Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1366. hozzászólásra
szerintem is ennyi a költség,főleg jó kukoricánál szártépőzve.
14 ért vágták a kukit erre tavaly,11 ért 2007 ben
14 ért 2008 ban (ez bruttó volt)
nekem nem éri meg kombájnt venni mert amik itt vannak azoknak sincs elég munkájuk ősszel.Nyáron más a helyzet olyankor kevés a gép,de akkor meg a kalászosoknak a régebbi csotrogányokat is nekiállitjuk.
Mindenki oda megy ahol több a terület!
hát, ehhez tudni kéne a bevételeket is, én ezért vagyok/vagyunk ilyen levegőben lógóak, mert nem lehet igazán tervezni. Talán az árak manapság pont annyira bizonytalanok, mint a termésátlagok. Persze ha a legrosszabbal számol az ember, akkor csak pozitívan csalódhat, de a legrosszabb az tényleg nagyon rossz már. Bár, én vhogy pozitívabbnak látom a 2010et, mit a 2009et, ár és átlag terén is.
tavaly kb 500-600 e- ft-ot költöttünk rá. Az emberek állandó fizut kapnak, de nem állt sokat a gép, pedig....hát, most nem is tudom h mennyit aratott, talán 400 ha-t. Az étvágyát nem számoltam ki, de azt hiszem a 204esé tényleg kevesebb.
ebben egészen biztos vagy? figyelembe véve a javítási ktg-et, megnövekedett üa. felhasználást, a kombájnos fizetésére jutó kevesebb learatott hektárt, a szezonfelkészítésre jutó időfelhasználást is?
Teljesen igazatok van DE, most nem az a legelső szempont h majd egyszer elromlik meg kopik hanem h ki kell fizetni vmiből! Egyébként meg felénk nem ritka a 13-14ezres aratás úgy h ha többet tudunk vágni kicsit kevesebbért akkor még jól is járhatunk. És az Rt-nél ahol arattunk az előző években is ennyit fizetett 1 másik vállalkozónak.
Ja, egy kombájnnak kb. 6000-7000 Ft az 1 ha-ra eső gépköltsége, átlagos kezelő mellett...
Gyengébb kezelő esetén ez rohamosan romlik...
Akkor, ha pl. valaki borzalmasan megszorul, és rendkívűl gyorsan pénzre van szüksége, megérthető, hogy önköltségi ár alá megy, mert azt mondja, hogy bár hosszú távon nem térül meg, de rövid távon pénzhez jut.
De ha semmilyen kényszerítő erő nincs, akkor a helyes számítás szerintem:
gépktg.: 7000 Ft
üzemanyagktg: 5000 Ft
Személyi ktg: 1000 Ft
Elvárt minimum haszon: 15% - 1050 Ft - cca: 1000 Ft
eddig összesen: 14000 Ft
kockázati tartalék: 10% : 1400 Ft
Teljesen igazatok van DE, most nem az a legelső szempont h majd egyszer elromlik meg kopik hanem h ki kell fizetni vmiből! Egyébként meg felénk nem ritka a 13-14ezres aratás úgy h ha többet tudunk vágni kicsit kevesebbért akkor még jól is járhatunk. És az Rt-nél ahol arattunk az előző években is ennyit fizetett 1 másik vállalkozónak.
Ha 12-ért arattok senki sem fog gépet venni, mert az a gép órabérét sem fedezi tudod az a gép elfog romlani valamikor, mer hát cserélni is kellene azt valamikor újra!!! Teljesen megvagyok döbbenve!!!!
Válasz #1360. hozzászólásra
Szia,szerintem is nemmkicsit de lemaradtak árképzésben.
Egyébként is mindenki annyiért dolgozik amit megfizetnek, vagy megtudnak fizetni.
Sokszor hiába csinálsz minőségi melót, ha más meg árban alád vág.
Azért nem volt minuszos a bolt így se! Napi 20 és 32ha között mozgott a teljesítmény és 12-17l között mozgott a fogyasztás. Szecskázni se kellett úgy h ez is könnyítette a dolgot. Ja és mivel én hajtottam a gépet nem kellett embert se fizetni.
De ez aktuális lista? Mert tavaly, vagy az előtti évben a GVH seggberugta őket, hogy nem hozhatnak nyilvánosságra ilyen listákat, mert az burkolt árkartell kialakítását segíti...
