Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Amúgy ki mikor szüretel?
Egy hete azt gondoltam, hogy ezen a hétvégén elő szüret,
Ehelyett ma azt mondom nincs elő szüret, hanem 2 hét múlva főszüret. Nem azok a fürtök érnek amik a szálvesszők végén elkezdtek 10 napja feketedni és a közepe zöld, hanem a másodvirágzás nagy fürtjei kezdtek el színesedni. Volt már ilyen év. Amink nem örülök, mert le akartam tudni még nyáron mielőtt a diákok elmennek tanulni.
Csak érdekesség: 150FT OS AKCIÓS áron lehet vásárolni szaporítóanyagot, se számla se származási igazolvány. Kiderül magról vetett vadbodza, amit rekultivációhoz pl szeméttelepekhez stb. használnak.
Komolyan a szaporítóanyagon kell spórolni? 600 db csemete estében a legdrágább csemete bruttó 500Ft körül van nyerek, 150 ezret végeredmény? egy év munkája 300 ezer Ft két év 600. Aki sajnálja a jó szaporítóanyagra a pénzt az meg is érdemli. És ez nem csak a bodzára igaz. A szervestráhyázás költsége többe kerül mint a legdrágább szaporítóanyag. Senkinek ne legyenek illúzió ma leglább 1 millió Ft önköltségen mire 1 ha Bodza teremni fog. Akinek nincs ennyi pénze kímélje meg magát attól hogy elbukik bármennyit is... Amennyi van azt becsülje meg
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődném hogy Szabolcs megyében hol vásárolnak a legjobb napi áron nemes bodzát.
Ma voltam kint az ültetvényen de még csak vörös barnák a bogyók,még szerintem legalább két hét a szedésig.
2012. augusztus 08-án a délelőtti órákban érkezett bejelentés a Rétsági Rendőrkapitányságra, mely szerint egy Romhány és Szátok közötti földterületen engedély nélkül szedik a bodzát.
A rendőrök a helyszínre vonultak, ahol két személyt értek tetten. A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy egy 22 éves és egy 37 éves hugyagi férfi Szátok határában egy gyümölcsösből kb. 20 kg mennyiségű nemes bodza bogyót tulajdonított el vödrökben mintegy 5.400 Ft értékben. (270 forint/ kg)
A férfiakat – akik elismerték a szabálysértés elkövetését - a náluk lévő bodza lefoglalása mellett a rendőrkapitányságra előállították és lopás elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vételüket rendelték el.
Tájékoztatom a nemes bodza termelőket hogy az érett fekete bodza nagybani felvásárlását 2012. augusztus 15. 240 forint / kg áron + felárral megkezdjük. Nagy tételt elszállítjuk a megadott területekről.Magyarország első árarányos felvásárlása megkezdődik. Várunk mindenkit .
Ma reggel megint elmentem a rauch mellett, és helyenként durva világ van. Ott állnak a fekete párducok és nem hogy zöld, de szinte csak csutka, amit beszállítanak. Szerintem ez így nem lesz jó hosszútávon.
A péntek történései országszerte:
Reggeli árak: 150-200 Ft
Új árak: 50-100 Ft.
Az osztráknak elege lett a "zöldségből"!
A termelőknek azért van/lesz megoldás, nincs ok elkeseredni!!!
sziasztok.
szerintetek van olyan hogy reggel még 150 Ft. a bodza kilója és délutánra meg már csak 80 Ft.? mert ma valaki ezt eljátszotta velünk itt Tatán.
Kedves Bodzatermelők!
Hétfőtől korrekt napi áron, tisztességesen, SZÁMLÁVAL vásárolok fel bodzát KP fizetéssel, akár beszállítva, akár a "föld szélén" is. Lehetőség van szezonális vagy többéves szerződésre is!
0670-314-9501
Sziasztok!
Nemesített bodza dugványt keresek 5000db-ot őszi telepítéshez.Tudtok esetleg ajánlani valamit, hogy hol érdemes keresni?Lehetőleg 200-250 Ft körül?Köszi!
Válasz #361. hozzászólásra
Viccnek szántam....ha lébe megy a zöld szem,csak a brix értéket rontja.
