Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz UE-28 #4921. hozzászólására1000-1200 attól függ mennyiért csinálják a környékeden.
Én a 120-as madzagost 1000-ért csinálom. A minimum 5000Ft akkor is ha csak egy fél bála van.
Bár még távol a szezon, de tud valaki segíteni, hogy idén kb milyen áron lesz reális bérmunkázni 120 x 125 ös hálós körbálázóval 80 le gépkapcsolattal?
Van e valami bevált, korrekt elszámolás, hogy ha vonulni kell, vagy csak pár bála lesz a területen?
Válasz endypapa #4918. hozzászólásáraBocs nem akartalak megharagítani,ez a kicsi ország és másként értelmeződik a törvény.Ennél az estnél is,másik megye és kész.Még egyszer elnézést és Boldog Karácsonyt.
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraNem jól tudod,ha egyenes ági családtag vagy akkor segíthet neked,de te a tesódnak nem ,ez oldalág.Te segíthetsz a Faternak és a gyerekeidnek.Ptk szerint.
Válasz endypapa #4906. hozzászólásáraElvileg ez a modja,ebben a formaban,
csak nekem ez a 29% sarc,ez ba...ott sok igy, hogy nem tudsz egyeb koltsegelni.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraNekem ugy mondtak a Navnal,hogy bőviteni kell a tevekenysegi kört es ugy vegezhetsz.
Csak elkulonulten kell kezelni a bevetelet,nyilvan mas adozas vonatkozik ra.
Ha az ostermeloi tevekenysegedben hasznalt eszkozokkel szolgaltatsz ,akkor a szolgaltatasban nem szamolhatsz el gep kopast,amortizaciot ,gepjavitast...stb amivel csokkenthetned a szolgaltatasi beveteled,csak a felhasznalt uzemanyag a koltseged.Tehat, szolgaltatasi bevetel-raforditott uzemanyag=szolgaltatasi jovedelem. És ezt terheli a 15% SZJA,+a 14% EHO.
Én a falugazdásztól és a könyvelőtől is úgy tudom, hogy az őstermelő (én is az vagyok, áfás) nem végezhet bérmunkát.
Ez egy nem túl régi jogszabály módosítás.
Ez annál is inkább biztos, mivel a gyümölcsösben, ahol visszamenőleg sok maszek segített a betakarításban szállítással, most vállalkozási formát kellett, hogy váltsanak.
Ha valakit pontosan érdekel a jogszabály, akkor az ünnepek után beírom, akkor megkérdezem a könyvelőt.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraFügg mennyi bérmunkát akar.Nem kell áfakör,és tudni kell,a bevallásba melyik sorba kell szerepeltetni.
Nem kell felvenni a tevékenységi körbe.Most volt adóellenörzés,onnan tudom.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz bérmunkát végezni, de áfa körös adózónak kell lenned, és a nav-nál felkell vetetni a tevékenységi körödbe a bérmunka szolgáltatást.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként nem tudsz számlát adni a traktorral elvégzett munkáról, én is mostanába szeretnék vállalkozást indítani pont ezért.
Sziasztok!
Ha nem vagyok semmilyen vállalkozó, akkor bérmunkát (talaj) hogyan végezhetek? Ha - ős vagy kistermelő lennék, akkor adhatok számlát bárkinek?
köszönöm
Válasz atisgyulai #4888. hozzászólásáranekünk most nagyon jól összeért de rájöttünk hogy a búza szalma se mind1 hogy milyen. A nádornak a szalmája sokkal puhább és sokkal jobban issza a nedvességet mint a Genius szalmája.
Válasz Gatti #4886. hozzászólásáraNekünk még a trágya sem lett az igazi ilyen szárazságban. Pedig betonbunkerben volt összerakva a marha istállótrágya. Néha még locsoltuk is, és nem volt bolygatva szórásig.
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraSzerintem csak akkor éri meg a szerves trágyázás, ha valamelyik tényező adott.
Vagy a gépek, vagy a trágya.
Meg ugye a helyi adottságok is meghatározók. Kereslet-kínálat!
Zöldség, gyümölcs termesztő környéken mindig arany áron adják a sz@rt. Pláne ha kevés a jöszág.
Nálunk meg lassan fizetnek is, csak vigye el valaki.
