Hirdetés
Fórum
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
460 hozzászólás
Válasz #108. hozzászólásra
Köszönöm a segítséged!
Egyébként azért kérdeztem, mert a FerroFlex leengedve 1080mm-ig ér le. Ez akkor valamivel magasabbra akkor. Egyéb emelési feladatok miatt kérdeztem.
Válasz #107. hozzászólásra
Ez nagyon jó lenne, de túl messze vagyunk... Nyíregy mellől vagyok... Ismerősöm sincs aki arra jár.
Mennyit jön ki a gém?
Válasz #104. hozzászólásra
Hát ez elég bitang anyagbol van! A ferrosat nem ismerem! Annyira alacsonyra hogy ennek vannak lábai alul és ha teljesen lerakod a földre akkor leérkezik a big bag is bőven és kitudod akasztani. Mondjuk mi raklapra szoktuk rakni a big-bagat ott pedig sima ügy leakasztani!
Az mondjuk sokat elmond hogy az 1000 kg kinyujtott gémmel is tudja! És tudja gyakorlatbol mondom!!
Válasz #106. hozzászólásra
kcr 3000 gém,ha jól tudom.Hasonló a mezőgép daruja is.Nagykanizsa környéke.6 db mtz orrsúly az irányára.
Válasz #105. hozzászólásra
Milyen volt?
Érdekelne. Hol található? Milyen árban lenne?
Válasz #104. hozzászólásra
Hi.Ebből meg tudnád csinálni,olcsó pénzből.
Válasz #103. hozzászólásra
Szerinted a FerroFlex vagy ez a jobb?
Milyen alacsonyig lehet leengedni a kampót? (úgy hogy be van húzva a gém)
Válasz #99. hozzászólásra
Ellehet vele "okosba " pakolgatni az MTZ-vel is csak lasabban kell az 500kg még semmi gond a 700-nál már óvatosabban kell az 1000 meg pláne.
Én is a nagyobb trakival gyorsabban pakolok le egy kamiont mert ott nem kell óvatoskodni amikor az orrán ott az 1tonna
KATT
Válasz #100. hozzászólásra
Ja és a Szegána-tól vettem, nem tudom más forgalmazza-e?
Tavalyelőtt vettem 900e. ért, azóta már drágult nem tudom mennyit, nagyon robusztus, erős, 12.5q-ig emel behúzva, ha jól emlékszem. Műtrágyaszóró miatt vettem hozzá, igaz idáig csak külön használtuk, ha csak zsákemelő kellene rakodásra jó ez a szolnoki is amit alább írtak kicsit kissebb, de megvan olyan erős az egész, és 600e. körül van
Válasz #98. hozzászólásra
Bogballe emelő mennyibe kerül? Honnan szerezhető be és milyen paraméterekkel rendelkezik?
Akkor az MTZ 892 is neccesen, de elpakolgatna.
Válasz #95. hozzászólásra
100 Le-s MF-el, elől 5,5q súlyokkal, egyáltalán nem ágaskodik, sőt ősszel 10q-s zsákokat is rakodtam fel-le, ott sem volt gond
Válasz #96. hozzászólásra
Nekem targonca torony és 2q van a 82elején
60x120-as zsz.a villákon,a pótkocsiról simán rakodok vele egy oldalról.2m-re van a toronytól a 7q műtrágya.A 80-as az viszont nem birja csak ha közel van a zsák.
Válasz #94. hozzászólásra
450kg van elől. Meg a vázba van még végigengedve egy kis 20-as lemez.
Mennyiért vetted a rakodót? Jól lehet vele haladni? Targonca villa átalakításában gondolkodtam, de túl körülményes, hogy egy oldalról lehet csak pakolni. Így már sokat kellene alakítani és lehet nem lesz olyan plusz nem fogok normálisan kilátni sem.
Válasz #93. hozzászólásra
Nah, ez érdekelne engem is. Nekem is Bogballe műtrágyaszórót töltene
Mekkora traktorral?
