Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gatti #5189. hozzászólására lassan át térek az Amerikai tárolásra olyan mint a big zsák csak olyan hosszú mint amennyi termény belefér a földről Magyarul 1 hurka amibe a töltelék a gabona vagy kuki
Válasz Nyomasek Bobo #5190. hozzászólásáraIdeális esetben, ha helyben van az átvevő, annyinak kéne lenni :) Persze ha a szomszéd városba viszed a te lakhelyed túlsóvégéből, akkormár van km...
Válasz kukaccsosz #5173. hozzászólásáraA falu után a 47 esen első napratábla balkézfele,Tanitók földje.Ott gépészkedtek délután.Azt csak már légiuton lehet gombászni.Nem csak hogy nagy már hanem állt a viz nagyrészén.Ilyen esetekbe szerintem jó lehet.Ha elvisz belőle a szél ha nem.Pláne hogy holnapra is jósólnak vagy 10mm esőt.
Válasz Szabi. #5168. hozzászólásáraIgen nem is szél kell hozzá.
Aki foglalkozott légi növényvédelemmel az ismeri a termik jelenséget. Ez a légmozgás felemeli a cseppeket ami több száz méterre eshet le.
Válasz Szabi. #5168. hozzászólásáraEzért nem lenne szabad cseppnehezítő nélkül olyan anyagot kijuttatni vele, amivel másnak kárt csinálhatsz, mert ugye gombaölővel-molyírtóval nem szokott baj lenni...
Válasz kukaccsosz #5166. hozzászólásáraAz az igazi mikor desszikálnak repcét......na ott tavaly volt ennél jóval több távolság. Annyira finom cseppek képződnek, hogy hihetetlen sokáig képesek “lebegni” és ezért ha kicsikét is meg-meg mozdul a levegő, akkor messzire elviszi.
(Erről már írtam tavaly is.)
Válasz bandigh #5165. hozzászólásáraMire vagy kíváncsi?
1 felszállás-1 akksi-1 hektár-10 liter-kb 10 perc.
5 méteres szórásszélesség.
6 akku, a töltő, a drón meg egy kosár rotorkar-rotorlapát (ezek a fogyóalkatrészek... ) 5 milla.
DE:
Ha erős a naptevékenység baj van-zavarja vagy tönkre is teheti az elektronikát.
Van valami gubanc a radarral, így magasságba bele kellett nyúlkálni manuál, plusz leszállás is kézi.
Tűző napon árnyék nélkül melege van a töltő eszközöknek, főleg a tápkábelnek.Aztán ha nincs kész akksi, akkor kimarad egy-két repülés, és akkor az óránként 4 ha nem egy rekord...
Aztán a 10 liter/ha nem sok, párolgás hamar leállít illetve olyan töménységben ma ismerősnél a Zamir meg a Polybór elkezdett két tank után üledéket képezni a tartályban, így csak a gomba ment a bór maradt.
Egyébként ha minden oké, akkor szépen dolgozik, tudja hol fogyott ki a cucc, önállóan fel-le- visszaszáll, oszlopot egyéb akadályt bele tudod mókolni az app-ba és szépen kierül mindent.
Idén több helyen találkoztam dronos permetezéssel.
Mindegyik esetben gyomirtó elsodródási baj volt.
Volt hogy még 200 méterre is lehetett érzékeny kultúrán tüneteket látni.
Válasz gcastle #5163. hozzászólásáraBiztos úgy van,annyira nem kérdezősködtem mert gyerekkel voltam.Látni akartuk hogy szál fel,meg repül,de csapkodott az eső és pihentek a mesterek.
Válasz agrogal #5160. hozzászólásáraMegfeleő okosteló, "4 sarka" gps-szel felvéve, alkalmazás megjeleníti a térképet műholdképpel aláfestve, aztán megy a menet. Tegnap szórtuk egy TTA M6E jószággal a coragent... De nem fenékig tejfel...
Válasz Bárány #5159. hozzászólásáraEz komoly cégnek tűnt komoly géppel.Pick up platon a drón,utánfutón vegyszerbekeverő.Kézi kütyüvel körbe aztán automatikusan ment,nem kell vezetni.
Ez érdekes ez a szállítás. traktoros bére kb 20 eft/nap tankolás 20 eft/nap. nállunk 3 szerelvény van. 1 nap 3-4 kanyar fér bele.
ha 3 akkor 40 az önköltség 15*3=45eft!!!!!!
Mi ezért 20 eFt alatt nem viszünk fuvart akkor se ha 5 km. és az se érdekel ha az utoló kocsi félig van. a traktoros se megy haza délbe.
Válasz VMisi #5154. hozzászólására100q búza a 10 km lévő malomba behordani 15000ft helyet 30000ft nem lenne rossz üzlet.De ennyit csak egyszer kérhetsz el mert még egyszer nem hivnának.
