Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD396.35 FtCHF435.92 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #4405. hozzászólásáraHát pedig itt ennyi errefelé. Felrakás, behozás, lerakás.
Érdekes, mert ugyanannyi, ha szomszédból kell hozni, vagy 15km-ről.
Válasz f115 fiat #4392. hozzászólásáraMég nincs benne 10 hektár, szal nem nevezném tapasztalatnak, még bejáratásnak se, de egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve, a kuncsaftok szintén. Szép tarlót hagy maga után, a ritka füvet össze tereli, a sűrű, nagy füvet vágásszélességben szétrakja. A könyve szerint 61 paci már elég neki, a 80-asra még nem akasztottam fel, inkább az 5100-assal lesz használva, de szvsz elviszi, ám fogós anyagban lökni kellesz vissza sebességet. Kevés helyen tudtam 8 km/h menni, inkább 6 km/h volt az átlagsebesség.
Kis kocka bálázni hívnának, 15 km kell odafelé vonulni, szerintetek 300 ft/km reális a vonulásért?
A tulaj elmondása szerint eddig zúzva volt (3 ha), most báláztatná először és állítólag nem is túl sok van rajta...
Az ősszel voltam segíteni egy cimborának szórni.
3db T088-al nyomtuk, de elromlott a Weimar. Hívtak egy Manitou-t bérbe, 5000ft/ SZÓRÓ !!!! volt a tarifája.
Majd hanyattestem mikor meghallottam.
Pláne, hogy úgy forgtunk szinte nekünk kellett várni! Óránként legalább 6-8 kocsival megdobált.
Ez eléggé eltúlzott, de ilyen is van.
Egyébként 6000/óra, vagy ha nem sokat kell állni, akkor 2000-2500/szóró körül szoktak itt kérni.
Válasz Slax #4382. hozzászólásáraEz a munka erősen függ a talaj minőségétől, illetve a kaszálni való kaszálhatóságától, nameg persze a mennyiségtől. Átlagos körülmények között valahol 5ezer/ha környéke a bére. Ha ez vetett anyag nagy táblában, (fű v. lucerna) és 10 km/ó fölött lehet haladni benne, akkor kicsit kevesebb, ha valami ősgyep, és úgy döcög, h. 6-7 km/ó nál majd kiesel a gépből, vagy 200 méterenként vissza kell tolatni, mert le van dőlve, és tolja a kasza, akkor több. Valami ilyesmit saccolok neki.
Válasz Myrrdin #4375. hozzászólásáraez a bérvetés nagyon relatív dolog. saját magamnak lazán műtrágyával 20-30 hekiket vetettem. elmentem bérbe mindjárt felébe esett a teljesítmény. a sajátomnál jcb-vel felemeltem a big-bag zsákot, kivágtam és mentem tovább. valahol kézzel pakoltam az 50 kilós zsákból a műtrágyát. volt olyan gazda, ahol 12 heki naprát vetettem és első korbe adott 2 zsák magot és mikor elfogyott bringával hozta utánam a magot a fold kozepére, addig vártam
Válasz Myrrdin #4375. hozzászólásáraSzabolcsban vetettem havernak (nem tudtam kikerülni) a 8 soros vontatottal 2ha-t 2 darabban . Mondom neki, adjon, amennyit akar (nem bírtam gondolkodni se az idegtől). Elment megkérdezni, h. más mennyiért csinálja ( a nagyobb darabokat, mert az övébe bele se álltak), és hozott 18 ezret.
Sziasztok! valaki esetleg tudna tájékoztatni az aktuális tárcsázás (szántás elmunkálás, kombinátorozás) kukorica vetés árairól? Pl. egy 892-es mtz-vel? :-)
6811 hozzászólás
Válasz Bán Zsolt #4408. hozzászólásáraGondolom meló van, konkurencia meg nincs!
Itt akinek 10 bála kell, már vesz egy hesstont a kis 50-eshez!
Válasz Bán Zsolt #4408. hozzászólásáraitt 900-1200 ft/ db
Válasz atisgyulai #4405. hozzászólásáraHát pedig itt ennyi errefelé. Felrakás, behozás, lerakás.
Érdekes, mert ugyanannyi, ha szomszédból kell hozni, vagy 15km-ről.