A sürétményt vásárló pedig a brix érték,függvényében fizet.....gondolom én.
Persze a fagyasztós más téma,ott villog a fekete bogyók között az éretlen zöld szem.
Megérkeztünk,este még kitekertem megnézni az ültetvényt.
Bár semmi jelét nem látom (szemmel) a gombának,ha eláll a szél estére megfújom folpannal.
Válasz #359. hozzászólásra
Valamikor, amikor még nem voltak ültetvények, akkor tudtak olyan vadbodzát is gyűjteni, ami mehetett fagyasztóra, átmehetett a színválogatón, és szépen frakcionálva csomagolták.
Szerintetek külön kezelik a vadbodzalét, és külön a nemes bodzalét? Netán összekeverik?
Zöld festék? hihi...Persze nem nevetséges. Lehet ebből még gebasz.
Megkaptam. Haza jöttetek?
Most jöttem meg az őröktől. Még kellene eső, de még csak nem is ígérik!
Minekutána földem végében a Rauch gyár, ott megyek el az átvételre váró kamionok mellett évek óta. Soha annyi zöld bodzát nem láttam beszállítani, mint eddig. Ami a minőséget illeti, hát....
Segítségeteket szeretném kérni, szeretnék 1-2 Ha bodzát ültetni. Szerintetek milyen vesszőt lenne érdemes beszerezni illetve hol lehetne beszerezni? Gondolkodtam rajta hogy csak sima szálvesszőt elrakni télen és tavasszal ha kigyökerezett akkor ültetni el. Érdeklődtem gyökeres szálvessző árak iránt, néhol elég drágának találom. ezért gondolkodom ezen a megoldáson. Illetve szerintetek milyen növényt lenne érdemes ültetni? Kezdő vagyok még,de valamibe bele kell fogni ....
Várom válaszaitokat!
Köszönettel: ildiko
Válasz #350. hozzászólásra
Szia!
Próbáld ki! 20 literes kannába 8 kg fért a vadból . A szedési időt nem mértem. Az nagyon változik a helytől. A kg is változik, nem mindegy, hogy mennyire lédús, nagy bogyójú.
Hülye kérdésem lesz. Mennyi bodzát lehet összeszedni egy nap, esetleg van rá valami körülbelüli érték, hogy egy kilóba mennyi kell? Mert szeretnék szedni de nem tudom mennyire éri meg. Nem olyan sok van a környékünkön az erdőben és nem tudom mennyit tudnék leszedni róla.
Érdemes elmenni szedni?
A lentebb lévő képeken amik vannak azokról kb hány kiló jön le?
köszi
Nem kaptam levelet,xarakodik ez a freemail.
Van 1 másik fiókom is,próbáld meg légyszives ide elküldeni. sambucus75@gmail.com
Gyengének látom az újulatot én is..kevés van belőle,meg rövidek is.
Ilyenkorra sokkal erősebb,meg hosszabb szokott lenni.
1-2 helyen van olyan,hogy a levél "kezd összecsukni" ilyen kanál formát vesz fel.
Amúgy a lombozaton nem látok más betegségre utaló jelet.
Üdvözlök mindenkit! Nemes Bodzát vásárolunk az egész ország területén azonnali kp. fizetéssel, Tel: 20 981 1306. hivjanak bármikor./ a bőröm szine fehér/
Válasz #343. hozzászólásra
Szia!
Szép.Nálam meg ez van ma! Kaptunk ugyan 85 mm esőt, meg is látszik rajta, de előbb jobban kellett volna. A termőágakon is problémásak a levelek, főleg a gyengébb részeken. Ma hajnalban permeteztünk, utána kombinátoroztunk.
Volt valaki a nagyvenyimi szakmai napon?
Peti, írtam e-mailt, megkaptad?
Őrizzétek a bodzásokat, mert igen sok utánfutós és kisteherautós járkálja a határt. Ha találnak embert az ültetvénynél, akkor szépen illedelmesen megállnak, névjegyet adnak, hogy legyenek szívesek átadni a gazdának, mert ők meg szeretnék vásárolni a termést!
