Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #5622. hozzászólásáraJah mára nincs mit ezen agyalni, ide ért a jó ha 2000 üzemórát elmegy a gép gond nélkül. Vagy mint most a szomszédnál. Nakig benne vannak a második szezont futott kombájnokba. Reped-enged...stb. 100 milla/Db. Szóval letolt gatyával melózni,hamar hazaér. Volt ki ezt próbálta erőltetni,két megából egy már eladva,és a sajátra fókuszál. Itt is megy a hiszti,kevés a termés és drága a kombájn. Viszont 100 kilóval többet rakott volna nitrogénből,már sínen lenne...pl.Na ennek a kategóriának van még kint októberben is a napraforgó. Szerencsére a béraratós mókuskerékből sikerült kilépni. A kis gép is ellett adva. Ami a kis kerteket alaktalan valamiket csipkedte. Ha jól kiszámolom a vegyszerezős kereste az ilyen darabokon a tiszta pénzt.
Válasz Vinkó #5618. hozzászólásáraUniós fizetés mellé uniós szolgáltatási tarifa is jár…..
Nem is értem, hogy ezen mit kell csodálkozni.
100-200 M egy kombájn és akkor még lehet nincs gabona asztal szállító kocsija. De biztos nincs napraforgó és nincs kukorica asztala sem.
Learat évente 4-800 hekit de inkább 4-600-at, mert kb minden sarkon van már legalább 2 db.
Egy sima álltalános szervize is ott lehet 5-700ezer és akkor még semmi sem romlott el. Egy Adblue szenzor tavaly volt 200ezer, egy Adblue fűtőszál, szintjelző, minőség mérő 400ezer. Aki ezekkel arat 17-25ezrekert, az megérdemli. Sosem terül meg az ára.
Azt sem értem nagyon aki egy 150M-s önjáróval 4-4,5-ért vegyszerezik és még vizet is szállít hozzá……
Válasz Drisa #5616. hozzászólásáraA vad kelet . Mifelénk nincs nagy tábla. De igaza van ilyen alkatrész gázolaj ára mellett elkel felejteni a 25000-os aratást
Válasz B.Bali #5617. hozzászólásáraNémetbe már 5 éve is...kb 80-100 Euró+nafta. A gép itt is ott is ugyan olyan drága. Az ember sem olcsóbb,ha normális gépészt akarsz.
Válasz Drisa #5616. hozzászólásáraA kis parcellás itt már 3 éve is volt ennyi. Most tuti. Az árak elszaladtak,mit az alkatrész durván lekövet. Már nem megyünk a haverral bérbe,az az max évi 100 hektár vegyesen. Első a saját érdekeltség, az ki sokallja arat a hóba-sárba. Mikor az olcsóbb odaér. Viszont ki olcsóbb az is hazaér lassan. Az árak ott is ugyan olyanok mikor üzemeltetni kell. Volt aki azért volt olcsóbb,mert a gépésszel szezon végi végelszámolást beszélt meg. A végén a pilóta szépen át lett baszcsizva pénzel. Igaz hogy olcsóbb volt de annak ára volt....pl.
Válasz jamo #5606. hozzászólásáraNafta egy dolog,ott az amortizáció-kopás-munkabér.....stb. Minden évben kiadnak egy bértáblázat ajánlatot. Ott bizony van már 35 ezres aratás is.
Válasz VMisi #5603. hozzászólásáraEz megnyugtató számomra. Azt hittem csak nálunk jön ki 10 lityire a tárcsázás.
Minap terrano fx elméletileg max mélységben gyakorlatilag eléggé ficeregtek a terragrip kapák rugói szóval olyan 24-26cm mélységben 17 hekin bepippantott 400lityi naftát. Igaz 8km/h -val is húztuk partnak. Normál talajon 18-20literből megszokott lenni. Ott húzzuk 10-11el.
Válasz jozef19 #5602. hozzászólásáraMűtrágyaszóráskor maga a szétszórás elméletileg 3 perc/ha, gyakorlatban 5 perc/ha egy 18 m munkaszélességű géppel. Vonulás, tankolás rengeteg idő. Főleg ha kiszsákos a műtràgya.