Válasz #91. hozzászólásra
Lehet persze egy oldalról! Mi TFD 1000-es darugémet használjuk elég jó masszív anyagokból van gyártva.Nálunk 4.éve üzemel hibátlanul sokszor pakoltam már vele kamiont a kérdés inkább hogy mekkora orrsúlyod van mert képes megemelni a traktor orrát ha könnyű (MTZ 82 ) pl
Válasz #92. hozzászólásra
Ja és 1 oldalról, és mindig külön használjuk zsákemelőt, és másik gépen szórót
Válasz #91. hozzászólásra
Délelőtt rakodtam le 24.5t, 27-es pétisó-t, Genezis nyergesről, 40 perc alatt, szakadó hóesésben, Bogballe zsákemelővel
Bigbag zsákemelővel lehet kamiont lepakolni egy oldalról? 7qás zsákot szeretnék. MTZ892vel. De csak rakodásra szeretnék, szórót nem akarok rá akasztani. Van ilyen manapság vagy csak az amire akasztható szóró is.
Válasz #89. hozzászólásra
Igen, alatta. Két oldalán colos cső van ami a talpa. Biztosan egyszerűbb mint átfaragni, erősíteni a szórót. No meg kihagyod a képletből, nem mindegy, hogy van még egy csatlakozási pont amit pluszban terhel vontatáskor a pót.
Rendőr nem szólt eddig érte pedig közlekedünk vele. Nem hinném, hogy neccesebb lenne mintha a szóró gyári vonószemével húznám.
Válasz #88. hozzászólásra
Alatta? Akkor gondolom a szórót két bakra, vagy emelvényre tudod letenni. Én eddig csak a mögé helyzett fejen agyaltam, de lehet,, hogy ez az egyserűbb megoldás.
(Azt meg se kérdem, rendőr, KPM-es látta-e már... )
Válasz #87. hozzászólásra
Mi M5610-et használunk, ezen sincs vonószem. Úgy oldottuk meg, hogy megerősítettük az emelő felfüggesztését és a szóró alatt összeforgatott U szelvényből csináltunk hátrafelé egy kb 30 centis nyúlványt amibe beleraktunk egy mtz automata fejet. Fék, villany átvezetve a szóróhoz. Már pár éve üzemel, kis hw kocsit megrakva viszi szépen.
Válasz #86. hozzászólásra
Vagy fronthidró hiányában az emelővel a szórót is a pótra. Ezek megvannak, de valamilyen "soros kapcsolás" lenne az igazi. A Bogballe M1 váza a vontatást nem bírná, ezért érdeklődöm más megoldásra. Pl. egy erős keret az emelőre.
Biztos, van valami megoldás, bár tuti, nem szabályos.
Válasz #85. hozzászólásra
Elöl szóró hátul bb + pót oszt akasztgatsz kint
Létezik legális megoldás big-bag emelő + függ. műtrágyaszóró + pótkocsi vontatás összeállításra? Ha nem, a "maszek" dolgok is érdekelnének.
Bármilyen infót, fotót, stb. megköszönnék.
Válasz #83. hozzászólásra
értem köszönöm!
Válasz #82. hozzászólásra
Hali!
Ha jól emlékszem 3-3.2 métert mértünk.
De ha nem akarsz a talajról rakodni, akkor rá lehet csalni 20-30cm-t...
Így lett beállítva gyári rajz alapján...
Válasz #81. hozzászólásra
köszi nézelődni fogok és ez milyen magasra tud maximálisan emelni?
Válasz #76. hozzászólásra
Hali!
Link az nincs, de a hirdetéseknél tele van ilyen osztrák rakodókkal. Az enyém is kupectől van. De azóta van nagy utánfutóm, és néha kinézek osztrákba...
Sajna ezt eladtam egy havernak, mert hidraulikus kanalút vettem....csak az 1 éve az udvaron hever...
Válasz #79. hozzászólásra
megpróbálom mihelyst a főnök(apa) rábólint :D
Találtam egy vajai-t is
itt csak azért gondoltam h megkérdem, hogy hátha van aki nem hirdet és a fórumtársak többsége szokott segíteni a másikon nem szart sóz a másikra :)
mert ugye kicsit kellemetlen lenne ha emelés közben szétszakadna 6q almával, mert a nap megégette.
Köszi a segítséget :)
Válasz #77. hozzászólásra
De ha apróknál a keresésbe beírod, hogy bigbag, akkor kidob vagy 5 hirdetést is lejjebb, ahol zsákokat árulnak.
