Hirdetés
Fórum
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- Grubber új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
460 hozzászólás
Válasz vén cigány #257. hozzászólásáraPl ittPl itt
Válasz vén cigány #257. hozzászólásáraVan fent a hirdetések között gyártáshibás vasanyag nem tökéletes a hegesztése az nem jó? Az sokkal olcsóbb mint a tökéletes hegesztésű.
Válasz vén cigány #257. hozzászólásáraAz ország melyik részén vagy?
Hol lehet venni 120*80*8-as zárszelvényt?
Itt még van gondolom egy "benn ragadt" zsákemelőjük
http://www.ikrgepker.hu/uj-gepek/mutragya-szorok/87/gep-megtekintese/215
Válasz Sk Laci #254. hozzászólásáraNem-nem a kizárólagos KUHN forgalmazója Magyarországon az a KUHN Center Magyarország!
http://www.kuhncenter.hu/internet/webhu.nsf/0/2ECEC90B1529A380C1257DAF00391BD4
Válasz Bécó #209. hozzászólásáraBécó, az IKR-nek ki volt állítva a Levsak zsákemelő 780 000 ft? Ez mostan hogyan van, IKR ugyan az, mint Agrotec, vagy külön cégek? Azért szeretnén veled pontosítani, mert lehet hogy rájuk csörgök. Bábolnai központ van hozzám a legközelebb, 100 km.
Válasz Bárány #248. hozzászólásáraAzért.
Válasz Vinkó75 #251. hozzászólására
Válasz K. Ákos #250. hozzászólásáraEgy bontott kcr 6000 lengő és kitoló gém a munkahengerek adottak az az a bontott géppel együtt jár(már ha úgy árulják) Gyakorlatilag amit gyártottunk az az alsó rész.A lengőgémet a forgáspontnál (elvágtam-becsapoltam a látható zártszelvényt..120X120x10mm-es falú) A 3-dik pont tartó fülek 20X200mm laposvas. 90%-ban mindent daraboltak a vastelepen pár forintért hol az anyag lett vásárolva. A többi fúrás-vágás-"ragasztás"
Válasz Vinkó75 #211. hozzászólásáraSzia, jó lett. Hasonlót szeretnék készíteni, tudnál valami skiccet rajzolni róla. (forgáspontok helyzetei, munkahenger rúd átmérők, cső átmérők hosszok stb.)
Köszi.
Válasz GREVEN #233. hozzászólásáraNem, ékszíjjal akasztjuk fel a vetőmagos zsákot!
Válasz Büresz #245. hozzászólásáraTéves. 14 tonnás pótra gondoltam. A felületes olvasás...
Válasz Büresz #238. hozzászólásáraEzért szeretem a folyékonyat.2500 literrel kimegyek,az több mint 30 mázsa.
Válasz lacika973 #244. hozzászólásáraIgy fejből nemtudom, de kitolónál csak csúsznak egymásban.
Válasz Bárány #240. hozzászólásáraNem lehet teli szóróval közúton közlekedni?
Válasz Büresz #219. hozzászólásáraKöszönöm. És mekkora a gerenda hosszúságok? Valamint a munkahengerek mekkorák? Ami gerendát kitol a munkahenger az görgőn fut vagy milyen megoldással csináltad?
Válasz Gergő, #241. hozzászólásáraÍgy van a KCR 6000-es nem gyenge, az az alapja. Ez olyan 450-500-ból megállt munkadíjjal együtt. 160-as Ursus ha kell, megfelelő betéttel 2 zsákot levesz. Ennyiért nincs piacképes emelő vagy homlokrakó mi ezt tudja. Olyan masszívra sikerült, 100 mázsával is szépen vonul. Majd töltötte a műtrágya szórót. Nem kényelmes félig kicsavarodva dolgozni de nem is egész évben kell csinálni.
Válasz GREVEN #228. hozzászólásáraHát már egy 100-110lovas nyugatival simán szeded úgy hogy nem ágaskodik az eleje. Azoknak azért nagyobb a súlya. De már szerintem az újabb fajta mtz is elég. Úgy szoktam az mtz -vel is hogy addig egy helybe maradok felemelem hogy elhagyja a potkocsi platót aztán behúzom ameddig birom aztán indulok meg. Utána már ahogy emeled fölfelé jön a súlypont a traki felé.
Válasz Mf-es? #223. hozzászólásáraUgyan úgy át van kötve a pótra a lègfék világítás. Felénk sok a rendőr de mèg lekopogom nem szóltak èrte. Szerintem 580 bol nem jött volna ki akkoriban mikor mi vettük egy homlokrakodó mert azokat is néztük. Normális tempóban van húzva az úton vigyázva és álltalában 4,5-5 tonnánál többet nem szoktunk vele húzni.
Válasz Büresz #238. hozzászólásáraElnézőek a rendőreitek, becsüljétek meg őket!
Néztük a kiállításon a Dönder márkát, valamiért nem tünt szimpatikusnak. Az AgroContaktal már régóta kapcsolatban vagyunk, az ő rakójukat nem tudtuk megnézni,de a céggel kapcsolatban van bizalom.
Ez a KUHn is jól néz ki,de az ára nem szimpatikus.
A rakodóval együtt pótot lehet húzni?
Válasz Mf-es? #227. hozzászólására14 mázsával kihordom egyedül a 75 hekire egy géppel évek óta.
Válasz .Szabi. #231. hozzászólásáraAkkor persze. De sztem10-50 hektáros gazdaságokban vagy akár 100 hektárnál is sokhelyen 1 gép van. Vegyen mégegyet meg homlokrakódót?
