Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kocsog99 #3473. hozzászólásáraIgen,de ezt nem mondom biztosra mert aki mondta, a tablarol nem tudta pontosan leolvasni, mert ossze vissza volt mar kretaval irogatva,de o a 180at vélte kiolvasni.
Sziasztok.Már nagyon régen nem szedtem bodzát.
Most újra szeretném szedni.(Rengeteg helyen szépeket láttam a határban)
A kérdésem a következő lenne:
Jól olvastam hogy most már őstermelői nélkül nem lehet sehol leadni?
Egy kicsit más téma érdekelne engem.
Van-e íz és illatbeli különbség a vad- és a nemes bodza között? Vagy csak a szem nagyságban különbözik?
A bodza pálinka ügyében érdeklődnék... :)
Válasz avm #3457. hozzászólásáraSzia! Igyekszem feltenni majd pár képet, sajnos az éjszaka már örzés van, a mobilnet nem hasít... Tegnapelőtt jött az első biciklis, tegnap délután kerítés építés közben az első autós brigád. (A környéken 80 és 150 között veszik.) Üdv
Sziasztok!
Állítólag Fejér megyében elindult a vadfelvásárlás! Figyeljetek!
A nemesért majd én is jelentkezem ismét!
A tavaly áprilisi telepitésem 1 hete igy nézett ki: (sajnos az aszály már látszik).
Üdv
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3431. hozzászólásárade ha csak pár fán van ilyen, akkor ne permetezd le az egész ültetvényt...elég drágák ezek az atkaölők. amúgy a kén is gyéríti őket.
Válasz kevesa #3429. hozzászólásáraok, de más gaz nincs is? mármint nem egyszikű. tényleg munkásabb, de idén másodmagammal két nap alatt,összesen kb. 9 óra alatt 18 heki bodzát hátival fújtunk le. szoktam én is trakival csináltatni,de most sok benne a pótlás és van 1.5 heki másodéves is. 20 heki szőlőt is lenyomtunk napi 4 hektárjával. szőlőben nem szeretem a traktor orrán lévő fúvúkás módszert max. úgy ha két ember ül hátul és ők kezelik a permetezőszárt. de ez így 3 ember és egy traki idejét köti le és több vegyszer is szokott fogyni.
Válasz csizmás kandúr #3427. hozzászólásárade a glifó kiviszi a szőlőt csak azért nem szórom oda.
Én géppel szórom nem hátival 25 hektárt leszórni kicsit sokáig tartana hátival :D
ezért kell olyan ami nem baj ha rámegy a szőlőre.
Bodzsába meg egy kis folt van maradt ki szer kiszórom rá.
egyébként rendes fordítást kapott, de a buzi tarack nől mint a gomba.
Válasz csizmás kandúr #3427. hozzászólásáranem rossz technológia, csak kézimunkaigényes (kapálás, háti permetező).
A kolléga meg gondolom traktorral végigcsapatna a sorokon, és fújná mindenre, ami útba esik, ezért kell a szelektív egyszikű neki.
Valamit valamiért :-)
Válasz kevesa #3423. hozzászólásárade, a glifó kiviszi....milyen forditást kapott az új telepítésed, ha már kis korában tarack problémád van? bodzában én úgy szoktam, hogy amíg nincs törzs addig körülkapáljuk, aztán háti permezővel glifozátot fújok ki egy kis nitrogénnel. ugyan ez szőlőben is. ha már bevált neked szőlőben, akkor miért vacilálsz bodza esetében?
Válasz kevesa #3425. hozzászólásáraQuick is mehet rá, szelektív egyszikű-írtó.
Én levélben lévő ribizli sorra szoktam fújni a korábban leírt kombóban, sokkal barátibb a hektárköltsége.
4+fa/l ha jól emléxek a Pantera 7-8ával szemben, és kb hasonló a dózis, mert makacs gyomra Panterából is sok kell
6275 hozzászólás
Válasz avm #3469. hozzászólásáraPálinkának, melyik a legalkalmasabb?
Válasz kocsog99 #3473. hozzászólásáraIgen,de ezt nem mondom biztosra mert aki mondta, a tablarol nem tudta pontosan leolvasni, mert ossze vissza volt mar kretaval irogatva,de o a 180at vélte kiolvasni.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3472. hozzászólására180 ft-ért veszik a vad bodzát?
Tegnapi infóm (07.31.) Felsőtöbörzsök 180ft
Válasz Gox #3470. hozzászólásáraPersze! 1 perc az egesz...
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3466. hozzászólásáraEz nettó? Vagy csak úgy?
Válasz heri.z #3465. hozzászólásáraVan.
Meg a nemesen belül fajtánként is más.
Válasz dzsoke2 #3467. hozzászólásáraKamu
Sziasztok.Már nagyon régen nem szedtem bodzát.
Most újra szeretném szedni.(Rengeteg helyen szépeket láttam a határban)
A kérdésem a következő lenne:
Jól olvastam hogy most már őstermelői nélkül nem lehet sehol leadni?
Keresztúr 140ft
Üdvözletem!
Egy kicsit más téma érdekelne engem.