Pl. 0,4 ha szamóca alá 3 különböző anyag + pellettált tyúkszart szórtam.
Fel, leakasztás, beállítás, szórás, mosás 6 óra volt.
Bérbe ritka az 50 ha-os tábla, és a gyors tankolás.
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraA 8-10 ezres tárcsázást hány liter naftával oldható meg? Itt 10 l alá nem lehet szorítani csak ha nagyon sekélyen csinálod.
Válasz kis Zombi #5600. hozzászólásáraIgazad van. Nem akartam "szemtelenül megkérni az árát" de úgy is sokalták, amit mondtam. 14 ha-ról volt szó.
Nem baj, azóta nem kell neki szórnom. Alighanem van nálam olcsóbb szolgáltató.
Válasz Sk Laci #5594. hozzászólásáraMinimum 2000-2500 Ft/ha az önköltsége a szórásnak, ha legalább 20-30 ha-ért akasztod fel a szórót. Fel, le szerelés, beállítás,mosás, konzerválás rengeteg időbe kerül.
Válasz jamo #5582. hozzászólásáraMax mélységben még nem próbáltunk.Örülünk,hogy már van egy olyan gépünk(jd 8370r),ami végre el tudja húzgálni kb9-10-el,mert eddig a leg erősebb egy 315-ös magnum volt,de az kevésnek bizonyult.Ha le tettük olyan 20 centire,ki kötötte a trakit.
Teszem hozzá,hogy eddig csak a 23 centis kapával dolgoztunk vele,mert hát a forgalmazó szerint ez a leg keresettebb!Mert csak 4300 körül van az ára,keményfém felrakás nélkül.Hát ezért ez a leg népszerűbb.Igaz két nap alatt oda is van.
Mondom nem igaz,hogy nincs valami másmilyen orrbetét,mint pl a vädernál,az lehetetlen!
Addig nyomoztam a dolog után míg kiderült van ez a 10 centis erősített orrbetét is(mondta az alkatrész kiszállítójuk),igaz 9200 körüli az ára.Nagy nehezen rá tudtam a főnököm beszélni, hogy próbáljuk meg.A 23 centis már nem abba a mélységbe való, az max olyan 15-ig elfogadható,utána már nagy a talaj ellenállása.Ezzel több mint egy hétig dolgoztam 20-22 centi mélyen,mire majdnem elkoptak,de nem volt fel rakva kemény fémmel.Teszem hozzá,hogy a felrakott 10 centis meg 19000!Aztán vettünk egy új garnitúrát,meg két doboz keményfém pálcát és telibe fel raktuk magunknak.
Úgyhogy a lyuk osztás még szerintem a 30-35 centit is el bírná,csak legyen ami el rángassa,meg bírja a kés mögötti nyíró csavar.
Väderhoz olyan mélységbe már ajánlják a minimum 100 lovat méterenként.
Válasz balazoooo #5581. hozzászólásáraA szállító kerekek egyben a mélység állítók is.Oda is a munkahengerekre klipszeket kell be tenni,illetve a rúdnál lévő munkahengerhez,mint ahogy a képen is látható.
Válasz ..,-:) #5595. hozzászólásáraTegnap kértem árajánlatot a szervizfőnöktől is. Elég szimpatikus szám van az ajánlaton. Remélem az lessz a számlán is, ha elvégzik a szervizt.....
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat én is valahová ide gondoltam. Műkaki belefér alsó hangon. Tárcsa vetés meg inkább a felső határ fölé gondolnám kicsivel.
Horsc terranóval mennyiért lehet bérmunkázni ha max mélységen húzom? Illetve ugyanez a kérdés mérleges műtrágyaszóró, joker tárcsa, és rabe megassed mulcsvetőgép esetén?
Nekünk az acélhengeres van.
Mechanikusan lehet szállítási helyzetbe tenni a szárnyakat, illetve be kell csukni a két szélső lazító tagot.A hengert hidraulikus a emeli,illetve egy váltó szelepen keresztül csukja.Ha nyers a talaj,fel csukva is lehet vele dolgozni.
