Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gox #5154. hozzászólásáraNem tudom. Ebbe nem mentünk bele.
De érdekes…
Szerintem pár napig szünet, aztán meglátjuk.
Jó lenne, ha elindulnánk fölfelé..????
Nos elkezdtük a korai fajták szüretét az eredmény több mint szomorú. A tavalyi termés se volt eget rengető, de az idei bővel alulmúlja az elképzeléseinket. A rekeszátlag alig érte el a 8 kg-ot...
Válasz nekedajo #5152. hozzászólásáraCsak nem változott valami? Pl. az átvevő fölvásárlási jegy kiadására kötelezett lett? Nem mintha eddig nem kellett volna kiállítania, csak nem állította ki.
Itt megy az agyalás , ki hogyan védi meg a bodzáját, a kátrányos ,és egyéb helyzetű szedőktől.
Hát igen.
A piacra nem vihető ki 10 tojás papír nélkül.
De a nagy valószínűséggel lopott bodza átvehető.
A vadbodza felvásárlást feltételekhez kellene kötni. Mivel nem a vadnyugaton vagyunk, minden területnek van tulaja hrsz.(erdő,út,rét,stb). Tehát követeljék meg a szedőtől a területre vonatkozó írásos egedélyt a tulajtól, így megoldódik(na) a nyomkövetés, származás.
Mert a mostani ál naivitás mellett lehetne gyűjteni, vad villanyoszlopot, vad benzint, vad vasúti síneket,stb.
Szerintem ezek az árak,brahik. Bedobják őket,hogy törjék az árakat. Ha páran bedölnek nekik,már megérte.Azokat nem fogják kiírni amiket hallani,900-1300-1500-ft ezeket hallom. A héten már biztos meglessz az ára.
Marketplacen estére már 250-280 ft-ra ment fel az, illetve már irogatnak 380-450 ft-ról is. Meghatározó felvásárló jött már ki árral? Rauch, Véghvár, Fructosok?
Én közbe elkezdtem már locsolni, mert rossz a fákra ránézni, 80-100 liter / fa, a tövére, kis tányér kialakítással. Nem tudom ér-e valamit, próbacseresznye.
Válasz zsman5939 #5144. hozzászólásáraHamar megjelentek! Nálunk még jóformán zöld. Csak az értelmetlen rombolás, nekünk meg az elcseszett augusztus, + komoly kiadás. Sajnos nem tudok feltenni álló képet.
Válasz bojarikert #5143. hozzászólásáraHaschbergre...
Minden évben a vadbodza szezon indulása előtt pár nappal érkeztek, évről évre, egy egy nappal korábban.
Tegnap este fél tíz körül megérkeztek az első "szüretelők".
Vadkamera jelzett, így pár perc alatt el is lettek kergetve. Ezidő alatt azért letördeltek néhány termőágat, meg kell mondjam, nem aprózták el a villámszüretet.
Figyeljetek oda! Előzzétek meg a bajt!
Sok sikert és kitartást
kívánok mindenkinek az őrzéshez!
Válasz Tüti #5137. hozzászólásáraTavaly is így indult a vad, vagy lejjebb? Viszont gyorsan emelkedett.
Idén ráadásul rosszabb a minősége, mint tavaly.
A vad minősége akkor javul majd, ha egyre több lesz benne a nemes.
Nem szeretnék megbántani senkit, de tavaly az 500ft/kg árnál lehetett venni 1db 1kg-os kenyeret, és 4-5 zsemlét is belőlle.
Most hol veszünk annyiért?
Elég szégyen lenne ha pár száz ft-okért vennék kg-ját a bodzának, ilyen árak mellett..
Válasz csola87 #5129. hozzászólásáraNe legyél ebben biztos. Tavaly is akkor rezegtették meg őket, amikor már mindent végig loptak. A betakarítás végén volt pár ellenőrzés.
Válasz Bentom #5127. hozzászólásáraMondjuk van egy olyan érzésem, hogy idén a NAV elég jól rá fog szállni a kupecokra, felvásárlókra. Már tavaly is voltak megmozdulások, itt felénk pár kupecot meg is rángattak, idén meg hatványozottan ez lesz, a szedőket, bejelentéseket is nézni fogják sztem. Az államkassza üres, a magas bodzaár miatt meg sztem rá fognak menni az áfacsalókra.
Válasz csola87 #5126. hozzászólásáraAz tuti .. Kerítés van, illetve idén pont mind a 3 oldalról kukorica , 4 oldalon árok+ kamera... bár így sem úszom meg a körbejárkálást az őrzés alatt.. képesek lesznek átgázolni a kukoricán.. Még szerencse h a kút miatt fel van állítva egy Alföldi 1 lakókocsi .. lesz hol tentèzni..
