Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
460 hozzászólás
Válasz vén cigány #358. hozzászólásáraCsak azért azt tettem, mert a tonna feletti bb-et is simàn tudja mozgatni, pótkocsi túloldalára betenni ilyesmi
Megköszönném mindenkinek ötletét javaslatát. Valószinű hogy targoncatorony az ami nekem kell. Az tud big-et is meg raklapot is ha muszály.
Válasz bandigh #355. hozzászólásáraEz barátibb ár
Válasz strong #356. hozzászólására353as hozzászólásban ott van ami neked kell.
Ettől olcsóbban nem tudod megoldani.
Villával kérjed, ne tüskével, meg valami rendes talpakat tetessél rá a leakasztáshoz mert agyoncsap!!!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #354. hozzászólásáraBocsánat, de éppen csak azért kérdeztem rá hogy hány mázsát tud, mert ez bálakhoz van tervezve. Jó ötlet de ha tudna is raklapot emelni a big zsákhoz már alacsony lenne szerintem. Minde esetre köszönöm és ne haragudj bocsi.
Válasz strong #352. hozzászólásáraLehet valami ilyen kéne neked, és megpróbálni átállni a bigbagre. Vagy a képen látott leszedőeszközzel dolgozni, és építhetnél gyárihoz hasonló raklapleszedőt is hozzà.
Vagy marad a homlokrakodó
Válasz strong #352. hozzászólásáraBasszus, valaminek utánnanézhetnél te is. Én nem kereskedő vagyok aki ilyet akar neked eladni. Úgy keresek rá mindenre én is.
Gyárilag lehet nem is létezik olyan megoldás ami neked kell!
Én csak az elv és az egyszerűség miatt javasoltam ezt a megoldást, de ez gyárilag nem raklapos áruhoz van, hanem bála kazlazáshoz! Aki nem akar manitout venni, annak találták ki, hogy a homlokrakodóval tovább tudjon nyújtózkodni.
2db bálát is lehet tüskével emelni vele, akkor kb 8-10mázsát simán bír.
De neked villa kell rá és függesztő szerkezet. Nem érdemes ilyet venni, hanem gyártatni lakatossal, ha magyad nem tudod.
Talán olcsóbb, mit a homlokrakódó
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #351. hozzászólásáraKöszönöm. És ez mázsát tud felemelni?
Válasz strong #350. hozzászólására
Ahol a homlokrakodóhoz csatlakozik, oda kellene csapszeges csatlakozás a 3 ponthoz. Függesztőművel és a munkahengerrel is tudnál emelni rajta.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #347. hozzászólásáraLinkeld már be légyszi, beírom de sok minden kijön nemtudom melyikre gondoltál.
Válasz Sz_Pisti #348. hozzászólásáraPont mint egy leharcolt targonca. Napi szinten használható egy telephelyen. Bigbaget mindig azzal pakoljuk fel/le, sokkal szaporább
Válasz strong #346. hozzászólására Egyik legjobb beruházás volt a homlokrakodó, mikor megvettük még ötletem se volt, hogy mennyi mindenre lehet használni.
- műtrágya
- vetőmag
- IBC
- pótkocsi oldal
- zöldtrágya keverék
Válasz strong #346. hozzászólásáraGoogle: bála lift! Keress rá!
Ilyet kell gyártani raklapvillával és 3pont függesztésűre.
De legjobb tényleg a homlokrakodó lenne, vagy targonca torony.
Válasz Bárány #345. hozzászólásáraÉvi pár alkalomra kellene csak. Jószág nincs csak egy kutyus
Válasz strong #344. hozzászólásáraNézegesd a homlokrakodókat. Én is ugyanebben a cipőben jártam, aztán csak beadtam a derekamat.
Válasz Bárány #342. hozzászólásáraÉrtem, nagyon meg tudna lengeni. Ha megütődne a pótkocsihoz vagy hasonló, akkor akár szét is repedne. Pakolnak itt erre traktorra szerelt targonca tornyokkal de az is kínlódás. No a big zsákokra az is használható.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #341. hozzászólásáraMagasabbra kellene emelni legalább pótkocsi magasságig. 1250kg egy csomag karbamid. Hat hengeres maxxum van meg egy 95lovas kis case is
Válasz Sz_Pisti #338. hozzászólásáraLeborulni nemigen tud, egyszer sem fordult elő, viszont ha a raklapos cucc ütődik oda, az nem olyan, mintha egy bigbag tenné.