6279 hozzászólás
Válasz #377. hozzászólásra
Ez így igaz, és még hozzá kell tenni a 2 év hasznot, ami elmarad, mert nem termel a föld.
Amúgy ki mikor szüretel?
Egy hete azt gondoltam, hogy ezen a hétvégén elő szüret,
Ehelyett ma azt mondom nincs elő szüret, hanem 2 hét múlva főszüret. Nem azok a fürtök érnek amik a szálvesszők végén elkezdtek 10 napja feketedni és a közepe zöld, hanem a másodvirágzás nagy fürtjei kezdtek el színesedni. Volt már ilyen év. Amink nem örülök, mert le akartam tudni még nyáron mielőtt a diákok elmennek tanulni.
Csak érdekesség: 150FT OS AKCIÓS áron lehet vásárolni szaporítóanyagot, se számla se származási igazolvány. Kiderül magról vetett vadbodza, amit rekultivációhoz pl szeméttelepekhez stb. használnak.
Komolyan a szaporítóanyagon kell spórolni? 600 db csemete estében a legdrágább csemete bruttó 500Ft körül van nyerek, 150 ezret végeredmény? egy év munkája 300 ezer Ft két év 600. Aki sajnálja a jó szaporítóanyagra a pénzt az meg is érdemli. És ez nem csak a bodzára igaz. A szervestráhyázás költsége többe kerül mint a legdrágább szaporítóanyag. Senkinek ne legyenek illúzió ma leglább 1 millió Ft önköltségen mire 1 ha Bodza teremni fog. Akinek nincs ennyi pénze kímélje meg magát attól hogy elbukik bármennyit is... Amennyi van azt becsülje meg
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődném hogy Szabolcs megyében hol vásárolnak a legjobb napi áron nemes bodzát.
Ma voltam kint az ültetvényen de még csak vörös barnák a bogyók,még szerintem legalább két hét a szedésig.
Válasz #370. hozzászólásra
Érdekelne a bodza felvásárlása, kérhetek egy telefonszámot?
feribácsi!
2tonna.-már nagytétel?
helyileg hol vásárol?
Pillanatra megdermedtem. Egybeolvastam véletlen a felvásárlási dátum kezdetét az árral. Így 15.240 forint / kg áron + felárral jött ki.
Ennyiért már átfújom a homoktöviseimet..
Feribácsi! Ezen az áron már ma szerződhetünk is? Vagy ez majd még szerdáig változik...
Bodza helyett fogda
2012.08.09. csütörtök 12:55
2012. augusztus 08-án a délelőtti órákban érkezett bejelentés a Rétsági Rendőrkapitányságra, mely szerint egy Romhány és Szátok közötti földterületen engedély nélkül szedik a bodzát.
A rendőrök a helyszínre vonultak, ahol két személyt értek tetten. A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy egy 22 éves és egy 37 éves hugyagi férfi Szátok határában egy gyümölcsösből kb. 20 kg mennyiségű nemes bodza bogyót tulajdonított el vödrökben mintegy 5.400 Ft értékben. (270 forint/ kg)
A férfiakat – akik elismerték a szabálysértés elkövetését - a náluk lévő bodza lefoglalása mellett a rendőrkapitányságra előállították és lopás elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vételüket rendelték el.
Salgótarján, 2012. augusztus 09.
Tájékoztatom a nemes bodza termelőket hogy az érett fekete bodza nagybani felvásárlását 2012. augusztus 15. 240 forint / kg áron + felárral megkezdjük. Nagy tételt elszállítjuk a megadott területekről.Magyarország első árarányos felvásárlása megkezdődik. Várunk mindenkit .
Ma reggel megint elmentem a rauch mellett, és helyenként durva világ van. Ott állnak a fekete párducok és nem hogy zöld, de szinte csak csutka, amit beszállítanak. Szerintem ez így nem lesz jó hosszútávon.
Sajna igaza lehet az alattam szólónak...
A péntek történései országszerte:
Reggeli árak: 150-200 Ft
Új árak: 50-100 Ft.
