Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.17 FtUSD389.56 FtCHF429.74 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt nem mondtam hogy mivel!!!Nekem Mtz 80 as van !!Az szántáskor mennyit fogyast óránként??Mert még nem szántottam vele,és csak hallomásból olyanokat beszélnek hogy megeszik óránként 16-18 liotert is ...akkor az óránkénti 6000-meg is eszi...sőt nem is elég
Hagy kérdezzem már meg hogy milyen áron megy most a szántás ilyen gázolajárnál ??!!Mondjuk nem túl kötött talajon ,inkább közepes.....négyzetméter és hektárankénti tarifa érdekelne...
#1. hozzászólás, Meggyesgazda küldte be 2012-02-12 22:00:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Meggyesgazda
smile helpsmilieVálallkozó szellemű embert keresek tavaszi mélyszántásra Miskolcon megfizetem 2-3 porta hegyoldal és gyökeres leirtottam róla a cserjéket de egy erős szántás kellene! Szarkahegyen vannak a porták! Mihamarabb kellene ahogy kienged a föld tavasszal burgonya és paprika megy-menne bele meg minden más csak így semmit nem lehet vele kezdeni!smile cowboysmile helpsmilie
Válasz #2639. hozzászólásra
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj
Felénk is ennyi fogyott az esők előtt, sőt, volt még 60 liter fölött is azoknak, akik erőltették a szántást. Mi akkor csak egy kisebb táblát kínoztunk fel és 4 napja kezdtük újra a szántást. Most 28-30 cm mélységgel 20-22 liter fogy és a minősége is sokkal jobb.
Az idén minden föld más és más volt,akkora volt a szóródás hogy álltalános tarifát nem lehetett felálítani,ézért azt találtam ki,hogy a felhesznált gázolaj érték kétszerese legyen a szántás dija!
6815 hozzászólás
Válasz #2661. hozzászólásra
en meg ezt skallom ora /18l én 50-mtz szoktam az időt nem néztem de ha /30 -40l között talajtól fügően
Vagy ti jobban tudjátok!!!Mennyit kajál az mtz 80 óránként szántásnál??
Válasz #2652. hozzászólásra
Ásó és csákány öcsém !!!
Válasz #2660. hozzászólásra
én csongrád megyében
Ja...várjál!!!!!
Azt nem mondtam hogy mivel!!!Nekem Mtz 80 as van !!Az szántáskor mennyit fogyast óránként??Mert még nem szántottam vele,és csak hallomásból olyanokat beszélnek hogy megeszik óránként 16-18 liotert is ...akkor az óránkénti 6000-meg is eszi...sőt nem is elég
Én pest megyében lakom erre is ennyi a tarifa???
Mert én azt a hektárankénti 50.000-et kicsit sokkalom!!!
A kis területen a 6000 óradíj az reális!!!
Válasz #2658. hozzászólásra
felénk a kicsi terület az óra /6000ft a ha az 50000-55000ft
Üdv mindenkinek!!
Hagy kérdezzem már meg hogy milyen áron megy most a szántás ilyen gázolajárnál ??!!Mondjuk nem túl kötött talajon ,inkább közepes.....négyzetméter és hektárankénti tarifa érdekelne...
Előre is köszönöm!!
ide rigollal kéne menni.
Cserje előveteményt miféle kategóriába sorolja a szakirodalom??
Ez a fullfull tutti per tutti?????
Épp idejében fogtál hozzá..Biztos jól fog sikerülni.
Válasz #2653. hozzászólásra
ja meg kiváncsi vagyok ki vállalja el,én az ilyenekkel nem foglalkozom mert ha szétszakad valami akkor az szerintem nem fizetik ki.
