Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2639. hozzászólásra
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj
Felénk is ennyi fogyott az esők előtt, sőt, volt még 60 liter fölött is azoknak, akik erőltették a szántást. Mi akkor csak egy kisebb táblát kínoztunk fel és 4 napja kezdtük újra a szántást. Most 28-30 cm mélységgel 20-22 liter fogy és a minősége is sokkal jobb.
Az idén minden föld más és más volt,akkora volt a szóródás hogy álltalános tarifát nem lehetett felálítani,ézért azt találtam ki,hogy a felhesznált gázolaj érték kétszerese legyen a szántás dija!
Jó nektek, vannak elfekvőben alkatrészek van miből élni.
Sajnos felénk csak ruszki gépek voltak meg rába, illetve nagyonrégen 70-ben az államigazdaságban johndeere volt valami nagyon régi széria egykét darab nemtudom milyen, lehet 4630-as?!?!? ésmég a vidéken sincsen JD se alkatrész se semmi. Pl még keréksúlyokat sem tudtam szerezni nemhogy más komolyabb dolgot.
Válasz #2597. hozzászólásra
ez az én formám mindig olyan dolgok történnek velem ami még senkivel szerencsére volt a szomszédba ki selejtezve egy motor abbol kivettük a szivattyut .
mikor elment meg akartuk mérni,hogy nem -e csak valami gomba baj van le vettük a turbórol a csövet egy csep olaj nem jött kités haver nekem is azt mondta biztos a csövekkel van baj de nem a szivaggyu tengely forgott a fogaskerékbe azt mondták ilyet még nem láttak.
Válasz #2594. hozzászólásra
A szerencsétlenség mellett a szerencsésebbik eset.
A fémcsövek jók voltak,ami a szivattyúba,meg a szűrőházba mennek?
Mértél nyomást mechanikus órával?
nem kevés volt hanem elment tárcsáztam vele és bevillant az olaj nyomás nagyon meg ijettem bámultam a lámpát de semmi egyszer elkezdet világitani meg áltam vele azonnal de semmit nem találtam olaj volt benne,be inditottam volt olaj nyomás ez pont a házunkkal szembe volt,össze csuktam a tárcsát megyek át az úton megint világit,a lényeg az,hogy levettük az olaj teknőt le a szivattyut és az olaj szivattyu tengelyén megfordult a fogas kerék.
6793 hozzászólás
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj
Válasz #2628. hozzászólásra
Na ha nálunk ilyen körülmények között szántanánk akkor vagy 2 évig a semmin kivül nem sok minden teremne meg..
Ének órára járt, jön a fórumtalálkozó.
Válasz #2638. hozzászólásra
Sajna van ilyen !
Válasz #2637. hozzászólásra
múltkor azt mondtad max 8nap szántásod van.
Ez volt 2hónapja.
Azóta mit csináltál???
Válasz #2635. hozzászólásra
felpuffadt az egyik első gumma pedig még jó hús volt rajta
Válasz #2634. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, már azt hittem, most én leszek az uccsssóóóóóó
Akkor szilveszterkor.. mit fognak mondani otthon...nem azt már megint.
Gubi???
Válasz #2632. hozzászólásra
lesz még szántás csak nincs mivel
fájersztónra várok már 2 hete
Olyan 35 cm ha van az... Ha ez egy kverneland eke.
Válasz #2629. hozzászólásra
Már nem dolgozik, úgy mint az év elején.., akkor állandóan meg az előző év végén..
Válasz #2630. hozzászólásra
Válasz #2629. hozzászólásra
idei
(jan 27 )
Juj de FINOM !!!!
Nyam-Nyam-Nyam !!!
FRISS ???????
Válasz #2623. hozzászólásra
mutassak?
bár szerintem ez se volt annyi max 45
kemény kötött talajon nem ritka az ilyen fogyasztás,de az szántás nem pedig karmolás
De hogy nem...
2 hektárra.
Nem biztos hogy igazad van!
Lehet,hogy mélyen szántanak...
Már már rigolíroznak...
Dehogy nem !!!
55 60 literek.....
benneteket elég erősen lopnak
ilyen nincs!!
Válasz #2621. hozzászólásra
Felénk is ennyi fogyott az esők előtt, sőt, volt még 60 liter fölött is azoknak, akik erőltették a szántást. Mi akkor csak egy kisebb táblát kínoztunk fel és 4 napja kezdtük újra a szántást. Most 28-30 cm mélységgel 20-22 liter fogy és a minősége is sokkal jobb.
