Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fecobácsi!
még mindig van napra vetésem is aztán elég sok kukorica.
Viszont az idő csöpögős és ilyet is mond-mutat végig a héten, lehet elcsúszunk, májusban már nem akarok vetni semmiképpen sem, maximum a szóját ha addigra lesz jóidő.
Ha úgyvan nem jönnél fel besegíteni kukoricában???
Mennyiért vettek egyébként?
100-150hektárt ellehetne nyomni a nagyobb táblákon a kisebbeket pedig a mienkkel elhúzzuk.
mi kb 100-130 ha bérmunkát csinálunk egy zetor 12045 és egy fortschritt zt 323 mercivel! de az utóbbi csak pótkocsizik a talajmunkákat a zetor végzi javarészt. most sikerült venni egy sfoggia sigma tárcsás vetőgépet a vetés 14500/ ha. kombinátorozás ugyanennyi, simitózás úgyszintén tárcsázás is! Gyomírtózás 9000/ha. Szántás 22000/ ha!
Én emlékszem tavaly tavasszal volt 3 földem amibe kukoricát vettettem egy itteni gyökérrel,1,2ha volt a 3föld,most is annyi,a traki meg volt már de akkor nem volt még semmi hozzá csak egy eke.22ezret fizettem a vetésért,1szeri gyomirtásért meg 15e ret de az én vegyszeremmel amit a szomszéd gazdától vettem akivel elég jóba vagyunk és ők 600 ha on gazdálkodnak,a lényeg az hogy ki lett számolva hogy menyi lé kell gyomirtóból,a gond csak az volt hogy nem igazán vitte ki a gazat mert kb negyedét szórta a mi földünkre a léből,a többi az máshová ment.Ekkor fogadtam meg hogy majd én aláteszek de rendesen.Sikerült is!
Na megvagyok! 1 azaz egy hold lucerna, és 1 hektár zab lett vetve, földvégi átszereléssel! Emberünk, mielőtt mondhattam volna valamit kezembe nyomott 14000 Ft-ot! szerintem nem jártam rosszul!
Válasz #3100. hozzászólásra
Nem azé, de nem sok az egy kicsit?
Hagyományos gépről van szó amit nem 10 millióért vesz az ember, és nem fogyaszt vele a traktor 10 litert csak 2-4-et.
Nem rostás, késes.
A kalapácsos aprítók a rostásak általában. De az már komolyabb technika, jobban kéri a lovakat is. Nagyobb a teljesítménye is.
3 forgó, 2 álló kés van a miénkben.
Tényleg jó!
Lengyelek gyártják. Pár apróságot leszámítva nagyon jól és megbízhatóan dolgozik.
Nem kerül egy kisebbfajta vagyonba, halandó embernek szerintem teljesen megfizethető. Ár-érték arányban nekünk ez jött be legjobban, elégé termelékeny kis masina.
A miénk már kidolgozta az árát. Volt olyan is, hogy határidős melóban váltott gépkezelővel 0-24-ben ment. Csak addig állt míg tankolt a traki, a kések ki lettek cserélve és a gép körbezsírozva.
Ez így igaz, de van ahol nem gazdaságos, kis mennyiségű szórványfaj, vagy nem azt választékolják, stb...
Az ilyennel nem tudsz mit kezdeni le kell aprítani.
Jelenleg az aprítéknak 13-17e között mozog tonnája, az osztrák többet is ad érte. Visszaszámolja attrotonnára és az alapján fizet.
Nem túl etikus homokkal cinkelni benne, hosszú távon nem éri meg, egy idő után nem fogják átvenni, vagy levonnak az árból mert nem tiszta az anyag.
Nem kell lefedve tárolni, össze van tolva nagy kupacokba aztán szépen szárad magától. Télen a hó sem nagyon marad meg rajta úgy bemelegszik.
Nekünk az első feltétel az volt, hogy a saját erdeinket meg tudjuk csinálni, aztán mivel volt a munkájára igény így megy a bérmunka is. Télen erdőn dolgozunk vele, ilyenkor tavasszal pedig gyümölcsösökben aprítjuk le a nyesedéket.
Mostanság amúgy egyre több ember veszi az aprítékot. Bezsákolják és a vegyigyümiben nyomatják. Meg az apríték tüzelő kazánok is divatba jöttek.
Ennél jobb fűtőanyagot szerintem nem találni. Az erre kitalált kazán tök automata, kényelemre kb mint a gáz. Igaz nem olcsók a kazánok, de pár év alatt megtérül.
6823 hozzászólás
Válasz #3111. hozzászólásra
Ez szalma vagy luc.?
