Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #5740. hozzászólására50 most a legnagyobb ami bérmunka. így most 6 és 50 hektár közötti táblák vannak..
Az az alattiakat öcsém szokta csinálni egy kis 1000 literes schrifferttel
Igen a vizet is viszem.
24 m munkaszélesség.
Válasz Málna #5735. hozzászólásáraÉn az osztrák céget kérdeztem ott 100 lityi a tankolható trakiba, hát lehetne 400 is az lenne a jó mert szomjas a ló de nagyon.
Tegnap este bementem a legközelebbi MOL kútra, megkérdeztem, hogyan tudok tankolni az edényeimbe.
Azt a választ kaptam, hogy ha bemegyek és bemutatom a traktor forgalmiját, a kamiontöltő oszlopot átállítják a piaci árról 480-asra, és annyit tankolok amennyit akarok.
Felhívom mindenki figyelmét, hogy szerdáig a kamionstop miatt itt nincsen forgalom.
Válasz JDati #5732. hozzászólásáraAmennyit el tudsz kérni ! Attól függ mennyi terület ! Képzeld el ,hogy 1 hektár szántás 30-40 ezer ft ! annak a fele a többi munka kombi tárcsázás vetés ! Ha sokallja van talpsarok és kapa ,és be lehet vetni sorozó !
Hogy mennek a bérmunkák ?
Szántás ?
Tárcsa Vontatott 3,2m ?
Kombinátorozás ,2,8m ?
Vetés 4 soros SPC sószórós ?
Fater levágta a szomszéd kertjét fél hold körül 5000 ft kért most tárcsázni kéne !
Köszi
Válasz rongyos #5727. hozzászólásáraA mostani gázolajjal számolj ne a 370 sel,Másik topik-ban már a magasabb üzem anyag árral 40-45000 ezerrel számolják az aratást!
Válasz rocska64 #5723. hozzászólásárane csak a gázolaj árát számold, az egy ócska régi megközelítés...Egekben lesz az mtz alkatrész a háború miatt, az amortizációs tényező sok lesz, órabért sem ártana megállapítani, diákmunka 1200 Ft, üzemanyag sem olcsó....ez kicsit felülírja a mostani árajánlatokat. 25 alatt biztos nem szántanék...
Válasz RkTomi #5715. hozzászólásáraÉs ezt januárban már tudjuk, látjuk, hogy mi lesz júliusra !? Fél év addig, meg egy tavaszi választás, világgazdasági infláció, munkaerő hiány……hát ha erre most valaki válaszol és nem képlettel/egyenlettel, annak minden tiszteletem.
Válasz RkTomi #5713. hozzászólásáraAttól függ nyilván ,hogy mekkora munkáért kell menni de én pl mtz+munkagéppel 20km távolságnál olyan 80-100.000ftos munkadíj felett nem kérnék, de alatta mindenképpen, mivel úgy gondolom ,hogy olcsón dolgozok így nekem nem fér bele, de én leginkább időbe szoktam mérni a dolgokat, mert van hogy a kevés de nagyon rossz földút is kivesz nagyon vele szembe ugye a hibátlan köves út van ahol lehet haladni.
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólására30-35 alatt nem érdemes neki állni szerintem. Alkatrész árak az egekbe. Vas ára szintén. Üzemanyagról ne is beszéljünk...
Van amit 40literből szántottam. Annak csak az üzemanyag költsége egy 20as.
A jobb földek 25-30literből kijöttek.
Válasz Gergő1220 #5698. hozzászólásáraNagyjából mélyalmos, nincsenek kötve, hetente van takarítás.
A kupac már érik 1 éve, mindig össze van rakva. 20%-a nagyjából disznótrágya.
Megkezdtem már szedni, hát van ereje...
Gyümölcsös meg szőlő alá lenne, csak jó sárga homoktalaj.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraAhol nem amèlyalmos tràgya, hanem naponta kihordjàk a lovak alól, ott nekem az a tapasztalatom, hogy mindenhol szàraz, nagyon szalmàs anyag a lótràgya, soha nem èrik be mint a kèrődzők tràgyàja. És ilyenkor nem sokat èr, kb annyit hogy te pakolod, viszed el, ès adsz cserèbe szalmàt amennyi kell a lovakhoz, vagy pàr ezer ft/tràgyaszóró.
Ha mèlyalmos akkor többet èr, de kevesebbet, mint bàrmilyen màs tràgya.
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraAz idén 8 l körül vetettem a 4 m rapiddal,jó volt a talaj vagy kicsit nedves vagy száraz.
Tárcsát nem használunk rajta,de ilyen körülmények között nincs is értelme!