Válasz GREVEN #233. hozzászólásáraVagy láncot fűzöl a fülekbe, és lehet egy kampóval emelni.
Válasz .Szabi. #231. hozzászólásáraKerestem én is legális(!!!) megoldást a rakodó+szóró+pótkocsi kombóra, de nincs olyan műtrágyaszóró, amivel hivatalosan szabad vontatni. A szóró alatti vonófejea átalakítások sem legálisak, úgyhogy sajnos tényleg az van, amit írsz.
Big-Bag zsákemelő vásárlás előtt álok kinek mi vált be erre a célra?
Válasz Bécó #229. hozzászólásáraÉrtem. 4 füles zsáknál gondolom a 4-es elosztós kampóval szoktátok a BB-t felvenni.
Válasz GREVEN #228. hozzászólásáraMTZ-82 a szokásos orrsúlyokkal már bírja, az ennél nem kisebb nyugatiak meg pláne.
Válasz Büresz #226. hozzászólásáraAkkor maradjunk annyiban,ha vonulni kell meg huzigálni 10t műtrágyát,akkor 2 traktoros játék a műtrágyaszórás.
Válasz Mf-es? #223. hozzászólásáraSemmit ! Felénk nem divat cseszegetni a gazdát. Mivel a hatóság is érintett másod állásban, vagy család tag ként a mezőgazdaságban. Néha akad egy megszállott közeg. De az hamar megy egy távolabbi állomáshelyre, gondolkozni. Sajnos nehezen tanul. De nem gond, nyilván szeret utazni.
Válasz GREVEN #228. hozzászólásáraSzia nekem MTZ-n van 1tonnás vetőmaggal kitolt gémmel se emelgeti magát!
Válasz Gergő, #216. hozzászólásáraMekkora súlyú gép kell hozzá, hogy mondjuk kamionrol a belső sort le birjam venni kinyujtott gémmel mondjuk 700 kg-os BB-t?
Több kereskedőt kérdeztem,senki nem tudta megmondani.
Válasz Büresz #226. hozzászólásáraDarut úgy látom praktikusnak,ha otthon leveszed a kocsiról,és teli rakod a szórót,minimum 2 tonnás legyen.És kiballagsz,határszemlével egybekötve,leszórsz vele 10-20 ha.
Válasz .Szabi. #225. hozzászólásáraHa pótkocsizol akkor igen, de nem minden esetben mert a szóró után is lehet kötni ha jó a pálya. De különben 1 elég.
Válasz Büresz #224. hozzászólásáraMiért kell több traktor?
Szerintem pont ugyanannyi kell,igyis-Úgyis.
Válasz Mf-es? #223. hozzászólásáraAz enyém alatt elfért a hashuzón a pótkocsi. A honlokrakódóshoz 2 gép kell.
Válasz Vinkó75 #211. hozzászólásáraÉs a rendőr,mit szól hozzá,ha pótkocsizol vele?
Inkább egy homlokrakós traki.
Válasz vereszs #217. hozzászólásáraÉn is ezen gondolkodom, nem sokkal többért mtz-t adnak khr 1500al együtt.
Válasz Gergő, #216. hozzászólásáraKöszönöm, hétfőig meggondolom, majd döntök.
Válasz Vinkó75 #211. hozzászólásáraSzép precíz munka az új árának a töredékéért,jó a szine (pár éve már én is csak ezt a két szint használom).
Válasz lacika973 #210. hozzászólásáraA váz 150-es zártszelvényből van 8-as falú, 1 métert tol a gémen, erős masszív szerkezet.
Válasz Sk Laci #212. hozzászólásáraPersze semmi gond.
Hát nem akarok beleszólni de amilyen árakról itt szó van már egy olcsóbb homlokrakodót is lehet venni, amit azért sok mindenre lehet használni nem csak zsákpakolásra.
Válasz Sk Laci #212. hozzászólásáraNekünk az agrocontactos van vagy 5-6 éve. Mióta meg van semmi baja pótkocsit is húzunk vele általába meg volt hogy műtrágya szórót is aggattam rá azt is jól bírta. Kinyújtott gémmel is simàn bírja az 1tonnát csak mikor könyebb elejű traktoron van hajlamos az elejèt emelni
Válasz Sk Laci #212. hozzászólásáraNekünk az agrocontactos van vagy 5-6 éve. Mióta meg van semmi baja pótkocsit is húzunk vele általába meg volt hogy műtrágya szórót is aggattam rá azt is jól bírta. Kinyújtott gémmel is simàn bírja az 1tonnát csak mikor könyebb elejű traktoron van hajlamos az elejèt emelni
Válasz Bécó #209. hozzászólásáraIKR nem csak Kuhn-Levsak emelőt kínál?
Válasz Bécó #209. hozzászólásáraKuhnra 2860eur/886 600 Ft mondtak Bogball Magyaroroszágon 3300euró, Szlovákiában 3600euró, Molcsík 2600euró /nem tud 1000kg kitolt gémmel/, és lejjeb amit említettem az Agrocontakt által forgalmazott emelő 2130 euró/660000Ft. Kurzusnak 310Ft/euróval számoltam.
Válasz Büresz #208. hozzászólásáraAmint látom ügyes vagy, de nekem gyárira van szükségem, mert ha netalán tán valami történne "megrogyik és valaki sérülne" akkor nagyon csunyán rámhúznák a "vizeslepedőt".
KCR-6000-ből szegeltük a havernak.Erre még jött egy IFA húzó.