Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #6771. hozzászólásáraTatrán nekem volt LingLong kormányzott, hasonló mintával. Terepre egyébként jó volt, nem igazán kopott, a Tatra meg amúgy is félreeszi a gumikat, aszfalton mondjuk jobban csúszott.
Válasz envagyok2 #6768. hozzászólásáraEzt hogy hívja ??? Tegnap vettem két vadiúj gumit az 1 hónapja átadott kínai gumigyárból, amit már az Újvidéki cigók árultak, a topolyai vásáron. 80 euróért az 1 párt.
Azért az idei évben a 15-20 mázsás kalászosokban szinte szaladni tud a kombájn és nem 1 óra alatt vág le 2 hektárt hanem 4-5 hektárt vagy többet is sikerül lekapni. De szerintem bármelyik gazda szívesen kivizetné a 40 ezret is az aratásért ha olyan lenne a gabona hogy csak lépésben tud haladni benne a gép. A vicc hogy pont azok kérik el a legtöbbet az aratásért akik odajönnek valami bontószökevénnyel ami nem tud levágni 1 hektárt sem anélkül hogy széthullana vagy elszakadna 1 szíj.
Válasz ..,-:) #6757. hozzászólásáraennyiért én biztos nem akasztanék. 25 cm, az 30 ezer ft. nem tudom milyen föld, ha több éve grubberozott, megszokta a vasat, nem kötött, akkor is 20 liter, ha 10 éve mtzvel vakart, és most rád vár, hogy feltörd, vagy kötött, akkor akár a végtelen is. ez 10-15 ezer, vagy több. megint föld függő, de ha száraz, homokos, kavicsos, akkor hektáronkétn nyugodtan lehet számolni legalább egy fél kapával, ez legalább egy 10es. traktor üzemóra ktge mennyi? 7-8-9-10-+ ezer? ennek a háromnegyede szerintem simán hektárköültség, akkor 5-6-7 ezer hekláronként. összesen faszi nélkül legalább 25+ ezer ft. önköltségen, de inkább több. 100 hektár laza talajt egy táblába lehet bevállalnék ennyiért, de 6 hektárért nem mennék ki. egyszerűen nem jön ki a matek. aratás, 42 ezer. ott mennyivel több tőke, mennyivel több kopó és üzemanyag fröccsen el? semmivel se, inkább kevesebb. akkor?
Válasz ..,-:) #6757. hozzászólásáraÉn sose csináltam semmit fix tarifával, mindent a körülményekhez igazítottunk. Nekem is van olyan földem amiben eszik 15 litert és olyan is ahol majdnem 30at. De hektáronként 20 ezernél kezdődik kb.
Válasz mihaszna #6752. hozzászólásáraNagyon egyszerűen. Azt gondolták páran hogy az egy meg két tonná is súly árban visszük. Mondom a frászt. Ha egy tonna van a kocsin és azt 25 kmre viszem ott nem súlyra megy a fuvar. Főleg nem úgy hogy ez az egy fuvar volt a gazdának. Üzemanyag x2 ez fedezi a gépet. De ha engem kihívnak reggel 9 re a földre de a kombájn csak délbe kezd vágni ,akkor én számolom a 3000 óránként az tuti. És még nem is vagyok bunkó mert ha az axiál felszámolhat 26000 óradíjjat ,vagy a köműves 10eftot . Akkor én miért ne . Akinek tetszik megyünk, akinek nem vigye ahogy akarja , nincs harag. De azért nem dolgozok hogy ne legyek itthon.Az más tészta mikor egy 120 hekis táblába beleállunk fuvarosok ott az 1 tonna a végén azt is el kell vinni és ott nem érdekel ha súlyba számolják. Ha este kihívnak mert nem fér fel másnak és 1 tonnát el kell vinni ,annak sajnos ára van.
Válasz agrotomi #6749. hozzászólásáraA tavalyi ,egy, két tonnás fuvarokból tanulva, üzemanyag szor 2 , ez a gép része ,plusz 3000 ft óránként nekem. Ha tetszik megyünk ha nem vigye talicskával.
Válasz agrotomi #6749. hozzászólására6-8km belül 12/ha
8-15km 15+ a várkodástól függően
Azért csináljuk /ha ra mert vannak termelőink 30-40q/ha búzákkal és egésznap nemfordultak annyit hogy a bérük és az önköltség kijöjön.
Nincs forduló!
Válasz A.I. #6735. hozzászólásáraHa én a szomszéd trakijával és vizsgáztatott permetezőjével csinálom a sajátomat akkor nincs baj.
