Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2090. hozzászólásra
Ezekről az árakról csak álmodunk... Még ezeknél a magas üzemanyag áraknál is...
Sajn mindig lesz egy -két megszorult barom aki potom áron meg fog egy melót csinálni...
Egy komoly cég 4500+áfa rezsi óradíjjal dolgozik!egy maszeknál függ a munka mikéntje+haveri alap ismerős-e??Általában a mi környékünkön 1000ft-tol 3000-ig oránként
az idei bérmunkatarifák hogy alakulnak:pl:kombinátorozás,1soron,2 soron mákvetés rapiddal,napravetés,kukivetés mőtrágyával? irjátok le ki,menyiért csinálja!
Az biztos hogy nem lehet!Ilyen üzemanyag árak mellett!
Csak annyit tennék hozzá hogy itthonról meg Romániába viszik az üzemanyagot és bőven olcsóbban mint itthon, hála ennek a drága kormánynak!
Érdekes lesz az biztos, nem gondoltam volna ,hogy két/vagy több/ nehéz évnek nézünk elébe! Nagyon kiváncsi leszek az árakra.., meg hogy lesz -e mit aratni?
az biztos hogy a 240 es gázolaj a múlt én idén még elképzelni sem tudom mennyiért lesz maszek vetés tárcsázás szántás de ha nem tudom az emelkedést beleépíteni az árba akkor inkább csinálja más tavaly a 4500 as napra vetést sokallták na majd idén annyiért a trakit sem indítom be eltoljuk a sajátot aztán majd lesz valami akkor lesz az igazi galiba ha a termény árak visszamennek na akkor lesz game over ez a biztos de ennek nem szabad megtörténni
Pontos árat melyik bérmunkához lehet most írni??!!
Talajmarózásnál is sok minden függ!!! (mélyég, talajtípus)
Én arra emléxem 4-5 éve, jött hozzánk egy 180 lovas traki vagy 4 méteres talajmaróval +voltak rajta középmélylazítók is és akkor a szántás árában csinálta.
(30cm en lazított, 15 ön mart)
Válasz #2071. hozzászólásra
Felénk azt szokták mondani hogy a leg öregebb tengerész sem tudja megtippelni hogy mi lessz ennek a vége...
Az biztos hogy nem a termelés felendüólését fogja hozni..Szerintem a szántók egyre inkább elhanyagoltak lesznek!!
idei bérmunka árak min a tavalyi + 30% ha megáll itt a drágulás. Elég lesz a sajátot megcsinálni ilyen árak mellet nálam most kezd eljönni a min művelés. Még csak a kocsit tettem ma tele 363 Ft/l a gázolaj 60 liter kellett bele le kellett ülnöm mi lesz ha a gépek is komolyan megindulnak napi 300 lityó és még a tavalyi gázolajárat sokaltam
Na ha ez így lesz akkor már jó előre lehet gondolkodni hogy menyi is legyen pl az aratás a lazítás vagy éppen a mély szántás ára?? Alighanem sok ember igencsak meg fog lepődni!!
kertészektől én olyat halottam itt a fórumon hogy négyzetméterre megy mondjuk az fólia alatt volt olvass visszább valami kistraktoros témában volt vagy majd ide is benéznek annak akinek van, pontosat én se tudok!!!
Sziasztok!
Tegnap az esti híradóban az EchoTV-n már arról beszétek ,hogy ha eléri az olaj ára a 120$-t akkor akár 500ft/l-es üzemanyagárak is lehetnek!!!!
Az edigi ár emelésre gondoltam!!Szabi még csak január van.. Mire el tudunk indulni az kb május..Adig szerintem még egy 8% simán meglesz lehet több is... Ami viszont az igazságot illeti az az hogy talán akor kerestünk a kombájnal a leg jobban amikor kb 10 e aratunk!! És mostmeg lehet kis tulzásal akár menyi a pénzünk már mit se fog érni..
6793 hozzászólás
Ezekről az árakról csak álmodunk... Még ezeknél a magas üzemanyag áraknál is...
Sajn mindig lesz egy -két megszorult barom aki potom áron meg fog egy melót csinálni...
Válasz #2091. hozzászólásra
google ban kerestem rá,hogy "Bérmunka árak" és ott,na de hogy melyik oldal,azt már ne kérdezd :)
Egyébként 370-80 körüli gázolajárral és 2011es egyéb költségekkel számolva reálisnak is tünik ez az ár. Na de megáll e 380nál a gázolaj...?
erre hol akadtál rá ?