6823 hozzászólás
Válasz ..,-:) #5622. hozzászólásáraJah mára nincs mit ezen agyalni, ide ért a jó ha 2000 üzemórát elmegy a gép gond nélkül. Vagy mint most a szomszédnál. Nakig benne vannak a második szezont futott kombájnokba. Reped-enged...stb. 100 milla/Db. Szóval letolt gatyával melózni,hamar hazaér. Volt ki ezt próbálta erőltetni,két megából egy már eladva,és a sajátra fókuszál. Itt is megy a hiszti,kevés a termés és drága a kombájn. Viszont 100 kilóval többet rakott volna nitrogénből,már sínen lenne...pl.Na ennek a kategóriának van még kint októberben is a napraforgó. Szerencsére a béraratós mókuskerékből sikerült kilépni. A kis gép is ellett adva. Ami a kis kerteket alaktalan valamiket csipkedte. Ha jól kiszámolom a vegyszerezős kereste az ilyen darabokon a tiszta pénzt.
Válasz Vinkó #5618. hozzászólásáraUniós fizetés mellé uniós szolgáltatási tarifa is jár…..
Nem is értem, hogy ezen mit kell csodálkozni.
100-200 M egy kombájn és akkor még lehet nincs gabona asztal szállító kocsija. De biztos nincs napraforgó és nincs kukorica asztala sem.
Learat évente 4-800 hekit de inkább 4-600-at, mert kb minden sarkon van már legalább 2 db.
Egy sima álltalános szervize is ott lehet 5-700ezer és akkor még semmi sem romlott el. Egy Adblue szenzor tavaly volt 200ezer, egy Adblue fűtőszál, szintjelző, minőség mérő 400ezer. Aki ezekkel arat 17-25ezrekert, az megérdemli. Sosem terül meg az ára.
Azt sem értem nagyon aki egy 150M-s önjáróval 4-4,5-ért vegyszerezik és még vizet is szállít hozzá……
Válasz kolbász #5620. hozzászólására
Ha ilyen árak lesznek valószínű keresettek lesznek az 514 .
Válasz Drisa #5616. hozzászólásáraA vad kelet . Mifelénk nincs nagy tábla. De igaza van ilyen alkatrész gázolaj ára mellett elkel felejteni a 25000-os aratást
Válasz B.Bali #5617. hozzászólásáraNémetbe már 5 éve is...kb 80-100 Euró+nafta. A gép itt is ott is ugyan olyan drága. Az ember sem olcsóbb,ha normális gépészt akarsz.
Válasz Drisa #5616. hozzászólásáraA kis parcellás itt már 3 éve is volt ennyi. Most tuti. Az árak elszaladtak,mit az alkatrész durván lekövet. Már nem megyünk a haverral bérbe,az az max évi 100 hektár vegyesen. Első a saját érdekeltség, az ki sokallja arat a hóba-sárba. Mikor az olcsóbb odaér. Viszont ki olcsóbb az is hazaér lassan. Az árak ott is ugyan olyanok mikor üzemeltetni kell. Volt aki azért volt olcsóbb,mert a gépésszel szezon végi végelszámolást beszélt meg. A végén a pilóta szépen át lett baszcsizva pénzel. Igaz hogy olcsóbb volt de annak ára volt....pl.
Válasz kolbász #5612. hozzászólásáraNa itt nem vágna semmitt,esetleg pofákat!
Válasz kolbász #5612. hozzászólásáraEz kis parcellás? Melyik országrész? Azért ez nem mindennapi...
Válasz Soros #5566. hozzászólásáraTiger 25e 4m es!!
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz R Sándor #5613. hozzászólásáraPlusz fa
Válasz kolbász #5612. hozzászólásáraEz áfás ár vagy ,plusz áfa??
VálasQz Vinkó #5609 hozzászólásáraNem csak táblázatban van olyan ár felénk is 35000ft/ha volt a gabona , kukira 42000 hallok
Válasz tudatlan20 #5610. hozzászólásáraHa jól emlékszem a MG technika havi lap is szokott ebben a témában publikálni.
Válasz Vinkó #5609. hozzászólásáraEzt hol lehet megtalálni?