A neten van ugyan egy lista, azzal az árakkal, amit írtál, de az 2006-os link.. (és egy konkurens portálon is ugyanezen árak 2005 II. félévi ajánlással szerepelnek)
megj.: tényleg hülyeség az IFA-t, meg az UN-t beárazni, mert aztán azt a tarifát kérik számon a 20 millás teleszkópos rakodón is, pedighát csöppet más tartalmú szolgáltatás...
Mi nagy céghez csak úgy tudtunk bekerülni h 12 volt az aratás, náluk tankolhattunk DE a végén levonták a 12ből az elfogyasztott ü.at! Nem volt tul nagy buli de még mindig jobb volt mint nézegetni otthon a gépet vagy 2-3ha-s táblákat vágni.
Ezeket kik készítik még mindig a múltban élnek pl: UN-053 vagy IFA L-60 már alig van az országban, teljesen más gépek vannak most. És másak az árak ezzel csak saccolni lehet!!!!
Mi pl kombánjozni szoktunk úgy,hogy 11-12e hektárja plusz a cég tankol ahol dolgozunk. De halottam már olyat is hogy szántás 9-10e hekije plusz tankolják a gápet
6793 hozzászólás
A rohadt erősekért megyek, satnya,girhes az van itt is bőven.
Nálunk a tanyán úgy szedik a gyümőcsöt hogy......
Vannak a rohadt erősek, na azok megrázzák a fát...
A satnyák meg a girhesek fölkapkodják...
Meggy rázatás,meggy rázás.Mennyiért?Valakinek van-e?Meggye,gépe.
Nálunk a kombájnosok jobb helyeken 10%-ot kapnak.......Tiszta kamionozás az egész.
Amúgy 1200-1500/ha.
szerintem is ennyi a költség,főleg jó kukoricánál szártépőzve.
14 ért vágták a kukit erre tavaly,11 ért 2007 ben
14 ért 2008 ban (ez bruttó volt)
nekem nem éri meg kombájnt venni mert amik itt vannak azoknak sincs elég munkájuk ősszel.Nyáron más a helyzet olyankor kevés a gép,de akkor meg a kalászosoknak a régebbi csotrogányokat is nekiállitjuk.
Mindenki oda megy ahol több a terület!
Válasz #1384. hozzászólásra
Mi a skype címed?
Válasz #1378. hozzászólásra
Hát ja... A 2009-es évet már nem igen lehet túlszárnyalni , annyira szar volt!!!!!!!!!!
Válasz #1385. hozzászólásra
ok. De még sz@rakodik vmivel.
sose legyen nagyobb gondom, mint hogy nem megy az msn!!!
Válasz #1383. hozzászólásra
Mac-era.
Most regelek a skypeon.
Válasz #1382. hozzászólásra
nekem Mac-em van, szóval az msn elég beteges rajta...
Válasz #1381. hozzászólásra
nem. De lehetek. Keresek vhol egyet. vagy msn?
Válasz #1380. hozzászólásra
Cimbi, te nem szoktál lenni skype-on?
sok dolgot nem ír ki az ember nyilvános fórumra, de privátban szívesen beszélhetünk róla...
és bizonytalanság van a támogatások utalásának időpontja és összege terén is!!!!!
és bizonytalanság van a támogatások utalásának időpontja és összege terén is!!!!!
Válasz #1376. hozzászólásra
hát, ehhez tudni kéne a bevételeket is, én ezért vagyok/vagyunk ilyen levegőben lógóak, mert nem lehet igazán tervezni. Talán az árak manapság pont annyira bizonytalanok, mint a termésátlagok. Persze ha a legrosszabbal számol az ember, akkor csak pozitívan csalódhat, de a legrosszabb az tényleg nagyon rossz már. Bár, én vhogy pozitívabbnak látom a 2010et, mit a 2009et, ár és átlag terén is.
Válasz #1375. hozzászólásra
tavaly kb 500-600 e- ft-ot költöttünk rá. Az emberek állandó fizut kapnak, de nem állt sokat a gép, pedig....hát, most nem is tudom h mennyit aratott, talán 400 ha-t. Az étvágyát nem számoltam ki, de azt hiszem a 204esé tényleg kevesebb.
