Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz UE-28 #4719. hozzászólásáraAzt alucetnát egy hetven x éves öreg bácsi csinálja sok éve, le a kalappal előzte. Kézzel kaszálja takarja, pedig körülötte 70 x miliőt gépek szaladgálnak a földeken.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraItt is sokallták, de ha ingyen csinálnám az is drága lenne. Klaszlszikus haszonállat tartás már nincs a környéken, van egy bő marérka való lovas de az külön állatfaj. Pedig 20-on éve szinte minden háznál volt lábas jószág.
Mellesleg meg van elég dolgom vagy ha nincs akkor inkább a gyerekkel töltöm az időt mint a traktorban ingyé zötyögve. Bálázóm azért van, hogy a saját dolgom megoldjam vele.
Na meg kézzel is össze lehet szedni azét nem kell fizetni. Nem is olyan régen kazlaztunk mi is kézzel mert lerohadt a bálazó, nem volt senki aki bérbe tudott volna jönni és lógott az eső lába. Hamsterrel fel lett kapva itthon meg kézzel összerakva. Nem kellett altató.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraNálunk is 1300 a 120x150 es nagy mennyiségben és én nem sokallom, jön amikor kérem éa
s nem romlik el, nem kell javítanom. Pontos és betn bálát nyom
Válasz atisgyulai #4717. hozzászólásáraIgen, vannak ilyenek.
Nekem ez azért lett így mert sok lett a nejlonhuszár (divat lovas) a környéken aztán a konyhakertben akar báláztatni, persze szigorúan tudományos alapokon úgy ahogyan a könyvből ő megtanulta. Naponta hívogattak, volt ahol lett 1db méteres guriga. Az oda-visszaút többe került mint amit kaptam, az elb.szott időről nem is beszélve. Így letisztult a férgese.
Kedvencem amúgy mikor volna terület de fosul sodornak aztán tököm méretű kacskaringós rendeken kerengek mint gólyaf.s a levegőben mire összeszedek egy gurigát, meg hoki parcella kombi után szalmázni. Bónuszként van olyan majom akivel már 3. éve nem sikerül megértetni, hogy ne sodorja be a sarokba, kerítés tövébe a rendet mert nem tudok rárepülni a bálázóval, persze vérig van sértődve ha ottmarad az anyag.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraÉn is mindig félek, hogy sokat mondok, de erre azt mondom, hogy akkor ki kell menni cangival takarni, villa, gereblye és be kell rudasolni.
Utána nem lenne sok.
Miskolc felé jöttem a 27-en apámmal a napokban, Edelény után volt 4-5 rudaska az út mellett, meg is jegyeztem, hogy ez már lassan a világörökség része lesz, mert ilyet sehol nem látni már (felénk).
Válasz atisgyulai #4712. hozzászólásáraKasza 8000, terít-sodor 6000, ezek lucira érvényesek normális terepen. Széna +1000 mindkettőre mert meguntam, hogy bombatörcsér méretű túrásokban, vadászok csapásaiban bugdácsoljak gyökkettővel. Nagyon szar terepen +2000-et számolok. Ja és fizetőben nincs hektár alatt terület, és én mérem gps-el mert a tulajok szeretnek nagyvonalúan lefelé kerekíteni persze nem a tized hekiket.
Gurítás madzaggal kötve 120x120 1000Ft, 120x150 1300Ft, min 5000 ha csak 1 bála is van.
Válasz ..MZ/X.. #4694. hozzászólásáraEz csak a saját mbp lesz mellet jönnek haverok is szállítani saját gépjükkel meg póttal.meg pár gazdának is van sajátja.
Válasz Plútó #4688. hozzászólásáraMostmár értem!köszönöm szépen.
A kilométert pedig csak az odautat számolják ha jól értetem? a vissza utat nem
Az mbpre gabonából 85q rá megy ismerősé a kocsi.
Válasz lakatos gabesz #4687. hozzászólására1 tonna,azaz 10 mázsa szállítása 1 km-re 150 ft.Na most az MBP-den van 5 tonna,azaz 50 mázsa.Megszorzod az 5 tonnát 150-el,az = 750 ft.Ezt megszorzod a megtett km-el.Pl.10km x 750 ft az = 7500 ft.Ha 20 km. akkor = 1500 ft. Nagyjából ez a lényege a 150ft/tonna/km-nek.Ennél jobban nem tudom körbe írni.