Csak a szomszédét én nempermetezhetem.
Válasz rtamas76 #6733. hozzászólásáraA hiba a gépkapcsolat, mert más spricnijével nem mehet. A trakit odaadhatja, de akkor a permetező gazdájának kell hajtani. Szerintem csak így lehet szabályos.
Válasz rtamas76 #6733. hozzászólásáraMTZ 82, mindent kihoznak, a többit hagyjuk........
(((( Papír van, szakirányító van, munkavédelmi oktatás van))))
Körülmények? Domboldal....
Válasz Jakabjóska #6732. hozzászólásáraMilyen traktor?
Milyen körülményekközt?
Kiszolgálás?
Van-e papírod bérpermetezésre?
Mert ugye vadidegennek csak szolgáltatásban!
Családon belül lehet.
Nem az unokatesvér nagyanyának a másodunoka testvérének az unokája.
Nálunk a nébih megbasz ha megfog. És fogdosnak mindenkit.
Válasz verebadam2000 #6729. hozzászólásáraIgen ebben is az "új" módszerekhez ragaszkodnak az emberek. Haverom mesélte azért mondta neki vissza az egyik ember a vetést mert nem tudta pont az a műtrágya mennyiséget és mag/ hektárt garantálni amit a gazda kigondolt igaz spc van szó
Válasz Balázs. #6728. hozzászólására
Tudom hogy mivel jar, csak pl az erdekel hogy feletek ha nemtud egy vetogep mutragyat kijuttatni akkor keres mast a gazda aki meg tud?
Mert pl faluba nalunk mindenki ad ki vetessel egymenetbe
Válasz verebadam2000 #6727. hozzászólásáraPersze, plussz költség, idő, taposás ha telibe szórják. Mondjuk a műtrágyával vetés is drágább mint nélküle. De az emberek azt hiszik hogy így jobb, pedig nem.
Udv! Ha bermunkaba szeretnek elmenni szemenkenti vetogeppel vetni, mennyire hatrany ha nemtudok kijuttatni mutragyat? Gazdak kozul akik bermunkat vesznek igenybe, igenylik vagy feltetel, kizaro ok ha nincs mutragya kijuttatasra lehetoseg? (Startert tudok)
6823 hozzászólás
Válasz Gumóka #6772. hozzászólásáraEz a minta akkor kormányzott kerekekre való ??? Ez mát made 8n Serbia linglong, ez lesz a nagy márka.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz mtz1221 #6771. hozzászólásáraTatrán nekem volt LingLong kormányzott, hasonló mintával. Terepre egyébként jó volt, nem igazán kopott, a Tatra meg amúgy is félreeszi a gumikat, aszfalton mondjuk jobban csúszott.
Válasz envagyok2 #6768. hozzászólásáraEzt hogy hívja ??? Tegnap vettem két vadiúj gumit az 1 hónapja átadott kínai gumigyárból, amit már az Újvidéki cigók árultak, a topolyai vásáron. 80 euróért az 1 párt.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240715143845_img_20240714_183727.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240715143924_img_20240714_183834.jpg)
Válasz Gazdász93 #6769. hozzászólásáraJóhogy. Neki a legnagyobb a költsége. Drága a sok javítás.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Azért az idei évben a 15-20 mázsás kalászosokban szinte szaladni tud a kombájn és nem 1 óra alatt vág le 2 hektárt hanem 4-5 hektárt vagy többet is sikerül lekapni. De szerintem bármelyik gazda szívesen kivizetné a 40 ezret is az aratásért ha olyan lenne a gabona hogy csak lépésben tud haladni benne a gép. A vicc hogy pont azok kérik el a legtöbbet az aratásért akik odajönnek valami bontószökevénnyel ami nem tud levágni 1 hektárt sem anélkül hogy széthullana vagy elszakadna 1 szíj.
Válasz mtz1221 #6766. hozzászólásáraezt úgy hívja a közgazdaságtan, hogy üzembezárási pont.
Válasz VMisi #6764. hozzászólásáramert mennyiért vállaltok most aratást? még eszembe se jutott számolgtni.
Válasz ..,-:) #6765. hozzászólásáraItt most az aszály miatt mindenki mindent bevállal olcsón, csak túléljék az évet.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz VMisi #6764. hozzászólására32-es ajánlatot kaptam 150 millás kombájnnal….![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz envagyok2 #6762. hozzászólásáraA matek egyre jobban azt mutatja, hogy a bérmunkát erősen meg kell gondolni. Bár 42-ért már jó lenne aratni.
