Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma kaszáltam a bográccsal és nem jó a klíma....kb 60-70 fok a fülkében...még a kibaxott szél sem fújt !!!!
Olyan meleg van hogy holnap akár lehet sodrani és vasárnap szinte bálázni de hétfőn tuti !!!
És ez még a tavalyi tarifád vagy idei számítás.Valami ekörül gondolkodnék én is pedig az én kaszám kisebb és többet kell karikázni.Redsodrozást mennyiért csinálod?
Nekem kevés földem van....!
Ezért csak egy MF440-est Tartok a háznál
Teljesítménye ,mint az e-512es
Üzemeltetése mint egy robogóé
Nekem megfelel 520-üzóval vettem most van benne 1357üzó
Válasz #2272. hozzászólásra
V 1 Gregoire és 1 Pellenc szőlőkombájn itt a faluba.Az utóbbiba JD motor v,a másikba Dajc.Ez max 140l szippant be míg a JD 280-at ugyanarra a munkára.
Valami bibi lehet, 300ha-nál már aki csinálja a talajmunkát, vetést az szokta vágni.Persze ha csak az aratást akarja csináltatni akkor meg meg kell kérdezni az előző kombájnost, persze a gazdát is mi volt a probléma. Általában a fizetés körül szoktak elakadni a dolgok. Itt már nem kis pénzről ,nem kis munkáról van szó.
Sziasztok! tudna valaki mondani szárzúzásra hektáronkénti árat? gyep-legelőt kellene zúznom függőleges tengelyű zúzóval, nem túlságosan piszkos a terület, inkább füves. egy-két csipkebokor van benne.
előre is köszönöm a segítségeteket!
Igen látom már kell a 31 6280 10 OKJ számú Mezőgazdasági gépkezelő (Traktor) szakképesítés mert a jelenlegi állás szerint csak terményszállítást csinálhatnék B,C,E kategóriákkal. Amúgy a Nehézgép-kezelő OKJ-31525603-as bizonyítvány nem terjed erre ki ugye?
Nem elég,kell még vállalkozói, vagy áfás őstermelői, vagy sima őstermelői/ itt nem kell áfát számolni/,de számlát ugyanúgy.De a NAV-nál mindent elmondanak.
Mivel szolgáltatni akarsz, végzettség kell,s egy úgynevezett zöld könyv."Mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány" a neve. Akkor nem kell, ha Te csak a "főnök" vagy, s van embered akit bejelentesz s Ő végzi a munkát.
Üdv!
Mindig is tetszett a mezőgazdaság , traktorozás , és azt szeretném kérdezni, hogy ha mezőgazdasági bérmunkával szeretnék foglalkozni (szántás , vetés , szántóföldről szállítás) akkor hogyan tudom hivatalosan csinálni? Kell hozzá valami végzettség és egyéni vállalkozásként lehet csinálni?
Válasz #2243. hozzászólásra
itt még ezt is sokallják
ezért nem maszekolunk egyrészt, másrészt meg az első év után rájöttek hogy ezek a gépek minden xar földbe belerakják a magot, és ezt ki is akarták használni a kedves megrendelők.
Volt olyan hogy a vetőkocsik közé beszorult a hant!
6793 hozzászólás
Válasz #2290. hozzászólásra
Ma kaszáltam a bográccsal és nem jó a klíma....kb 60-70 fok a fülkében...még a kibaxott szél sem fújt !!!!
Olyan meleg van hogy holnap akár lehet sodrani és vasárnap szinte bálázni de hétfőn tuti !!!
Válasz #2289. hozzászólásra
Naaa. egész délután egy jd kerülgettem mert valami szét ugrott bene fürödtek az olajba alatta
Válasz #2287. hozzászólásra
idei de a környéken én vagyok a legolcsóbb!! rendsodrás 3-4 ezer ft attól függ hol van meg micsoda!!/ha
Válasz #2288. hozzászólásra
Papirgyűjtésnél vigyáz nehogy elvigyék az iskolások a klaszodat !!
Válasz #2287. hozzászólásra
9 kasza, 7 sodrás
(Csak megjegyzem......: menjen kaszálni kinek 2 anyja van !!!!!)
Válasz #2286. hozzászólásra
És ez még a tavalyi tarifád vagy idei számítás.Valami ekörül gondolkodnék én is pedig az én kaszám kisebb és többet kell karikázni.Redsodrozást mennyiért csinálod?
Válasz #2284. hozzászólásra
én 230 as szársértőssel lucerna 6 ezer széna 7 ezer / ha
Válasz #2284. hozzászólásra
Persze /hektárra gondoltam csak lemaradt.
Szeretnék infot kapni kaszálási tarifárol ki mennyiért kaszál MTZ-vel 185-ös kaszával vagy hasonloval.
Válasz #2282. hozzászólásra
idén mi is ezzel az árral jöttünk a piacra
Sokmindentölfügg az ár pl megvan e dőlve , hány darabba van, Alap esetbe 17-18000+ áfa
üdv mindenkinek. érdeklődnék idén ki mennyiért végez sarabolást? műtrágyával vagy nélküle.. köszönöm
Válasz #2279. hozzászólásra
Szia Máté!!
Nekem kevés földem van....!
Ezért csak egy MF440-est Tartok a háznál
Teljesítménye ,mint az e-512es
Üzemeltetése mint egy robogóé
Nekem megfelel 520-üzóval vettem most van benne 1357üzó
Válasz #2276. hozzászólásra
milyen MF kombájnod van???