Most is kaptam 7 szórónyit. Egy jó fél nap alatt kiszórtam. Max 25 literből, a két trakiból. Ezzel együtt idén 46 kocsinál járok, saját földre. Ebből 13-al volt saját, a többi kapott.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraEgy közeli cégtől veszem a trágyát már évek óta. Kiszállítom magamnak, így a felrakással együtt 100Ft/q az ára.
Ismerős gazdák szokták elszórni,jönnek 2 t088-cal + egy rakodós traki, 5000/ szóró rakodással együtt.
Az idén befűztem a nagycéget ugyan szórják már el, a szállítás és a szórás 15 km-re Fliegl szóróval(200q/kanyar)16000/szóró+ a trágya ára.
Egy másik helyen rakattam velük szarvasba kb.70 pótkocsinyi pulykatrágyát, 11000/óra.
Ha a trágya ára kicsit sok is a gépi munka szerintem korrekt.Ha más lehetőség meg nincs akkor lenyelni a békát és hajrá!
Csak így soknak tűnik, hogy több mint 100 at beleteszek egy bő hektáros táblába, igaz az is, hogy ezt nem egy évre teszem, meg a talajjal is jobbat teszek, mint a műcuccal, csak hát na
Válasz UE-28 #4877. hozzászólásáraAhogy én értelmezem az írásod, összesen lesz 4üó+1üó. Az 45000 összesen.
Nálunk 5000 a szórás +500/km a fuvar. Így 6000/ kocsi. 36000 összesen.A rakodás itt 2500-3000/kocsi. 18000 összesen.
Az cakli-pakli 54 rugó.
És még erre is azt mondják sokan, hogy be sem indítanák ennyiért a gépet.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraMilyen szóró? Óránként hány kanyart röptet ki?
Rakodó az jó ár, trágya sem vészes.
Gyep alá szerintem jó lesz, ez is több mint a semmi.
6823 hozzászólás
Válasz ..MZ/X.. #4922. hozzászólásáraKöszönöm szépen!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz UE-28 #4921. hozzászólására1000-1200 attól függ mennyiért csinálják a környékeden.
Én a 120-as madzagost 1000-ért csinálom. A minimum 5000Ft akkor is ha csak egy fél bála van.
Üdv!
Bár még távol a szezon, de tud valaki segíteni, hogy idén kb milyen áron lesz reális bérmunkázni 120 x 125 ös hálós körbálázóval 80 le gépkapcsolattal?
Van e valami bevált, korrekt elszámolás, hogy ha vonulni kell, vagy csak pár bála lesz a területen?
Észak borsod, Cserehát.
Válasz jegenye #4919. hozzászólásáraNem haragudtam meg! :) Nem is lett volna miért.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz endypapa #4918. hozzászólásáraBocs nem akartalak megharagítani,ez a kicsi ország és másként értelmeződik a törvény.Ennél az estnél is,másik megye és kész.Még egyszer elnézést és Boldog Karácsonyt.
Válasz jegenye #4917. hozzászólásáraNekem is a hatóság mondta.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Fizettem is a kölkeim után.
Válasz endypapa #4916. hozzászólásáraLegyen úgy nem nyitok vitát ,nekem ez a "HATÓSÁG" mondta,azért írtam a 3 betűt .
Válasz jegenye #4915. hozzászólásáraNem! Megszűnt már évekkel ez előtt
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraNem jól tudod,ha egyenes ági családtag vagy akkor segíthet neked,de te a tesódnak nem ,ez oldalág.Te segíthetsz a Faternak és a gyerekeidnek.Ptk szerint.
Hahó!
Istálló trágyázás, hol milyen géppel, milyen tarifával csinálják? Kiszállás plusz?
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAz őstermelői kiadásaidból írsz a bérmunkához költséget.Gázolaj alkatrész,egyéb,ami kapcsolódik hozzá.50% költséget reálisnak tartott az apeh.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraŐstermelő vagyok,és lehet.
Válasz UE-28 #4910. hozzászólásáraVedd be családiba és hajrá!
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólásáraApámnak van 2 keze, szabadideje, segítene nekem a munkába, de csak hivatalosan lepapírozva teheti ezt is, a fiának.
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz pamko #4907. hozzászólásáraViszont 2010 környékén bérmunkáztam utoljára. Azóta minden változhatott.
Válasz pamko #4907. hozzászólásáraAlkatrész, üzemanyag költség el lett számolva.