Válasz envagyok2 #6762. hozzászólására28 cm/ 35.000.- ha kell megyek, ha nem ássa fel…..![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz ..,-:) #6757. hozzászólásáraennyiért én biztos nem akasztanék. 25 cm, az 30 ezer ft. nem tudom milyen föld, ha több éve grubberozott, megszokta a vasat, nem kötött, akkor is 20 liter, ha 10 éve mtzvel vakart, és most rád vár, hogy feltörd, vagy kötött, akkor akár a végtelen is. ez 10-15 ezer, vagy több. megint föld függő, de ha száraz, homokos, kavicsos, akkor hektáronkétn nyugodtan lehet számolni legalább egy fél kapával, ez legalább egy 10es. traktor üzemóra ktge mennyi? 7-8-9-10-+ ezer? ennek a háromnegyede szerintem simán hektárköültség, akkor 5-6-7 ezer hekláronként. összesen faszi nélkül legalább 25+ ezer ft. önköltségen, de inkább több. 100 hektár laza talajt egy táblába lehet bevállalnék ennyiért, de 6 hektárért nem mennék ki. egyszerűen nem jön ki a matek. aratás, 42 ezer. ott mennyivel több tőke, mennyivel több kopó és üzemanyag fröccsen el? semmivel se, inkább kevesebb. akkor?
Válasz SzikiSzokeveny #6759. hozzászólásáraFogyasztásban nem sok különbség van a 20 és 30 közt de nap végén a hektárban már igen !
Rövidtárcsa?
Válasz ..,-:) #6757. hozzászólásáraÉn sose csináltam semmit fix tarifával, mindent a körülményekhez igazítottunk. Nekem is van olyan földem amiben eszik 15 litert és olyan is ahol majdnem 30at. De hektáronként 20 ezernél kezdődik kb.
Válasz R Sándor #6756. hozzászólására csinál = arat![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Gruberolás árak !?
Én úgy saccolnám, hogy 1200-1400ft/cm.
Felénk 25, 28, 32 cm szokták húzni, első soron.
Búza triti aratást ki mennyiert csinál az idén? 1 - 3 hektáros parcellák. x+áfa
Válasz Hali Laci #6754. hozzászólásáraKöszi mind a kettőtöknek a választ
Válasz mihaszna #6752. hozzászólásáraNagyon egyszerűen. Azt gondolták páran hogy az egy meg két tonná is súly árban visszük. Mondom a frászt. Ha egy tonna van a kocsin és azt 25 kmre viszem ott nem súlyra megy a fuvar. Főleg nem úgy hogy ez az egy fuvar volt a gazdának. Üzemanyag x2 ez fedezi a gépet. De ha engem kihívnak reggel 9 re a földre de a kombájn csak délbe kezd vágni ,akkor én számolom a 3000 óránként az tuti. És még nem is vagyok bunkó mert ha az axiál felszámolhat 26000 óradíjjat ,vagy a köműves 10eftot . Akkor én miért ne . Akinek tetszik megyünk, akinek nem vigye ahogy akarja , nincs harag. De azért nem dolgozok hogy ne legyek itthon.Az más tészta mikor egy 120 hekis táblába beleállunk fuvarosok ott az 1 tonna a végén azt is el kell vinni és ott nem érdekel ha súlyba számolják. Ha este kihívnak mert nem fér fel másnak és 1 tonnát el kell vinni ,annak sajnos ára van.
Válasz mihaszna #6752. hozzászólásáraGondolom árutonna/kilométerre volt az egyezség, aztán kilométer volt csak árutonna nem...
Válasz Hali Laci #6751. hozzászólásáraHogy érted hogy "tavalyi egy-két tonnás fuvarok"?
Válasz agrotomi #6749. hozzászólásáraA tavalyi ,egy, két tonnás fuvarokból tanulva, üzemanyag szor 2 , ez a gép része ,plusz 3000 ft óránként nekem. Ha tetszik megyünk ha nem vigye talicskával.
Válasz agrotomi #6749. hozzászólására6-8km belül 12/ha
8-15km 15+ a várkodástól függően
Azért csináljuk /ha ra mert vannak termelőink 30-40q/ha búzákkal és egésznap nemfordultak annyit hogy a bérük és az önköltség kijöjön.
Nincs forduló!
Sziasztok!
Terményszállítást ki milyen módon, és áron számoljátok? Árpa, búza, repce, napraforgó, kukorica?