Válasz ..MZ/X.. #4684. hozzászólására15km-re van a száritó hozzánk akkor a vissza utatt nem számolják ha jól értem
Mbp-vel lesz a nyáron szállítva.
Pl ha 5 hektárt vágok valakinek 50q átlagban van 250q kb 3 kanyar az mbpvel
A kilométert ilyen esetben mennyit kell számolni 3x15km?
Válasz VMisi #4683. hozzászólásáraTáblától a lerakóig, visszaút ingyenes, az az ákció benne.
Állásidő szerencsés esetben nincs mert saját gép alól hordja, bent meg csak billent. Út hosszát a tulajjal előre megbeszéljük. Aztán a végén mázsajegyekkel összeszámolunk.
A hw-vel kanyaronként 10km-re így 20-25e között jön ki terménytől, fajsúlytól, meg attol függően mennyire ügyesen sikerül kirakni.
Válasz Tomi81 #4679. hozzászólásáraRendben köszönöm.nekem olyan 25-30km körzetben kellesz szállítani.hallotam olyat hogy szoktak km és tonánként árat számolni vagy mázsánként pontosan nem tudom.esetleg ha valaki így szokta megirhatná mégis ki mennyiért.
Előre is köszönöm!
6823 hozzászólás
Válasz UE-28 #4719. hozzászólásáraAzt alucetnát egy hetven x éves öreg bácsi csinálja sok éve, le a kalappal előzte. Kézzel kaszálja takarja, pedig körülötte 70 x miliőt gépek szaladgálnak a földeken.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraItt is sokallták, de ha ingyen csinálnám az is drága lenne. Klaszlszikus haszonállat tartás már nincs a környéken, van egy bő marérka való lovas de az külön állatfaj. Pedig 20-on éve szinte minden háznál volt lábas jószág.
Mellesleg meg van elég dolgom vagy ha nincs akkor inkább a gyerekkel töltöm az időt mint a traktorban ingyé zötyögve. Bálázóm azért van, hogy a saját dolgom megoldjam vele.
Na meg kézzel is össze lehet szedni azét nem kell fizetni. Nem is olyan régen kazlaztunk mi is kézzel mert lerohadt a bálazó, nem volt senki aki bérbe tudott volna jönni és lógott az eső lába. Hamsterrel fel lett kapva itthon meg kézzel összerakva. Nem kellett altató.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraNálunk is 1300 a 120x150 es nagy mennyiségben és én nem sokallom, jön amikor kérem éa
s nem romlik el, nem kell javítanom. Pontos és betn bálát nyom
Válasz atisgyulai #4717. hozzászólásáraIgen, vannak ilyenek.
Nekem ez azért lett így mert sok lett a nejlonhuszár (divat lovas) a környéken aztán a konyhakertben akar báláztatni, persze szigorúan tudományos alapokon úgy ahogyan a könyvből ő megtanulta. Naponta hívogattak, volt ahol lett 1db méteres guriga. Az oda-visszaút többe került mint amit kaptam, az elb.szott időről nem is beszélve. Így letisztult a férgese.
Kedvencem amúgy mikor volna terület de fosul sodornak aztán tököm méretű kacskaringós rendeken kerengek mint gólyaf.s a levegőben mire összeszedek egy gurigát, meg hoki parcella kombi után szalmázni. Bónuszként van olyan majom akivel már 3. éve nem sikerül megértetni, hogy ne sodorja be a sarokba, kerítés tövébe a rendet mert nem tudok rárepülni a bálázóval, persze vérig van sértődve ha ottmarad az anyag.
Válasz jozef19 #4718. hozzászólásáraÉn is mindig félek, hogy sokat mondok, de erre azt mondom, hogy akkor ki kell menni cangival takarni, villa, gereblye és be kell rudasolni.
Utána nem lenne sok.
Miskolc felé jöttem a 27-en apámmal a napokban, Edelény után volt 4-5 rudaska az út mellett, meg is jegyeztem, hogy ez már lassan a világörökség része lesz, mert ilyet sehol nem látni már (felénk).