Válasz endypapa #4906. hozzászólásáraElvileg ez a modja,ebben a formaban,
csak nekem ez a 29% sarc,ez ba...ott sok igy, hogy nem tudsz egyeb koltsegelni.
Vallalkozo 96' -ban voltam utoljara ,mas teruleten ..nem tudom egyeni ,vagy tarsas vallalkozasi formaban ,milyen koltsegek terhelnek a bermunkat
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAnno nekem is így számolta el a könyvelő.
Nem volt gond belőle.
Válasz pamko #4904. hozzászólásáraAzért ez igy nem ollan eccerű jobb az EV-ra szerintem. vagy egy másik cég.
Válasz J.D. Borda #4903. hozzászólásáraNekem ugy mondtak a Navnal,hogy bőviteni kell a tevekenysegi kört es ugy vegezhetsz.
Csak elkulonulten kell kezelni a bevetelet,nyilvan mas adozas vonatkozik ra.
Ha az ostermeloi tevekenysegedben hasznalt eszkozokkel szolgaltatsz ,akkor a szolgaltatasban nem szamolhatsz el gep kopast,amortizaciot ,gepjavitast...stb amivel csokkenthetned a szolgaltatasi beveteled,csak a felhasznalt uzemanyag a koltseged.Tehat, szolgaltatasi bevetel-raforditott uzemanyag=szolgaltatasi jovedelem. És ezt terheli a 15% SZJA,+a 14% EHO.
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólásárafgyi én is úgy tudom csak egyéni vállalkozó végezhet bérmunkát és cég de őstermelő nem szolgáltathat!
Válasz Mf-es? #4901. hozzászólására"A"lapon a 7. sorba Önálló tevékenységből származó jövedelem.
Ide kell beírni.
Válasz UE-28 #4900. hozzászólásáraHa megvan a géped,meg a szabad időd hozzá,miért ne használnád ki?Ezt az apeh is így látja.
Én a falugazdásztól és a könyvelőtől is úgy tudom, hogy az őstermelő (én is az vagyok, áfás) nem végezhet bérmunkát.
Ez egy nem túl régi jogszabály módosítás.
Ez annál is inkább biztos, mivel a gyümölcsösben, ahol visszamenőleg sok maszek segített a betakarításban szállítással, most vállalkozási formát kellett, hogy váltsanak.
Ha valakit pontosan érdekel a jogszabály, akkor az ünnepek után beírom, akkor megkérdezem a könyvelőt.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraFügg mennyi bérmunkát akar.Nem kell áfakör,és tudni kell,a bevallásba melyik sorba kell szerepeltetni.
Nem kell felvenni a tevékenységi körbe.Most volt adóellenörzés,onnan tudom.
Válasz perdix #4897. hozzászólásáraNem kell áfásnak lennie. 1-es adószámmal is számlázhat, csak áfát nem számolhat rá a tarifára
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz bérmunkát végezni, de áfa körös adózónak kell lenned, és a nav-nál felkell vetetni a tevékenységi körödbe a bérmunka szolgáltatást.
Válasz Tanonc #4895. hozzászólásáraŐstermelőként is tudsz számlát adni bérmunkáról ha van adószámod.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraŐstermelőként nem tudsz számlát adni a traktorral elvégzett munkáról, én is mostanába szeretnék vállalkozást indítani pont ezért.
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraHa csak bérmunkát csinálnál szerintem nem lehetnél őstermelő
Válasz balogrita77 #4892. hozzászólásáraÉs miért?Hogy bonyolultabb legyen?
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraMindenképpen valamilyen vállalkozásod legyen. Szerintem a leggazdasagosabb az E.V
Válasz Baqsy #4890. hozzászólásáraIgen.
Sziasztok!
Ha nem vagyok semmilyen vállalkozó, akkor bérmunkát (talaj) hogyan végezhetek? Ha - ős vagy kistermelő lennék, akkor adhatok számlát bárkinek?
köszönöm
Válasz atisgyulai #4888. hozzászólásáranekünk most nagyon jól összeért de rájöttünk hogy a búza szalma se mind1 hogy milyen. A nádornak a szalmája sokkal puhább és sokkal jobban issza a nedvességet mint a Genius szalmája.
Válasz Gatti #4886. hozzászólásáraNekünk még a trágya sem lett az igazi ilyen szárazságban. Pedig betonbunkerben volt összerakva a marha istállótrágya. Néha még locsoltuk is, és nem volt bolygatva szórásig.