6793 hozzászólás
Válasz Vinkó #5618. hozzászólásáraEbből egy mukkot nem értek.
Valaki le fordítaná nekem?
Válasz VMisi #5740. hozzászólására50 most a legnagyobb ami bérmunka. így most 6 és 50 hektár közötti táblák vannak..
Az az alattiakat öcsém szokta csinálni egy kis 1000 literes schrifferttel
Igen a vizet is viszem.
24 m munkaszélesség.
Ergép: Mtz82 10000/üó
Vegysz 18m 6000/Ha
Mtrszór 6000/ha
Komb magágykész 10000/Ha
Spc mütrsz+mikrgr12000/Ha
Én igy gondolom ez alatt else megyek.
Válasz Nagy Péter 40 #5739. hozzászólásáraKb mekkora táblaméreteket? Vizet is Te viszed?
Válasz RARGAkèny #5737. hozzászólásáraMi 6 ezerért szórjuk idén. A legdrágább amit halottam 8 ezer.
Tavaly 5-ért fújtunk.
Válasz RARGAkèny #5737. hozzászólására5-6 e volt tavaly nagyoknál akkor most 7-8 e biztos lesz
Valaki megtudja mondani, szántóföldi permetezésnek most mi a tarifája? Előre is kössz...
Válasz Málna #5735. hozzászólásáraÉn az osztrák céget kérdeztem ott 100 lityi a tankolható trakiba, hát lehetne 400 is az lenne a jó mert szomjas a ló de nagyon.
Tegnap este bementem a legközelebbi MOL kútra, megkérdeztem, hogyan tudok tankolni az edényeimbe.
Azt a választ kaptam, hogy ha bemegyek és bemutatom a traktor forgalmiját, a kamiontöltő oszlopot átállítják a piaci árról 480-asra, és annyit tankolok amennyit akarok.
Felhívom mindenki figyelmét, hogy szerdáig a kamionstop miatt itt nincsen forgalom.
Válasz JDati #5732. hozzászólásáraAmennyit el tudsz kérni ! Attól függ mennyi terület ! Képzeld el ,hogy 1 hektár szántás 30-40 ezer ft ! annak a fele a többi munka kombi tárcsázás vetés ! Ha sokallja van talpsarok és kapa ,és be lehet vetni sorozó !
Hogy mennek a bérmunkák ?
Szántás ?
Tárcsa Vontatott 3,2m ?
Kombinátorozás ,2,8m ?
Vetés 4 soros SPC sószórós ?
Fater levágta a szomszéd kertjét fél hold körül 5000 ft kért most tárcsázni kéne !
Köszi
Üdv.
Kukoricát vetesert mit lehet elkerni? 6 soros géppel műtrágya szorassal.
Válasz Nagymami #5726. hozzászólásáraÉn is úgy számolom,de nem a mostani gázolaj árral.
Válasz rongyos #5727. hozzászólásáraA mostani gázolajjal számolj ne a 370 sel,Másik topik-ban már a magasabb üzem anyag árral 40-45000 ezerrel számolják az aratást!
Sziasztok! Ki mennyiért fog vetni napraforgót, kukoricát?
Válasz rongyos #5727. hozzászólásáraAzt is csak azért, hogy ne legyél otthon
Válasz rocska64 #5723. hozzászólásárane csak a gázolaj árát számold, az egy ócska régi megközelítés...Egekben lesz az mtz alkatrész a háború miatt, az amortizációs tényező sok lesz, órabért sem ártana megállapítani, diákmunka 1200 Ft, üzemanyag sem olcsó....ez kicsit felülírja a mostani árajánlatokat. 25 alatt biztos nem szántanék...
Válasz rocska64 #5723. hozzászólásáraAz sokmindentöl függ de minimum az üzemanyag árának a 3-4 szerese
Válasz ..,-:) #5724. hozzászólásáraVagy nem Emese.
Válasz RkTomi #5720. hozzászólásáraKedves Ödön, amit akkor kisakkoztál az felülírva !?
Ki mennyiért bérmunkázik mtz vel kisebb területeken,(szántás,tárcsázás kombinátorozás) 1-2 hektáros földeken? A mostani gázolaj árral.
Szántás lezárása 6,3 rollex simítós hengerrel mennyit lehet elkérni érte 6 ha egybe kis vonulással a telephelytől fekete föld
Válasz RkTomi #5720. hozzászólásáraKedves Ödön, akkor várjuk közösen az építő jellegű hozzászólásokat.
Válasz ..,-:) #5719. hozzászólásáraKöszönjük Emese az építő hozzászólást.
Válasz RkTomi #5718. hozzászólásáraHát akkor hajrá, már úgy is késésben vagy.
