Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz UE-28 #4628. hozzászólásáraSzia!
Az lehet esetleg a megoldás ha most ki tudod szántani, akkor a kezdeti, talajmenti fagyokon megtárcsázod. Akkor menj ki amikor a gépet már megbirja a fagyott föld, de nincs annyira átfagyva, hogy ne vágja meg a tárcsa.
Adj a munka műveletnek szöget és ha kell ismételd meg amig ki nem fagy a tárcsa a földből.
Igy az eke által hagyott hantokat felapritod, az aprobb rögös talajt jobban megeszi a tél tavaszra.
Nem utolso sorban tavasszal egy sokkal egyenesebb talajon kezdhetsz neki a magágykészitásnek.
Én igy csináltam egy csatorna partot amivel soha nem boldogultunk.
Összel kiszántottuk és tavasszal nem boldogultunk a műveléssel.
A hantok teteje kiszáradt teljesen az alja meg műveletlenül vizes volt.
A talajmarozásnak 2 hektáron egyébként is olyan költsége lenne hogy az gazdaságtalan.
Nem utolso sorban ha jol olvastam a hozzászolásaid, tárcsád, ekéd van.
Nem kell másra várni.
Remélem segitettem.
Olvastam a kérdésedet,én szántanék most és tavasszal tárcsáznám egy csővel a háta mögött.
Viszont írod ,hogy mély fekvésű a terület.
Ebben az esetben amennyiben rá lehet menni,akkor mindjárt szántás után tárcsáznám.
Meglehet talajmarózni is igaz,de a gyepes terület marózása nagyon drága lenne,neked és annak is aki elvállalja,mert könnyen tönkremehet valami.
A talajmarózás esetleg a tárcsázás ,után ha szükséges tovább egyengetni a területet ,akkor jobb lenne.
A kötött földnek ,szántás után ,jót tenne a tél,kérdés mennyire jön majd fel a talajvíz tavaszra ,a mély fekvés miatt.
Nem a szántást akarom megspórolni, nem az a fajta vagyok.
A probléma a talajegyenletlenségbôl fakad, csak ezért próbálnék megoldást találni, mert kaszálni is 2 x annyi idô ésvsodorni is.
Viszont többen javasolták, hogy mivel mélyen fekvô terület, ne nagyon bojgassam meg ( lazítózás, szántás, tárcsa volt ilyen sorrendben az elképzelés), mert csapadékos tél es tavasz esetén lehet h csak majus juniusban tudnék magágyat csinálni, hogy újra gyepesítsem.
Nyilván senki gépét nem akarom a földemen látni széthullani, pusztán a JÓ megoldást keresem a Ti segítségeteket, tapasztalatotokat kérve.
Válasz UE-28 #4624. hozzászólásáraSzia!
A japán kistraktorosok maróznak a legtöbbet, ők értenek hozzá hogy mit és mennyiért. Egy biztos, csak művelt földet szoktunk marózni, máskülönben saját magaddal szúrsz ki. Ha a gazda meg akarja műveltetni a földjét, tudnia kell, hogy ez gyepfeltöréssel kezdődik. Nem hiszem hogy ér neked annyit a dolog, hogy összetörd a marót vagy a TLT-t. Nálam is folyamatosan próbálkoznak ilyesmivel, azt hiszik, hogy meg tudják spórolni a szántás költségét. Ekkor szoktam mondani, hogy kérek letétbe 150 ezret( annyi egy maró a gépemhez), hogy ha összetöröm, holnap tudjak venni másik marót. Érdekes módon inkább szántatnak
1. Mennyi lehet a reális ára egy 2 ha-os legelő (gyep) talajmarózásának, 15-20 cm kaszált tarló,de egyenetlen talajfelszín esetén? Bokrok, fák nincsenek, de nem téglalap alakú a terület..
Műúton kell kb. 10-12 km vonulni oda, meg vagy 1 km-t jó minőségű földúton.
2. Zab tarló leszántásáért nettóban mennyit kérhetek el NYUGODT SZÍVVEL távolabbi rokontól úgy, hogy nem rajta szeretnék meggazdagodni???
Válasz GREVEN #4614. hozzászólásáraRapid 10+fa körül de van itt a szomszédban aki azt mondja teljes kiszolgálással(vetőmag kiszállítás bele emelés)16+fa!
Válasz broll79 #4611. hozzászólására6000/ha terítés-sodrás, 8000 a kaszálás.
Más gépét ha nem kell nem használjuk, mert nálunk döglik meg, vagy nekünk kell szerelni munka előtt. 2/3 ár szerintem is jó.
