Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mikedavisss81 #3670. hozzászólásáraMegbízható, fizetőképes cég, de a szavukat inkább írjátok le, mert huncutságért nem kell a szomszédba menniük.
Amikor mintát viszel szuper az árúd és vigyed, azt amikor ott az árú akkor jön a turkálás meg a többiek.
Válasz Csyzy #3668. hozzászólásáraVolt amikor ez időtájt kezdtük ,most pedig záródnak a kapuk.Ami kint marad az a legjobb minőség ,reménykedek talán kell még valakinek.Nagy a csend !
Válasz laszlokokaializ #3660. hozzászólásáraTe országunk mely részén élsz és honnan ez az info? Nem hallottam ilyenről, hogy ne vennék...van akadozás az átvételben az tény, de tavaly vagy tavalyelőtt is volt ilyen, hogy 2-3 napra is leálltak az átvétellel. Sajna ilyen nehéz helyzetű most a bodza, de egész biztos vagyok benne, hogy venni fogják tovább, az már megint egy másik kérdés, hogy az ár gyakorlatilag napi szinten zuhan.
Még új vagyok itt. Érdeklődni szeretnék,hogy mit tudtok a bodza vételről? Sajnos ma reggel tudtuk meg,hogy nem veszik a mai naptól. Elképesztő! Minden év egyre rosszabb!!!
Válasz avm #3656. hozzászólásáraNem szedik ki, csak ha vastagon veszítenek rajta. SAPS+Zöldítés+AKG+Gyömölcstámogatás 300-350 e/ha. Csak majd ha ebből is oda kell adni!
Válasz Anicska #3653. hozzászólásáranálam próbáltunk minőséget szedni 25-50 Ft-ra jött ki a szedésköltség, attól függ milyen az ültetvényszakasz mert válogatni kell... még ma is, ehhez hozzá kell adnom perse még a beszállítási ktg-et, no meg legyen 12-es brix... ma is öten szedünk majd meg 1,5 tonnát...
Felhívott egy vállkozó, hogy ha kell hoz 20 embert 25 Ft/ kg meg jelentsem be őket stb.. el tudom képzelni milyen munkát végeznének... hja én vagyok a hülye a szedőim szerint, mert már rég le kellett volna szednem vadba, ha tudnám mekkora pénzt kerestek, s az a bodza ehhez képest...
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraNem csak az ár a gond ...Ez a hektikus átvétel ez egy rém álom !!Ha termőre fordul minden telepített bodza akkor tíz nap alatt be telik a piac .A bodza jó egy hónapig érik .
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraKérdés mennyit terem? 2-3 tonnás bodzánál a 160 ft is karcsú! 3 tonnás bodzát nem éri meg leszedni ezen a 100 ft körüli áron, mert még a szedést sem fedezi. 6plusszos bodza fedezi a szedést és az éves művelés költségeit nálam, mivel a szedésen kívül mindent magam végzek. 7 plusszos bodza már termel profitot. Bizakodóan tavasszal virágzást követően belőttem 9-10 tonnára, amit augusztus elején leredukáltam 8-ra. Talán elérem a 7-et.
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraTehát a bodzáért kapunk 105 ft-ot a szedésért elkérnek 25 ft+áfa tehát 32 ft-ot igy marad 73 ft-om amiböl egész évbe fizetek mindent ami kb fedezi, nem sokat keresek rajta, lehet azon kéne elgondolkodni, hogy kivágjuk eladjuk tüzifának a bokrokat, és vetünk gabonát a földbe, mert igy nagyon nem éri meg.
Válasz kacar #3637. hozzászólásáraNálunk is.
Amikor jó volt. a bodza, akkor 6-2-ig be volt rakva a 22 tonna. Most meg 4 órára a 17. Annyira könnyű. Valóban horror költség.
Vannak fák, amihez nem is nyulunk. Tegnap az öreg ültetvényben szedtünk, itt meg az a baj, hogy sok fán elaprózódtak az ernyők, azért szaporálan. Viszont jobb a súly.
Válasz Gox #3632. hozzászólásáraNem sok jó van felénk sem, nagy a kiesés az aszály miatt, nem beszélve a horror szedési költségről.Pedig a szedők ügyesek ,de rengeteg könnyű vacak ernyő van, a napos oldalon van amelyiknek fele leszáradt. Az ár felénk netto 110 körül mozog. Felétek mennyiért veszik?
Válasz avm #3631. hozzászólásáraSzedjük. Nem éppen öröm az idei szüret. Minden létező rossz megtörtént a bodzával idén. A 2007. év aszálya kis Miska olt ebhez! Vontatoot, elhúzódó érés, lleégett fák. A álogatva szedés egy rémálom, meg költséges. Az Y generáció 50%-a
nem is tudom miért jött el. Talán szük fele tud dolgozni negyede sak minden másnap, harmad nap. A többi feladta 12 kanna bodzával, nem dőlt a lovetta.