6793 hozzászólás
Válasz Nyomasek Bobo #5190. hozzászólásáraa város 3 szélén is van, sőt a városba a malom is veszi. Itt 10km nél biztos nem kell többet szállítani.
Válasz Gatti #5189. hozzászólására lassan át térek az Amerikai tárolásra olyan mint a big zsák csak olyan hosszú mint amennyi termény belefér a földről Magyarul 1 hurka amibe a töltelék a gabona vagy kuki
Válasz Nyomasek Bobo #5190. hozzászólásáraIdeális esetben, ha helyben van az átvevő, annyinak kéne lenni :) Persze ha a szomszéd városba viszed a te lakhelyed túlsóvégéből, akkormár van km...
Válasz Gatti #5189. hozzászólásáraOlyan közel van felvásárló???
Válasz Bálint1989 #5183. hozzászólásáraFelénk 150ft/q a 7-8 km én belül. Messzebbre nem szoktunk szállítani.
Bála felrkásért mennyit kérnek most? A határba kellene felrakni. Csak felrakás mtz 50el
Válasz Bálint1989 #5183. hozzászólásáraÓradíj
Válasz Bálint1989 #5183. hozzászólásáraennyiért viszik erre is de ez elég sovány koszt, ha ezt leosztod 3 óra hosszára 15 tonnával az úggy nem vastag
Válasz kukaccsosz #5180. hozzászólásáraamikor erre volt ilyen kombájn és szükség is volt rá, akkor 25 + üzemanyagért vágta hektárját a kukoricának
Válasz Bálint1989 #5183. hozzászólásáraMekkora kocsival? Mit kell vinni? Mennyi a földút? Mennyi idő alatt raknak meg? ...
Szemhordást ki hogy szokott vállalni? Jövő heten 20km re kellene hordani hogy számoltak? Úgy én olyan 1800 Ft/t gondoltam. Szerintetek reális?
Koszi.
Válasz agrogal #5181. hozzászólásáraAz az alja! Van ahol 32.
Válasz kukaccsosz #5180. hozzászólásáraakkor a 28+fa infom nem jó.Mondjuk csak hallottam
Válasz agrogal #5179. hozzászólásáraKombájnnál +5-10 ezer
Válasz Szabolcs80 #5178. hozzászólásáraKombánynál biztosan+3-4 ezer
Hevederes traktorral végzett bérmunka feláras szokott lenni?
Válasz B.Bali #5176. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Jakabjóska #5175. hozzászólására160ft
Üdv. urak!
Kiskocka bálázás mennyiért megy idén?
Válasz kukaccsosz #5173. hozzászólásáraA falu után a 47 esen első napratábla balkézfele,Tanitók földje.Ott gépészkedtek délután.Azt csak már légiuton lehet gombászni.Nem csak hogy nagy már hanem állt a viz nagyrészén.Ilyen esetekbe szerintem jó lehet.Ha elvisz belőle a szél ha nem.Pláne hogy holnapra is jósólnak vagy 10mm esőt.
Válasz Szabi. #5168. hozzászólásáraIgen nem is szél kell hozzá.
Aki foglalkozott légi növényvédelemmel az ismeri a termik jelenséget. Ez a légmozgás felemeli a cseppeket ami több száz méterre eshet le.
Válasz Szabi. #5171. hozzászólására60-180 mikron az elég apró, egy lepkefingtól is elsodródhat...
Válasz gcastle #5170. hozzászólásáraHasználtak.
Válasz Szabi. #5168. hozzászólásáraEzért nem lenne szabad cseppnehezítő nélkül olyan anyagot kijuttatni vele, amivel másnak kárt csinálhatsz, mert ugye gombaölővel-molyírtóval nem szokott baj lenni...
Válasz bandigh #5165. hozzászólásáraTTA M6E drónról adatok.
Válasz kukaccsosz #5166. hozzászólásáraAz az igazi mikor desszikálnak repcét......na ott tavaly volt ennél jóval több távolság. Annyira finom cseppek képződnek, hogy hihetetlen sokáig képesek “lebegni” és ezért ha kicsikét is meg-meg mozdul a levegő, akkor messzire elviszi.
(Erről már írtam tavaly is.)
Válasz bandigh #5165. hozzászólásáraMire vagy kíváncsi?
1 felszállás-1 akksi-1 hektár-10 liter-kb 10 perc.
5 méteres szórásszélesség.
6 akku, a töltő, a drón meg egy kosár rotorkar-rotorlapát (ezek a fogyóalkatrészek... ) 5 milla.
DE:
Ha erős a naptevékenység baj van-zavarja vagy tönkre is teheti az elektronikát.
