Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat én is valahová ide gondoltam. Műkaki belefér alsó hangon. Tárcsa vetés meg inkább a felső határ fölé gondolnám kicsivel.
Horsc terranóval mennyiért lehet bérmunkázni ha max mélységen húzom? Illetve ugyanez a kérdés mérleges műtrágyaszóró, joker tárcsa, és rabe megassed mulcsvetőgép esetén?
Nekünk az acélhengeres van.
Mechanikusan lehet szállítási helyzetbe tenni a szárnyakat, illetve be kell csukni a két szélső lazító tagot.A hengert hidraulikus a emeli,illetve egy váltó szelepen keresztül csukja.Ha nyers a talaj,fel csukva is lehet vele dolgozni.
Két féle kapát használunk rajta. Van egy 23 centis lúdtalp kapa, az olyan 15 centiig elmegy.Most a 20-22 centin egy 10 centi széles,erősítettet használunk.
Múltkor kellett egy komplett szárral együtt,mert egy rejtett beton tuskóba bele akasztottam az egyik kapát,és bele tört.
Válasz Soros #5566. hozzászólására
Nekünk ilyen FraConDisc 4000X van.X tárcsa plusz 7db lazító kés van rajta.20-22 centi mélyen dolgoztam most vele búza,árpa alá,20000/ha a tarifa(számla nélkül).Akinek csináltam,az mondta,hogy ennyit mondott neki a főnököm.
Válasz atyu80 #5480. hozzászólásáraSziasztok!
Valaki tudna ebben segíteni?
1 ha szőlő szárzúzásért RZ 1,5 -el mi a korrekt ár?(MTZ-82)
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz MrPoke #5553. hozzászólásáraVolt itt is ambíció a srác a két morzsolóból egyet már elengedett. 17-20 ropiért 8-10 tonnás gabonába,hamar kopott a lemez. A matek borult . Teljesen mindegy hogy 6 vagy 10 tonnás. A gép ahogy indul már kopik a vas és az ára ereszkedik lefelé. Az alkatrész pedig felfelé.
Válasz kukaccsosz #5549. hozzászólásáraHát pont ez a lényeg, nem a nafta....annyit hozzátennék, hogy a 80 milliós kombájn már inkább 100!!! Még nincs itt a kukoricaszezon de tegyünk még hozzá egy 15 öt kukoricaasztalra...
Válasz Ares 826 #5548. hozzászólásáraNem az üzemanyag ár a meghatározó!
Az amortizáció a nagy költség.
80 milliós kombájn 8 év alatt elszamolva évi 600 hektárt aratva 16600 Ft/ha. Az üzemanyag 15 literrel 5500. Kombajnos 1000 Ft. Javítás, karbantartás 1000 Ft.
Ez összesen kb 24000 Ft/ha. Ez az önköltség!
Ha levesszük belőle a nyolc évesen eladott gép árát
akkor is 18-19 ezer.
25000 ezer körül lenne a minimum.
Válasz jozef19 #5545. hozzászólásáraAz már szép pííííííííííííííííz! Igaz az is hogy 2002-ben már a fricceknél átszámolva 27000 ft volt egy hektár aratása! Nálunk akkor még 10-15 ropi között csak, igaz a gázolaj is csak 200-220ft/ lityi volt az ára!
Nem irta a kérdező mekkora területet aratatot.Ha tizen hektáros táblák vannak egésznapra vagy napokra egy gazdánál akkor lehet egy 5 ösel is olcsóbb.Kis földön meg fog a ceruza jobban,ami érthető is.
Válasz tudatlan20 #5538. hozzászólásáraMivel már nem a béraratás a fő profil a cimborának. 25 alatt a gép nem indult. Szóval ha így halad és egyenlőre azt jósolják a fogyasztói árak évekig emelkedni fognak. Ezt követi a nafta is. A 27 már jövőre itt sem lesz ritka. A szállítás kb itt is ennyi.
6793 hozzászólás
Válasz Soros #5585. hozzászólásárafelpakolás +szórás föld végéről 5000ft/6T szóró trágya hl súlyától függően van rajta a 5-6T közt.