Segítsetek már nekem is kicsit.
Csillag kerekes sodróval mennyiért sodornak lucernát bérbe?
Meg lucerna rendterítőzés saját trakival, de a gazda adja a terítőt??
Válasz z777 #4599. hozzászólásáraVáltozhat lefelé és felfelé is, a helyi bármunka áraktól függ. Inputot drágábban kapod meg, a megtermelt terményt olcsóbban veszik meg a kis méret miatt.
Ezt a kb 2 millát zsebből kell beleraknod, sőt még többet is, mert a támogatást úgy nézd, hogy következő év júni 30-ig kell kifizessék mikor már lassan a 2. évi terményt aratod. Feltéve ha nem lett elszúrva semmi az igénylésnél.
Művelési költséged nem fog csökkenni.
Legalább 2 féle növényt kell termelned 10 ha felett.
Jobban jársz, ha kialkudsz egy jó bérleti díjat és hátradőlsz, várod a fizetést. 70e bérleti díjjal ami felénk Fejérben teljesen átlagnak számít, semmi munkával évi 1100e tiszta bevételed van.
6-8 év gyakorlat után könnyebb valóban, de a tanulópénzt meg kell fizetni, az meg lehet nagyon sok is.
Pl.:én magam is irtottam ki a saját napraforgónk 1/3-át egy rossz herbicid választással
Válasz JD 4630 #4598. hozzászólásáraNe ved el a kedvét, idővel belejön. Mai internetes világban utána tud olvasni a neten, itt kérdez a fórumon, és ha logikusan gondolkodik sikerülhet a kezdődő vállalkozás. Következő évre már lesz olyan amilyen áttekintése, és már könyeb lesz.
Koszonom az infokat, ez igy gyorsan atfutva ~2M/16ha egy gazdasagi evben.
Velemenyetek szerint ha egy Gazdanak adom ki bermunkaba ez a 2M valtozhat lefele?
A foldalapu tamogatas ~1,2M, tehat ~800e -bol meglenne a muveles.
Feltetelezem a kovetkezo evekben ugyan kis %ban de csokken a muveles koltsege?
De javitsatok ki ha rossz a matek?
Egyenlore ez meg csak a risk felmerese es valoban huzodzkodik a szam tole mivel nem ertek hozza.
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraNagyvonalakban: 1sor tárcsa 8e/ha,2q komplex műtrágya kb 22e/ha ennek a kiszórása 3e/ha,még egy sor tárcsa 8e/ha,vetőmag 26e/ha,vetés 8e/ha ezeket ősszel!Febr.végén 2q nitrogén 12e/ha,ennek a kiszórása 3e/ha,gyomirtó 5e/ha kiszórása kb 4e/ha,még 1q nitrogén 6e/ha,kiszórása 3e/ha,gombaölő kb 10e/ha,kiszórása 4e/ha. Aratás 20e/ha beszállítás 130ft/q,tisztítás 120ft/q.Tarlóhántás 8e/ha.
Ezek mind nettó árak!!
Ez egy hozzávetőleges kalkuláció de kiindulásnak jó.
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraInput és gépmunkabér,Input vetőmag 20eft 500kg AN műtrágya 40eft,vegyszerek 30eft,(ez minimum,de felső határ a csillagos ég,öszi műtrágyák ,levéltrágyák baktériumok stb),gépi költségek ,mivel is kezdünk,hogy kapod vissza a földet,mi volt benne,ha feketén kapod vissza talajelőkészítés 10eft ,vetés 6-7eft,tavasszal műtrágyázás 2x4eft,permetezés 2-3x4-5eft aratás 25-28eft,(kérdés a fuvar)
Adott 16ha, sz5, szántó, 300AK.
Ebben az évben még művelés alat áll, ellenben jövő évtől szeretném saját kézbe venni, azaz bérmunkába kiadni.
Termelendő: Búza
Milyen költségekkel számoljak /ha?
Teljes mértékben laikus vagyok,
előre is köszönöm az iránymutatást. :)
6793 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4639. hozzászólásáraDe ennyiért biztos nem húzzák 45 cm alá... és úgy máris kb reális árat kapunk egy nagy géphez. "Szerintem"
Válasz *** HM *** #4638. hozzászólására30-35 ezer "kis" traktorral kb 180 le ig de ez csak barátnak amúgy 35-45. A 40 cmre az nagyon nem 60.
