Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz RkTomi #5715. hozzászólásáraÉs ezt januárban már tudjuk, látjuk, hogy mi lesz júliusra !? Fél év addig, meg egy tavaszi választás, világgazdasági infláció, munkaerő hiány……hát ha erre most valaki válaszol és nem képlettel/egyenlettel, annak minden tiszteletem.
Válasz RkTomi #5713. hozzászólásáraAttól függ nyilván ,hogy mekkora munkáért kell menni de én pl mtz+munkagéppel 20km távolságnál olyan 80-100.000ftos munkadíj felett nem kérnék, de alatta mindenképpen, mivel úgy gondolom ,hogy olcsón dolgozok így nekem nem fér bele, de én leginkább időbe szoktam mérni a dolgokat, mert van hogy a kevés de nagyon rossz földút is kivesz nagyon vele szembe ugye a hibátlan köves út van ahol lehet haladni.
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólására30-35 alatt nem érdemes neki állni szerintem. Alkatrész árak az egekbe. Vas ára szintén. Üzemanyagról ne is beszéljünk...
Van amit 40literből szántottam. Annak csak az üzemanyag költsége egy 20as.
A jobb földek 25-30literből kijöttek.
Válasz Gergő1220 #5698. hozzászólásáraNagyjából mélyalmos, nincsenek kötve, hetente van takarítás.
A kupac már érik 1 éve, mindig össze van rakva. 20%-a nagyjából disznótrágya.
Megkezdtem már szedni, hát van ereje...
Gyümölcsös meg szőlő alá lenne, csak jó sárga homoktalaj.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraAhol nem amèlyalmos tràgya, hanem naponta kihordjàk a lovak alól, ott nekem az a tapasztalatom, hogy mindenhol szàraz, nagyon szalmàs anyag a lótràgya, soha nem èrik be mint a kèrődzők tràgyàja. És ilyenkor nem sokat èr, kb annyit hogy te pakolod, viszed el, ès adsz cserèbe szalmàt amennyi kell a lovakhoz, vagy pàr ezer ft/tràgyaszóró.
Ha mèlyalmos akkor többet èr, de kevesebbet, mint bàrmilyen màs tràgya.
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraAz idén 8 l körül vetettem a 4 m rapiddal,jó volt a talaj vagy kicsit nedves vagy száraz.
Tárcsát nem használunk rajta,de ilyen körülmények között nincs is értelme!
Válasz KISMASZEK77 #5684. hozzászólásáraMi 30e/ha Tolna megyében. De max 40 cm-ig. Most gondolkodunk mi is lazító cserében. Nektek Gaspardo, Attila van esetleg? Jó a masina mi is szemezünk vele.
6823 hozzászólás
Ki mennyiért bérmunkázik mtz vel kisebb területeken,(szántás,tárcsázás kombinátorozás) 1-2 hektáros földeken? A mostani gázolaj árral.
Szántás lezárása 6,3 rollex simítós hengerrel mennyit lehet elkérni érte 6 ha egybe kis vonulással a telephelytől fekete föld
Válasz RkTomi #5720. hozzászólásáraKedves Ödön, akkor várjuk közösen az építő jellegű hozzászólásokat.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz ..,-:) #5719. hozzászólásáraKöszönjük Emese az építő hozzászólást.
Válasz RkTomi #5718. hozzászólásáraHát akkor hajrá, már úgy is késésben vagy.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz ..,-:) #5717. hozzászólásáraIgen. Mert tervezni kell.
Válasz RkTomi #5715. hozzászólásáraÉs ezt januárban már tudjuk, látjuk, hogy mi lesz júliusra !? Fél év addig, meg egy tavaszi választás, világgazdasági infláció, munkaerő hiány……hát ha erre most valaki válaszol és nem képlettel/egyenlettel, annak minden tiszteletem.
Válasz Tanonc #5714. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz ..,-:) #5712. hozzászólásáraA 21 már tárgytalan, tehát 2022.
Válasz RkTomi #5713. hozzászólásáraAttól függ nyilván ,hogy mekkora munkáért kell menni de én pl mtz+munkagéppel 20km távolságnál olyan 80-100.000ftos munkadíj felett nem kérnék, de alatta mindenképpen, mivel úgy gondolom ,hogy olcsón dolgozok így nekem nem fér bele, de én leginkább időbe szoktam mérni a dolgokat, mert van hogy a kevés de nagyon rossz földút is kivesz nagyon vele szembe ugye a hibátlan köves út van ahol lehet haladni.
Ha vonulni kell a gépekkel kb 15-20 km-re. Akkor szoktatok plusz költséget számolni vagy "belefér" a munka díjazásába?
Válasz RkTomi #5711. hozzászólására21-ben vagy 22-ben !?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Aratáskor a szállításnál ki milyen tarifával számolja a szállítást? Tonnakilométer, hektár, fuvar?
Sziasztok. műtrágyaszórásért mennyit lehet elkérni? ha vagy óra?
Tarló tárcsázás? ha vagy óra?
Talajlazítózás 50-55cm en. ha vagy óra?