Válasz atisgyulai #4405. hozzászólásáraOtt lehet. Itt 1300 nettó de csak azért mert 20ha egyben és 20 bála felett várjuk hektárját.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, elképzelésem sem volt, hogy db, órába miben mérhetik.
Ki menyiért aratja a búzát az idei szezonban???
Válasz colizoli #4402. hozzászólásáraAnnyiért báláznak!!
Válasz colizoli #4402. hozzászólásáraFelrakás 500, lerakás 500?
Annyiért én is vállalnék:-)
Igaz 7-8éve is 200-250 volt erre...
Válasz UE-28 #4401. hozzászólására6000Ft/óra onnantól hogy elindultál a telepről odáig míg az utolsót felraktad
Válasz UE-28 #4401. hozzászólásáraitt 800-1000 ft/db körül mozog
Üdv!
Körbála fel-le rakásáért mennyit szoktak elkérni?
7 km- kell vonulni oda, és nyilván vissza is, 4 ha os terület.
Köszi
Jó estét, érdeklődnék a kukorica sorközművelőzés ki mennyiért csinálja? Szilárdal? Folyékonnyal?
Válasz Nskype #4398. hozzászólásáraNéhol még az is sok volt. Nagyon tré a terep.
Válasz Slax #4397. hozzászólásáraA 6km/h nagyon kevés, nálam a lucernát 12-14km/h sebességgel vágták. (szép tarló maradt az után is)
Válasz f115 fiat #4392. hozzászólásáraMég nincs benne 10 hektár, szal nem nevezném tapasztalatnak, még bejáratásnak se, de egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve, a kuncsaftok szintén. Szép tarlót hagy maga után, a ritka füvet össze tereli, a sűrű, nagy füvet vágásszélességben szétrakja. A könyve szerint 61 paci már elég neki, a 80-asra még nem akasztottam fel, inkább az 5100-assal lesz használva, de szvsz elviszi, ám fogós anyagban lökni kellesz vissza sebességet. Kevés helyen tudtam 8 km/h menni, inkább 6 km/h volt az átlagsebesség.
http://www.sip.si/disc-rotary-mowers/items/opticut-disc-300s-alp
Válasz UE-28 #4395. hozzászólásáravan aki ettől optimistább, futottam énis már bele :D
pedig egyértelmű lenne a dolog.
Válasz a2457 #4394. hozzászólásáraRemélem, oda és vissza is gázolaj és idő kell az utazáshoz
Válasz UE-28 #4393. hozzászólásárareális igazából. ha oda-vissza fizeti :D
Üdv!
Kis kocka bálázni hívnának, 15 km kell odafelé vonulni, szerintetek 300 ft/km reális a vonulásért?
A tulaj elmondása szerint eddig zúzva volt (3 ha), most báláztatná először és állítólag nem is túl sok van rajta...
Köszi
Válasz Slax #4382. hozzászólásáraHogy vagy megelégedve a sip 300 -as kaszával ??
80 -AS MTZ is elviszi ?
Felénk Weimarral a T-088-ast 3000-ért rakják kocsiját vagy 9000+fa-ért van manitou
Válasz cimbike. #4383. hozzászólásáraÜdv!
Az ősszel voltam segíteni egy cimborának szórni.
3db T088-al nyomtuk, de elromlott a Weimar. Hívtak egy Manitou-t bérbe, 5000ft/ SZÓRÓ !!!! volt a tarifája.
Majd hanyattestem mikor meghallottam.
Pláne, hogy úgy forgtunk szinte nekünk kellett várni! Óránként legalább 6-8 kocsival megdobált.
Ez eléggé eltúlzott, de ilyen is van.
Egyébként 6000/óra, vagy ha nem sokat kell állni, akkor 2000-2500/szóró körül szoktak itt kérni.
Válasz am1987 #4376. hozzászólására8000 ft/ha ért mentem
Válasz cimbike. #4383. hozzászólásáraerre 30-40 ft/q körül pakolják
Köszönöm a válaszokat, akkor 7-8000 körül lövöm be. Elfüvesedő sásos, apró nádas terület.
Válasz Slax #4382. hozzászólásáraÜdv!
Felénk 8000 ft/ha körül mozog.