Válasz #1374. hozzászólásra
Cash-Flow terv, saját magunknak, hogy meddig ereszkedjünk a beruházásokkal, vagy mit finanszíroztassunk külső forrásokból...
Válasz #1372. hozzászólásra
ebben egészen biztos vagy? figyelembe véve a javítási ktg-et, megnövekedett üa. felhasználást, a kombájnos fizetésére jutó kevesebb learatott hektárt, a szezonfelkészítésre jutó időfelhasználást is?
Válasz #1373. hozzászólásra
milyen pűgyi trven?
Válasz #1371. hozzászólásra
b@sszus, éppen pénzügyi terven dolgozom! Ha abban is így megy a matek, inkább most hagyom abba!!!!
egyébként én aratok a 106-ossal is bérbe, ott pedig nincs 7000 Ft/ha gépklts. Az keresi a legtöbbet.
Válasz #1367. hozzászólásra
csak 15.400.
Válasz #1368. hozzászólásra
Levonta de áfa nélkül és támogatott árat számolt. Am van 2 kombájnuk.
Válasz #1363. hozzászólásra
Válasz #1365. hozzászólásra
De ebből még a gázolajat is levonta? Jól csinálja az Rt,hogy nem tart fenn kombájnokat.
elb@sztam az összeadást:
összesen: 15.500 Ft/ha
Ja, egy kombájnnak kb. 6000-7000 Ft az 1 ha-ra eső gépköltsége, átlagos kezelő mellett...
Gyengébb kezelő esetén ez rohamosan romlik...
Akkor, ha pl. valaki borzalmasan megszorul, és rendkívűl gyorsan pénzre van szüksége, megérthető, hogy önköltségi ár alá megy, mert azt mondja, hogy bár hosszú távon nem térül meg, de rövid távon pénzhez jut.
De ha semmilyen kényszerítő erő nincs, akkor a helyes számítás szerintem:
gépktg.: 7000 Ft
üzemanyagktg: 5000 Ft
Személyi ktg: 1000 Ft
Elvárt minimum haszon: 15% - 1050 Ft - cca: 1000 Ft
eddig összesen: 14000 Ft
kockázati tartalék: 10% : 1400 Ft
összesen, felkerekítve: 15000 Ft+Áfa
Válasz #1363. hozzászólásra
Válasz #1361. hozzászólásra
Jól lenyomtátok az árakat,biztos szeretnek a környéken a kollégák.Ennyiért semmi értelme eltölteni az időt.Én még 514-essel sem aratok ennyiért.
Válasz #1361. hozzászólásra
Ha 12-ért arattok senki sem fog gépet venni, mert az a gép órabérét sem fedezi tudod az a gép elfog romlani valamikor, mer hát cserélni is kellene azt valamikor újra!!! Teljesen megvagyok döbbenve!!!!
Válasz #1360. hozzászólásra
Szia,szerintem is nemmkicsit de lemaradtak árképzésben.
Egyébként is mindenki annyiért dolgozik amit megfizetnek, vagy megtudnak fizetni.
Sokszor hiába csinálsz minőségi melót, ha más meg árban alád vág.
Válasz #1359. hozzászólásra
Azért nem volt minuszos a bolt így se! Napi 20 és 32ha között mozgott a teljesítmény és 12-17l között mozgott a fogyasztás. Szecskázni se kellett úgy h ez is könnyítette a dolgot. Ja és mivel én hajtottam a gépet nem kellett embert se fizetni.
Válasz #1353. hozzászólásra
De ez aktuális lista? Mert tavaly, vagy az előtti évben a GVH seggberugta őket, hogy nem hozhatnak nyilvánosságra ilyen listákat, mert az burkolt árkartell kialakítását segíti...
A neten van ugyan egy lista, azzal az árakkal, amit írtál, de az 2006-os link.. (és egy konkurens portálon is ugyanezen árak 2005 II. félévi ajánlással szerepelnek)
megj.: tényleg hülyeség az IFA-t, meg az UN-t beárazni, mert aztán azt a tarifát kérik számon a 20 millás teleszkópos rakodón is, pedighát csöppet más tartalmú szolgáltatás...
Válasz #1356. hozzászólásra
12-ért aratni, őszinte részvétem!!!!!!!