Válasz #3120. hozzászólásra
"mi sem" = "minden"
Válasz #3114. hozzászólásra
Fecobácsi!
még mindig van napra vetésem is aztán elég sok kukorica.
Viszont az idő csöpögős és ilyet is mond-mutat végig a héten, lehet elcsúszunk, májusban már nem akarok vetni semmiképpen sem, maximum a szóját ha addigra lesz jóidő.
Ha úgyvan nem jönnél fel besegíteni kukoricában???
Mennyiért vettek egyébként?
100-150hektárt ellehetne nyomni a nagyobb táblákon a kisebbeket pedig a mienkkel elhúzzuk.
Válasz #3118. hozzászólásra
A szántas kivételével mi sem dupla ár, mint a realitás...
Válasz #3115. hozzászólásra
Bár ezerszer megbeszéltük, de itt még mindig kb 16ezer vagy több a gázolaj költsége a szántásnak.
Válasz #3113. hozzászólásra
És a vetésre van ennyiért bérmunka? Itt ugyanilyennel a feléért megy.
Válasz #3115. hozzászólásra
van van :) miért te merre gazdálkodsz?
Sziasztok
Van köztetek olyan aki a gyümülcsösök bérmunka áraival valamenyire képbe van? Bármilyen segítség infó jól jönne.
Előre is köszi
És van maszek?
Nálunk tavaly 16e ért szántottak /ha 30cm mélyen
mi kb 100-130 ha bérmunkát csinálunk egy zetor 12045 és egy fortschritt zt 323 mercivel! de az utóbbi csak pótkocsizik a talajmunkákat a zetor végzi javarészt. most sikerült venni egy sfoggia sigma tárcsás vetőgépet a vetés 14500/ ha. kombinátorozás ugyanennyi, simitózás úgyszintén tárcsázás is! Gyomírtózás 9000/ha. Szántás 22000/ ha!
Válasz #3106. hozzászólásra
Hol és mit szeretnél balaztatni?
Alapból 1600/bala, de mennyiség függő nagyon...
Válasz #3109. hozzászólásra
kisbála ha nagy mennyiséget kell csinálni akár 100 ft de 120 ft alatt már nem lehet találni aki csinálja!
Válasz #3106. hozzászólásra
nagy bálázás 1000ft ot is beszéltek már itt a forumon de 1200 tol indul felfelé! idei árat még nem hallottunk!
valaki tud kisbálázásra árat mondani
Én emlékszem tavaly tavasszal volt 3 földem amibe kukoricát vettettem egy itteni gyökérrel,1,2ha volt a 3föld,most is annyi,a traki meg volt már de akkor nem volt még semmi hozzá csak egy eke.22ezret fizettem a vetésért,1szeri gyomirtásért meg 15e ret de az én vegyszeremmel amit a szomszéd gazdától vettem akivel elég jóba vagyunk és ők 600 ha on gazdálkodnak,a lényeg az hogy ki lett számolva hogy menyi lé kell gyomirtóból,a gond csak az volt hogy nem igazán vitte ki a gazat mert kb negyedét szórta a mi földünkre a léből,a többi az máshová ment.Ekkor fogadtam meg hogy majd én aláteszek de rendesen.Sikerült is!
Válasz #3104. hozzászólásra
Korrekt. Nekünk a mákot vetették 7000ft/ha-ért.
Kedves Kollégák!
A nagykocka bálázás mennyibe kerül?
Válasz #3102. hozzászólásra
Most látva a helyzetet, kis terület, meg átállítás nem sok a 8-10, de mondjuk 5 hektár felett 5.5-6 ezer is teljesen jó.
Na megvagyok! 1 azaz egy hold lucerna, és 1 hektár zab lett vetve, földvégi átszereléssel! Emberünk, mielőtt mondhattam volna valamit kezembe nyomott 14000 Ft-ot! szerintem nem jártam rosszul!
Válasz #3101. hozzászólásra
Szerintem sem sok,gondolom nem 20-30ha-t kellene vetni egyben
Válasz #3101. hozzászólásra
Szerinted meg mennyi??? Ár 3-4 ropi, az jó????
Válasz #3100. hozzászólásra
Nem azé, de nem sok az egy kicsit?
Hagyományos gépről van szó amit nem 10 millióért vesz az ember, és nem fogyaszt vele a traktor 10 litert csak 2-4-et.
Válasz #3099. hozzászólásra
8-10/ ha.
Lucerna vetést hagyományos vetőgéppel kb 5 km távolságban reálisan mennyiért vállaljak be? Előre is köszi
Válasz #3088. hozzászólásra
Ez százötven millka...az oldalszárnyait a J kídas is automaikusan emeli...hogy még talajkövetés is,ugyan mááá ...egy légzsákos többet ér...