Válasz strong #339. hozzászólásáraMagasra is akarod emelni? Plató magasságba, esetleg műtrágya szóróhoz?
Vagy csak 30, 40cm-re a talajtól, mert arra a célra sima 3pont függesztésű villa is elég lenne.
Mekkora traktorhoz kell?
Mennyi súlyt kell emelni?
Válasz strong #337. hozzászólásáraMondom: ez ALKALMI megoldás!!!
Ha te műtrágyát akarsz rakodni, akkor valami komolyabb kell.
Válasz Sz_Pisti #338. hozzászólásáraTraktorhoz szeretnék valami univerzális pakoló eszközt. Felénk nem kapható mindíg big bag zsákban műkaki. Sőt többször drágább is mint a raklapos. Ez nem reális de a kínálat-kereslet dönti el az árat.
Válasz strong #337. hozzászólásáraHa beleng, akkor nincs az a fóliázás, ami megfogja, és le fog borulni a p...ba. Raklapos árut raklapvillával tudsz/kell mozgatni, és azzal sem mindig leányálom, ha nem betonozott a placc
Válasz Bárány #336. hozzászólásáraNa de 1250kg egy raklap karbamid
Válasz strong #335. hozzászólásáraSzerintem úgy 6-7 mázsa lehetett a max. de közel 20 éves a cucc, úgyhogy a fene tudja már.
Amúgy a legnagyobb hátránya az, hogy nagyon be tud lengeni, ésszel kell mozogni vele.
De ha csak nagyritkán kell egy-egy raklapot mozgatni, arra jó.
Válasz Bárány #334. hozzászólásáraKöszönöm igazán megérdemelnél egy pár sört Hasonlóan kébzeltem el, csak nem betonvasakból kébzeltem el a felfüggesztést. Ennek a szerkezetnek szerintem annyi a hátránya hogy, amikor targoncával összerakják a palettákat egymás mellé, nehéz megkezdeni a leszedést. Amúgy meg akár egy oldalról is menne a pakolás. Hány kilós csomagolással tesztelted? Nekem nincs még big zsákemelőm, még nem dőlt el hogy targonca torony legyen vagy b.b. zsákemelő. De te megmutattad hogy van módszer a palettára is, csak a darúnak erőssnek kell lennie na meg a traktor hogy elbirja(hat hengeres maxxum-om van).
Válasz Bobo77 #333. hozzászólásáraCsinálj egyet, nem egy bonyolult dolog!
Amúgy apósom szüleménye, és alkalmankénti használatra bevált.
Válasz Bárány #330. hozzászólásáraPont ez kéne nekem
Válasz Sz_Pisti #331. hozzászólásáraNem is árnyékolónak készült.
Válasz Bárány #330. hozzászólására Nem állnék alá nyugodtan
Válasz strong #326. hozzászólásáraNo, sikerült előrobbantanom, a háttérben látható kupleráj ennek az "ásatásnak" egy kis részlete, úgyhogy ez egy sörödbe fog kerülni. (Csak vicc, nehogy elküldd!)
Az alul látható két cső megy a raklap alá, aztán a két piros távtartó, majd a köracél függesztők. A csöveken lévő furatokba biztosító szegeket kell tenni, nehogy lecsússzon a függesztő! (A képen ezek hiányoznak.)
A csövek közé mindenképp kell valami távtartó (pl., mint a képen), különben össze tudnak csúszni, és leborul a cucc.
Válasz strong #326. hozzászólásáraRemélem, nem felejtem el, holnap megkeresem. Jó régen nem volt rá szükség, már homlokrakodózunk egy ideje, lehet, hogy hiányos is, de megnézem.
Végső esetben meg telefonon elmagyarázom.
Válasz Mf-es? #327. hozzászólásáraEzek a gyáriak túl vannak kicsit árazva. Majdnem annyi mint a darú
Válasz strong #324. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=raklapemel%C5%91%20villa&tbm=isch&safe=active&tbs=rimg:Ccr1NbwP6F1iYYawi50S0Okl&client=firefox-b-d&hl=hu&sa=X&ved=0CB4QuIIBahcKEwiQqpKLj93tAhUAAAAAHQAAAAAQBw&biw=1903&bih=919
Válasz Bárány #325. hozzászólásáraEsetleg lenne kedved lefényképezni azt a raklapos cuccot? Amikor lessz idődd....