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólásáraüzemanyag x 2,5-3.
Közép mély 32000 ft/ha
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólására30-35 alatt nem érdemes neki állni szerintem. Alkatrész árak az egekbe. Vas ára szintén. Üzemanyagról ne is beszéljünk...
Van amit 40literből szántottam. Annak csak az üzemanyag költsége egy 20as.
A jobb földek 25-30literből kijöttek.
Ki mit tud a szántás árakról?
Válasz Ares 826 #5704. hozzászólására ja ha szalma akkor meg is veszi annyiért és a portán rakják le ....![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz UE-28 #5703. hozzászólásáraKétezer minimum darabonként szerintem.
Üdv!
Kb 30 bála földről való beszállításáert (2 pótkocsi, ugy,hogy en rakom fel es le )mi a reális ár?
Telephelytől telephelyig kb 35 km kell mennem összesen,ebből minimális a földút.
Hello
Gabona tarló gruberezésért mennyit lehet elkérni?
Ki mennyiért csinálja?
Köszi
Válasz Gumóka #5700. hozzászólásáraSzórni nem kell (nincs is mivel) csak felrakni, meg a helyszínre vinni.
Válasz Gergő1220 #5698. hozzászólásáraNagyjából mélyalmos, nincsenek kötve, hetente van takarítás.
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
A kupac már érik 1 éve, mindig össze van rakva. 20%-a nagyjából disznótrágya.
Megkezdtem már szedni, hát van ereje...
Gyümölcsös meg szőlő alá lenne, csak jó sárga homoktalaj.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraLótrágya max gombásnak. Amúgy semmit nem ér.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraAhol nem amèlyalmos tràgya, hanem naponta kihordjàk a lovak alól, ott nekem az a tapasztalatom, hogy mindenhol szàraz, nagyon szalmàs anyag a lótràgya, soha nem èrik be mint a kèrődzők tràgyàja. És ilyenkor nem sokat èr, kb annyit hogy te pakolod, viszed el, ès adsz cserèbe szalmàt amennyi kell a lovakhoz, vagy pàr ezer ft/tràgyaszóró.
Ha mèlyalmos akkor többet èr, de kevesebbet, mint bàrmilyen màs tràgya.
Trágyáért mi pénzt lehet kérni felrakodással, szállítással?
Lószar, kb. 6km szállítási táv.
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraIgen ki lehet jönni! Tácsasor 3 on járatva
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraAz idén 8 l körül vetettem a 4 m rapiddal,jó volt a talaj vagy kicsit nedves vagy száraz.
Tárcsát nem használunk rajta,de ilyen körülmények között nincs is értelme!
Válasz KISMASZEK77 #5684. hozzászólására35.000 Ft minimum, főleg ilyen gázolaj mellett.
A faluban egy gazda úgy csinálja, hogy centinként egy 1000-es.
Válasz Jakab Gábor #5688. hozzászólásáraHelló.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Haveromnak van lazítója,8220 JD vel húzza.Kavarja a földet,szép munkája van,csak ajánlani tudom.
Válasz Tisler #5689. hozzászólásáraRakódással együtt 10.000.-/ford, csak szórás 6.000.-/ford.
Válasz Tisler #5689. hozzászólásáraBocs ki mennyiért!
Ki mennyért?
Szervestrágya szórás 90Le-s MTZ+ T088 szóró rakodás nélkül (vagy vele) föld végéről depobol.
Válasz KISMASZEK77 #5684. hozzászólásáraMi 30e/ha Tolna megyében. De max 40 cm-ig. Most gondolkodunk mi is lazító cserében. Nektek Gaspardo, Attila van esetleg? Jó a masina mi is szemezünk vele.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bobo77 #5685. hozzászólására10-12 literből ki lehet jönni?
Válasz Berkó_ #5682. hozzászólásáraHa le van engedve a tárcsasor akkor ez nagyon kedvező ár. Még 10+hekis táblán is.
Válasz VMisi #5681. hozzászólására12 volt eddig most 15 prontoval
Üdv mindenkinek!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Lazítózás tarifa iránt érdeklődnék?
Gaspardo 5 késes,40cm mélyen
Válaszokat köszönöm.
Válasz Berkó_ #5682. hozzászólásáraRapiddal
Válasz VMisi #5681. hozzászólására12000 ft/ha
Gabonavetés árak hogy alakulnak most az 524 Ft-os gázolaj árnál? Milyen vetőgéppel?
Válasz Soros #5679. hozzászólásáraÚgy lehet!
Válasz B.J. #5678. hozzászólására4,5 m cambridge
Válasz Soros #5677. hozzászólásáraKérdés mekkora a "szerszám" ????
Válasz B.J. #5676. hozzászólásáraKöszi
Felénk sztem többért mennek…
5-6 körül hallottam
Válasz Soros #5675. hozzászólására4.ooo /Ha
Üdv!
Búza hengerzést mennyiért nyomják mostanság? Köszi
Válasz rxrally #5673. hozzászólására24-26 zúzós asztal komoly kombány