Válasz ..MZ/X.. #4715. hozzászólásáraItt a 120x150 hálósra az 1100 is sokalják...
Válasz ..MZ/X.. #4715. hozzászólásáraKöszi!
A végén ez a min. 5000 tetszik.
Lehet én is rászokom az ilyesmire.
Tavaly 3 bála/2ha-ért zötyögtem ki kb. 4km-t, földúton, tökig érő porban.
Válasz Full Random #4713. hozzászólásáraKöszi!
Rákeresek.
Válasz atisgyulai #4712. hozzászólásáraKasza 8000, terít-sodor 6000, ezek lucira érvényesek normális terepen. Széna +1000 mindkettőre mert meguntam, hogy bombatörcsér méretű túrásokban, vadászok csapásaiban bugdácsoljak gyökkettővel. Nagyon szar terepen +2000-et számolok. Ja és fizetőben nincs hektár alatt terület, és én mérem gps-el mert a tulajok szeretnek nagyvonalúan lefelé kerekíteni persze nem a tized hekiket.
Gurítás madzaggal kötve 120x120 1000Ft, 120x150 1300Ft, min 5000 ha csak 1 bála is van.
Válasz UE-28 #4711. hozzászólásáraPersze akkor reális ha mind kettőtöknek megfelel,de szerintem még +20-25%
Válasz atisgyulai #4712. hozzászólásáraén ebből szoktam kiindulni
https://www.agrotrend.hu/webimages/files/Gepi%20munkak%20koeltsege%202017.pdf
Sziasztok!
Szénabetakarítás munkálatai, kaszálás, sodrás, bálázás,(kör) ill. behordás, kazlazás, milyen tarifák környékén mozog?
8-10 ha-os terület, türhetően járható talajon.
Válasz apuci #4710. hozzászólásáraMi lenne a reális ára kb?
Válasz UE-28 #4709. hozzászólásáraErre nem mondhatja hogy drága!
Válasz UE-28 #4708. hozzászólására....mikor hívtak, akkor gyorsan rávágtam, hogy kb 12.000 ft.
Üdv!
Oda-vissza 25 km- es fuvarért, és kb 2 óra pakolási idôért mit lehet kérni.
Házat bontanak, és annak a fa tetôanyagát raknák fel kézzel.
300 ft/ km és 1500 ft óránkénti állásidô?
Vagy hogy számoljak?
Köszönöm
Mutragyaszorasert mennyit lehet kerni? Koszonom
Válasz subikiss #4705. hozzászólásáraÉn a bálahordást 8000ft/h tarifával csinálom.
Bálahordásért mennyit lehet kérni? Zöld lucernát kellene hordani csomagológépnek, 3-4 km-re.
Válasz gabika82 #4701. hozzászólásáraÉvekkel ezelőtt felénk, 7-8k a szórás, 3-4k a rakodás.
Válasz ..MZ/X.. #4702. hozzászólásáraKöszi!
Válasz gabika82 #4701. hozzászólásáraSzőlőbe az ősszel 6000/kanyar volt. Rakodásért 8000/óra ha nem kell dagonyázni.
Sziasztok mennyit lehet elkérni szerintetek trágyaszórásért t087 trágyaszóróval 1-2km távolságba szálitással és mennyit rakódásert mtz 82 homlokrakódó!
Válasz Sk Laci #4699. hozzászólásáraA mütrágyát én tankoltam big-bagból
Válasz jamo #4691. hozzászólásáraNálam kb. 8500-9000 ft/ha enyi mütrágyával. 5 és 30 ha parcelák, nem kicsi fél hektárosak.
Válasz zscsizmadia1 #4697. hozzászólásáraMost jött a számla: magágykészítés
Vaderstad NZA-val: 7600+áfa
Magágy készités és vegyszerezés milyen tarifa?Kombinátor rugós.
Válasz jamo #4691. hozzászólására7-8000 netto.
Táblamérettől, műkaki tankolástól ( kis-zsákos, vödrözős, vagy big-bag csapos) és egyéb macerától függően!
Válasz ..MZ/X.. #4694. hozzászólásáraEz csak a saját mbp lesz mellet jönnek haverok is szállítani saját gépjükkel meg póttal.meg pár gazdának is van sajátja.