No, de nemünk is vékonyan csordogál. A legnagyobb aj az aszály és az ár.
Remélem, h másnak nagyobb szerencséje van hozzá!
6275 hozzászólás
Válasz mikedavisss81 #3673. hozzászólásáraAmiben megállapodtok azt tartják szerintem.
Válasz Veghvar1 #3672. hozzászólásáraEgy párszor vittem már hozzátok.
Válasz avm #3671. hozzászólásáraKöszi az infót. Ha már turkálnak... Legalább azonnal fizetnek vagy csak hónapokra?
erről honnan vannak tapasztalataid?
Válasz mikedavisss81 #3670. hozzászólásáraMegbízható, fizetőképes cég, de a szavukat inkább írjátok le, mert huncutságért nem kell a szomszédba menniük.
Amikor mintát viszel szuper az árúd és vigyed, azt amikor ott az árú akkor jön a turkálás meg a többiek.
Sziasztok,
A dunavecsei Végh Vár kftvel van vkinek tapasztalata? Lehet adni a szavukra?
Köszönettel,
Mike
Válasz Csyzy #3668. hozzászólásáraVolt amikor ez időtájt kezdtük ,most pedig záródnak a kapuk.Ami kint marad az a legjobb minőség ,reménykedek talán kell még valakinek.Nagy a csend !
MIndenki szüreltel vagy befejezte a szüretet? A héten aki nem végez mit akar jövő héten kinek adja el?
Válasz magyar.janos #3664. hozzászólásáraHol van a tavalyi vevőd? s ki volt az? kit kerüljünk el
Válasz magyar.janos #3664. hozzászólásáraMa pedig szedték úgy láttam rendesen!
Válasz laszlokokaializ #3660. hozzászólásáraRosz lóra tettél....
Válasz medikus #3662. hozzászólásáraMég 70 Ft ot sem igérnek érte a fán marad és
megkezdem a kihúzálást.!!!!!!
Válasz laszlokokaializ #3660. hozzászólásáraTe országunk mely részén élsz és honnan ez az info? Nem hallottam ilyenről, hogy ne vennék...van akadozás az átvételben az tény, de tavaly vagy tavalyelőtt is volt ilyen, hogy 2-3 napra is leálltak az átvétellel. Sajna ilyen nehéz helyzetű most a bodza, de egész biztos vagyok benne, hogy venni fogják tovább, az már megint egy másik kérdés, hogy az ár gyakorlatilag napi szinten zuhan.
Válasz Rambi #3661. hozzászólásáraBiogiliszta?
Válasz laszlokokaializ #3660. hozzászólásáraJövőre a fán fog maradni a nagy része.kevesebb lesz a felvásárlás az ára meg még a művelést se fogja fedezni.
Sziasztok!
Még új vagyok itt. Érdeklődni szeretnék,hogy mit tudtok a bodza vételről? Sajnos ma reggel tudtuk meg,hogy nem veszik a mai naptól. Elképesztő! Minden év egyre rosszabb!!!
Üdv
Alíz
Válasz kacar #3637. hozzászólására
OFF
Ha ráérsz csörgess meg, be.szart a telefonom és nincs megadva szàmod.
Üdv. Zombi
Válasz avm #3656. hozzászólásáraNem szedik ki, csak ha vastagon veszítenek rajta. SAPS+Zöldítés+AKG+Gyömölcstámogatás 300-350 e/ha. Csak majd ha ebből is oda kell adni!
Válasz Csyzy #3654. hozzászólásáraIgazuk van, és már többen elgondolkodtunk ezen!
Már csak egy kis reklám kellene ennek a mostani szar helyzetnek, hogy alábbhagyjon a telepítési kedv.
Válasz kocsog99 #3651. hozzászólásáraA gabona megéri 35-ért?Minden xar!!A szőlő 65!
Válasz Anicska #3653. hozzászólásáranálam próbáltunk minőséget szedni 25-50 Ft-ra jött ki a szedésköltség, attól függ milyen az ültetvényszakasz mert válogatni kell... még ma is, ehhez hozzá kell adnom perse még a beszállítási ktg-et, no meg legyen 12-es brix... ma is öten szedünk majd meg 1,5 tonnát...
Felhívott egy vállkozó, hogy ha kell hoz 20 embert 25 Ft/ kg meg jelentsem be őket stb.. el tudom képzelni milyen munkát végeznének... hja én vagyok a hülye a szedőim szerint, mert már rég le kellett volna szednem vadba, ha tudnám mekkora pénzt kerestek, s az a bodza ehhez képest...
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraNem csak az ár a gond ...Ez a hektikus átvétel ez egy rém álom !!Ha termőre fordul minden telepített bodza akkor tíz nap alatt be telik a piac .A bodza jó egy hónapig érik .