Az osztráknak elege lett a "zöldségből"!
A termelőknek azért van/lesz megoldás, nincs ok elkeseredni!!!
sziasztok.
szerintetek van olyan hogy reggel még 150 Ft. a bodza kilója és délutánra meg már csak 80 Ft.? mert ma valaki ezt eljátszotta velünk itt Tatán.
Kedves Bodzatermelők!
Hétfőtől korrekt napi áron, tisztességesen, SZÁMLÁVAL vásárolok fel bodzát KP fizetéssel, akár beszállítva, akár a "föld szélén" is. Lehetőség van szezonális vagy többéves szerződésre is!
0670-314-9501
Válasz #362. hozzászólásra
Szia Gox,
Ma elhaladva előttük bementem a Rauch-hoz. Utánakérdeztem.
Külön van a vad és a nemesbodza kezelve, tárolva.
Mégse keveredjen már a zöld és a fekete ételfesték....
Ezen a héten ér véget amúgy a vadbodza beszállítása.
Sziasztok!
Nemesített bodza dugványt keresek 5000db-ot őszi telepítéshez.Tudtok esetleg ajánlani valamit, hogy hol érdemes keresni?Lehetőleg 200-250 Ft körül?Köszi!
Válasz #361. hozzászólásra
Viccnek szántam....ha lébe megy a zöld szem,csak a brix értéket rontja.
A sürétményt vásárló pedig a brix érték,függvényében fizet.....gondolom én.
Persze a fagyasztós más téma,ott villog a fekete bogyók között az éretlen zöld szem.
Megérkeztünk,este még kitekertem megnézni az ültetvényt.
Bár semmi jelét nem látom (szemmel) a gombának,ha eláll a szél estére megfújom folpannal.
További szép napot.
Válasz #359. hozzászólásra
Valamikor, amikor még nem voltak ültetvények, akkor tudtak olyan vadbodzát is gyűjteni, ami mehetett fagyasztóra, átmehetett a színválogatón, és szépen frakcionálva csomagolták.
Szerintetek külön kezelik a vadbodzalét, és külön a nemes bodzalét? Netán összekeverik?
Válasz #358. hozzászólásra
Sziasztok!
Zöld festék? hihi...Persze nem nevetséges. Lehet ebből még gebasz.
Megkaptam. Haza jöttetek?
Most jöttem meg az őröktől. Még kellene eső, de még csak nem is ígérik!
Válasz #357. hozzászólásra
Hello!
A bagodi hűtőházban veszik át 100 Forintért. Mennyid van és merre vagy? Lehet engem is érdekel egy kevés.
üdv.
Minekutána földem végében a Rauch gyár, ott megyek el az átvételre váró kamionok mellett évek óta. Soha annyi zöld bodzát nem láttam beszállítani, mint eddig. Ami a minőséget illeti, hát....
Válasz #356. hozzászólásra
Zöld színű ételfestéket mimást!!!
Levelet tele hasznos infóval megkaptam,köszi.
Válaszoltam rá...megérkezett?
Üdv B Peti
Zalaegrszeg környékén hol vesznek át bodzát és milyen árban?
Arra vagyok kíváncsi, hogy mit csinálnak a zöld bodzából?
Amit az utánfutókban látok, azt nehéz alul múlni!
mai bodza ár Sárosdon 200ft
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, szeretnék 1-2 Ha bodzát ültetni. Szerintetek milyen vesszőt lenne érdemes beszerezni illetve hol lehetne beszerezni? Gondolkodtam rajta hogy csak sima szálvesszőt elrakni télen és tavasszal ha kigyökerezett akkor ültetni el. Érdeklődtem gyökeres szálvessző árak iránt, néhol elég drágának találom. ezért gondolkodom ezen a megoldáson. Illetve szerintetek milyen növényt lenne érdemes ültetni? Kezdő vagyok még,de valamibe bele kell fogni ....
Várom válaszaitokat!
Köszönettel: ildiko
ma 170ft/kg
Válasz #345. hozzászólásra
fejér megye sárosd asszem mindegyiket átveszik
Válasz #350. hozzászólásra
Szia!