Válasz lakatos gabesz #4690. hozzászólására
Ha egy mbp-vel akarod 15km-re kiszolgálni a fergát akkor nem igen fog felfelé kerekedni a napi ledarált hektár.
Válasz lakatos gabesz #4690. hozzászólásárabúzából akörül megy rá , nekünk is az mbp 6,5 magasítóval búzából elviszi a 85-90q át.
Válasz jamo #4691. hozzászólására10000/heki nálunk
Üdv!
Monosemmel mennyiért lehet elmenni napratvetni sormelle megy mukaki is kb 180kg/ha?
Válasz Plútó #4688. hozzászólásáraMostmár értem!köszönöm szépen.
A kilométert pedig csak az odautat számolják ha jól értetem? a vissza utat nem
Az mbpre gabonából 85q rá megy ismerősé a kocsi.
Válasz Plútó #4688. hozzászólásáraBocs,20km-re 15000ft.
Válasz lakatos gabesz #4687. hozzászólására1 tonna,azaz 10 mázsa szállítása 1 km-re 150 ft.Na most az MBP-den van 5 tonna,azaz 50 mázsa.Megszorzod az 5 tonnát 150-el,az = 750 ft.Ezt megszorzod a megtett km-el.Pl.10km x 750 ft az = 7500 ft.Ha 20 km. akkor = 1500 ft. Nagyjából ez a lényege a 150ft/tonna/km-nek.Ennél jobban nem tudom körbe írni.
Válasz Plútó #4686. hozzászólásáraBocsi ha hülyeséget irtam de nem világos számomra ez a 150ft/tonna/kilométer
Válasz lakatos gabesz #4685. hozzászólásáraMatekból 1-es.
Válasz ..MZ/X.. #4684. hozzászólására15km-re van a száritó hozzánk akkor a vissza utatt nem számolják ha jól értem
Mbp-vel lesz a nyáron szállítva.
Pl ha 5 hektárt vágok valakinek 50q átlagban van 250q kb 3 kanyar az mbpvel
A kilométert ilyen esetben mennyit kell számolni 3x15km?
Válasz VMisi #4683. hozzászólásáraTáblától a lerakóig, visszaút ingyenes, az az ákció benne.
Állásidő szerencsés esetben nincs mert saját gép alól hordja, bent meg csak billent. Út hosszát a tulajjal előre megbeszéljük. Aztán a végén mázsajegyekkel összeszámolunk.
A hw-vel kanyaronként 10km-re így 20-25e között jön ki terménytől, fajsúlytól, meg attol függően mennyire ügyesen sikerül kirakni.
Válasz gyorfy10 #4681. hozzászólásáraHogy számolják pontosan? Oda-vissza utat szorozzák a szállított tömeggel?
Az állási díj kombájnnál vagy a fogadó helyen hogy számolódik?
nálunk 10km ig
búza/kukorica 100ft/q
napraforgó 150ft/q
Válasz lakatos gabesz #4680. hozzászólásáraPár HSz-el lejjebb irták már hogy 160ft/tonna/km. Nálunk is a nagy cég 120-140 FT/Tonna/km ért vitte nekem ha jol emlékszem
Válasz Tomi81 #4679. hozzászólásáraRendben köszönöm.nekem olyan 25-30km körzetben kellesz szállítani.hallotam olyat hogy szoktak km és tonánként árat számolni vagy mázsánként pontosan nem tudom.esetleg ha valaki így szokta megirhatná mégis ki mennyiért.
Előre is köszönöm!
Válasz Drisa #4678. hozzászólásáraIgazad van, fáradt is vagyok meg ittam is...
/Kanyar (10-20km)
Válasz Tomi81 #4677. hozzászólásáraJól megmondtad . Ez egész napra vonatkozik vagy mire?
Válasz lakatos gabesz #4671. hozzászólására10-15eft
Válasz lakatos gabesz #4671. hozzászólására10-15eft
Válasz vénkabi #4668. hozzászólásáraMinden évnek így indulunk neki a gazdálkodásnak, nem de?
Válasz barkaspisti #4673. hozzászólásáraNem!!!csak érdeklödőm hogy ki mennyiért szállít hogy tudjak mit mondani a gazdáknal mert már érdeklődgetnek.