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraKérdés mennyit terem? 2-3 tonnás bodzánál a 160 ft is karcsú! 3 tonnás bodzát nem éri meg leszedni ezen a 100 ft körüli áron, mert még a szedést sem fedezi. 6plusszos bodza fedezi a szedést és az éves művelés költségeit nálam, mivel a szedésen kívül mindent magam végzek. 7 plusszos bodza már termel profitot. Bizakodóan tavasszal virágzást követően belőttem 9-10 tonnára, amit augusztus elején leredukáltam 8-ra. Talán elérem a 7-et.
Válasz Csyzy #3650. hozzászólásáraTehát a bodzáért kapunk 105 ft-ot a szedésért elkérnek 25 ft+áfa tehát 32 ft-ot igy marad 73 ft-om amiböl egész évbe fizetek mindent ami kb fedezi, nem sokat keresek rajta, lehet azon kéne elgondolkodni, hogy kivágjuk eladjuk tüzifának a bokrokat, és vetünk gabonát a földbe, mert igy nagyon nem éri meg.
Ki mit gondol mi az a nettó ár amiért még le lehet szedni, amiért még a termelők leszedik? Kerti ár...
Válasz csonka.laci87 #3648. hozzászólásáraEz se valami fényes, de állítólag megy még lejjebb is.
Válasz avm #3647. hozzászólásáraA 105 ft őstermelői ár, kompenzációval. Netto 93 Ft.
Válasz KLaszlo #3646. hozzászólásáranettó? bruttó? vagy csupasz?
kecel - kiskoros 105
Válasz mikedavisss81 #3644. hozzászólására80-100 hallani.
sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy kinél hogy alakulnak az átvételi árak?
Válasz Gox #3642 hozzászólás
Nem tudom ki veszi mert nem cserélném le a mostani átvevőt .Ha tudja úgy is megold mindent!!!
Válasz Anicska #3641. hozzászólásáraVeszik kereskedők is, érdeklődjél, ha jó a bodzád!
Egyszer megszedtük, most várjuk, h érjen. De nemigen akar.
Ma láttam a városban egy vadbodza bokrot, azon is most kezd feketedni.
Csinálhatunk vele akármit, az időjárás dönt!
Válasz Gox #3640. hozzászólásáraEzen a tájon nincs átvétel!Mert Ti még le tudjátok adni?
Válasz Anicska #3639. hozzászólásáraVégeztetek?
Ti is pihentek ??
Válasz kacar #3637. hozzászólásáraNálunk is.
Amikor jó volt. a bodza, akkor 6-2-ig be volt rakva a 22 tonna. Most meg 4 órára a 17. Annyira könnyű. Valóban horror költség.
Vannak fák, amihez nem is nyulunk. Tegnap az öreg ültetvényben szedtünk, itt meg az a baj, hogy sok fán elaprózódtak az ernyők, azért szaporálan. Viszont jobb a súly.
Meddig. fog tartani a felvásárlás vajon?
Válasz Gox #3632. hozzászólásáraNem sok jó van felénk sem, nagy a kiesés az aszály miatt, nem beszélve a horror szedési költségről.Pedig a szedők ügyesek ,de rengeteg könnyű vacak ernyő van, a napos oldalon van amelyiknek fele leszáradt. Az ár felénk netto 110 körül mozog. Felétek mennyiért veszik?
Válasz hykarcsi #3635. hozzászólásáraMelyik cég veszi ennyiért?
Sziasztok.
Zalaban 100ft/kg plus felár a nemes bodza vétele. Enyit ad a felvásárló érte.
Hol mennyiért veszik a nemes bodzát?
Tisztelt ügyfeleink, leendő ügyfeleink!
Eladó nemes bodza terményüket napi legjobb áron felvásárolnánk.
Keressenek bizalommal!
Tell.: +36305447377
Válasz avm #3631. hozzászólásáraSzedjük. Nem éppen öröm az idei szüret. Minden létező rossz megtörtént a bodzával idén. A 2007. év aszálya kis Miska olt ebhez! Vontatoot, elhúzódó érés, lleégett fák. A álogatva szedés egy rémálom, meg költséges. Az Y generáció 50%-a
nem is tudom miért jött el. Talán szük fele tud dolgozni negyede sak minden másnap, harmad nap. A többi feladta 12 kanna bodzával, nem dőlt a lovetta.
No, de nemünk is vékonyan csordogál. A legnagyobb aj az aszály és az ár.
Remélem, h másnak nagyobb szerencséje van hozzá!
Írjatok valami jót!
I
De nagy a csend itt!
Mindenki szüretel vagy bodzát őriz?
Keressenek bizalommal!
Válasz Anicska #3625. hozzászólására5000 ha plusz!Akkor lenne még lehet 70 forint is!
Keressenek bizalommal!
Válasz Csyzy #3621. hozzászólásáraAz jó lenne és már a hétvégén érvénybe lép??Nagyon sokan szedjük jó lenne egy ünnepi emelés!!!
Válasz Anicska #3625. hozzászólásáraIsten mencsen meg még 5000 ha bodzától amennyi vadat vettek ahoz elég 500 ha...