V 1 Gregoire és 1 Pellenc szőlőkombájn itt a faluba.Az utóbbiba JD motor v,a másikba Dajc.Ez max 140l szippant be míg a JD 280-at ugyanarra a munkára.
Válasz #2266. hozzászólásra
Minden gépük megvan csak hát nagy területen gazdálkodnak és keresnek aratásra plusz gépet.
Válasz #2273. hozzászólásra
Nekem is ezért van Mf kombájnom....!
Válasz #2269. hozzászólásra
Üzemanyagban kb 100 km-ént 25-30liter, számold úgy hogy kinek kell vinni, csinos szomszédasszony, haver, vagy csak a szomszédnak.
Válasz #2260. hozzászólásra
Valami bibi lehet, 300ha-nál már aki csinálja a talajmunkát, vetést az szokta vágni.Persze ha csak az aratást akarja csináltatni akkor meg meg kell kérdezni az előző kombájnost, persze a gazdát is mi volt a probléma. Általában a fizetés körül szoktak elakadni a dolgok. Itt már nem kis pénzről ,nem kis munkáról van szó.
Egyetértek!!!!! Az MF a király!
Válasz #2264. hozzászólásra
vegyétek mán észre a Jd egy fos gázolajtemető
Válasz #2265. hozzászólásra
100 lovassal elmenni üresen x kmt aztán onnét hazahozni a vasat vlkinek az mifféle tarifa?
Válasz #2265. hozzászólásra
bizony bizony
Felénk tavaly 15-ért vágták akik ezzel foglalkoznak. Persze nettó
Szerintem akinek van 300-ha földje annak kellene leni hozzá gépparknak is pl(traktorok,kicsi nagy ,munkagépek)
valamint egy vagy több JÓ kombájn
Vagy annyival többet eszik gázolajból !
Válasz #2263. hozzászólásra
annyival jobb munkát csinál egy JD , hogy ennyivel többet lehet kérni ??
17-18ért Claas megával-medionnal,jonival 20-ért
Válasz #2261. hozzászólásra
Kérnek egy ajánlatot és arra kellene valami jó árat mondani!
nem sietted el az első hsz-t
Sziasztok!Mennyiért vállalnátok el 300 ha gabona aratást zúzással együtt?
Válasz #2258. hozzászólásra
Bocs abban nem tudok segíteni azzal nem foglakozom .
Válasz #2257. hozzászólásra
köszi a választ! esetleg kaszálásra is tudnál árat mondani? 165 dobkaszával kellene kaszálnom de a kaszálás árát sem tudom.
köszi
Válasz #2256. hozzászólásra
Én 4000/ha csinálom a zúzást RZ-3-assal
Sziasztok! tudna valaki mondani szárzúzásra hektáronkénti árat? gyep-legelőt kellene zúznom függőleges tengelyű zúzóval, nem túlságosan piszkos a terület, inkább füves. egy-két csipkebokor van benne.
előre is köszönöm a segítségeteket!
Válasz #2254. hozzászólásra
A NAV-nál/APEH/ megmondják.
Válasz #2253. hozzászólásra
Igen látom már kell a 31 6280 10 OKJ számú Mezőgazdasági gépkezelő (Traktor) szakképesítés mert a jelenlegi állás szerint csak terményszállítást csinálhatnék B,C,E kategóriákkal. Amúgy a Nehézgép-kezelő OKJ-31525603-as bizonyítvány nem terjed erre ki ugye?
Válasz #2252. hozzászólásra
Nem elég,kell még vállalkozói, vagy áfás őstermelői, vagy sima őstermelői/ itt nem kell áfát számolni/,de számlát ugyanúgy.De a NAV-nál mindent elmondanak.
Válasz #2251. hozzászólásra
Csak ez a "Mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány" elég hozzá? vagy még ezer meg egy bizonyítvány kell hozzá?.)
Válasz #2250. hozzászólásra
Mivel szolgáltatni akarsz, végzettség kell,s egy úgynevezett zöld könyv."Mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány" a neve. Akkor nem kell, ha Te csak a "főnök" vagy, s van embered akit bejelentesz s Ő végzi a munkát.
Üdv!
Mindig is tetszett a mezőgazdaság , traktorozás , és azt szeretném kérdezni, hogy ha mezőgazdasági bérmunkával szeretnék foglalkozni (szántás , vetés , szántóföldről szállítás) akkor hogyan tudom hivatalosan csinálni? Kell hozzá valami végzettség és egyéni vállalkozásként lehet csinálni?
Válasz #2246. hozzászólásra
érdekes!
NÁLATOK MENNYIÉRT GYOMIRTÓZNAK HEKINKÉNT?
NÁLUNK MÜKAKI NÉLKÜL,DE GRANULÁTUMMAL 7000FT/HA-MONOSEMMEL(6 SOROSSAL),A 8 SOROS SZERINTEM 6000FT-ÉRT MEGOLDJA UGYANEZT...
Nem tudtam hova rakni, de megtetszett, gondoltam osztom. Érdekes AgrárUnios cikk gép kategóriák körülbelüli üzemeltetési költségeivel.
CIKK
Válasz #2240. hozzászólásra
25-30 között,
Válasz #2243. hozzászólásra
itt még ezt is sokallják
ezért nem maszekolunk egyrészt, másrészt meg az első év után rájöttek hogy ezek a gépek minden xar földbe belerakják a magot, és ezt ki is akarták használni a kedves megrendelők.
Volt olyan hogy a vetőkocsik közé beszorult a hant!