Válasz #1355. hozzászólásra
Tudod akik több 100 milláért gépet vettek annak muszáj vagy viszi a görbe orr az egészet ,ez a nagy büdös csapda!!!!!!
Válasz #1356. hozzászólásra
Akkor inkább álljon a gép.
Válasz #1347. hozzászólásra
Mi nagy céghez csak úgy tudtunk bekerülni h 12 volt az aratás, náluk tankolhattunk DE a végén levonták a 12ből az elfogyasztott ü.at! Nem volt tul nagy buli de még mindig jobb volt mint nézegetni otthon a gépet vagy 2-3ha-s táblákat vágni.
Válasz #1354. hozzászólásra
És van aki ennyiért is dolgozik ????????????????????
Válasz #1352. hozzászólásra
Már egyszer beszéltem velük akkor kaszálásra írtak ökörséget, még a fazon volt felháborodva mikor elmondtam milyen ökrök!!!!!
Válasz #1352. hozzászólásra
Bocsánat a mail lemaradt.
e-mail: kormendi@fvmmi.hu
Válasz #1351. hozzászólásra
Üdv,Ők készítik.
Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége
Egyéb szolgáltatásokra egyedi árlista az MGBSZ Titkárságán (2100 Gödöllő Tessedik S.u. 4, Tel: 06-28/511-616; 06-30/9517-223; Fax: 06 28/420-960, Körmendi Péter-titkár) kérhető.
Válasz #1350. hozzászólásra
Ezeket kik készítik még mindig a múltban élnek pl: UN-053 vagy IFA L-60 már alig van az országban, teljesen más gépek vannak most. És másak az árak ezzel csak saccolni lehet!!!!
Üdv Mindenkinek
Tarifák*
(forint/hektár)
Munkaművelet Régi tarifa** Új tarifa***
Betakarítás
– árpa, búza (szecskázás nélkül) 13 500–16 500 14 300–16 800
– árpa, búza (szecskázva) 15 200–17 500 16 000–18 000
Időbéres traktoros munka
– könnyű univerzális traktorral (pl. MTZ) 3 350–4 550 3 750–4 750
– középnehéz univerzális traktorral 6 050–7 900 6 450–8 200
– nehéz traktorral (pl. Rába) 11 500–14 800 12 400–15 800
Időbéres rakodómunka (egyéb rakodóval, pl. UN–053) 4 500–6 900 4 900–7 500
Szántóföldi szállítás 2 850–3 650 forint/óra 3 450–3 950 forint/óra
– vizes területen/területről 25–60 százalék felár 25–60 százalék felár
Közúti szállítás tehergépkocsival
– szilárd burkolaton 165–180 forint/kilométer 185–190 forint/kilométer
– földúton, táblán 175–220 forint/kilométer 190–240 forint/kilométer
– IFA L 60 tehergépkocsi 4 300–4 700 forint/óra 4 800–4 900 forint/óra
– IFA L 60 tehergépkocsi+pótkocsi 4 800–6 800 forint/óra 5 100–6 800 forint/óra
*mezőgazdasági gépi bérmunka szolgáltatásra **áfa nélküli árak, még 260 forintos gázolajárral számolva
***áfa nélküli árak, 290 forint körüli gázolajárral és az egyéb változásokkal számolva
Forrás: MGBSZ
Válasz #1348. hozzászólásra
Ez ígyvan
Válasz #1347. hozzászólásra
Így van, csak én mondom meg, hogy honnét vagyok hajlandó tankolni.
Nálunk ez így működik is.
Mi pl kombánjozni szoktunk úgy,hogy 11-12e hektárja plusz a cég tankol ahol dolgozunk. De halottam már olyat is hogy szántás 9-10e hekije plusz tankolják a gápet
Válasz #1343. hozzászólásra
"Vagy mennyit kell levonni az árból az üzemanyagra?"
Szerintem amennyi az üzem anyag.
Válasz #1344. hozzászólásra
Pedig nem kevés cégnél van az, hogy a bérmelós gépét a cég kinél melózik az tankolja és elszámolnak a végén!
Mit jelent az, hogy az üzemanyagot a megrendelő állja?
Ha pénzben számolsz el, akkor mi értelme kiemelni?
Az meg nonszensz, hogy más tankolja a Te gépedet! És egyébként is, az üzemanyag jövedéki termék, nem töltögetjük össze-vissza!