Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz UE-28 #4921. hozzászólására1000-1200 attól függ mennyiért csinálják a környékeden.
Én a 120-as madzagost 1000-ért csinálom. A minimum 5000Ft akkor is ha csak egy fél bála van.
Bár még távol a szezon, de tud valaki segíteni, hogy idén kb milyen áron lesz reális bérmunkázni 120 x 125 ös hálós körbálázóval 80 le gépkapcsolattal?
Van e valami bevált, korrekt elszámolás, hogy ha vonulni kell, vagy csak pár bála lesz a területen?
Válasz endypapa #4918. hozzászólásáraBocs nem akartalak megharagítani,ez a kicsi ország és másként értelmeződik a törvény.Ennél az estnél is,másik megye és kész.Még egyszer elnézést és Boldog Karácsonyt.
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraNem jól tudod,ha egyenes ági családtag vagy akkor segíthet neked,de te a tesódnak nem ,ez oldalág.Te segíthetsz a Faternak és a gyerekeidnek.Ptk szerint.
Válasz endypapa #4906. hozzászólásáraElvileg ez a modja,ebben a formaban,
csak nekem ez a 29% sarc,ez ba...ott sok igy, hogy nem tudsz egyeb koltsegelni.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraNekem ugy mondtak a Navnal,hogy bőviteni kell a tevekenysegi kört es ugy vegezhetsz.
Csak elkulonulten kell kezelni a bevetelet,nyilvan mas adozas vonatkozik ra.
Ha az ostermeloi tevekenysegedben hasznalt eszkozokkel szolgaltatsz ,akkor a szolgaltatasban nem szamolhatsz el gep kopast,amortizaciot ,gepjavitast...stb amivel csokkenthetned a szolgaltatasi beveteled,csak a felhasznalt uzemanyag a koltseged.Tehat, szolgaltatasi bevetel-raforditott uzemanyag=szolgaltatasi jovedelem. És ezt terheli a 15% SZJA,+a 14% EHO.
Én a falugazdásztól és a könyvelőtől is úgy tudom, hogy az őstermelő (én is az vagyok, áfás) nem végezhet bérmunkát.
Ez egy nem túl régi jogszabály módosítás.
Ez annál is inkább biztos, mivel a gyümölcsösben, ahol visszamenőleg sok maszek segített a betakarításban szállítással, most vállalkozási formát kellett, hogy váltsanak.
Ha valakit pontosan érdekel a jogszabály, akkor az ünnepek után beírom, akkor megkérdezem a könyvelőt.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraFügg mennyi bérmunkát akar.Nem kell áfakör,és tudni kell,a bevallásba melyik sorba kell szerepeltetni.
Nem kell felvenni a tevékenységi körbe.Most volt adóellenörzés,onnan tudom.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz bérmunkát végezni, de áfa körös adózónak kell lenned, és a nav-nál felkell vetetni a tevékenységi körödbe a bérmunka szolgáltatást.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként nem tudsz számlát adni a traktorral elvégzett munkáról, én is mostanába szeretnék vállalkozást indítani pont ezért.
Sziasztok!
Ha nem vagyok semmilyen vállalkozó, akkor bérmunkát (talaj) hogyan végezhetek? Ha - ős vagy kistermelő lennék, akkor adhatok számlát bárkinek?
köszönöm
Válasz atisgyulai #4888. hozzászólásáranekünk most nagyon jól összeért de rájöttünk hogy a búza szalma se mind1 hogy milyen. A nádornak a szalmája sokkal puhább és sokkal jobban issza a nedvességet mint a Genius szalmája.
Válasz Gatti #4886. hozzászólásáraNekünk még a trágya sem lett az igazi ilyen szárazságban. Pedig betonbunkerben volt összerakva a marha istállótrágya. Néha még locsoltuk is, és nem volt bolygatva szórásig.
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraSzerintem csak akkor éri meg a szerves trágyázás, ha valamelyik tényező adott.
Vagy a gépek, vagy a trágya.
Meg ugye a helyi adottságok is meghatározók. Kereslet-kínálat!
Zöldség, gyümölcs termesztő környéken mindig arany áron adják a sz@rt. Pláne ha kevés a jöszág.
Nálunk meg lassan fizetnek is, csak vigye el valaki.