Van valami gubanc a radarral, így magasságba bele kellett nyúlkálni manuál, plusz leszállás is kézi.
Tűző napon árnyék nélkül melege van a töltő eszközöknek, főleg a tápkábelnek.Aztán ha nincs kész akksi, akkor kimarad egy-két repülés, és akkor az óránként 4 ha nem egy rekord...
Aztán a 10 liter/ha nem sok, párolgás hamar leállít illetve olyan töménységben ma ismerősnél a Zamir meg a Polybór elkezdett két tank után üledéket képezni a tartályban, így csak a gomba ment a bór maradt.
Egyébként ha minden oké, akkor szépen dolgozik, tudja hol fogyott ki a cucc, önállóan fel-le- visszaszáll, oszlopot egyéb akadályt bele tudod mókolni az app-ba és szépen kierül mindent.
Idén több helyen találkoztam dronos permetezéssel.
Mindegyik esetben gyomirtó elsodródási baj volt.
Volt hogy még 200 méterre is lehetett érzékeny kultúrán tüneteket látni.
Válasz gcastle #5163. hozzászólásáraMesélhetnél azért
Válasz gcastle #5163. hozzászólásáraBiztos úgy van,annyira nem kérdezősködtem mert gyerekkel voltam.Látni akartuk hogy szál fel,meg repül,de csapkodott az eső és pihentek a mesterek.
Válasz agrogal #5160. hozzászólásáraMegfeleő okosteló, "4 sarka" gps-szel felvéve, alkalmazás megjeleníti a térképet műholdképpel aláfestve, aztán megy a menet. Tegnap szórtuk egy TTA M6E jószággal a coragent... De nem fenékig tejfel...
Válasz Bárány #5159. hozzászólásáraKísérleti engedéllyel lehet!
https://portal.nebih.gov.hu/-/gazdalkodok-es-dron-forgalmazok-figyelmebe
Válasz agrogal #5155. hozzászólásáraSzerintem az oda útra is nagyon sok ez az ár.
Válasz Bárány #5159. hozzászólásáraEz komoly cégnek tűnt komoly géppel.Pick up platon a drón,utánfutón vegyszerbekeverő.Kézi kütyüvel körbe aztán automatikusan ment,nem kell vezetni.
Válasz agrogal #5156. hozzászólásáraÉn tudom rosszul, hogy itthon tilos a drónos permetezés?
Válasz Bálint1989 #5152. hozzászólásáraAz nem túl magas,biztos nem szecskázva...
Ez érdekes ez a szállítás. traktoros bére kb 20 eft/nap tankolás 20 eft/nap. nállunk 3 szerelvény van. 1 nap 3-4 kanyar fér bele.
ha 3 akkor 40 az önköltség 15*3=45eft!!!!!!
Mi ezért 20 eFt alatt nem viszünk fuvart akkor se ha 5 km. és az se érdekel ha az utoló kocsi félig van. a traktoros se megy haza délbe.
Ha valakit érdekel ma álltam meg melletük Napra gombászás 7000 nettó drónnal.Még vizet sem kell vinni.Gps vezeti.Sárétudvari szolgáltató.
Válasz VMisi #5154. hozzászólására100q búza a 10 km lévő malomba behordani 15000ft helyet 30000ft nem lenne rossz üzlet.De ennyit csak egyszer kérhetsz el mert még egyszer nem hivnának.
Válasz Erdőjaro #5153. hozzászólásáraOda-vissza útra számolva 150?
Sziasztok 150 forint nettó/ tonnakilométer reális traktoros pótkocsis szállításnál?
Válasz VMisi #5151. hozzászólásáraFelénk 21-24 között szedik.
Aratás árakról mit hallottatok?
Válasz kalcsob #5148. hozzászólásáraÜdv!
Ez engem is érdekelne...
Szerintetek mi a reális ár MTZ82 vel az alábbi munkákra, jellemzően a telephelytől 5 km es távolságra.
-kaszálás 185 kaszával
-rendsodrás 9 es sodróval
-kocka bálázás tarlóra
-kocka bálázás csúszdával pótkocsikra, amiket szintén én adok
-körbálázás Krone RoundPack 1250
Kocka bála beszállítás 15 km távolságba
Észak Borsod,Cserehát
Köszönöm!
Bocsi,persze mázsa.
Üdv Urak.
Szántóföldi bérmunka tarifák idei, 2020-as táblázatát merre találom?
Előre is köszönöm
Válasz agrogal #5143. hozzászólására10-30km-ig?
Válasz jancsolaci #5145. hozzászólására/km...és már ott is vagyunk
Válasz agrogal #5143. hozzászólásáraBiztos ez, nem mázsa akart lenni? Ez így szinte ingyen van.
Válasz agrogal #5143. hozzászólásáraKöszönöm!