Válasz #3095. hozzászólásra
horséKKKK no
Válasz #3094. hozzászólásra
arra subidubizok
hogy 1 ha!!!!!!! permetöléééééééééés mibe kerüüüüüül???????
Válasz #3094. hozzászólásra
pont ennek a papirjait nyálaztam bő nyállal tegnap
beteritettek vele miháella horrrsssét hehehehehe
Válasz #3093. hozzászólásra
Szerintem ez 100+ -os.....a maga törhető szárnyaival pl.......
Válasz #3088. hozzászólásra
öhööööööömmmmmmmm
Válasz #3091. hozzászólásra
150
Válasz #3089. hozzászólásra
Marha jó !!!!
Mennyi ganyéval/ha ?
Válasz #3089. hozzászólásra
Nálunk ez simán nettó 9000E
Válasz #3087. hozzászólásra
7500 kakival reális?
Válasz #3086. hozzászólásra
30és 100 misi között
Most már a vetés árakról ki mit tud? Főleg műkakival, de anélkül is.
Önjáró permetelők mennyiért járnak?
Válasz #3080. hozzászólásra
Nem rostás, késes.
A kalapácsos aprítók a rostásak általában. De az már komolyabb technika, jobban kéri a lovakat is. Nagyobb a teljesítménye is.
3 forgó, 2 álló kés van a miénkben.
Válasz #3081. hozzászólásra
Anyiért meg csinálhatod!! Felénk a nagy gépek dörzsölnek anyiért..Igaz tárcsázásból nem is gazdagodott még meg senki..
Válasz #3082. hozzászólásra
de az carrier és nem sima v tárcsa van utána henger meg hát csak uj technika de végülis irányadó a dolog!
Válasz #3081. hozzászólásra
A 3,5 Cerrierrel 11e-ért tárcsázok.
3.3 méteres sima V tárcsával 8ezerért nagyon olcsó a tárcsázás? gazos terepet kéne 4 hektárt lenyomni!
Válasz #3079. hozzászólásra
ez már rostás??? és késes vagy kalapácsos?
Válasz #3073. hozzászólásra
Tényleg jó!
Lengyelek gyártják. Pár apróságot leszámítva nagyon jól és megbízhatóan dolgozik.
Nem kerül egy kisebbfajta vagyonba, halandó embernek szerintem teljesen megfizethető. Ár-érték arányban nekünk ez jött be legjobban, elégé termelékeny kis masina.
A miénk már kidolgozta az árát. Volt olyan is, hogy határidős melóban váltott gépkezelővel 0-24-ben ment. Csak addig állt míg tankolt a traki, a kések ki lettek cserélve és a gép körbezsírozva.
Válasz #3069. hozzászólásra
Ez így igaz, de van ahol nem gazdaságos, kis mennyiségű szórványfaj, vagy nem azt választékolják, stb...
Az ilyennel nem tudsz mit kezdeni le kell aprítani.
Jelenleg az aprítéknak 13-17e között mozog tonnája, az osztrák többet is ad érte. Visszaszámolja attrotonnára és az alapján fizet.
Nem túl etikus homokkal cinkelni benne, hosszú távon nem éri meg, egy idő után nem fogják átvenni, vagy levonnak az árból mert nem tiszta az anyag.
Nem kell lefedve tárolni, össze van tolva nagy kupacokba aztán szépen szárad magától. Télen a hó sem nagyon marad meg rajta úgy bemelegszik.
Nekünk az első feltétel az volt, hogy a saját erdeinket meg tudjuk csinálni, aztán mivel volt a munkájára igény így megy a bérmunka is. Télen erdőn dolgozunk vele, ilyenkor tavasszal pedig gyümölcsösökben aprítjuk le a nyesedéket.
Mostanság amúgy egyre több ember veszi az aprítékot. Bezsákolják és a vegyigyümiben nyomatják. Meg az apríték tüzelő kazánok is divatba jöttek.
Ennél jobb fűtőanyagot szerintem nem találni. Az erre kitalált kazán tök automata, kényelemre kb mint a gáz. Igaz nem olcsók a kazánok, de pár év alatt megtérül.
Válasz #3076. hozzászólásra
tritikálét kellene mert még el se hagyta a földet kb 5-6 cm, jah és mindez homokban
Válasz #3075. hozzászólásra
Mit szeretnél öntözni ?
Válasz #3074. hozzászólásra
okés köszi Lehet muszály lessz
Válasz #3068. hozzászólásra
mm X 1400-1600 / ha.............öntözz paraszt