Most is kaptam 7 szórónyit. Egy jó fél nap alatt kiszórtam. Max 25 literből, a két trakiból. Ezzel együtt idén 46 kocsinál járok, saját földre. Ebből 13-al volt saját, a többi kapott.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraEgy közeli cégtől veszem a trágyát már évek óta. Kiszállítom magamnak, így a felrakással együtt 100Ft/q az ára.
Ismerős gazdák szokták elszórni,jönnek 2 t088-cal + egy rakodós traki, 5000/ szóró rakodással együtt.
Az idén befűztem a nagycéget ugyan szórják már el, a szállítás és a szórás 15 km-re Fliegl szóróval(200q/kanyar)16000/szóró+ a trágya ára.
Egy másik helyen rakattam velük szarvasba kb.70 pótkocsinyi pulykatrágyát, 11000/óra.
Ha a trágya ára kicsit sok is a gépi munka szerintem korrekt.Ha más lehetőség meg nincs akkor lenyelni a békát és hajrá!
Csak így soknak tűnik, hogy több mint 100 at beleteszek egy bő hektáros táblába, igaz az is, hogy ezt nem egy évre teszem, meg a talajjal is jobbat teszek, mint a műcuccal, csak hát na
Válasz UE-28 #4877. hozzászólásáraAhogy én értelmezem az írásod, összesen lesz 4üó+1üó. Az 45000 összesen.
Nálunk 5000 a szórás +500/km a fuvar. Így 6000/ kocsi. 36000 összesen.A rakodás itt 2500-3000/kocsi. 18000 összesen.
Az cakli-pakli 54 rugó.
És még erre is azt mondják sokan, hogy be sem indítanák ennyiért a gépet.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraMilyen szóró? Óránként hány kanyart röptet ki?
Rakodó az jó ár, trágya sem vészes.
Gyep alá szerintem jó lesz, ez is több mint a semmi.
6822 hozzászólás
Válasz UE-28 #4921. hozzászólására1000-1200 attól függ mennyiért csinálják a környékeden.
Én a 120-as madzagost 1000-ért csinálom. A minimum 5000Ft akkor is ha csak egy fél bála van.
Üdv!
Bár még távol a szezon, de tud valaki segíteni, hogy idén kb milyen áron lesz reális bérmunkázni 120 x 125 ös hálós körbálázóval 80 le gépkapcsolattal?
Van e valami bevált, korrekt elszámolás, hogy ha vonulni kell, vagy csak pár bála lesz a területen?
Észak borsod, Cserehát.
Válasz jegenye #4919. hozzászólásáraNem haragudtam meg! :) Nem is lett volna miért.
Válasz endypapa #4918. hozzászólásáraBocs nem akartalak megharagítani,ez a kicsi ország és másként értelmeződik a törvény.Ennél az estnél is,másik megye és kész.Még egyszer elnézést és Boldog Karácsonyt.
Válasz jegenye #4917. hozzászólásáraNekem is a hatóság mondta.
Fizettem is a kölkeim után.
Válasz endypapa #4916. hozzászólásáraLegyen úgy nem nyitok vitát ,nekem ez a "HATÓSÁG" mondta,azért írtam a 3 betűt .
Válasz jegenye #4915. hozzászólásáraNem! Megszűnt már évekkel ez előtt
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraNem jól tudod,ha egyenes ági családtag vagy akkor segíthet neked,de te a tesódnak nem ,ez oldalág.Te segíthetsz a Faternak és a gyerekeidnek.Ptk szerint.
Hahó!
Istálló trágyázás, hol milyen géppel, milyen tarifával csinálják? Kiszállás plusz?
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAz őstermelői kiadásaidból írsz a bérmunkához költséget.Gázolaj alkatrész,egyéb,ami kapcsolódik hozzá.50% költséget reálisnak tartott az apeh.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraŐstermelő vagyok,és lehet.
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraVedd be családiba és hajrá!
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólásáraApámnak van 2 keze, szabadideje, segítene nekem a munkába, de csak hivatalosan lepapírozva teheti ezt is, a fiának.
Válasz pamko #4907. hozzászólásáraViszont 2010 környékén bérmunkáztam utoljára. Azóta minden változhatott.
Válasz pamko #4907. hozzászólásáraAlkatrész, üzemanyag költség el lett számolva.
Válasz endypapa #4906. hozzászólásáraElvileg ez a modja,ebben a formaban,
csak nekem ez a 29% sarc,ez ba...ott sok igy, hogy nem tudsz egyeb koltsegelni.
