozzászólásra

Azon is lemérhető, hogy mennyire fontos a szakmaiság, a képzettség, ha valami nem megy. Mert ha jól képzett lenne valaki, nem termelne rosszul. Valami ilyesmi...
Egyébként ez a mg-ban részben igaz csak, hisz már öregjeink is rég megmondták: az idő a gazda...

Nah jó nem olvastam végig. Lehet hogy okosak, de azért mégis látatlanba nyilatkoznak.
Egyébként annak a mondatnak én sem látom az értelmét

korán van még
szóval az alábbi mondtatot csak én nem értem??

ezt a mondatot csak értem ????????
" A szakma fontossága igazán kétszer érhető tetten: amikor a csúcson vagyok, mindent megteremtek a sikeres gazdálkodáshoz és amikor nagyon nem megy valami."
Érdekes cikk, mindenképpen érdemes elolvasni. Vannak benne részek, amelyekkel lehet vitatkozni. Meg az is igaz, hogy ebből most megint többen profitálni szeretének - s sztem fognak is -, de valahol el kell indulni.
Megvan a belvíz igazi oka!
Válasz #376. hozzászólásra

Fél napig vizet engedtem. Úgy néz ki az egyik táblát elég jól sikerül megmenteni. Az előző ásás óta, ami kb. 1 hónapja volt, a víz 2/3-a, 3/4-e elment. A csatornában is felére csökkent a vízszint. Hála az égnek, hogy nem volt komolyabb eső hóolvadás óta. A másik táblán, ahol kb. 75%-án egybefüggő korcsolyapálya volt, oda nem mentem ki.
De ami fura, sokat nőtt időközben a búza! Hogy a hó alatt, vagy mikor nem tudom, de sokkal sűrűbb. Az meg a másik dolog, hogy néhol a víz áll, néhány m-rel arrébb meg pirul a szántás teteje erősen! Ha nem hűlne komolyabbat az idő, akkor lehet a búza megkívánná a N-t ebben a jó napos időben. Még jó, hogy mondja a lehűlést!
EZAZ
Válasz #373. hozzászólásra
Kattints a nevemre aztán ottvan a teefonszámom!!!!
ha mégsem akkor szólj és megy az ímél.
Hány km Neked ide az út? Arrafelé működsz mint Lyagri?
Válasz #373. hozzászólásra

(Nézz már be a vegyszerezősbe....)
Válasz #372. hozzászólásra

Nocsak 1 tlfonszámot az adorexkukaccentrum.sk ra
Válasz #370. hozzászólásra
Szuhogy nevezetű faluban lakom Borsod megyében.
Tornanádaskai határ átkelő 30-35km innen, Bánrévei úgyszint kb. Persze nem lesz annyira hű de közel így sem nektek, de egyszerűbb és mindenképpen jobban kijön mindenki szerintem.
de én csak könnyíteni próbálok a helyzeten, megkell beszélni szépen!
Válasz #366. hozzászólásra

Szöged, Makó, Jeruzsálem
Válasz #369. hozzászólásra

Az az eljöttökhozzánk az holvan???
Válasz #365. hozzászólásra

jössz fórumalálkozóra is.
Lyagrival eljössztök hozzám, nem messze kell jönni a határtól, innen pedig együtt megyünk mi ótónkkal szépen.
Válasz #366. hozzászólásra

A délvidéki végvárakat védték meg.Vagy csak próbálták, teli hassal.
Persze könnyű aki már felszántott, meg aki nem tudott....
Neked akkor munka, a többiek meg tudnak élni.

Hol volt a tali ???????
Válasz #364. hozzászólásra

Nekem húzós program, cca 750 km körút, a többieknek szombat délutáni szieszta 1 nagy bezabával összekötve
Válasz #363. hozzászólásra

Mi volt itt, fórum találkozó előzetes, vagy köznépi összeesés, vagy netalántán EHR javítás?
Válasz #362. hozzászólásra

Mi szerencsésen hazaértünk 23:30 körül
Válasz #361. hozzászólásra

igen, vissza kellett fordulni mert azt mondták 2 órát tart a mentés , még jó, hogy mohabácsi tudta az utat
itthon meg 14 mm csapadék várt
Válasz #358. hozzászólásra

Na bammeg, tegnap hazafelémenet???
Válasz #359. hozzászólásra
igen
Válasz #358. hozzászólásra
Erre jártál?
Válasz #357. hozzászólásra
előttem történt
Válasz #356. hozzászólásra
Tragédia, tragédia hátán...
Válasz #355. hozzászólásra
van elég
Válasz #353. hozzászólásra

olyan csönd van belvízfronton,már azt hittem felszáradtak mindenhol.
Válasz #352. hozzászólásra

Hogy lenne ilyen napsütésben....
Válasz #352. hozzászólásra

akad.
van még valahol belvíz?
Válasz #350. hozzászólásra

Ja!
Válasz #345. hozzászólásra

Ez tök jó!150 éves??
Lenne itt még a karbantartásra is technika.
Válasz #344. hozzászólásra
Faxa ez a link! Sok érdekességet lehet találni rajta!