Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1842. hozzászólásra
Nalunk 5000 a kukivetes (mutragyat is vetnek vele), a sormuveles is gondolom ennyi... A gabonat 6000-be vetik...
A kukoricavetonek kell a kardan, legalabbis az Spc-nek... Emiatt porgetni is kell kisse a trakit...
És miért olcsóbb a sorközművelés, mint a vetés? ugyanaz az erőgép, ugyan az a munkaszélesség, jellemzen lassabb haladás. A napi teljesítmény forma-forma, fogyasztás szintén. Az egyetlen különbség a munkagép ára, de az is csak kb. fele. Ráadásul sokkal nagyobb a kopóeszköz igénye is, és ha gazos a terület (mint most a többség) akkor drasztikusan visszaveti a teljesítményt...
szeintem a 15+áfa nem egy elszaladt ár... Amennyi ideget megesz ilyenkor az ember, meg amennyit romlik a gép a dagonyázásban, meg húzgálásban, még kevésnek is érzem...
én ettől többet fogok kérni kb. 20%-al... ha meg átalakítjuk mocsárjáróvá, akkor még +100%.... Még úgy sem térül meg normálisan a befektetett pénz...
Idén én is beállok a sorba 15000+fa az aratás + 1000+fa a sezcskázás . 100+fa/mázsa a fuvar de ha szar idő leszz és a 162-esnek kell húzni az MBP-t akkor 150+fa/mázsa . Mentésben húzgálásban meg 15000 az óradíja a 1625-ösnek .
5 éve a kombájnnal 10e Ft + gázolajért mentünk.
Tavaly már 1-2 hülye úgy alá ment az árnak, hogy előfordult, hogy akinek volt kombájnja (régebbi), az is bérben arattatott inkább!
Ez a 30 000 ft/ ora az szimpatikus elsö halásra..Mert szerintem a terület az nem fog haladni.. föleg ha el sem tudunk meni a gabonában vagy esetleg fél tartályozni kell majd!! De itt mifelénk ezt a dijat képtelenség lesz kiharcolni a termelötöl.. inkább a 30 e / ha / láncos kombájn látszik inkább a leg valószinübnek...
én néztem időjárás előre jelzést már csak mára van eső írva aztán 2hétig csak 30 fokot ír szóval nem lesz itt para mondjuk én mondhatom mert nálunk nicsenek vízállásos részek de annyira jó földek se !!!
2 vagy 3 éve mi is elakadtunk vele néhányszor, ha nincs alja a talajnak akkor vége a lendületnek, még összkerék hajtás kéne hátra aztán akkor még tutibb lenne
Kérdezd meg Szabit ö ajánlot nekem a multkor valami uj csodaszert ami nagy segitségedre lehet!! De az ujboli nitrogénezés és a sor köz müvelés együt is nagy segitség lehet!! Na és persze végre a meleg!!!
Ha jol gondolom nektek van hevederes kombájnotok?? Inen van az elakadási tapasztalat is...Ez szerintem is ugy van hogy kis traktoral és kis kombájnal kevésbé lehet elakadni mint egy nagyal...
kis szerencsével túl leszünk a héten, de kellene valami kakaó a kukinak, hogy megindúljon, mert kimosodott a talaj már rendesen és tömörödött, levegőtlen. most azok atrehány gazdák jártak jól, akik május elején szántottak, meg akik nem zárták le a szántást
6793 hozzászólás
Válasz #1842. hozzászólásra
Nalunk 5000 a kukivetes (mutragyat is vetnek vele), a sormuveles is gondolom ennyi... A gabonat 6000-be vetik...
A kukoricavetonek kell a kardan, legalabbis az Spc-nek... Emiatt porgetni is kell kisse a trakit...
És miért olcsóbb a sorközművelés, mint a vetés? ugyanaz az erőgép, ugyan az a munkaszélesség, jellemzen lassabb haladás. A napi teljesítmény forma-forma, fogyasztás szintén. Az egyetlen különbség a munkagép ára, de az is csak kb. fele. Ráadásul sokkal nagyobb a kopóeszköz igénye is, és ha gazos a terület (mint most a többség) akkor drasztikusan visszaveti a teljesítményt...
Válasz #1838. hozzászólásra
mi 4ezerért megyünk..
Válasz #1837. hozzászólásra
5 ezer
Válasz #1834. hozzászólásra
Vagy még + 2 ikerkerékre vágyik.
Válasz #1837. hozzászólásra
Én tavaly 3800-éer csináltam,idén 4000 lett volna.Csak most víz alatt van a terület.
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni,hogy sorközművelésért mennyit lehet kérni?sima 6soros..nincs műtrágya szorás...köszi
Ki, milyen áron kaszál, és készít 1,25x1,50 körbálát mostanság ?
Válasz #1832. hozzászólásra
Ha én leszek a negyedik az már kartelezés!!!
Válasz #1833. hozzászólásra
részben tényleg...
másrészt aki egyszer istenesen ragadt már sárba ikerkerékkel, nem vágyik vele mégegyszer oda...
mi traktorokon sem használjuk...
Válasz #1831. hozzászólásra
keskeny utak hidak.......... mondta Fecoooooo
Válasz #1829. hozzászólásra
Ma beszéltem 3 kombájnossal mind ennyiért mennek ezért idén én sem lógok ki a sorból .
Válasz #1829. hozzászólásra
Ikrezés nem buli?