Válasz strong #324. hozzászólásáraIgen, kb. úgy, ahogy leírtad. Van egy saját gyártmányú ilyen emelőnk, amihez hasonló raklapos cucc lett gyártva.
De amúgy létezik gyári megoldás is, horogra akasztható raklapvilla.
Bigbag zsákemelővel lehet pakolni palettás műtrágyát is? Gondoltam alulról átdugni két rudat és a négy sarkánál felkötni a kampóra, menne ez így? Targonca torony tudom jobb ötlet erre a célra de csak úgy rákérdezek csinálta e valaki már így.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #322. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek.
Válasz subikiss #319. hozzászólásáraMindegy mekkora a garat meg a zsák!
Akár egy 20 literes vödörbe is eresztheted, csak egy a lényeg, hogy a zsák leeresztője ne legyen magasabbra emelve mint a garat pereme!
Megtellik a garat, meg a zsák leeresztő cső része is és nem folyik tovább.
Majd ahogy fogy a garatból, úgy folyik utánna...
Válasz fexco #318. hozzászólásáraIKR egyedi kevert anyagot mindig olyan kapjuk mint a búza vetőmagot. 10 mázsa alul felül kötős.
Válasz subikiss #319. hozzászólásárasimán.mehet...
Válasz fexco #318. hozzászólásáraRoppantott kukorica menne zsákból befúvó garatba.
Válasz fexco #317. hozzászólásáraAutomatikusan a vetésre gondoltam,tehát ez gabonára vonatkozik.műtrágyát én még nemláttam alulkötőset...
Válasz subikiss #309. hozzászólására10mázsászsákokat simán, mindenféle killodás nélkül elkössük.általában felezni szoktuk.a saját kötelével.azt hozzá kell tenni,hogy kétemberes.és teljesen kilehet engedni a száját.5mázsa kb 10másodperc.
Válasz Nyomasek Bobo #314. hozzászólásáraNekem ilyenek vannak, csak más gyártótól, más színben. Mindegyikre simán vissza lehet tenni a zsákot, mivel függőleges irányban nagyon erősek, a beszúrós meg még vissza is tud csúszni a zsákba. (Leeresztéskor ugyanis kicsit ki kell húzni, amíg a fekete fülek belülről el nem akadnak a zsák fenekében.)
Elég drágák, de ha sokallod az árát, akár házilag is meg lehet csinálni.
Válasz Nyomasek Bobo #314. hozzászólásárakettőféle is van, az egyik a menetes betekerős, a másik az a kúpos beszűrős. mind a kettőre rárakom, ha úgy van, semmi bajuk nem lesz. azt csináltam, hogy nem a közepébe szúrom, hanem kicsit a szélébe, hajlatba, és akkor kicsit elfordítva rakom le. de most már ritkán használom, 25 mázsa megy a szóróba, ikr ömlesztettből bő 11-12 mázsás zsákot is csinál, 3 mázsáért nem kínlódok, genezisből meg 3 zsák megy bele. amit nyerek a plusz 2 mázsával, azt tízszeresen elveszítem azzal, hogy egy kezdett zsékot akasztgatni, lerakni, folyatni, felmászni, lemászni.
Válasz envagyok2 #313. hozzászólásáraItt borjúkötéllel próbálták...vagy sikerült vagy nem.
A beszurt leeresztővel hogy teszed le?
Válasz subikiss #309. hozzászólásáravetőmagot könnyebb megfogni, műtrágyát azért érdekes. az a gond, hogy nagyon szétnyitod, nem tudod összefogni, nem tudod újra összenyomni a zsák száját, csak kva nagy kínlódással. ezért csak nagyon kicsit nyiss szét rajta, akkor könnyebb utána visszaszporítani, így viszont rohadt lassan folyik ki, és mire kifolyik, addigra magad alá hugyozol. kínlódás, második után belevágod a leresztőt.
Válasz subikiss #309. hozzászólásáraCsinálj egy leeresztő csapot.
Olyat mint a szurkálós műtrágya vidbag. Csak egy csatoló kell hozzá, meg a tüske helyett egy perem.
Ha jól van megkötve a zsák, a madzag alatt marad annyi "száj", hogy ez a felcsatolható csap elfér.
Utána rá lehet oldani a madzagot teljesen, és a zsaluval annyit engedsz amennyit akarsz.
Fater egy régi nagy porral oltóból csinálta.
Ha gondolod holnap lefotózom.
Válasz subikiss #309. hozzászólására Zsák csapoló+cső