Vallalkozo 96' -ban voltam utoljara ,mas teruleten ..nem tudom egyeni ,vagy tarsas vallalkozasi formaban ,milyen koltsegek terhelnek a bermunkat
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAnno nekem is így számolta el a könyvelő.
Nem volt gond belőle.
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAzért ez igy nem ollan eccerű jobb az EV-ra szerintem. vagy egy másik cég.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraNekem ugy mondtak a Navnal,hogy bőviteni kell a tevekenysegi kört es ugy vegezhetsz.
Csak elkulonulten kell kezelni a bevetelet,nyilvan mas adozas vonatkozik ra.
Ha az ostermeloi tevekenysegedben hasznalt eszkozokkel szolgaltatsz ,akkor a szolgaltatasban nem szamolhatsz el gep kopast,amortizaciot ,gepjavitast...stb amivel csokkenthetned a szolgaltatasi beveteled,csak a felhasznalt uzemanyag a koltseged.Tehat, szolgaltatasi bevetel-raforditott uzemanyag=szolgaltatasi jovedelem. És ezt terheli a 15% SZJA,+a 14% EHO.
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólásárafgyi én is úgy tudom csak egyéni vállalkozó végezhet bérmunkát és cég de őstermelő nem szolgáltathat!
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólására"A"lapon a 7. sorba Önálló tevékenységből származó jövedelem.
Ide kell beírni.
Válasz UE-28 #4900. hozzászólásáraHa megvan a géped,meg a szabad időd hozzá,miért ne használnád ki?Ezt az apeh is így látja.
Én a falugazdásztól és a könyvelőtől is úgy tudom, hogy az őstermelő (én is az vagyok, áfás) nem végezhet bérmunkát.
Ez egy nem túl régi jogszabály módosítás.
Ez annál is inkább biztos, mivel a gyümölcsösben, ahol visszamenőleg sok maszek segített a betakarításban szállítással, most vállalkozási formát kellett, hogy váltsanak.
Ha valakit pontosan érdekel a jogszabály, akkor az ünnepek után beírom, akkor megkérdezem a könyvelőt.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraFügg mennyi bérmunkát akar.Nem kell áfakör,és tudni kell,a bevallásba melyik sorba kell szerepeltetni.
Nem kell felvenni a tevékenységi körbe.Most volt adóellenörzés,onnan tudom.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraNem kell áfásnak lennie. 1-es adószámmal is számlázhat, csak áfát nem számolhat rá a tarifára
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz bérmunkát végezni, de áfa körös adózónak kell lenned, és a nav-nál felkell vetetni a tevékenységi körödbe a bérmunka szolgáltatást.
Válasz Tanonc #4895. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz számlát adni bérmunkáról ha van adószámod.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként nem tudsz számlát adni a traktorral elvégzett munkáról, én is mostanába szeretnék vállalkozást indítani pont ezért.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraHa csak bérmunkát csinálnál szerintem nem lehetnél őstermelő
Válasz balogrita77 #4892. hozzászólásáraÉs miért?Hogy bonyolultabb legyen?
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraMindenképpen valamilyen vállalkozásod legyen. Szerintem a leggazdasagosabb az E.V
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraIgen.
Sziasztok!
Ha nem vagyok semmilyen vállalkozó, akkor bérmunkát (talaj) hogyan végezhetek? Ha - ős vagy kistermelő lennék, akkor adhatok számlát bárkinek?
köszönöm
Válasz atisgyulai #4888. hozzászólásáranekünk most nagyon jól összeért de rájöttünk hogy a búza szalma se mind1 hogy milyen. A nádornak a szalmája sokkal puhább és sokkal jobban issza a nedvességet mint a Genius szalmája.
Válasz Gatti #4886. hozzászólásáraNekünk még a trágya sem lett az igazi ilyen szárazságban. Pedig betonbunkerben volt összerakva a marha istállótrágya. Néha még locsoltuk is, és nem volt bolygatva szórásig.
Válasz UE-28 #4885. hozzászólásáraÉrettből a 088-ra megy 10T.
Válasz UE-28 #4885. hozzászólásáraaz saját, ló és sertéstrágya vegyesen kazalba összeérlelve.