Válasz #77. hozzászólásra
Őket próbáltad már?
BIG-BAG
Üdv!
Honnan tudnék beszerezni felül töltős alul leeresztős big-bag zsákot kedvező áron?
Lehet használt is csak jó állapotú legyen :)
ár olyan 800Ft körül.
méret 1x1x1 körüli lenne a lényeges és akasztó füle is legyen emelés végett.
kb 30db-ra lenne szükségem
Sz-Sz-B megye
Válasz #74. hozzászólásra
tudnál a rakodóról valami linket küldeni?
Válasz #74. hozzászólásra
ezért lenne fontos a magasra emelés mert ahogy ezt olvastam 4,5m-re emel almát pakolnánk vele KBP 8-as pótkocsira aminek 150cm-es az oldala.
de ha lehet jó homlokrakodót is szerezni ilyen árban (vagy olcsóbban) akkor arra már lehet gémet készíteni :)
Válasz #73. hozzászólásra
Hali!
A 2/3-ából veszel egy osztrák homlokrakodót a trakira. Kovácsolt hegyű trágyakanállal. Azok kb 1000kg-ot tudnak. Az MBP 6.5 és a HW60-11 kocsiról éppen le tudja venni a zsákot. Csináltatsz hozzá konzolt, aztán GO...
És egyébre is tudod használni...
Üdv!
Erről a 2 munkahengeres hidraulikus big-bag zsák emelőről tud valaki valami infót?
Ár/érték arány megéri? Strapabíró, stb...?
http://webshop.keletagro.hu/karos-emelo-hatso-fuggesztesu-hidraulikus-max-900kg-geo-el600_id25129?visit_source=search
Köszi a válaszokat!
Melyik sötétkék sárga szinű a bogballen kivül?
Ha valakinek kell BIG BAG emelő , tudok egy két árat .
Nettó
Jean De Bru 2000juró
Bogballe 3000juró
Gregorie B 2600juró
Ferro Flex kb 550000 ft
Mind azt tudja kb 1,3 tonna kint és 2 tonna bent .
Alighanem a Gregorie B valamivel többet tud mint a többi.
Válasz #67. hozzászólásra
Nézd a dátumot.
Válasz #65. hozzászólásra
Valóban kívánni fogja az orrsúlyt
Válasz #67. hozzászólásra
Gergő merre lakol?
Válasz #61. hozzászólásra
Nekünk volt zsákemelőnk, egy ismerős vasas gyerek gyárt ilyeneket, azon volt vonószem is, és a gém vége sem érte el a pótkocsi első falát. Feltettük a darut, utána a pótkocsit, kint meg szépen emelgettük vele a zsákokat bele a szóróba, jó kis gép
Válasz #65. hozzászólásra
Régebben 82-en volt nekünk, rövid karral, azaz csak egy oldalról lehetett szedni vele a pótról. Ez egy vetőgép tartályát nem hiszem, hogy elérné, mi csak műtrágyaszóróba raktuk vele, ahhoz közelebb lehet állni.
A gyári orrsúlyokkal elég finoman kellet kuplungolni, mert el-elemelkedett az eleje, majd kapott kb. 100 kg pluszt az elejére, így jó lett.
A 80-nak kicsit könnyebb az orra, úgyhogy szerintem mindenképp kellene súly rá.
Sziasztok jólenne ha valaki segítene! MTZ-80 assal szeretnék Big emelőt működtetni 6q zsákokkal,vetőgépbe tölteném.NEM tudom hogy elbírná-e a gép nem-e emelné az orrát meg?
Válasz #63. hozzászólásra
nekem a cső oldalról lehúzható, mint a villa
Válasz #60. hozzászólásra
Szerintem is a targonca torony a legpraktikusabb, legegyszerűbb és a legsokoldalúbb.
Itt úgy csinálják, hogy az alap villára csináltak egy hosszabbító szárat és ha kamiont kell rakni, vagy autót felemelni akkor csatolják rá, amúgy a sima villázást használják, mert így könnyebb vele dolgozni, közlekedni, mert ugye kamion ritkábban pakol az ember.
Válasz #61. hozzászólásra
Jót!!!!
Válasz #59. hozzászólásra
Jó éjt!