Válasz *** HM *** #4635. hozzászólására60cm valós mèlysègű lazìtás talajtól függően 30-45 pènz ez alatt nem èrdemes foglalkozni vele,
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4639. hozzászólásáraPont ezért kérdezem a minimumot.
1 bérmeló csomagért nem fogunk Zsíros Zsigmonddal versengeni csakhogy 18ért lazijjak meg 15é szántsak stb a többi...
Válasz *** HM *** #4638. hozzászólásáraItt nagyvállalkozók 20000-èrt csinálják 250-300le trakival, minèl több 1 helyen a szolgáltató anál nagyobb negatîv árverseny.
Válasz bobo77 #4637. hozzászólásáraAkkor?
Maschio Attila 21000 40re.
Akkor emez csak keményebb buli....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4636. hozzászólásáraKicsit nagyon keveslem ezt...
Válasz *** HM *** #4635. hozzászólásáraHátttt. 100 le-ig 19000ft, 150-200le 22000ft/heki.
Ja ès meló közben nem ráemelni ám a gèpremert akkor más a tarifa
Lazítás
3 kés
nagy mèlység 60cm min
6.5kmh nál nem magasabb max sebesség
Milyen minimum áron vállalnátok ?
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni hogy mennyi most a tarifa szántás/vetés/tárcsázás stb
Ft/ha
Köszönöm
Üdvözlet Mindenkinek,
Boldog és Sikeres Új Évet Kívánok.
Tudna valaki ajánlani Vác környéként megbízható földművest aki foglalkozik szántás/vetés/aratás bérmunkával?
Előre is köszönöm
Üdv
László
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-02-27 13:25:14
Köszönöm a segítségeket!
Válasz UE-28 #4628. hozzászólásáraSzia!
Az lehet esetleg a megoldás ha most ki tudod szántani, akkor a kezdeti, talajmenti fagyokon megtárcsázod. Akkor menj ki amikor a gépet már megbirja a fagyott föld, de nincs annyira átfagyva, hogy ne vágja meg a tárcsa.
Adj a munka műveletnek szöget és ha kell ismételd meg amig ki nem fagy a tárcsa a földből.
Igy az eke által hagyott hantokat felapritod, az aprobb rögös talajt jobban megeszi a tél tavaszra.
Nem utolso sorban tavasszal egy sokkal egyenesebb talajon kezdhetsz neki a magágykészitásnek.
Én igy csináltam egy csatorna partot amivel soha nem boldogultunk.
Összel kiszántottuk és tavasszal nem boldogultunk a műveléssel.
A hantok teteje kiszáradt teljesen az alja meg műveletlenül vizes volt.
A talajmarozásnak 2 hektáron egyébként is olyan költsége lenne hogy az gazdaságtalan.
Nem utolso sorban ha jol olvastam a hozzászolásaid, tárcsád, ekéd van.
Nem kell másra várni.
Remélem segitettem.
Válasz UE-28 #4628. hozzászólásáraÜdv
Olvastam a kérdésedet,én szántanék most és tavasszal tárcsáznám egy csővel a háta mögött.
Viszont írod ,hogy mély fekvésű a terület.
Ebben az esetben amennyiben rá lehet menni,akkor mindjárt szántás után tárcsáznám.
Meglehet talajmarózni is igaz,de a gyepes terület marózása nagyon drága lenne,neked és annak is aki elvállalja,mert könnyen tönkremehet valami.
A talajmarózás esetleg a tárcsázás ,után ha szükséges tovább egyengetni a területet ,akkor jobb lenne.
A kötött földnek ,szántás után ,jót tenne a tél,kérdés mennyire jön majd fel a talajvíz tavaszra ,a mély fekvés miatt.
Szia!
Nem a szántást akarom megspórolni, nem az a fajta vagyok.
A probléma a talajegyenletlenségbôl fakad, csak ezért próbálnék megoldást találni, mert kaszálni is 2 x annyi idô ésvsodorni is.
Viszont többen javasolták, hogy mivel mélyen fekvô terület, ne nagyon bojgassam meg ( lazítózás, szántás, tárcsa volt ilyen sorrendben az elképzelés), mert csapadékos tél es tavasz esetén lehet h csak majus juniusban tudnék magágyat csinálni, hogy újra gyepesítsem.
Nyilván senki gépét nem akarom a földemen látni széthullani, pusztán a JÓ megoldást keresem a Ti segítségeteket, tapasztalatotokat kérve.
Válasz UE-28 #4624. hozzászólásáraSzia!