Válasz Gatti #4884. hozzászólásáraAhogy elnézem ezen nem 8, de még csak nem is 10 tonna van...
És mennyibe került a trágya?
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáranekünk 2 hete szórták, 5000ft ért rakta kocsiját, 10.000 ért vitte ki 7km/re kocsiját.
ilyen szóróval és Weimarral pakolva.
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraSzerintem csak akkor éri meg a szerves trágyázás, ha valamelyik tényező adott.
Vagy a gépek, vagy a trágya.
Meg ugye a helyi adottságok is meghatározók. Kereslet-kínálat!
Zöldség, gyümölcs termesztő környéken mindig arany áron adják a sz@rt. Pláne ha kevés a jöszág.
Nálunk meg lassan fizetnek is, csak vigye el valaki.
Most is kaptam 7 szórónyit. Egy jó fél nap alatt kiszórtam. Max 25 literből, a két trakiból. Ezzel együtt idén 46 kocsinál járok, saját földre. Ebből 13-al volt saját, a többi kapott.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraEgy közeli cégtől veszem a trágyát már évek óta. Kiszállítom magamnak, így a felrakással együtt 100Ft/q az ára.
Ismerős gazdák szokták elszórni,jönnek 2 t088-cal + egy rakodós traki, 5000/ szóró rakodással együtt.
Az idén befűztem a nagycéget ugyan szórják már el, a szállítás és a szórás 15 km-re Fliegl szóróval(200q/kanyar)16000/szóró+ a trágya ára.
Egy másik helyen rakattam velük szarvasba kb.70 pótkocsinyi pulykatrágyát, 11000/óra.
Ha a trágya ára kicsit sok is a gépi munka szerintem korrekt.Ha más lehetőség meg nincs akkor lenyelni a békát és hajrá!
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraA megoldás: 2-400e kis osztrák(3.5to) szóró, amihez van cucc, 150-300e osztrák homlokrakodó, oszt magad uram....
30 kocsi szórása kijött kb25 liter gázolajból(ez a szóró mtz adagja, a rakodó ennyit sem ehetett), 2x kivonulással 5km-re...ha jól emlékszem...
Válasz atisgyulai #4878. hozzászólására+ a trágya, 160 ft/q tehát cca. 13000 ft/ kocsi
Válasz atisgyulai #4878. hozzászólásáraAkkor elnézést Uraim, pláne a szolgáltatótól ha olvassa, nem vagyok képbe az árakkal.
Csak így soknak tűnik, hogy több mint 100 at beleteszek egy bő hektáros táblába, igaz az is, hogy ezt nem egy évre teszem, meg a talajjal is jobbat teszek, mint a műcuccal, csak hát na
Válasz UE-28 #4877. hozzászólásáraAhogy én értelmezem az írásod, összesen lesz 4üó+1üó. Az 45000 összesen.
Nálunk 5000 a szórás +500/km a fuvar. Így 6000/ kocsi. 36000 összesen.A rakodás itt 2500-3000/kocsi. 18000 összesen.
Az cakli-pakli 54 rugó.
És még erre is azt mondják sokan, hogy be sem indítanák ennyiért a gépet.
Válasz Ares 826 #4876. hozzászólására10.000 a szóró, 5000 a rakodó / ü ó.
Az egyenlethez hiányzik, hogy 6 kocsiban állapodtunk meg.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraSzerintem olcsó! A trakira mennyit kérnek óránként???
Válasz ..MZ/X.. #4874. hozzászólásáraT088
Kb 2 km-re kell vinni aszfaltos úton. Hosszú , keskeny föld.
Kocsinként kb 8 tonnával kalkulálnak és azt kalkulálták, hogy kb 4 ü ó lesz a szórás és 1 a rakodás.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraMilyen szóró? Óránként hány kanyart röptet ki?
Rakodó az jó ár, trágya sem vészes.
Gyep alá szerintem jó lesz, ez is több mint a semmi.
Üdv!
Trágyaszórásra ez milyen ár?
Szóró: 10.000 ft/ üzemóra
Rakodó: 5000 ft/ üzemóra
Marhatrágya 160 ft/ mázsa
Én "kicsit" sokallom, mint megrendelő, igaz máshonnan nincs lehetőség a környékről venni...
Másik kevésbé ideillő kérdés: hektáronként 40 tonnával szórva az halottnak a csók, vagy rendben van?
Gyep lesz benne.
Köszi