Válasz cimbike. #4383. hozzászólásáraA munka nehézségétől függően 6-9 ezer forint között valahol
Válasz Slax #4382. hozzászólásáraEz a munka erősen függ a talaj minőségétől, illetve a kaszálni való kaszálhatóságától, nameg persze a mennyiségtől. Átlagos körülmények között valahol 5ezer/ha környéke a bére. Ha ez vetett anyag nagy táblában, (fű v. lucerna) és 10 km/ó fölött lehet haladni benne, akkor kicsit kevesebb, ha valami ősgyep, és úgy döcög, h. 6-7 km/ó nál majd kiesel a gépből, vagy 200 méterenként vissza kell tolatni, mert le van dőlve, és tolja a kasza, akkor több. Valami ilyesmit saccolok neki.
Mennyi lehet a óradíja a teleszkópos trágya rakásnak?
Üdv.
Némi irányadó árat kérnék viszonyításnak kaszálás körben, 100 Le-s géppel, SIP 300-al hektáronként. Köszönet.
Válasz Mézga #4380. hozzászólásáraHát igen, ez a dolog szépsége, mikor rájössz, hogy nem is a melóval megy el a sok idő, hanem a tökölődéssel...
Válasz Myrrdin #4375. hozzászólásáraez a bérvetés nagyon relatív dolog. saját magamnak lazán műtrágyával 20-30 hekiket vetettem. elmentem bérbe mindjárt felébe esett a teljesítmény. a sajátomnál jcb-vel felemeltem a big-bag zsákot, kivágtam és mentem tovább. valahol kézzel pakoltam az 50 kilós zsákból a műtrágyát. volt olyan gazda, ahol 12 heki naprát vetettem és első korbe adott 2 zsák magot és mikor elfogyott bringával hozta utánam a magot a fold kozepére, addig vártam
Válasz princz95 #4367. hozzászólására
Szőlőt mennyiért tárcsáztok, permeteztek idén?
Válasz Myrrdin #4375. hozzászólásáraSzabolcsban vetettem havernak (nem tudtam kikerülni) a 8 soros vontatottal 2ha-t 2 darabban . Mondom neki, adjon, amennyit akar (nem bírtam gondolkodni se az idegtől). Elment megkérdezni, h. más mennyiért csinálja ( a nagyobb darabokat, mert az övébe bele se álltak), és hozott 18 ezret.
Apró magot,(lucernát) mennyiért vetitek?
Válasz decsi #4378. hozzászólásáraÉn igen, de hát ebben a mai világban, mindegy. Én is megmondom Komárom megye 6500
Válasz Myrrdin #4377. hozzászólásáraBékés. Sokallod?
Válasz decsi #4374. hozzászólásárahuha. csak egy kérdés még melyik megyében vagy?
Ugyan nem szántóföldre vagyok most kíváncsi, de hektárankét szőlőbe illetve gyümölcsösbe venyige és gally zúzásáért mennyit lehetne elkérni?
Itt normális zúzóra gondolok berti picker ami felszedi és tényleg össze zúzza.
Válasz princz95 #4371. hozzászólására4341 hsz.
Válasz Drisa #4372. hozzászólására8000+áfa
Válasz Drisa #4372. hozzászólásáraTegnap 7,5-ért csináltak nekem. Te mennyiért csinálod?
Válasz princz95 #4371. hozzászólásáraKi mennyiért vet 6 soros géppel műtrágyával kukoricát napraforgót? Idén estek az árak? Mindenki alánk vert...
Sziasztok!
Tudna valaki adni valamilyen formában egy mezőgazdasági bérmunkás táblázatot?
Lehetőleg ne legyen túlzottan régi.
Sziasztok! valaki esetleg tudna tájékoztatni az aktuális tárcsázás (szántás elmunkálás, kombinátorozás) kukorica vetés árairól? Pl. egy 892-es mtz-vel? :-)
3 méter sortávolságú szőlőt 11-12e Ft-ért fújjuk hektáronként 4-500 liter lémennyiséggel.
Válasz czferi #4367. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat!
Nem tudok megegyezni egy gazdával, 8000-et fizetne hektáronként,vizet,vegyszert ő adja.
Én Szabolcsban 15ft-ért fújom literjét és én adom a vizet.
Az oldalazó talajmarózást mennyiért csinálnak egy hektárt? Előre is köszi a válaszokat:
Köszönöm Attikaa!