6268 hozzászólás
Válasz Csyzy #5167. hozzászólásáraLesz az 2000/ óra!
ki mit gondol fizetni a szedőknek? vállalkozóknak?
Válasz Öcsi75 #5156. hozzászólására450 nettó...
Válasz molnarlaci76 #5164. hozzászólásáraNincs is vad bodza mind kiszáradt .
Ez vadbodza ára itt felénk Vásárosnaményban van aki 430 ad érte kiváncsi vagyok mennyi lesz a nemes bodza…
Válasz molnarlaci76 #5161. hozzászólására200-230 Ft körül dobálóznak vele.
De azt mondják hogy több már nem is nagyon lesz …
Válasz molnarlaci76 #5161. hozzászólására
Jelenleg 200-230 Ft-al dobálóznak!
Sziasztok
Tud már valaki konkrét árat????
Válasz molnarlaci76 #5159. hozzászólásáraAhogy a termelőt is
Az a baj hogy sok hiéna (átvevő) van akit nem érdekel más csak hogy minél többet keressen!!!!
Válasz Csyzy #5155. hozzászólásáraA rekesz átlag az sok mindent nem mond. A területi átlag mennyi a tavalyi évhez képest?
Válasz Gox #5154. hozzászólásáraNem tudom. Ebbe nem mentünk bele.
De érdekes…
Szerintem pár napig szünet, aztán meglátjuk.
Jó lenne, ha elindulnánk fölfelé..????
Válasz Csyzy #5155. hozzászólására
Ár esetleg publikus?
Nos elkezdtük a korai fajták szüretét az eredmény több mint szomorú. A tavalyi termés se volt eget rengető, de az idei bővel alulmúlja az elképzeléseinket. A rekeszátlag alig érte el a 8 kg-ot...
Válasz nekedajo #5152. hozzászólásáraCsak nem változott valami? Pl. az átvevő fölvásárlási jegy kiadására kötelezett lett? Nem mintha eddig nem kellett volna kiállítania, csak nem állította ki.
Válasz nekedajo #5152. hozzászólásáraKell a BMW lízingbe…..
A Végh Vár azt mondja ma: 200.-Ft!
Ez valós?
Máshol meg veszik at 250-280.- Ft-ért…????
Válasz akacvirag #5149. hozzászólásáraAmit te írsz,az a szedők órabére!De néhol még ez is kevés!
Itt megy az agyalás , ki hogyan védi meg a bodzáját, a kátrányos ,és egyéb helyzetű szedőktől.
Hát igen.
A piacra nem vihető ki 10 tojás papír nélkül.
De a nagy valószínűséggel lopott bodza átvehető.
A vadbodza felvásárlást feltételekhez kellene kötni. Mivel nem a vadnyugaton vagyunk, minden területnek van tulaja hrsz.(erdő,út,rét,stb). Tehát követeljék meg a szedőtől a területre vonatkozó írásos egedélyt a tulajtól, így megoldódik(na) a nyomkövetés, származás.
Mert a mostani ál naivitás mellett lehetne gyűjteni, vad villanyoszlopot, vad benzint, vad vasúti síneket,stb.
Szerintem ezek az árak,brahik. Bedobják őket,hogy törjék az árakat. Ha páran bedölnek nekik,már megérte.Azokat nem fogják kiírni amiket hallani,900-1300-1500-ft ezeket hallom. A héten már biztos meglessz az ára.
Válasz avm #5134. hozzászólásáraHédi is 300-al. Viszont a falusi átvevők, 250 alatt nem akarnak foglalkozni vele.
Marketplacen estére már 250-280 ft-ra ment fel az, illetve már irogatnak 380-450 ft-ról is. Meghatározó felvásárló jött már ki árral? Rauch, Véghvár, Fructosok?
Én közbe elkezdtem már locsolni, mert rossz a fákra ránézni, 80-100 liter / fa, a tövére, kis tányér kialakítással. Nem tudom ér-e valamit, próbacseresznye.
Marketplacén beárazódtak a bodza átvevők hirdetései: van kilengés, de a legtöbb 200 ft/kg körül lőtte be, mint induló ár.
Válasz zsman5939 #5144. hozzászólásáraHamar megjelentek! Nálunk még jóformán zöld. Csak az értelmetlen rombolás, nekünk meg az elcseszett augusztus, + komoly kiadás. Sajnos nem tudok feltenni álló képet.
Válasz bojarikert #5143. hozzászólásáraHaschbergre...
Minden évben a vadbodza szezon indulása előtt pár nappal érkeztek, évről évre, egy egy nappal korábban.
Válasz zsman5939 #5142. hozzászólásáraSok sikert az őrzéshez... korai fajtára mentek, vagy már a Haschbergre?