Válasz jamo #5591. hozzászólásáranem hinném h örülne neki:)
Válasz balazoooo #5588. hozzászólására Akkor az kötött, partos talajon felejtős 280le-vel.
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat én is valahová ide gondoltam. Műkaki belefér alsó hangon. Tárcsa vetés meg inkább a felső határ fölé gondolnám kicsivel.
Válasz jamo #5583. hozzászólásáraTerrano 24-26e+fa vagy cm ként 1e Ft+fa, műkaki kiszolgálással 6-8e, Tárcsa 8-10e, vetés 10-12 e
Válasz jamo #5582. hozzászólására8480 sárga testvére sík laza talajon 8-9km/h körül viszi szépen
Válasz Soros #5584. hozzászólásáraFelénk legalább 10 éve volt 1cm/1000Ft
Válasz Soros #5584. hozzászólásáraAkkor nem sokat kértek tőled.
Üdv!
Trágyaszórást mennyiért csinálják trágyával, szórással, rakodással mindennel együtt?
Köszi
Válasz jamo #5583. hozzászólásáraTigert nekem 25 cm mélyen 18000/ha ért csinálták
Üdv!
Horsc terranóval mennyiért lehet bérmunkázni ha max mélységen húzom? Illetve ugyanez a kérdés mérleges műtrágyaszóró, joker tárcsa, és rabe megassed mulcsvetőgép esetén?
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraHány LE kell hozzá ha max mélységen mennek a lazítókések?
Válasz Zsolesz83 #5575. hozzászólásáraha felcsukod mi tartja a mélységet?
Válasz Zsolesz83 #5578. hozzászólásáraMegnéztem ,köszönöm .Nagyon jól dolgozik szép munkát végez .
Válasz hudacskoadam11081 #5563. hozzászólására10 000ft+ fa / óra .ha közel van ,vagy több mint 2 óra akkor nincs kisszállási díj .
Válasz Anicska #5576. hozzászólásáraAmit meg ígértem:
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraAz nem is olyan vészes…
Jó kis gép
Válasz Zsolesz83 #5573. hozzászólásáraElőre is köszönöm !
Válasz ...:::Pisti:::... #5574. hozzászólására
Nekünk az acélhengeres van.
Mechanikusan lehet szállítási helyzetbe tenni a szárnyakat, illetve be kell csukni a két szélső lazító tagot.A hengert hidraulikus a emeli,illetve egy váltó szelepen keresztül csukja.Ha nyers a talaj,fel csukva is lehet vele dolgozni.
Itt a link
Jól néz ki
Katt ide:FRACONDISC
Válasz Anicska #5572. hozzászólásáraHa be megyek a tárcsázásból,csinálok fotót.A telefonról a minap mentettem le a képeket.
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraSzeretnék kérni képet a lazzitók elhelyezéséről ,nagyon tetszik ez a munkagép .
Válasz szeszko #5565. hozzászólásáraNem saját gép, nem saját gázolaj.
Ha ügyesen csinálod megvan ami kell neked.
Két féle kapát használunk rajta. Van egy 23 centis lúdtalp kapa, az olyan 15 centiig elmegy.Most a 20-22 centin egy 10 centi széles,erősítettet használunk.
Múltkor kellett egy komplett szárral együtt,mert egy rejtett beton tuskóba bele akasztottam az egyik kapát,és bele tört.
Válasz endypapa_20120 #5568. hozzászólásáraHungarikum!
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraEz a gép, egy műalkotás!
Válasz Soros #5566. hozzászólására
Nekünk ilyen FraConDisc 4000X van.X tárcsa plusz 7db lazító kés van rajta.20-22 centi mélyen dolgoztam most vele búza,árpa alá,20000/ha a tarifa(számla nélkül).Akinek csináltam,az mondta,hogy ennyit mondott neki a főnököm.
Tigerrel mennyiért mennek felétek?
Válasz Gepi #5564. hozzászólásáraEz nevetségesen kevés.
Nem maradt le egy 0 a végéről?
Válasz hudacskoadam11081 #5563. hozzászólásáraNagy darab vagy sok apró?