A japán kistraktorosok maróznak a legtöbbet, ők értenek hozzá hogy mit és mennyiért. Egy biztos, csak művelt földet szoktunk marózni, máskülönben saját magaddal szúrsz ki. Ha a gazda meg akarja műveltetni a földjét, tudnia kell, hogy ez gyepfeltöréssel kezdődik. Nem hiszem hogy ér neked annyit a dolog, hogy összetörd a marót vagy a TLT-t. Nálam is folyamatosan próbálkoznak ilyesmivel, azt hiszik, hogy meg tudják spórolni a szántás költségét. Ekkor szoktam mondani, hogy kérek letétbe 150 ezret( annyi egy maró a gépemhez), hogy ha összetöröm, holnap tudjak venni másik marót. Érdekes módon inkább szántatnak
Válasz UE-28 #4624. hozzászólásáraMarózzon 20 centis gyepet a gyöpösagyúnak a nénje...
Ha lenne fa bokor annak is nekiküldene vele?
Válasz UE-28 #4624. hozzászólásáraVan ki elvállalja a marózást? Mert itt nem igen szeretik a műveletlenbe be engedni a marót szét akar szakadni
Üdv!
Két kérdésem lenne:
1. Mennyi lehet a reális ára egy 2 ha-os legelő (gyep) talajmarózásának, 15-20 cm kaszált tarló,de egyenetlen talajfelszín esetén? Bokrok, fák nincsenek, de nem téglalap alakú a terület..
Műúton kell kb. 10-12 km vonulni oda, meg vagy 1 km-t jó minőségű földúton.
2. Zab tarló leszántásáért nettóban mennyit kérhetek el NYUGODT SZÍVVEL távolabbi rokontól úgy, hogy nem rajta szeretnék meggazdagodni???
Az erőgép mindkét esetben MTZ-82.
Köszönöm
Köszönöm
Válasz *** HM *** #4621. hozzászólására2000
Válasz Muskátliszájú #4617. hozzászólásáraHa 6 hektár 3 darabban van egymástól 1-2 km-re akkor mindjárt nem 8000 ezer hanem 12000 lesz az szerintem.
A zúzásos napraf vágásért mennyivel többet kèrtek?
Válasz jamo #4619. hozzászólásárakb szántás tarifa
Üdv!
3m/7késes gruberrel,szárnyak nélkül 25-30 centi mélyen, 155 lovas trakival menniyért lehet elvállalni bérmunkát kötött talajon? (7-8km/h-val bírja húzni)
Felénk Pronto 6m es el 12000+fa Rtk ás Géppel húzva
Válasz apuci #4616. hozzászólására8000ftért vetnek felénk is mindenfelé akármilyen véderstadt géppel..
Válasz GREVEN #4614. hozzászólásáraRapid 10+fa körül de van itt a szomszédban aki azt mondja teljes kiszolgálással(vetőmag kiszállítás bele emelés)16+fa!
Válasz GREVEN #4614. hozzászólásárafelénk 8000ft/ha
Magágykészitös vetögéppel mennyiért vetnek buzát? Gondolok itt Rapidra vagy Prontora. 30 ha egy táblában.
Válasz broll79 #4611. hozzászólására6000/ha terítés-sodrás, 8000 a kaszálás.
Más gépét ha nem kell nem használjuk, mert nálunk döglik meg, vagy nekünk kell szerelni munka előtt. 2/3 ár szerintem is jó.
Válasz broll79 #4611. hozzászólására4500 körül. A másik talán 2/3 ára teljesen reális lehel szerintem.
Segítsetek már nekem is kicsit.
Csillag kerekes sodróval mennyiért sodornak lucernát bérbe?
Meg lucerna rendterítőzés saját trakival, de a gazda adja a terítőt??
Válasz z777 #4599. hozzászólásáraVáltozhat lefelé és felfelé is, a helyi bármunka áraktól függ. Inputot drágábban kapod meg, a megtermelt terményt olcsóbban veszik meg a kis méret miatt.
Ezt a kb 2 millát zsebből kell beleraknod, sőt még többet is, mert a támogatást úgy nézd, hogy következő év júni 30-ig kell kifizessék mikor már lassan a 2. évi terményt aratod. Feltéve ha nem lett elszúrva semmi az igénylésnél.
Művelési költséged nem fog csökkenni.
Legalább 2 féle növényt kell termelned 10 ha felett.
Jobban jársz, ha kialkudsz egy jó bérleti díjat és hátradőlsz, várod a fizetést. 70e bérleti díjjal ami felénk Fejérben teljesen átlagnak számít, semmi munkával évi 1100e tiszta bevételed van.
