Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szükségem lenne a gépi bérmunkák áraira 2010 ben de kétféle módon úgy ahogy rendesen is meg szokták adni de úgy is hogy az üzemanyagot a megrendelő állja, erre van ötletetek? Vagy mennyit kell levonni az árból az üzemanyagra?
Így van !
Legyen elég fedett tárolód.
1 évben nem adtam oda 3500-ért a szénáimat, a következő évben 8 fölött ment el........
Kivárok, ha úgy látom, hogy xar az ár.
Nekem az a tapasztalatom ,hogy lucerna-rétiszéna esetében nagyobb az évjáratonkénti áringadozás mint a szemesterményeknél, mivel főleg a szénatermés iszonyatosan változó.Ezért a kereslet is ugrásszerűen megnő ha rossz a termés ( 2003-2004,2007-2008)
Szóval sztem ebben igazán nagy üzlet úgy van , ha egy jó termést 2-3 évig szárazon tud tartani az ember,és így ki tud várni.
Attól függ mekkora a fű hozama.
Az idén felénk a füvek hekinként 2 bálát adtak.....................jó esetben, amit még "érdemes" volt lekaszálni.
Ez az érdemes-t értsd, hogy szem előtt volt és muszáj volt......
A körbála felénk is 600-800, én is ebből indulok ki...
De pl. erre felé tényleg nem éri meg a lucernát termeszteni azért hogy eladd... meg nem is igazán kell senkinek...
A nagybálát, ha 1000-ért csinálnák(m) meg, és súlyra annyit fizetnének érte, mint a körbáláért, az olyan 5-6 közé jönne ki. Ez fű esetén (amit csak le kell kaszálni, meg be kell bálázni) nem gazdaságtalan...
hogy tud lenni minusz 2-3 ezred??? Te fizetsz neki, hogy etesse meg? (anno, mikor még volt sok lucernánk, egy körbála lucerna eladási ára volt 2-3 ezer Ft, és azon már volt haszon is... pedig az lucerna volt, amit telepíteni kell, gyomirtani kell, műtrágyázni kell, és komoly bérleti díjat fizetsz a földért!
Ráadásul a lucernával sokkal több cirkusz van, hogy ne peregjen a levele, stb.....
Ha tehenészetre küldöm a szénát akkor minden 1-es bálán van -2-3000 ft-om, mert tudom, hogy nem lehet kigazdálkodni és a piac megtartása miatt "benyelem"........
Nem is az éves teljestményével van bajom, hanem az egy nap alatt megcsinálható bálákkal...
Én nem akarok venni, mert annyi munka nem lenne rá, bérlésen gondolkodom... 5-6 nap alatt megcsinálnám amit akarok, és utána visszaadom...
Nem akarok túl sok időt rászánni...
tényleg nem túl happy most a tejágazat, de a minőségre (szerintem) lehet piacot találni...
50 ft-os tejből nem fognak minőségi szénát drágán venni..........
Körbálázó nem hatékony ??????????
Évi cca 250 heki csak füvet nyomatuk és akkor hol a többi bálázás !!!!!!!!
Azért preferálnám a kockát, mert nem kis területről van szó, és a körbálázók nem túl produktívak... A Manax-tólviszont lehet Quadrant 2200 RC-t bérelni, a 8530-asnak lenne vele áteresztő képessége...
De boldog-boldogtalan lovat skar etetni a fűvel, merthogy ott van pénz... Én nem akarok a 278. lenni, aki eladó szénát hirdet, inkább jó minőségű, intenzív teheneknek szánom, ezért is gondolkodom nyers, aprított, fóliázott szenázs-bálákon....
Körbálát jobban szeretik a hobby lovasok, mint a nagy kockát, szállítani viszont kedvezőbb a nagy kockát.
Lónak száraz kell. Fedett helyen tárolt, meg- és beázás mentes ami alkalom adtán "aranyat" is érhet.........
Akkor az a gyepes dolog nem sima terep, gondolom valami ősgyep, tele nyomokkal...........
bennem a legnagyobb kérdőjel a bálázás körül van... pl. mennyi alapból a száraz széna, mennyivel kerül többe, ha mennek az aprítókések is? Mennyivel drágább a nyers, frissen kszált, vagy éppen csak fonnyasztott fű bálázása?
egyáltalán, milyen nehéz egy 120x70xpl. 180 cm-es bála?
Válasz #1294. hozzászólásra
3000/24-ben gondolkodom bár leghamarabb használtlessz belőle de kitudja mit mondanak az expón a kiállítók bár lehet nem is megyek .