Nálunk 3000-3500ft/ha
Sziasztok!
1 ha szőlő szárzúzásért RZ 1,5 -el mi a korrekt ár, vagy óradíj? (MTZ82)
Valaki tudna ebben segíteni?
1 ha szőlő szárzúzásért RZ 1,5 -el mi a korrekt ár?(MTZ-82)
Valaki tudna ebben a kérdésben segíteni?
Válasz Tom250 #5559. hozzászólására3x üzemanyag árát inkább!
Válasz gabika82 #5558. hozzászólásáraAz elhasznált üzemanyag 2-3 szorosát
Sziasztok 11 késes gruberral mennyit lehet elkérni hektáronként tarlohantásba?
Válasz MrPoke #5556. hozzászólásáraMás körülmények-más átlagok,más gépekkel is eredményesen arathatók.
Válasz Vinkó #5555. hozzászólásáraEz pusztán piacgazdaság. Itt minden tanyában van 1-2 kombájn. Nagy a kínálat alacsonyak az árak.
Válasz MrPoke #5553. hozzászólásáraVolt itt is ambíció a srác a két morzsolóból egyet már elengedett. 17-20 ropiért 8-10 tonnás gabonába,hamar kopott a lemez. A matek borult . Teljesen mindegy hogy 6 vagy 10 tonnás. A gép ahogy indul már kopik a vas és az ára ereszkedik lefelé. Az alkatrész pedig felfelé.
Itt felénk 22 000-32 000 Ft/ha nettó megy a kombájn
Én 20eFt ért vágtam szecskázva átlag 5-6t ás gabonákat. Erre ez teljesen átlagos ár van aki olcsóbban van aki drágábban megy.
Válasz kukaccsosz #5549. hozzászólásáraHát pont ez a lényeg, nem a nafta....annyit hozzátennék, hogy a 80 milliós kombájn már inkább 100!!! Még nincs itt a kukoricaszezon de tegyünk még hozzá egy 15 öt kukoricaasztalra...
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.Akkor reálisak a dolgok és elfogadható így megnyugodhat az ismerősöm…
Válasz Ares 826 #5548. hozzászólásáraMiért lenne szép,az új kombájn ára,meg az alkatrész ára nem szép,meg nem vizzel megy..
Válasz Ares 826 #5548. hozzászólásáraNem az üzemanyag ár a meghatározó!
Az amortizáció a nagy költség.
80 milliós kombájn 8 év alatt elszamolva évi 600 hektárt aratva 16600 Ft/ha. Az üzemanyag 15 literrel 5500. Kombajnos 1000 Ft. Javítás, karbantartás 1000 Ft.
Ez összesen kb 24000 Ft/ha. Ez az önköltség!
Ha levesszük belőle a nyolc évesen eladott gép árát
akkor is 18-19 ezer.
25000 ezer körül lenne a minimum.
Válasz jozef19 #5545. hozzászólásáraAz már szép pííííííííííííííííz! Igaz az is hogy 2002-ben már a fricceknél átszámolva 27000 ft volt egy hektár aratása! Nálunk akkor még 10-15 ropi között csak, igaz a gázolaj is csak 200-220ft/ lityi volt az ára!
Nem irta a kérdező mekkora területet aratatot.Ha tizen hektáros táblák vannak egésznapra vagy napokra egy gazdánál akkor lehet egy 5 ösel is olcsóbb.Kis földön meg fog a ceruza jobban,ami érthető is.
Válasz tudatlan20 #5538. hozzászólásáraMivel már nem a béraratás a fő profil a cimborának. 25 alatt a gép nem indult. Szóval ha így halad és egyenlőre azt jósolják a fogyasztói árak évekig emelkedni fognak. Ezt követi a nafta is. A 27 már jövőre itt sem lesz ritka. A szállítás kb itt is ennyi.
Válasz tudatlan20 #5538. hozzászólásáraKicsit nyugatabbra 130 de juroban..
Válasz R Sándor #5542. hozzászólásáraAzért azt nem mondom szórás akad utánam, de nem 5q...