Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy biztos szerintem mindenki számára,h.a fogyasztásbeli különbségek igennagy százalékát a talaj okozza,és el sem tudjuk sokszor képzelni h.milyen különbségek lehetnek
Szégyenlem magamat helyettetek is.Ez a stílus nem normális emberhez illő.Ezt sokan olvassák és.........nem is tudom leírni mit érzek,de nagyon elment a kedvem az egésztől.Egy biztos szerintem mindenki számára,h.a fogyasztásbeli különbségek
Válasz #1034. hozzászólásra
A valtra és a valmet közt mi különbség van?
Itt a kolega 8350-es valmetja ugyanannyit kajolt mint a 6920.
A tipusszámban nem vok biztos(135 le,"zöld" motorosnak mondják,alacsony fordulatú.)
Válasz #1032. hozzászólásra
Azt mondja az írás h.a javítási és járulékos költségek kb 1,2 szeresét teszik ki a gázolaj fogyasztásnak.Ez jó támpontot ad a szolgáltatási tarifák kiszámolásánál is
Válasz #1020. hozzászólásra
nyugi Fan!
nekem ugyanolyan motorom van, én tudom az igazságot, a többiek meg csak irigykednek...
Bár 16liter tavaly volt középkötött optimális talajállapotú táblán, de ugyanitt mellette JD25-ből ment...
de már nem érdekel mit hisznek vagy nem... egy okos ember azt mondta nékem,hogy leninkedni nem divat már
és mennyire igaza van
de azért szeretjük a vitát. az intelligens vitát
Itt is van pár újmaszek aki jelentősen aláígért az átlagnak.Ezek két csoportra oszthatók. 1. akinek nagy új kombájnja van és valóban olcsóbban üzemelteti(3-4 évig csak gázolaj + zsír meg néha olajcsere) 2. akik olyan buták h. nem tudják kiszámolni még a gázolaj árát sem,és nem is néznek mást csak a fogyasztást. Ezek 1-2 évig dolgoztak aztán rájöttek h. nem éri meg ,és mára jelentős részük a gazdálkodást is abbahagyta.Ha már itt tartunk egy körülbelüli adatot had mondjak ami ugyan csupán átlag de jó támpontot ad. folyt k.
Egy nagy lófasx az jön ki 15.000 ből de nem a 25cm szántás. Minálunk is vanegy pacák Deutzok-al nagyon bagoért dolgozot szeptemberben nagyrazziát csináltak a vámosok kiderült, hogy csempészet cigaretta és alkoholbann utazot 1.5 év börtön. A bérmunkák csak pénzmosás részei voltak.
Válasz #1015. hozzászólásra
Az ilyenek pecázzák el a munkánkat!
Itt is van egy új kombájnos vállalkozó,14!!!!!!!ért nyomatta,hívott is mindenkit akinek nincs kombija
Szántás(normális) erre 20 alatt bukta, akinek sok annak ott az ásó.
Vader 10-től tud csak indulni, alatta nem dolgozik, akinek sok szórja el kézzel.
Műtrágya,vegyszerezés kiszolgálással 3500-tól, akinek nem tetszik........
Nem vagyok hajlandó versenyezni az én álltalam használt 2-3-4 éves gépekkkel és a 10-15-20 éves gépek bérmunka áraival. Ha csak az árakat nézik akkor dolgozzanak az öregek.
hy! már irtam hogy 3 méteres sima csoroszlyás vetőgéppel és ő 5 ezer forintokat beszélt vaterom mondta hogy 6ezer probált alkudni de végül kifizette.mondjuk a vetés után már nem igen alkudik az ember
2800 hektár után kll felújítani. kb 6-700 ezer ft lenne, ha mindent megcsinálnánk rajta.. 7-8 liter/ha a fogyasztása. Amúgy nem dolgozom nagy profittal, de ha A-tól Z-ig minden munkát én végzek, akkor nem olyan rossz.
Nézd, a gépek ígyis-úgyis megvannak, így nettó gázolaj+amortizációval kell számolni. Lehet h egyik-másik tarifa olcsó, de a másik meg behozza. Szántani amúgyis csak tavaszi alá szántok bérbe(magamnak még akkor se:-)), ősziek alá leginkábblazítok 19-ért, ami azért jóval kifizetődőbb, mivel kevesebbet fogyaszt, mint szántásnál. A tárcsa+henger is 8-12 lityó között van, stb.
6793 hozzászólás
Válasz #1040. hozzászólásra
Na jó van már!