6793 hozzászólás
Szükségem lenne a gépi bérmunkák áraira 2010 ben de kétféle módon úgy ahogy rendesen is meg szokták adni de úgy is hogy az üzemanyagot a megrendelő állja, erre van ötletetek? Vagy mennyit kell levonni az árból az üzemanyagra?
Válasz #1305. hozzászólásra
Nekem ezek a rakodási díjaim
200 FT/darab felrakás
200 FT/darab szállítás 10 km-en belül azonfelül+ 50FT/Db
200/darab kazalba rakás
Válasz #1340. hozzászólásra
1336 hszben írtam, hogy tévedtem a 3000/bálával.Ha így is érdekel Jászberény környéke.
Válasz #1331. hozzászólásra
Én vennék abból a luciból hol laksz és mekkora a bála méret????????????
.
Válasz #1337. hozzászólásra
Így van !
Legyen elég fedett tárolód.
1 évben nem adtam oda 3500-ért a szénáimat, a következő évben 8 fölött ment el........
Kivárok, ha úgy látom, hogy xar az ár.
Nekem az a tapasztalatom ,hogy lucerna-rétiszéna esetében nagyobb az évjáratonkénti áringadozás mint a szemesterményeknél, mivel főleg a szénatermés iszonyatosan változó.Ezért a kereslet is ugrásszerűen megnő ha rossz a termés ( 2003-2004,2007-2008)
Szóval sztem ebben igazán nagy üzlet úgy van , ha egy jó termést 2-3 évig szárazon tud tartani az ember,és így ki tud várni.
Válasz #1332. hozzászólásra
Bocsi utánakérdeztem, tévedtem mázsája 3000,de bálára így is kb. 5000 Ft.
Válasz #1333. hozzászólásra
Én csináltam kört is meg nagy kockát is, a kettő közt nincs 10 kg különbség kamion átlagában.
Válasz #1333. hozzászólásra
Attól függ mekkora a fű hozama.
Az idén felénk a füvek hekinként 2 bálát adtak.....................jó esetben, amit még "érdemes" volt lekaszálni.
Ez az érdemes-t értsd, hogy szem előtt volt és muszáj volt......
A körbála felénk is 600-800, én is ebből indulok ki...
De pl. erre felé tényleg nem éri meg a lucernát termeszteni azért hogy eladd... meg nem is igazán kell senkinek...
A nagybálát, ha 1000-ért csinálnák(m) meg, és súlyra annyit fizetnének érte, mint a körbáláért, az olyan 5-6 közé jönne ki. Ez fű esetén (amit csak le kell kaszálni, meg be kell bálázni) nem gazdaságtalan...
VAN ELADÓ ???????????
Válasz #1330. hozzászólásra
Hol vannak ilyen árak!?Felénk 600-800 a bálázás és 3000 a lucerna meg a széna is.
Válasz #1329. hozzászólásra
Ha csak azt mondom, hogy 1000 a bálázás akkor szerinted 2-3 ért megéri ??????????????
Válasz #1328. hozzászólásra
12 egy bála lucerna? Az kb. 200-250e árbevétel évente? És még vetsz más növényt a lucernán kívűl?????
nálunk szerintem most sem ér többet 2-3e-nél bálánként.... (ez tipp, nem biztos, de kb. az egy reális ár sztem.)
Válasz #1327. hozzászólásra
Bála.
Válasz #1323. hozzászólásra
de tonnánként meg pontosan oda jön ki az ár, amire korábban azt mondtad, hogy az már a múlté!
gondolom kerek bálákért ami120X150es bálák, jól gondolom?
Válasz #1324. hozzászólásra
Szerinted !
bálánként??????
Válasz #1322. hozzászólásra
8 fű
12 luc
Válasz #1321. hozzászólásra
mondjuk te közelebb vagy pesthez... (a bálánként 6000 ft-os hirdetések reálisak?)
itt alig néhény lovarda van, szerintem ez nem nagy piac itt.
Válasz #1320. hozzászólásra
Az régen volt...................
A lovasok lövik be az árát nálam, abból számítom ki.
Válasz #1318. hozzászólásra
hogy tud lenni minusz 2-3 ezred??? Te fizetsz neki, hogy etesse meg? (anno, mikor még volt sok lucernánk, egy körbála lucerna eladási ára volt 2-3 ezer Ft, és azon már volt haszon is... pedig az lucerna volt, amit telepíteni kell, gyomirtani kell, műtrágyázni kell, és komoly bérleti díjat fizetsz a földért!
Ráadásul a lucernával sokkal több cirkusz van, hogy ne peregjen a levele, stb.....