Közben ezeket találtam:
lábon álló kukoricaszár,traktormagas gaz zúzása-11000Ft+áfa/ha
kombájn után zúzás,egyéb zúzás 100cm ig-8000Ft+áfa/ha
középmély szántás-22000Ft+áfa/ha
gabona betakarítás 4-5to/ha szecskázva-22000Ft+áfa/ha
magágykészítés-10000Ft+áfa/ha
nehéztárcsa-10000Ft+áfa/ha
szemenkénti vetés-9000Ft+áfa/ha
műtrágyaszórás(kb 200kg)-5000Ft+áfa/ha
permetezés-5000Ft+áfa/ha
Üdv mindenkinek! Tud nekem valaki idei árakat mondani?
Szárzúzás,Magágykészítés,SZántás milyen árakon megy?
Válasz #2083. hozzászólásra
Trükköt ide.
És persze grubberezési ár tar-ifát is.....
Válasz #2086. hozzászólásra
najó nemugyvanaz ám....csak nem óradijra melózunk...mindennek megvan a megszabott ára+persze az alkatrészek ára
Válasz #2085. hozzászólásra
És ha jól melléfogtál a hasracsapásnál???
Jön az ühüm-izé okoskodás???
nálam ugyvan...ránézek gépre hasamracsapok ha megfelel ár akkor gazda itthaggyja javittatni
Válasz #2082. hozzászólásra
Egy komoly cég 4500+áfa rezsi óradíjjal dolgozik!egy maszeknál függ a munka mikéntje+haveri alap ismerős-e??Általában a mi környékünkön 1000ft-tol 3000-ig oránként
Válasz #2082. hozzászólásra
Nem ott van a csalás , az óra díjak megegyeznek általában... Kb.:2500+
A kutya nem ott van elásva , nem az a trükk...
Kitalálod?
Milyen óradíjakkal szerelik a traktorokat?
Grubberrel stb. lehatolni 20 25..... centire mi forint?
Válasz #2077. hozzászólásra
Üdv!
Ipari mákot vetel? az őszi nem sikerült vagy csak tavasszal szoktátok vetni?
Válasz #2078. hozzászólásra
ezen a héten már vetettem mákot,pénteki hó megállított.
Válasz #2077. hozzászólásra
Ugyan Ferihol van az még!! Mostmár talán heti árak lesznek...
az idei bérmunkatarifák hogy alakulnak:pl:kombinátorozás,1soron,2 soron mákvetés rapiddal,napravetés,kukivetés mőtrágyával? irjátok le ki,menyiért csinálja!
Válasz #2073. hozzászólásra
Az biztos hogy nem lehet!Ilyen üzemanyag árak mellett!
Csak annyit tennék hozzá hogy itthonról meg Romániába viszik az üzemanyagot és bőven olcsóbban mint itthon, hála ennek a drága kormánynak!
Válasz #2074. hozzászólásra
Érdekes lesz az biztos, nem gondoltam volna ,hogy két/vagy több/ nehéz évnek nézünk elébe! Nagyon kiváncsi leszek az árakra.., meg hogy lesz -e mit aratni?
Válasz #2072. hozzászólásra
az biztos hogy a 240 es gázolaj a múlt én idén még elképzelni sem tudom mennyiért lesz maszek vetés tárcsázás szántás de ha nem tudom az emelkedést beleépíteni az árba akkor inkább csinálja más tavaly a 4500 as napra vetést sokallták na majd idén annyiért a trakit sem indítom be eltoljuk a sajátot aztán majd lesz valami akkor lesz az igazi galiba ha a termény árak visszamennek na akkor lesz game over ez a biztos de ennek nem szabad megtörténni
Válasz #2066. hozzászólásra
Pontos árat melyik bérmunkához lehet most írni??!!
Talajmarózásnál is sok minden függ!!! (mélyég, talajtípus)
Én arra emléxem 4-5 éve, jött hozzánk egy 180 lovas traki vagy 4 méteres talajmaróval +voltak rajta középmélylazítók is és akkor a szántás árában csinálta.
(30cm en lazított, 15 ön mart)
Válasz #2071. hozzászólásra
Felénk azt szokták mondani hogy a leg öregebb tengerész sem tudja megtippelni hogy mi lessz ennek a vége...