Válasz UE-28 #4885. hozzászólásáraÉrettből a 088-ra megy 10T.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz UE-28 #4885. hozzászólásáraaz saját, ló és sertéstrágya vegyesen kazalba összeérlelve.
Válasz Gatti #4884. hozzászólásáraAhogy elnézem ezen nem 8, de még csak nem is 10 tonna van...![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
És mennyibe került a trágya?
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáranekünk 2 hete szórták, 5000ft ért rakta kocsiját, 10.000 ért vitte ki 7km/re kocsiját.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181102093036_img_20180708_111826.jpg)
ilyen szóróval és Weimarral pakolva.
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraSzerintem csak akkor éri meg a szerves trágyázás, ha valamelyik tényező adott.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Vagy a gépek, vagy a trágya.
Meg ugye a helyi adottságok is meghatározók. Kereslet-kínálat!
Zöldség, gyümölcs termesztő környéken mindig arany áron adják a sz@rt. Pláne ha kevés a jöszág.
Nálunk meg lassan fizetnek is, csak vigye el valaki.
Most is kaptam 7 szórónyit. Egy jó fél nap alatt kiszórtam. Max 25 literből, a két trakiból. Ezzel együtt idén 46 kocsinál járok, saját földre. Ebből 13-al volt saját, a többi kapott.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraEgy közeli cégtől veszem a trágyát már évek óta. Kiszállítom magamnak, így a felrakással együtt 100Ft/q az ára.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ismerős gazdák szokták elszórni,jönnek 2 t088-cal + egy rakodós traki, 5000/ szóró rakodással együtt.
Az idén befűztem a nagycéget ugyan szórják már el, a szállítás és a szórás 15 km-re Fliegl szóróval(200q/kanyar)16000/szóró+ a trágya ára.
Egy másik helyen rakattam velük szarvasba kb.70 pótkocsinyi pulykatrágyát, 11000/óra.
Ha a trágya ára kicsit sok is a gépi munka szerintem korrekt.Ha más lehetőség meg nincs akkor lenyelni a békát és hajrá!
Válasz UE-28 #4879. hozzászólásáraA megoldás: 2-400e kis osztrák(3.5to) szóró, amihez van cucc, 150-300e osztrák homlokrakodó, oszt magad uram....
30 kocsi szórása kijött kb25 liter gázolajból(ez a szóró mtz adagja, a rakodó ennyit sem ehetett), 2x kivonulással 5km-re...ha jól emlékszem...
Válasz atisgyulai #4878. hozzászólására+ a trágya, 160 ft/q tehát cca. 13000 ft/ kocsi![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz atisgyulai #4878. hozzászólásáraAkkor elnézést Uraim, pláne a szolgáltatótól ha olvassa, nem vagyok képbe az árakkal.![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Csak így soknak tűnik, hogy több mint 100 at beleteszek egy bő hektáros táblába, igaz az is, hogy ezt nem egy évre teszem, meg a talajjal is jobbat teszek, mint a műcuccal, csak hát na
Válasz UE-28 #4877. hozzászólásáraAhogy én értelmezem az írásod, összesen lesz 4üó+1üó. Az 45000 összesen.
Nálunk 5000 a szórás +500/km a fuvar. Így 6000/ kocsi. 36000 összesen.A rakodás itt 2500-3000/kocsi. 18000 összesen.
Az cakli-pakli 54 rugó.
És még erre is azt mondják sokan, hogy be sem indítanák ennyiért a gépet.
Válasz Ares 826 #4876. hozzászólására10.000 a szóró, 5000 a rakodó / ü ó.
Az egyenlethez hiányzik, hogy 6 kocsiban állapodtunk meg.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraSzerintem olcsó! A trakira mennyit kérnek óránként???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz ..MZ/X.. #4874. hozzászólásáraT088
Kb 2 km-re kell vinni aszfaltos úton. Hosszú , keskeny föld.
Kocsinként kb 8 tonnával kalkulálnak és azt kalkulálták, hogy kb 4 ü ó lesz a szórás és 1 a rakodás.
Válasz UE-28 #4873. hozzászólásáraMilyen szóró? Óránként hány kanyart röptet ki?
Rakodó az jó ár, trágya sem vészes.
Gyep alá szerintem jó lesz, ez is több mint a semmi.