Jó reggelt!
Tegnap este fél tíz körül megérkeztek az első "szüretelők".
Vadkamera jelzett, így pár perc alatt el is lettek kergetve. Ezidő alatt azért letördeltek néhány termőágat, meg kell mondjam, nem aprózták el a villámszüretet.
Figyeljetek oda! Előzzétek meg a bajt!
Sok sikert és kitartást
kívánok mindenkinek az őrzéshez!
Valaki tudja /pillanat a bodza árát?Vagy valami linket,ahol nyomon lehet követni.
Válasz zoldijasz099 #5138. hozzászólásáraElőtte meg 40ft volt!Akkor mit vettél belőle?
Válasz Tüti #5137. hozzászólásáraTavaly is így indult a vad, vagy lejjebb? Viszont gyorsan emelkedett.
Idén ráadásul rosszabb a minősége, mint tavaly.
A vad minősége akkor javul majd, ha egyre több lesz benne a nemes.
Sziasztok!
Nem szeretnék megbántani senkit, de tavaly az 500ft/kg árnál lehetett venni 1db 1kg-os kenyeret, és 4-5 zsemlét is belőlle.
Most hol veszünk annyiért?
Elég szégyen lenne ha pár száz ft-okért vennék kg-ját a bodzának, ilyen árak mellett..
De a Vad 300 ft? Nemesre elég karcsú lenne ez az ár, az idei évet figyelembe véve
Válasz avm #5134. hozzászólásáraIgen nagyvonalúak.... :)
Válasz avm #5134. hozzászólására
Rauch nettó 300-al indul!
Valaki hallott mást is?
Válasz medikus #5122. hozzászólásáraJa, azt hittem valami komolyabb :)
Válasz csola87 #5129. hozzászólásáraNe legyél ebben biztos. Tavaly is akkor rezegtették meg őket, amikor már mindent végig loptak. A betakarítás végén volt pár ellenőrzés.
Válasz kacar #5128. hozzászólásárahttps://pepita.hu/biztonsagi-kamerak-c2763/4g-sim-kartyas-vezetek-nelkuli-napelemes-ip-kamera-5mp-p1754958?gclid=Cj0KCQjwxIOXBhCrARIsAL1QFCY4SaGO07SipS4xK_SBEXOUbBDO5Aw9WgVeMyXRYqecwefv7WDqSKEaAmSvEALw_wcB
Ilyet rendeltem kettőt egyelőre. Most nézegetem ki a helyét.
Válasz kacar #5128. hozzászólásáraReolink pt - t javasolták nekem.
WiFi kell hozzá, ahol van elektromos hálózat, ott egyszerűbben kivitelezhető.
Válasz Bentom #5127. hozzászólásáraMondjuk van egy olyan érzésem, hogy idén a NAV elég jól rá fog szállni a kupecokra, felvásárlókra. Már tavaly is voltak megmozdulások, itt felénk pár kupecot meg is rángattak, idén meg hatványozottan ez lesz, a szedőket, bejelentéseket is nézni fogják sztem. Az államkassza üres, a magas bodzaár miatt meg sztem rá fognak menni az áfacsalókra.
Napelemes kamerát használ valaki, milyet érdemes venni?
Válasz csola87 #5126. hozzászólásáraAz tuti .. Kerítés van, illetve idén pont mind a 3 oldalról kukorica , 4 oldalon árok+ kamera... bár így sem úszom meg a körbejárkálást az őrzés alatt.. képesek lesznek átgázolni a kukoricán.. Még szerencse h a kút miatt fel van állítva egy Alföldi 1 lakókocsi .. lesz hol tentèzni..
Válasz Gox #5125. hozzászólásáraLehet szépen kiköltözni az ültetvényekre, mert sztem még a tavalyinál is nagyobb lesz a tolvajözön.
Kezdődik. Tele vannak a kistérségek hírdetései, hogy veszik-e a bodzát, és hol, mert nagy mennyiség van!!!
Válasz avm #5121. hozzászólásáraÉn is ettől tartok. Meg attól, hogy mit fogunk tudni leszedni. A hétvégi kánikulában sokat romlott az állomány.
Válasz medikus #5119. hozzászólásáraNem lennék ellene, de azért szkeptikus vagyok!
Válasz avm #5120. hozzászólására5107hsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz bojarikert #5118. hozzászólására200-1050-ig hallani mindent, szerdán már talán látni fogjuk és indulhat az őrzés.
Válasz medikus #5119. hozzászólásáraHol volt kiírva , oda visszük?!!
Válasz bojarikert #5118. hozzászólásáraItt volt ki írva!!!!1250ft!!!!!!!!