Válasz #1039. hozzászólásra
Egy biztos szerintem mindenki számára,h.a fogyasztásbeli különbségek igennagy százalékát a talaj okozza,és el sem tudjuk sokszor képzelni h.milyen különbségek lehetnek
Válasz #1038. hozzászólásra
Már van aki kapott!
Válasz #1031. hozzászólásra
na de tényleg..az a traki levegővel megy...aszem 45lovas volt még annó..most kb 25lehet...
Szégyenlem magamat helyettetek is.Ez a stílus nem normális emberhez illő.Ezt sokan olvassák és.........nem is tudom leírni mit érzek,de nagyon elment a kedvem az egésztől.Egy biztos szerintem mindenki számára,h.a fogyasztásbeli különbségek
Válasz #1013. hozzászólásra
Nálunk 8e+mag a vetés a szántás 19-24 között mozog.Támogatással,hogy álltok?
Válasz #1035. hozzászólásra
Szerintem is kb ennyiből kell kiindulni.
Válasz #1034. hozzászólásra
A valtra és a valmet közt mi különbség van?
Itt a kolega 8350-es valmetja ugyanannyit kajolt mint a 6920.
A tipusszámban nem vok biztos(135 le,"zöld" motorosnak mondják,alacsony fordulatú.)
Válasz #1032. hozzászólásra
Azt mondja az írás h.a javítási és járulékos költségek kb 1,2 szeresét teszik ki a gázolaj fogyasztásnak.Ez jó támpontot ad a szolgáltatási tarifák kiszámolásánál is
nyugi Fan!
nekem ugyanolyan motorom van, én tudom az igazságot, a többiek meg csak irigykednek...
Bár 16liter tavaly volt középkötött optimális talajállapotú táblán, de ugyanitt mellette JD25-ből ment...
de már nem érdekel mit hisznek vagy nem... egy okos ember azt mondta nékem,hogy leninkedni nem divat már
és mennyire igaza van
de azért szeretjük a vitát. az intelligens vitát
Válasz #1031. hozzászólásra
Hehehehehehehehehehhe!!!!!!
Itt is van pár újmaszek aki jelentősen aláígért az átlagnak.Ezek két csoportra oszthatók. 1. akinek nagy új kombájnja van és valóban olcsóbban üzemelteti(3-4 évig csak gázolaj + zsír meg néha olajcsere) 2. akik olyan buták h. nem tudják kiszámolni még a gázolaj árát sem,és nem is néznek mást csak a fogyasztást. Ezek 1-2 évig dolgoztak aztán rájöttek h. nem éri meg ,és mára jelentős részük a gazdálkodást is abbahagyta.Ha már itt tartunk egy körülbelüli adatot had mondjak ami ugyan csupán átlag de jó támpontot ad. folyt k.
Egy nagy lófasx az jön ki 15.000 ből de nem a 25cm szántás. Minálunk is vanegy pacák Deutzok-al nagyon bagoért dolgozot szeptemberben nagyrazziát csináltak a vámosok kiderült, hogy csempészet cigaretta és alkoholbann utazot 1.5 év börtön. A bérmunkák csak pénzmosás részei voltak.
Válasz #1028. hozzászólásra
Én ezzel lezártam a témát , de NEM tűröm , hogy egy beteges nagyotmondó nekem beszólogasson !!!!!!!!!!
Válasz #1026. hozzászólásra
Ismétlés
Ajajjjjjjjj!!!!!!
Válasz #1023. hozzászólásra
????
Te meg menj a jó büdös kurva anyádba te hazudozó faszkalap !!!!!!!!!!!!
No,kezdődik a valtra csak a szagával megy című műsor!
Válasz #1023. hozzászólásra
Azért mert hazudozol feszt, hogy csináld a balhét???
Válasz #1016. hozzászólásra
Nem mese. talaj kérdése minden amit most 16l/ha felszántottam (át volt ázva rendesen)az a múlt évben 25 felett volt bőven
Válasz #1021. hozzászólásra
Menj te is a picsába ,ahaveroddal eggyütt,forumozz a román informon ,bocs de ezt érdemled te is
Válasz #1021. hozzászólásra
Mindig osztani kell 2vel, na mondjuk ezt pl szorozni :D
Annyi valótlanságot összehordtál mostanában, hogy lassan már Te sem hiszed el !!!!!!!!!!!!!