Válasz apuci #4606. hozzászólásáraSzeptembet.30 ig vetés idő fenttartás ninimum 60 nap
Válasz Sk Laci #4601. hozzászólásáraNézd, nem akarom elvenni a kedvét, de szerintem neki is jobb ha nem rózsaszín felhők közt lebeg.
6-8 év gyakorlat után könnyebb valóban, de a tanulópénzt meg kell fizetni, az meg lehet nagyon sok is.
Pl.:én magam is irtottam ki a saját napraforgónk 1/3-át egy rossz herbicid választással
Válasz Pilátus #4605. hozzászólásáraAz a fő növény amelyik hosszab idejig van az adott terüeten! Ha jól emlékszem máj.1.-aug.31.közöti idöszakban!
Válasz Pilátus #4605. hozzászólásáraÉn úgy tudom hogy nincs dátumhoz kötve csak az a lényeg 60 napig legyen a területen csak utána lehet le forgatni!
Válasz Aleyei #4604. hozzászólásáraJuli egyig kell elvetni?
Válasz Pilátus #4603. hozzászólásáraVetés időtől függ, de búza után nem tudja júli elején elvetni!
Válasz Aleyei #4602. hozzászólásáraA zöldtrágya pl nem számít második növénynek?
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraCsak vigyázz mert 10ha fölött min. kétféle növény kell!!!
Válasz JD 4630 #4598. hozzászólásáraNe ved el a kedvét, idővel belejön. Mai internetes világban utána tud olvasni a neten, itt kérdez a fórumon, és ha logikusan gondolkodik sikerülhet a kezdődő vállalkozás. Következő évre már lesz olyan amilyen áttekintése, és már könyeb lesz.
Válasz z777 #4599. hozzászólásáramiért csökkenne,inkább nőhet,most"viszonylag "olcsó a műtrágya ,a gázolaj,inkább felfele megy minden idővel
Koszonom az infokat, ez igy gyorsan atfutva ~2M/16ha egy gazdasagi evben.
Velemenyetek szerint ha egy Gazdanak adom ki bermunkaba ez a 2M valtozhat lefele?
A foldalapu tamogatas ~1,2M, tehat ~800e -bol meglenne a muveles.
Feltetelezem a kovetkezo evekben ugyan kis %ban de csokken a muveles koltsege?
De javitsatok ki ha rossz a matek?
Egyenlore ez meg csak a risk felmerese es valoban huzodzkodik a szam tole mivel nem ertek hozza.
Koszonom.
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraBátor vagy, én ennek akkor látnám értelmét, ha legalább értenél hozzá.
Válasz laci92627 #4596. hozzászólására16 hektárra más áron fogja megkapni az inputot, legalább +10%
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraNagyvonalakban: 1sor tárcsa 8e/ha,2q komplex műtrágya kb 22e/ha ennek a kiszórása 3e/ha,még egy sor tárcsa 8e/ha,vetőmag 26e/ha,vetés 8e/ha ezeket ősszel!Febr.végén 2q nitrogén 12e/ha,ennek a kiszórása 3e/ha,gyomirtó 5e/ha kiszórása kb 4e/ha,még 1q nitrogén 6e/ha,kiszórása 3e/ha,gombaölő kb 10e/ha,kiszórása 4e/ha. Aratás 20e/ha beszállítás 130ft/q,tisztítás 120ft/q.Tarlóhántás 8e/ha.
Ezek mind nettó árak!!
Ez egy hozzávetőleges kalkuláció de kiindulásnak jó.
Válasz zoltan.nagy7771 #4594. hozzászólásáraInput és gépmunkabér,Input vetőmag 20eft 500kg AN műtrágya 40eft,vegyszerek 30eft,(ez minimum,de felső határ a csillagos ég,öszi műtrágyák ,levéltrágyák baktériumok stb),gépi költségek ,mivel is kezdünk,hogy kapod vissza a földet,mi volt benne,ha feketén kapod vissza talajelőkészítés 10eft ,vetés 6-7eft,tavasszal műtrágyázás 2x4eft,permetezés 2-3x4-5eft aratás 25-28eft,(kérdés a fuvar)
Sziasztok!
Adott 16ha, sz5, szántó, 300AK.
Ebben az évben még művelés alat áll, ellenben jövő évtől szeretném saját kézbe venni, azaz bérmunkába kiadni.
Termelendő: Búza
Milyen költségekkel számoljak /ha?
Teljes mértékben laikus vagyok,
előre is köszönöm az iránymutatást. :)