Válasz jamo #5606. hozzászólásáraNafta egy dolog,ott az amortizáció-kopás-munkabér.....stb. Minden évben kiadnak egy bértáblázat ajánlatot. Ott bizony van már 35 ezres aratás is.
Válasz Blahoncio #5605. hozzászólásáraSzárzúzás árak engem is érdekelnének. Ki mennyiért csinálja?
Válasz jamo #5606. hozzászólásáraA terrano viszont jó, mert itt a sima grubber keskeny kapákkal, kb 20 centin 20 lityi
Válasz VMisi #5603. hozzászólásáraEz megnyugtató számomra. Azt hittem csak nálunk jön ki 10 lityire a tárcsázás.
Minap terrano fx elméletileg max mélységben gyakorlatilag eléggé ficeregtek a terragrip kapák rugói szóval olyan 24-26cm mélységben 17 hekin bepippantott 400lityi naftát. Igaz 8km/h -val is húztuk partnak. Normál talajon 18-20literből megszokott lenni. Ott húzzuk 10-11el.
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék hogy szárzúzásért mennyit kèrhetnék hektáronként?
Mtz+ egykéses zúzó.
Válasz jozef19 #5602. hozzászólásáraMűtrágyaszóráskor maga a szétszórás elméletileg 3 perc/ha, gyakorlatban 5 perc/ha egy 18 m munkaszélességű géppel. Vonulás, tankolás rengeteg idő. Főleg ha kiszsákos a műtràgya.
Pl. 0,4 ha szamóca alá 3 különböző anyag + pellettált tyúkszart szórtam.
Fel, leakasztás, beállítás, szórás, mosás 6 óra volt.
Bérbe ritka az 50 ha-os tábla, és a gyors tankolás.
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraA 8-10 ezres tárcsázást hány liter naftával oldható meg? Itt 10 l alá nem lehet szorítani csak ha nagyon sekélyen csinálod.
Válasz kis Zombi #5600. hozzászólásáraEgy 3t-ás 36 méteres lehet valamivel kevesebb..
Válasz kis Zombi #5600. hozzászólásáraIgazad van. Nem akartam "szemtelenül megkérni az árát" de úgy is sokalták, amit mondtam. 14 ha-ról volt szó.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Nem baj, azóta nem kell neki szórnom. Alighanem van nálam olcsóbb szolgáltató.
Válasz Sk Laci #5594. hozzászólásáraMinimum 2000-2500 Ft/ha az önköltsége a szórásnak, ha legalább 20-30 ha-ért akasztod fel a szórót. Fel, le szerelés, beállítás,mosás, konzerválás rengeteg időbe kerül.
Válasz jamo #5582. hozzászólásáraMax mélységben még nem próbáltunk.Örülünk,hogy már van egy olyan gépünk(jd 8370r),ami végre el tudja húzgálni kb9-10-el,mert eddig a leg erősebb egy 315-ös magnum volt,de az kevésnek bizonyult.Ha le tettük olyan 20 centire,ki kötötte a trakit.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Teszem hozzá,hogy eddig csak a 23 centis kapával dolgoztunk vele,mert hát a forgalmazó szerint ez a leg keresettebb!Mert csak 4300 körül van az ára,keményfém felrakás nélkül.Hát ezért ez a leg népszerűbb.Igaz két nap alatt oda is van.
Mondom nem igaz,hogy nincs valami másmilyen orrbetét,mint pl a vädernál,az lehetetlen!
Addig nyomoztam a dolog után míg kiderült van ez a 10 centis erősített orrbetét is(mondta az alkatrész kiszállítójuk),igaz 9200 körüli az ára.Nagy nehezen rá tudtam a főnököm beszélni, hogy próbáljuk meg.A 23 centis már nem abba a mélységbe való, az max olyan 15-ig elfogadható,utána már nagy a talaj ellenállása.Ezzel több mint egy hétig dolgoztam 20-22 centi mélyen,mire majdnem elkoptak,de nem volt fel rakva kemény fémmel.Teszem hozzá,hogy a felrakott 10 centis meg 19000!Aztán vettünk egy új garnitúrát,meg két doboz keményfém pálcát és telibe fel raktuk magunknak.