Próbáld ki! 20 literes kannába 8 kg fért a vadból . A szedési időt nem mértem. Az nagyon változik a helytől. A kg is változik, nem mindegy, hogy mennyire lédús, nagy bogyójú.
Hello!
Hülye kérdésem lesz. Mennyi bodzát lehet összeszedni egy nap, esetleg van rá valami körülbelüli érték, hogy egy kilóba mennyi kell? Mert szeretnék szedni de nem tudom mennyire éri meg. Nem olyan sok van a környékünkön az erdőben és nem tudom mennyit tudnék leszedni róla.
Érdemes elmenni szedni?
A lentebb lévő képeken amik vannak azokról kb hány kiló jön le?
köszi
Válasz #344. hozzászólásra
Szia Gox.
Nem kaptam levelet,xarakodik ez a freemail.
Van 1 másik fiókom is,próbáld meg légyszives ide elküldeni. sambucus75@gmail.com
Gyengének látom az újulatot én is..kevés van belőle,meg rövidek is.
Ilyenkorra sokkal erősebb,meg hosszabb szokott lenni.
1-2 helyen van olyan,hogy a levél "kezd összecsukni" ilyen kanál formát vesz fel.
Amúgy a lombozaton nem látok más betegségre utaló jelet.
Válasz #347. hozzászólásra
Akkor men is jó, ha nem vagy tezsvíííííííír.
Üdvözlök mindenkit! Nemes Bodzát vásárolunk az egész ország területén azonnali kp. fizetéssel, Tel: 20 981 1306. hivjanak bármikor./ a bőröm szine fehér/
Érdemes lenne a Bodzával foglalkozni? Mennyire éri meg termelni?
Kedves Axim !
Már bocs', de hol az a nálunk, ahol ennyiért veszik a bodzát ? Vadon termőt vagy termesztettet ? Köszi ! baliko
Válasz #343. hozzászólásra
Szia!
Szép.Nálam meg ez van ma! Kaptunk ugyan 85 mm esőt, meg is látszik rajta, de előbb jobban kellett volna. A termőágakon is problémásak a levelek, főleg a gyengébb részeken. Ma hajnalban permeteztünk, utána kombinátoroztunk.
Volt valaki a nagyvenyimi szakmai napon?
Peti, írtam e-mailt, megkaptad?
Sziasztok.
Mai pillanatkép.
Őrizzétek a bodzásokat, mert igen sok utánfutós és kisteherautós járkálja a határt. Ha találnak embert az ültetvénynél, akkor szépen illedelmesen megállnak, névjegyet adnak, hogy legyenek szívesek átadni a gazdának, mert ők meg szeretnék vásárolni a termést!
nálunk 150-160
itt 140-ért veszik!
Válasz #328. hozzászólásra
Szia én megköszöném és akor lécives az imél cimemre küld köszönöm!
Hello!
Zala megyében Lenti környékén hol veszik a bodzát és mennyiért?
köszi
Válasz #334. hozzászólásra
Üdvözlöm!
Érdeklődnék hogy helyileg hol veszik át a bodzát?
itt ez enyhénbarnult felvásárlónál 90-100ft van kiirva
Vesznek Győrsövényházon és Rábapatonán is 60 ft/kg áron, de sajnos nagyon satnya a termés...
Sziasztok !
Bodzát veszek Veszprém megyében illetve környékén ! 70 ft / kg áron ! Mérlegelésnél azonnal fizetek !
Tsz : 06/30/2694852
Sziasztok !
Bodzát vezek 70 ft / kg áron méregelésnél azonnal fizetek !
Tsz : 06/30/2694852
Sziasztok! Tudtok segíteni? Isaszeg-Sülysáp környékén hol vásárolnak fel bodzát és mi az ára?
sziasztok kédésem lene pest megyébe holveszik a bodzát és mennyiér ha tudjátok irjátok meg köszi
Válasz #329. hozzászólásra
Sziasztok!!
Bdozát vásárlok minden mennyiségben.
Vadon termöt és Nemseítet bodzát is egyaránt veszek.
Ár megegyezés szerint.
Tel: 06209308006