Válasz #1317. hozzászólásra
6000
Válasz #1316. hozzászólásra
Ha tehenészetre küldöm a szénát akkor minden 1-es bálán van -2-3000 ft-om, mert tudom, hogy nem lehet kigazdálkodni és a piac megtartása miatt "benyelem"........
Szevasztok!
Tudja valaki hogy mennyiért vetik a kukoricát hektáronként?
Válasz #1315. hozzászólásra
Nem is az éves teljestményével van bajom, hanem az egy nap alatt megcsinálható bálákkal...
Én nem akarok venni, mert annyi munka nem lenne rá, bérlésen gondolkodom... 5-6 nap alatt megcsinálnám amit akarok, és utána visszaadom...
Nem akarok túl sok időt rászánni...
tényleg nem túl happy most a tejágazat, de a minőségre (szerintem) lehet piacot találni...
Válasz #1314. hozzászólásra
50 ft-os tejből nem fognak minőségi szénát drágán venni..........
Körbálázó nem hatékony ??????????
Évi cca 250 heki csak füvet nyomatuk és akkor hol a többi bálázás !!!!!!!!
Válasz #1313. hozzászólásra
Azért preferálnám a kockát, mert nem kis területről van szó, és a körbálázók nem túl produktívak... A Manax-tólviszont lehet Quadrant 2200 RC-t bérelni, a 8530-asnak lenne vele áteresztő képessége...
De boldog-boldogtalan lovat skar etetni a fűvel, merthogy ott van pénz... Én nem akarok a 278. lenni, aki eladó szénát hirdet, inkább jó minőségű, intenzív teheneknek szánom, ezért is gondolkodom nyers, aprított, fóliázott szenázs-bálákon....
Válasz #1312. hozzászólásra
Körbálát jobban szeretik a hobby lovasok, mint a nagy kockát, szállítani viszont kedvezőbb a nagy kockát.
Lónak száraz kell. Fedett helyen tárolt, meg- és beázás mentes ami alkalom adtán "aranyat" is érhet.........
Akkor az a gyepes dolog nem sima terep, gondolom valami ősgyep, tele nyomokkal...........
Válasz #1311. hozzászólásra
egy ismerősöm visszavette a gyepeit bérlőjétől. kezdeni kellene vele valamit... szmolgatok...
Válasz #1310. hozzászólásra
120X70X240 cca. száraz szénából 400-450, nyersből dupla.
Mi a terved ????????????????????
Válasz #1309. hozzászólásra
2200-as quadrant 800-1200/bála, mennyiség és madzag kérdése.
Szeletelés biztos +15-25%
bennem a legnagyobb kérdőjel a bálázás körül van... pl. mennyi alapból a száraz széna, mennyivel kerül többe, ha mennek az aprítókések is? Mennyivel drágább a nyers, frissen kszált, vagy éppen csak fonnyasztott fű bálázása?
egyáltalán, milyen nehéz egy 120x70xpl. 180 cm-es bála?
Válasz #1307. hozzászólásra
Akkor fel kell gurítani !!!!!!
Válasz #1306. hozzászólásra
még jó sok
Válasz #1305. hozzászólásra
Teleszkópos 8000/ü.ó vagy 3-500/bála..........
és mennyi felétek (mindenkinek mondom) a bálarakás?
Válasz #1302. hozzászólásra
Legalább !!!!
Válasz #1299. hozzászólásra
Mit akarsz kaszáltatni ?????? Mekkorát ???
Milyen a terület ????
Válasz #1301. hozzászólásra
Juj! Nálunk tavaly 8000/ha-ért kaszáltak.
Válasz #1299. hozzászólásra
Hali itt a kaszálás 5000+áfa/Ha
sodrás 3000+áfa/Ha (lucerna)
Nagy kockát meg a terítést passzolom
...
Kalkulációhoz kellene egy kis segítség:
mennyiért végeznek manapság szolgáltatásokat szállastakarmány betakarításával kapcsolatosan?
gondolok itt: kaszálás, terítés, sodrás, bálázás (elsősorban nagykocka), csomagolás, bálagyújtés, szállítás, stb.
sürgős lenne...
Na léptem csákó .
Mennyi 1 3000 24 es manapság?
10es azé van az...
Válasz #1295. hozzászólásra
elkell jőnni látni sok okosságot
Válasz #1294. hozzászólásra
3000/24-ben gondolkodom bár leghamarabb használtlessz belőle de kitudja mit mondanak az expón a kiállítók bár lehet nem is megyek .
Válasz #1293. hozzászólásra
18m nálunk vannak loff-gato hejek 2000L 18M elég huzni kell azt