Válasz #2620. hozzászólásra
Azz nem is lenne rossz pláne a 40-50-55 liter tükrében!!!De ezt felénk szinte senki sem tudná kifizetni!!!!!!!
Az idén minden föld más és más volt,akkora volt a szóródás hogy álltalános tarifát nem lehetett felálítani,ézért azt találtam ki,hogy a felhesznált gázolaj érték kétszerese legyen a szántás dija!
Köszi!
Én is 30-ra gondoltam mert már évek óta 20-24 .
Válasz #2617. hozzászólásra
Nem
Válasz #2616. hozzászólásra
szántásnak nem sok az a 30?
8000E a tárcsázás és 30E a szántás!!De mivel kegyetlen a talaj ezért nem sokat keresni rajta!! Ezért egyre kevesebben vállalkoznak ilyesmire..
Válasz #2613. hozzászólásra
Erre a tárcsázás 6200+ a szántás meg 18900+,az egyik helyen, de hallottam már irreális árakat is.
?
Sziasztok! Ki mennyiért vállal szántást,tárcsázást?
Válasz #2611. hozzászólásra
7000/heki nálunk Ih 10-490-el, a 330-as Medionnal idén 10-11 liter volt az aratás Hsa orossal,szecskázó bekapcsolással,1-8t átlagok voltak
kuki tarló tárcsázás mennyi ha-ként ?
és egy claas medion 310, oros asztallal + szecskázva mennyit liter anyagot eszik hektáronként ?
köszi
MTZ-vel kis kertet 400-500-ölet mennyiért lehet szántani, illetve mennyiért szántotok?
Üdv!
Forgóboronás direktvetőgéppel mennyiért vetnek egy HA-t?
Tud valaki valami tarifát?
Köszi!
Egy kép a JD-eknek.
Válasz #2605. hozzászólásra
Kell még a súlly vagy már megoldottad?
Válasz #2605. hozzászólásra
Én sem helyben szerzem az alkatrészeket,hanem az országban! Sőt!!! Osztrákból is szereztem már cuccokat!
Utánjárás kérdése az egész.
Válasz #2598. hozzászólásra
Jó nektek, vannak elfekvőben alkatrészek van miből élni.
Sajnos felénk csak ruszki gépek voltak meg rába, illetve nagyonrégen 70-ben az államigazdaságban johndeere volt valami nagyon régi széria egykét darab nemtudom milyen, lehet 4630-as?!?!? ésmég a vidéken sincsen JD se alkatrész se semmi. Pl még keréksúlyokat sem tudtam szerezni nemhogy más komolyabb dolgot.
Szia 4755 ! Megy még a vas?
Miénknek most van széttúrva az eleje! Nagygenerál.
Válasz #2602. hozzászólásra
Bőven jó!
Válasz #2601. hozzászólásra
3.4 a három felet nem éri el.
Válasz #2600. hozzászólásra
Az jó!
Melegen alapjáraton?
Válasz #2599. hozzászólásra
mértünk 3.8 volt.
Válasz #2598. hozzászólásra
És mikor összeraktátok akkor se mértetek egy olajnyomást?
Válasz #2597. hozzászólásra
ez az én formám mindig olyan dolgok történnek velem ami még senkivel szerencsére volt a szomszédba ki selejtezve egy motor abbol kivettük a szivattyut .
Válasz #2596. hozzászólásra
Egyébként még Én se találkoztam ilyennel,pedig már láttam csodát:)
Válasz #2595. hozzászólásra
mikor elment meg akartuk mérni,hogy nem -e csak valami gomba baj van le vettük a turbórol a csövet egy csep olaj nem jött kités haver nekem is azt mondta biztos a csövekkel van baj de nem a szivaggyu tengely forgott a fogaskerékbe azt mondták ilyet még nem láttak.
Válasz #2594. hozzászólásra
A szerencsétlenség mellett a szerencsésebbik eset.
A fémcsövek jók voltak,ami a szivattyúba,meg a szűrőházba mennek?
Mértél nyomást mechanikus órával?
Válasz #2593. hozzászólásra
nem kevés volt hanem elment tárcsáztam vele és bevillant az olaj nyomás nagyon meg ijettem bámultam a lámpát de semmi egyszer elkezdet világitani meg áltam vele azonnal de semmit nem találtam olaj volt benne,be inditottam volt olaj nyomás ez pont a házunkkal szembe volt,össze csuktam a tárcsát megyek át az úton megint világit,a lényeg az,hogy levettük az olaj teknőt le a szivattyut és az olaj szivattyu tengelyén megfordult a fogas kerék.