Úgyhogy a lyuk osztás még szerintem a 30-35 centit is el bírná,csak legyen ami el rángassa,meg bírja a kés mögötti nyíró csavar.
Väderhoz olyan mélységbe már ajánlják a minimum 100 lovat méterenként.
Válasz balazoooo #5581. hozzászólásáraA szállító kerekek egyben a mélység állítók is.Oda is a munkahengerekre klipszeket kell be tenni,illetve a rúdnál lévő munkahengerhez,mint ahogy a képen is látható.
Válasz Tanonc #5593. hozzászólásáraKöszönöm
Érett marhatrágyát mennyiért adják tonnáját mostanság?
Válasz ..,-:) #5595. hozzászólásáraTegnap kértem árajánlatot a szervizfőnöktől is. Elég szimpatikus szám van az ajánlaton. Remélem az lessz a számlán is, ha elvégzik a szervizt.....
Válasz Sk Laci #5594. hozzászólásáraSzervizre meg sokallod az 1000€-t……..nem s csodálkozok……![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraMükakiért amikor elkértem 10 eurót - 3500 Ft/ ha úgy hogy 4 km-re kellett mennem, sokalták.
Válasz Soros #5585. hozzászólásárafelpakolás +szórás föld végéről 5000ft/6T szóró trágya hl súlyától függően van rajta a 5-6T közt.
Válasz jamo #5591. hozzászólásáranem hinném h örülne neki:)
Válasz balazoooo #5588. hozzászólására
Akkor az kötött, partos talajon felejtős 280le-vel. ![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Bobo77 #5589. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat én is valahová ide gondoltam. Műkaki belefér alsó hangon. Tárcsa vetés meg inkább a felső határ fölé gondolnám kicsivel.
Válasz jamo #5583. hozzászólásáraTerrano 24-26e+fa vagy cm ként 1e Ft+fa, műkaki kiszolgálással 6-8e, Tárcsa 8-10e, vetés 10-12 e
Válasz jamo #5582. hozzászólására8480 sárga testvére sík laza talajon 8-9km/h körül viszi szépen
Válasz Soros #5584. hozzászólásáraFelénk legalább 10 éve volt 1cm/1000Ft![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz Soros #5584. hozzászólásáraAkkor nem sokat kértek tőled.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Üdv!
Trágyaszórást mennyiért csinálják trágyával, szórással, rakodással mindennel együtt?
Köszi
Válasz jamo #5583. hozzászólásáraTigert nekem 25 cm mélyen 18000/ha ért csinálták
Üdv!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Horsc terranóval mennyiért lehet bérmunkázni ha max mélységen húzom? Illetve ugyanez a kérdés mérleges műtrágyaszóró, joker tárcsa, és rabe megassed mulcsvetőgép esetén?
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraHány LE kell hozzá ha max mélységen mennek a lazítókések?
Válasz Zsolesz83 #5575. hozzászólásáraha felcsukod mi tartja a mélységet?
Válasz Zsolesz83 #5578. hozzászólásáraMegnéztem ,köszönöm .Nagyon jól dolgozik szép munkát végez .
Válasz hudacskoadam11081 #5563. hozzászólására10 000ft+ fa / óra .ha közel van ,vagy több mint 2 óra akkor nincs kisszállási díj .
Válasz Anicska #5576. hozzászólásáraAmit meg ígértem:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210819185840_img_20210819_181117.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210819185917_img_20210819_181157.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210819185951_img_20210819_181942.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210819190026_img_20210819_182037.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210819190110_img_20210819_182102.jpg)
Válasz Zsolesz83 #5567. hozzászólásáraAz nem is olyan vészes…
Jó kis gép
Válasz Zsolesz83 #5573. hozzászólásáraElőre is köszönöm !
Válasz ...:::Pisti:::... #5574. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nekünk az acélhengeres van.
Mechanikusan lehet szállítási helyzetbe tenni a szárnyakat, illetve be kell csukni a két szélső lazító tagot.A hengert hidraulikus a emeli,illetve egy váltó szelepen keresztül csukja.Ha nyers a talaj,fel csukva is lehet vele dolgozni.
Itt a link
Jól néz ki
Katt ide:FRACONDISC