Válasz #1827. hozzászólásra
Lehet szerzek egy IH-5 ekét abból akarok csinálni egy lazítót és akkor a nyáron bírnák lazítani én is
Válasz #1816. hozzászólásra
szeintem a 15+áfa nem egy elszaladt ár... Amennyi ideget megesz ilyenkor az ember, meg amennyit romlik a gép a dagonyázásban, meg húzgálásban, még kevésnek is érzem...
én ettől többet fogok kérni kb. 20%-al... ha meg átalakítjuk mocsárjáróvá, akkor még +100%.... Még úgy sem térül meg normálisan a befektetett pénz...
Válasz #1827. hozzászólásra
Most gyere 40centi víz
10centi talaj
noo ellenállás
csak sikamlás
3l nafta per valtra
Válasz #1826. hozzászólásra
50-ig tud a fra,18-ért megyünk idén
Válasz #1824. hozzászólásra
Te mennyiért lazítaszz 55-60 centi mélyen ?
Válasz #1824. hozzászólásra
Még darabokban 1,5 hete semmit nem csináltam rajta de holnap már kezdem
Válasz #1823. hozzászólásra
hogy áll a domi?
Válasz #1822. hozzászólásra
De ha egyszer a Krisztus az "új " tappancsokkal megindul akkor kőkövön nem marad .
Válasz #1820. hozzászólásra
Ha sokallják legalább nem mozdul a gép heg menni kell akkor fizessék meg . De inkább ne kelljen vele dolgoznom ilyesmit .
Válasz #1820. hozzászólásra
egyenlőre ennyiért csinálja mindenki akivel beszéltem
Válasz #1819. hozzászólásra
a+1000kevés,a 15000 oradij sok
Válasz #1818. hozzászólásra
Mi a baj ?
Válasz #1816. hozzászólásra
a szentségit
Meg fuzáriumos üszkös szemét lesz minden
Idén én is beállok a sorba 15000+fa az aratás + 1000+fa a sezcskázás . 100+fa/mázsa a fuvar de ha szar idő leszz és a 162-esnek kell húzni az MBP-t akkor 150+fa/mázsa . Mentésben húzgálásban meg 15000 az óradíja a 1625-ösnek .
Válasz #1813. hozzászólásra
Ja és ha igy haladunk még le is lesz dölve rendesen...
Válasz #1813. hozzászólásra
és csak 1,5méteres a szalma
Válasz #1806. hozzászólásra
én 15-nél nem adok többet szecskázva. nem lesz 50q-nál több hekimként a legszarabb földekben
Válasz #1808. hozzászólásra
Nalunk 8-9000ft/ha 165-os doboskaszaval. Sodrast nem tudom.
Válasz #1808. hozzászólásra
Reális ennyiért én is vágnám.
Nálunk van egy E303 azzal 4500ft nak megfelelő lej ért vágják. Igaz 1ha alat nem áll bele.
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-06-03 11:07:12
Válasz #1806. hozzászólásra
5 éve a kombájnnal 10e Ft + gázolajért mentünk.
Tavaly már 1-2 hülye úgy alá ment az árnak, hogy előfordult, hogy akinek volt kombájnja (régebbi), az is bérben arattatott inkább!
Válasz #1807. hozzászólásra
erre 6000-8000 között vágják és ebben benne van a rendsodrás is
Jó napot!
Kaszálást ki mennyiért csinálya.
Válasz #1805. hozzászólásra
nem én ,a gázolaj
Válasz #1802. hozzászólásra
nagyon bedrágultál!
Válasz #1802. hozzászólásra
Ez a 30 000 ft/ ora az szimpatikus elsö halásra..Mert szerintem a terület az nem fog haladni.. föleg ha el sem tudunk meni a gabonában vagy esetleg fél tartályozni kell majd!! De itt mifelénk ezt a dijat képtelenség lesz kiharcolni a termelötöl.. inkább a 30 e / ha / láncos kombájn látszik inkább a leg valószinübnek...
Válasz #1801. hozzászólásra
14-15000
Válasz #1801. hozzászólásra
13+nafta,de tökölésnél 30/óra
ti idén menyiért arattok????
Válasz #1799. hozzászólásra
Hol márcsak mára?????????????????????????????
én néztem időjárás előre jelzést már csak mára van eső írva aztán 2hétig csak 30 fokot ír szóval nem lesz itt para mondjuk én mondhatom mert nálunk nicsenek vízállásos részek de annyira jó földek se !!!
Válasz #1797. hozzászólásra
Én látam egy ijen 208 MEGát- Az elég megbizhatóan ment a sárban..Igaz anak azért volt alja kb 30-40 cm méjen!!!
Válasz #1795. hozzászólásra
2 vagy 3 éve mi is elakadtunk vele néhányszor, ha nincs alja a talajnak akkor vége a lendületnek, még összkerék hajtás kéne hátra aztán akkor még tutibb lenne
Válasz #1794. hozzászólásra
Kérdezd meg Szabit ö ajánlot nekem a multkor valami uj csodaszert ami nagy segitségedre lehet!! De az ujboli nitrogénezés és a sor köz müvelés együt is nagy segitség lehet!! Na és persze végre a meleg!!!
Válasz #1793. hozzászólásra
Ha jol gondolom nektek van hevederes kombájnotok?? Inen van az elakadási tapasztalat is...Ez szerintem is ugy van hogy kis traktoral és kis kombájnal kevésbé lehet elakadni mint egy nagyal...
Válasz #1792. hozzászólásra
kis szerencsével túl leszünk a héten, de kellene valami kakaó a kukinak, hogy megindúljon, mert kimosodott a talaj már rendesen és tömörödött, levegőtlen. most azok atrehány gazdák jártak jól, akik május elején szántottak, meg akik nem zárták le a szántást