Minden bizonnyal dijjazni fogja a paprika-burgonya duó a cserjés-gyökeres tavaszi szántást
#1. hozzászólás, Meggyesgazda küldte be 2012-02-12 22:00:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Meggyesgazda
smile helpsmilieVálallkozó szellemű embert keresek tavaszi mélyszántásra Miskolcon megfizetem 2-3 porta hegyoldal és gyökeres leirtottam róla a cserjéket de egy erős szántás kellene! Szarkahegyen vannak a porták! Mihamarabb kellene ahogy kienged a föld tavasszal burgonya és paprika megy-menne bele meg minden más csak így semmit nem lehet vele kezdeni!smile cowboysmile helpsmilie
Válasz #2633. hozzászólásra
szerintem meg 30.az egész eke alacsony.
mtz 820.2 vel ti mennyéért válaltok bérmunkát( szántás 3-as eke, gruberezés, kombinátor 4 m-es, szártépőzés)?
Válasz #2620. hozzászólásra
Ferbácsi, errefele 2,3 - as szorzóval szokás számolni. És nem csak a szántást.
Válasz #2628. hozzászólásra
ez, ha nem kapar a traktor, sík terepen nagyon 35nél nem lenne nagyon szabad többnek lennie 28on mondjuk
ha több akkor a traktor zabálós fajta
amikor meg több a nedvesség akkor beáll a talaj
csúcstól farokig akkor meg nem szántunk az Qélet
Válasz #2624. hozzászólásra
szolgáltass bizonyitékot
Válasz #2645. hozzászólásra
Válasz #2642. hozzászólásra
pedig itt idén is megvót a kilómálé/m2
Etette a bocókat.
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj
Na ha nálunk ilyen körülmények között szántanánk akkor vagy 2 évig a semmin kivül nem sok minden teremne meg..
Ének órára járt, jön a fórumtalálkozó.
Válasz #2638. hozzászólásra
Sajna van ilyen !
Válasz #2637. hozzászólásra
múltkor azt mondtad max 8nap szántásod van.
Ez volt 2hónapja.
Azóta mit csináltál???
Válasz #2635. hozzászólásra
felpuffadt az egyik első gumma pedig még jó hús volt rajta
Válasz #2634. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, már azt hittem, most én leszek az uccsssóóóóóó
Akkor szilveszterkor.. mit fognak mondani otthon...nem azt már megint.
Gubi???
Válasz #2632. hozzászólásra
lesz még szántás csak nincs mivel
fájersztónra várok már 2 hete
Olyan 35 cm ha van az... Ha ez egy kverneland eke.
Válasz #2629. hozzászólásra
Már nem dolgozik, úgy mint az év elején.., akkor állandóan meg az előző év végén..
Válasz #2630. hozzászólásra
Válasz #2629. hozzászólásra
idei
(jan 27 )
Juj de FINOM !!!!
Nyam-Nyam-Nyam !!!
FRISS ???????
Válasz #2623. hozzászólásra
mutassak?
bár szerintem ez se volt annyi max 45
kemény kötött talajon nem ritka az ilyen fogyasztás,de az szántás nem pedig karmolás
De hogy nem...
2 hektárra.
Nem biztos hogy igazad van!
Lehet,hogy mélyen szántanak...
Már már rigolíroznak...
Dehogy nem !!!
55 60 literek.....
benneteket elég erősen lopnak
ilyen nincs!!
Válasz #2621. hozzászólásra
Felénk is ennyi fogyott az esők előtt, sőt, volt még 60 liter fölött is azoknak, akik erőltették a szántást. Mi akkor csak egy kisebb táblát kínoztunk fel és 4 napja kezdtük újra a szántást. Most 28-30 cm mélységgel 20-22 liter fogy és a minősége is sokkal jobb.
Válasz #2620. hozzászólásra
Azz nem is lenne rossz pláne a 40-50-55 liter tükrében!!!De ezt felénk szinte senki sem tudná kifizetni!!!!!!!
Az idén minden föld más és más volt,akkora volt a szóródás hogy álltalános tarifát nem lehetett felálítani,ézért azt találtam ki,hogy a felhesznált gázolaj érték kétszerese legyen a szántás dija!
Köszi!
Én is 30-ra gondoltam mert már évek óta 20-24 .
Válasz #2617. hozzászólásra
Nem
Válasz #2616. hozzászólásra
szántásnak nem sok az a 30?
8000E a tárcsázás és 30E a szántás!!De mivel kegyetlen a talaj ezért nem sokat keresni rajta!! Ezért egyre kevesebben vállalkoznak ilyesmire..