Válasz ..,-:) #5717. hozzászólásáraIgen. Mert tervezni kell.
Válasz RkTomi #5715. hozzászólásáraÉs ezt januárban már tudjuk, látjuk, hogy mi lesz júliusra !? Fél év addig, meg egy tavaszi választás, világgazdasági infláció, munkaerő hiány……hát ha erre most valaki válaszol és nem képlettel/egyenlettel, annak minden tiszteletem.
Válasz Tanonc #5714. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz ..,-:) #5712. hozzászólásáraA 21 már tárgytalan, tehát 2022.
Válasz RkTomi #5713. hozzászólásáraAttól függ nyilván ,hogy mekkora munkáért kell menni de én pl mtz+munkagéppel 20km távolságnál olyan 80-100.000ftos munkadíj felett nem kérnék, de alatta mindenképpen, mivel úgy gondolom ,hogy olcsón dolgozok így nekem nem fér bele, de én leginkább időbe szoktam mérni a dolgokat, mert van hogy a kevés de nagyon rossz földút is kivesz nagyon vele szembe ugye a hibátlan köves út van ahol lehet haladni.
Ha vonulni kell a gépekkel kb 15-20 km-re. Akkor szoktatok plusz költséget számolni vagy "belefér" a munka díjazásába?
Válasz RkTomi #5711. hozzászólására21-ben vagy 22-ben !?
Aratáskor a szállításnál ki milyen tarifával számolja a szállítást? Tonnakilométer, hektár, fuvar?
Sziasztok. műtrágyaszórásért mennyit lehet elkérni? ha vagy óra?
Tarló tárcsázás? ha vagy óra?
Talajlazítózás 50-55cm en. ha vagy óra?
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólásáraüzemanyag x 2,5-3.
Közép mély 32000 ft/ha
Válasz barkaspisti #5706. hozzászólására30-35 alatt nem érdemes neki állni szerintem. Alkatrész árak az egekbe. Vas ára szintén. Üzemanyagról ne is beszéljünk...
Van amit 40literből szántottam. Annak csak az üzemanyag költsége egy 20as.
A jobb földek 25-30literből kijöttek.
Ki mit tud a szántás árakról?
Válasz Ares 826 #5704. hozzászólására ja ha szalma akkor meg is veszi annyiért és a portán rakják le ....
Válasz UE-28 #5703. hozzászólásáraKétezer minimum darabonként szerintem.
Üdv!
Kb 30 bála földről való beszállításáert (2 pótkocsi, ugy,hogy en rakom fel es le )mi a reális ár?
Telephelytől telephelyig kb 35 km kell mennem összesen,ebből minimális a földút.
Hello
Gabona tarló gruberezésért mennyit lehet elkérni?
Ki mennyiért csinálja?
Köszi
Válasz Gumóka #5700. hozzászólásáraSzórni nem kell (nincs is mivel) csak felrakni, meg a helyszínre vinni.
Válasz Gergő1220 #5698. hozzászólásáraNagyjából mélyalmos, nincsenek kötve, hetente van takarítás.
A kupac már érik 1 éve, mindig össze van rakva. 20%-a nagyjából disznótrágya.
Megkezdtem már szedni, hát van ereje...
Gyümölcsös meg szőlő alá lenne, csak jó sárga homoktalaj.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraLótrágya max gombásnak. Amúgy semmit nem ér.
Válasz Gumóka #5697. hozzászólásáraAhol nem amèlyalmos tràgya, hanem naponta kihordjàk a lovak alól, ott nekem az a tapasztalatom, hogy mindenhol szàraz, nagyon szalmàs anyag a lótràgya, soha nem èrik be mint a kèrődzők tràgyàja. És ilyenkor nem sokat èr, kb annyit hogy te pakolod, viszed el, ès adsz cserèbe szalmàt amennyi kell a lovakhoz, vagy pàr ezer ft/tràgyaszóró.
Ha mèlyalmos akkor többet èr, de kevesebbet, mint bàrmilyen màs tràgya.
Trágyáért mi pénzt lehet kérni felrakodással, szállítással?
Lószar, kb. 6km szállítási táv.
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraIgen ki lehet jönni! Tácsasor 3 on járatva
Válasz VMisi #5687. hozzászólásáraAz idén 8 l körül vetettem a 4 m rapiddal,jó volt a talaj vagy kicsit nedves vagy száraz.
Tárcsát nem használunk rajta,de ilyen körülmények között nincs is értelme!
Válasz KISMASZEK77 #5684. hozzászólására35.000 Ft minimum, főleg ilyen gázolaj mellett.
A faluban egy gazda úgy csinálja, hogy centinként egy 1000-es.