Az biztos hogy nem a termelés felendüólését fogja hozni..Szerintem a szántók egyre inkább elhanyagoltak lesznek!!
Válasz #2070. hozzászólásra
idei bérmunka árak min a tavalyi + 30% ha megáll itt a drágulás. Elég lesz a sajátot megcsinálni ilyen árak mellet nálam most kezd eljönni a min művelés. Még csak a kocsit tettem ma tele 363 Ft/l a gázolaj 60 liter kellett bele le kellett ülnöm mi lesz ha a gépek is komolyan megindulnak napi 300 lityó és még a tavalyi gázolajárat sokaltam
Válasz #2065. hozzászólásra
Na ha ez így lesz akkor már jó előre lehet gondolkodni hogy menyi is legyen pl az aratás a lazítás vagy éppen a mély szántás ára?? Alighanem sok ember igencsak meg fog lepődni!!
Válasz #2067. hozzászólásra
Köszi! Hátha majd valaki tudja!
Válasz #2067. hozzászólásra
jah négyzetméterre az ásó gép volt!!! Boccs
Válasz #2066. hozzászólásra
kertészektől én olyat halottam itt a fórumon hogy négyzetméterre megy mondjuk az fólia alatt volt olvass visszább valami kistraktoros témában volt vagy majd ide is benéznek annak akinek van, pontosat én se tudok!!!
Válasz #2064. hozzászólásra
Akkor pontos árat te se tudsz!
Sziasztok!
Tegnap az esti híradóban az EchoTV-n már arról beszétek ,hogy ha eléri az olaj ára a 120$-t akkor akár 500ft/l-es üzemanyagárak is lehetnek!!!!
Válasz #2063. hozzászólásra
Kb a szántás árában van.
Talajmarózásnak a tarifáját valaki megtudná mondani?
Válasz #2061. hozzászólásra
Jaja, végül is hekire nézve is nagyátlagban ugyanannyi mint percre nézve.Természetesen távolság függő, nem mindegy hol tud felszállni a gép.
Válasz #2060. hozzászólásra
Az tavaly is annyi volt. Távolságtól függ 3000-4000Frt/ha
Válasz #2059. hozzászólásra
Atya világ !!
Ez mennyi hekire nézve ????
Ha valakit érdekel esetleg:
Repülővel műtrágya és permetezés 3300-3500Ft/ légiperc
Válasz #2055. hozzászólásra
Meg mit fogunk aratni?
Válasz #2054. hozzászólásra
a tulaj szerint ezt is nehéz lesz neki átvinni.
Válasz #2053. hozzászólásra
Válasz #2054. hozzászólásra
Az edigi ár emelésre gondoltam!!Szabi még csak január van.. Mire el tudunk indulni az kb május..Adig szerintem még egy 8% simán meglesz lehet több is... Ami viszont az igazságot illeti az az hogy talán akor kerestünk a kombájnal a leg jobban amikor kb 10 e aratunk!! És mostmeg lehet kis tulzásal akár menyi a pénzünk már mit se fog érni..
Válasz #2052. hozzászólásra
8% elfogadható ???????????
Én azért nem dolgozok, hogy másnak jó legyen !!!!
Válasz #2051. hozzászólásra
X3=120
Válasz #2050. hozzászólásra
Az még talán elfogadható!! De felénk még azért is külön meg kell majd küzdeni.. De tavaszig még bármi megtörténhet...
Válasz #2049. hozzászólásra
40 körül számoltam az önköltséget
Válasz #2048. hozzászólásra
nekem 8%-ot emeltek.
Válasz #2045. hozzászólásra
mi 60ft okért megyünk ismerősnek de szerintem biztos van 90- 100-120 ft! mondjuk mi két tengelyes futóval együtt
hát szerintem számold ki a fogyasztást és szorozgass 2 vel vagy 3 mal !
Mire el indulhatnak a gépek a tavaji bér munka árakat igencsak ujra kell majd gondolni..
Válasz #2046. hozzászólásra
az igen.
köszi.
Válasz #2045. hozzászólásra
120
Csak tipp !!
nem volt jobb ötletem így ide írom
tud valaki km tarifát 2.5 tonnás kisteherautóra?
Válasz #2043. hozzászólásra
Köszi a választ! Kb. így gondoltam én is.