Ezt mondják a JD-sek,nálunk bőven marad a 15-ből
Az ilyenek pecázzák el a munkánkat!
Itt is van egy új kombájnos vállalkozó,14!!!!!!!ért nyomatta,hívott is mindenkit akinek nincs kombija
Válasz #1016. hozzászólásra
na a haverak van egy nagyon öreg homlokrakós deutza...kb 50 éves gép lehet...na avval simán fölszántok egy hekit 15lityivel...30centi mélyen...
Szántás(normális) erre 20 alatt bukta, akinek sok annak ott az ásó.
Vader 10-től tud csak indulni, alatta nem dolgozik, akinek sok szórja el kézzel.
Műtrágya,vegyszerezés kiszolgálással 3500-tól, akinek nem tetszik........
Nem vagyok hajlandó versenyezni az én álltalam használt 2-3-4 éves gépekkkel és a 10-15-20 éves gépek bérmunka áraival. Ha csak az árakat nézik akkor dolgozzanak az öregek.
Egyet értek és még az is mese, hogy 15l/ha gázolajal szánt 25cm-re.
Szántani meg konbájnozni 15000ft netán búzátvetni 5000-ért vaderel ez mese !!!!
Válasz #1008. hozzászólásra
Igen, végül is ha már az alkalmazottakat úgy is fizetni kell...
Válasz #1012. hozzászólásra
Nálunk 9500 + vetőmag a tarifa. DE JD vet 6 méteres vaderstad rapiddal vagy horsch sprinterrel. Általában a Horsch megy maszekot vetni.
Válasz #1011. hozzászólásra
hát annyiért nem is csodálom.....6ért ih-val vetnek , 5,5 ért vadi új amazone tárcsással vetettek.
Válasz #1010. hozzászólásra
hy! már irtam hogy 3 méteres sima csoroszlyás vetőgéppel és ő 5 ezer forintokat beszélt vaterom mondta hogy 6ezer probált alkudni de végül kifizette.mondjuk a vetés után már nem igen alkudik az ember
Válasz #1009. hozzászólásra
Szia! Milyen vetőgéppel nyomod? Sokalta a 6000 Ft-ot?
Hát ma elvetettem reggel 8 tol délután 2 őig 8 hektár buzát bérbe 6000 ért a csávó szivta is a fogát
Válasz #1007. hozzászólásra
2800 hektár után kll felújítani. kb 6-700 ezer ft lenne, ha mindent megcsinálnánk rajta.. 7-8 liter/ha a fogyasztása. Amúgy nem dolgozom nagy profittal, de ha A-tól Z-ig minden munkát én végzek, akkor nem olyan rossz.
Válasz #1003. hozzászólásra
Ételek, de pl a vedret koptatni 5ért az elég öngólnak tűnik.
Válasz #1002. hozzászólásra
Há,mi vajon?
Ló, meg eke
Jó napot! Trágya rakást ki mennyiért csinálya ?
Válasz #1003. hozzászólásra
Bérrel azért nem,mivel nálam fix-ben vannak az emberek.
Válasz #997. hozzászólásra
Nézd, a gépek ígyis-úgyis megvannak, így nettó gázolaj+amortizációval kell számolni. Lehet h egyik-másik tarifa olcsó, de a másik meg behozza. Szántani amúgyis csak tavaszi alá szántok bérbe(magamnak még akkor se:-)), ősziek alá leginkábblazítok 19-ért, ami azért jóval kifizetődőbb, mivel kevesebbet fogyaszt, mint szántásnál. A tárcsa+henger is 8-12 lityó között van, stb.
Válasz #1001. hozzászólásra
Mi kell még oda?
Válasz #1000. hozzászólásra
Őstermelő nem lehet áfás talán???
Szóval szerinted csak gázolaj kell a szántáshoz..
Nos én egészen másképp gondolom.
Válasz #999. hozzászólásra
csak ő áfás nem őstermelő a gázolaja 228 ba van
Válasz #998. hozzászólásra
Köszönöm kedves fan!
Bár az én kérdésemre nem ez a válasz, mert az sokkal komplexebb.
Válasz #997. hozzászólásra
persze hogy számolta, marad 6ezre hekinként 500x6=3MISI ENNYI
Válasz #996. hozzászólásra
És számoltad már hogy ez így mekkora üzlet?
Válasz #994. hozzászólásra
inkább 25-35
Válasz #994. hozzászólásra
30-35
Válasz #993. hozzászólásra
ez hány literből jön ki szántásnál?