Válasz VMisi #6747. hozzászólásáraTöbb szolgáltató tarifája amiről tudok: Nettó 38-43e/ha!!
Kalászos aratásra milyen árat hallottatok? Rendre vagy szecskázva?
Válasz R Sándor #6745. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz rtamas76 #6744. hozzászólásáraÉN kétek enézést az üa. rövidítést valamiért üzemórának értetettem ,
Válasz R Sándor #6743. hozzászólásáraA kérdés :kezelő és üa nélkül volt.
Válasz rtamas76 #6742. hozzászólásáraA gázolaj 4000 forint / ora közepes munkánál![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Tarrento #6741. hozzászólásáraSzerintem 5/óra
De az üzemóra a mechanikus óránál kb 1.4óra
Szép jó reggelt mindenkinek!
Valaki megtudná írni MTZ 82 óradíját, kezelő és üa. nélkül? A traktor szőlő-ben permetezésre van használva.
Válasz rtamas76 #6736. hozzászólásáraEzt nem tudtam, vagy nem így gondoltam. Ha lehet akkor oké. Az összeg, meg ahogy írtad feljebb, az korrek!
Válasz rtamas76 #6737. hozzászólásáraKöszönöm. Kb így gondoltam én is.
Válasz A.I. #6735. hozzászólásáraMűszaki és egészségügyi problémák miatt megy így.
Válasz Jakabjóska #6734. hozzászólásáraSzerintwm óránként min10és15között
Vagy 4-5e/ha
Válasz A.I. #6735. hozzászólásáraHa én a szomszéd trakijával és vizsgáztatott permetezőjével csinálom a sajátomat akkor nincs baj.
Csak a szomszédét én nempermetezhetem.
Válasz rtamas76 #6733. hozzászólásáraA hiba a gépkapcsolat, mert más spricnijével nem mehet. A trakit odaadhatja, de akkor a permetező gazdájának kell hajtani. Szerintem csak így lehet szabályos.
Válasz rtamas76 #6733. hozzászólásáraMTZ 82, mindent kihoznak, a többit hagyjuk........
(((( Papír van, szakirányító van, munkavédelmi oktatás van))))
Körülmények? Domboldal....
Válasz Jakabjóska #6732. hozzászólásáraMilyen traktor?
Milyen körülményekközt?
Kiszolgálás?
Van-e papírod bérpermetezésre?
Mert ugye vadidegennek csak szolgáltatásban!
Családon belül lehet.
Nem az unokatesvér nagyanyának a másodunoka testvérének az unokája.
Nálunk a nébih megbasz ha megfog. És fogdosnak mindenkit.
Üdv uraim!
Mennyit lehet úgy kérni permetezésért, hogy én csak a traktort adom, a permetező a gazdáé akinek szórok?
Válasz Balázs. #6730. hozzászólásáraEz csak az én véleményem, meg amit látok itt
Válasz verebadam2000 #6729. hozzászólásáraIgen ebben is az "új" módszerekhez ragaszkodnak az emberek. Haverom mesélte azért mondta neki vissza az egyik ember a vetést mert nem tudta pont az a műtrágya mennyiséget és mag/ hektárt garantálni amit a gazda kigondolt igaz spc van szó
Válasz Balázs. #6728. hozzászólására
Tudom hogy mivel jar, csak pl az erdekel hogy feletek ha nemtud egy vetogep mutragyat kijuttatni akkor keres mast a gazda aki meg tud?
Mert pl faluba nalunk mindenki ad ki vetessel egymenetbe
Válasz verebadam2000 #6727. hozzászólásáraPersze, plussz költség, idő, taposás ha telibe szórják. Mondjuk a műtrágyával vetés is drágább mint nélküle. De az emberek azt hiszik hogy így jobb, pedig nem.
Udv! Ha bermunkaba szeretnek elmenni szemenkenti vetogeppel vetni, mennyire hatrany ha nemtudok kijuttatni mutragyat? Gazdak kozul akik bermunkat vesznek igenybe, igenylik vagy feltetel, kizaro ok ha nincs mutragya kijuttatasra lehetoseg? (Startert tudok)
Válasz trikolor5 #6724. hozzászólásáraSzerintem az aprítohenger jó lenne.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz trikolor5 #6724. hozzászólásáraVan video ahol a nyárfákat tárcsázzák.
az nem jó oda?
Válasz A.I. #6723. hozzászólásáraFüggőleges tengelyű a leggagyibb
és úgy van hagyva az egész tavalyi aratás óta. Most ez a jó gyakorlat..