Van-e íz és illatbeli különbség a vad- és a nemes bodza között? Vagy csak a szem nagyságban különbözik?
A bodza pálinka ügyében érdeklődnék... :)
Sárkeresztúr 130ft
130 forintpt fizetnek a vadért a gyújtőnek ma. Kiírták, hogy vesznek át nemeset is, de annak ma még nem volt ára.
Válasz avm #3457. hozzászólásáraSzia! Igyekszem feltenni majd pár képet, sajnos az éjszaka már örzés van, a mobilnet nem hasít... Tegnapelőtt jött az első biciklis, tegnap délután kerítés építés közben az első autós brigád. (A környéken 80 és 150 között veszik.) Üdv
Válasz Gox #3458. hozzászólásáraA korai fajták érnek, illetve van ami már teljesen megérett.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3459. hozzászólásáraIgen, ők nagyon jó árat tudnak elérni....
Dohánybolt előtt pihenő, nem idén lebarnult úriembert kérdeztem: sárkeresztúr 110ft
(07.28.)
Válasz avm #3455. hozzászólásáraMár annyira érik, h ôrözni kell? Vagy korai fajta?
Válasz gkeresz #3447. hozzászólásáraTörzsnevelésről és hajtásválogatásról tehetnél fel képeket.
Holnap kezdjük a nemest...l
Válasz pusuband #3452. hozzászólásáraSzerintem takácsatka, de közelebbi kép a levél fonákjáról sokat segítene.
Válasz suhanbongo #3449. hozzászólásáraTegnap indult az átvétel, 80 Ft ha igaz.
Ma már őrizzük.
Elkezdôdött a csete felvásárlása?
Válasz Leitold1986 #3439. hozzászólásáraKiderült mi a gond?
Sziasztok! A mellékelt képen atka kártétel van? Pár fa elég világos zöld kevesebb a levélzet is! Úgy olvastam atka kártétel idézhet ilyet elő.
Válasz suhanbongo #3449. hozzászólásáraBe van tervezve egy dzsipó?
Üdv mindenkinek valami megközelítő árról tudni már valamit. Dunán túliak. Itt Szabolcsban még semmit.
Válasz gkeresz #3447. hozzászólásáraAz 1 éves nálatok már 8-10cm törzs átmérőjű!
Sziasztok!
Állítólag Fejér megyében elindult a vadfelvásárlás! Figyeljetek!
A nemesért majd én is jelentkezem ismét!
A tavaly áprilisi telepitésem 1 hete igy nézett ki: (sajnos az aszály már látszik).
Üdv
Válasz kacar #3445. hozzászólásáraNálunk is sajnos.
Válasz Gox #3444. hozzászólásáraSzenved rendesen. Vacakabb homokon már ko.
Kinél, hogy reagál a bodza erre a nagy melegre?
Válasz KLaszlo #3442. hozzászólásáraIgen , hatásos szer
Valakinek van véleménye tapasztalata Flumite 200 ról?
Köszi!
Válasz csizmás kandúr #3440. hozzászólásáraNem, egyáltalán nem. Elképzelhető, hogy a szél vagy a kevés eső okozza?
Válasz Leitold1986 #3439. hozzászólásáranem gyomírtóztál véletlenül?
Kedves Tagok!
Mi lehet a gondja a bodzának a kép alapján?
Köszönöm a segítséget!
Válasz csizmás kandúr #3437. hozzászólásáraHálisten csak 1-2 fán látok ilyet,koszi a tanácsokat!!
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3431. hozzászólásárade ha csak pár fán van ilyen, akkor ne permetezd le az egész ültetvényt...elég drágák ezek az atkaölők. amúgy a kén is gyéríti őket.
Válasz ND #3435. hozzászólására..igaz,logikus...
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3434. hozzászólásáraatka ellen atkaölő...
A mospilan véletlenül se jó atka ellen ugye?
Válasz avm #3432. hozzászólásáraKoszi!!!!
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3431. hozzászólásáraAtka okozza.
Valaki meg tudná mondani ,hogy mi okozza az alábbi jelenséget?
Válasz kevesa #3429. hozzászólásáraok, de más gaz nincs is? mármint nem egyszikű. tényleg munkásabb, de idén másodmagammal két nap alatt,összesen kb. 9 óra alatt 18 heki bodzát hátival fújtunk le. szoktam én is trakival csináltatni,de most sok benne a pótlás és van 1.5 heki másodéves is. 20 heki szőlőt is lenyomtunk napi 4 hektárjával. szőlőben nem szeretem a traktor orrán lévő fúvúkás módszert max. úgy ha két ember ül hátul és ők kezelik a permetezőszárt. de ez így 3 ember és egy traki idejét köti le és több vegyszer is szokott fogyni.
Válasz csizmás kandúr #3427. hozzászólásárade a glifó kiviszi a szőlőt csak azért nem szórom oda.
Én géppel szórom nem hátival 25 hektárt leszórni kicsit sokáig tartana hátival :D
ezért kell olyan ami nem baj ha rámegy a szőlőre.
Bodzsába meg egy kis folt van maradt ki szer kiszórom rá.
egyébként rendes fordítást kapott, de a buzi tarack nől mint a gomba.
Válasz csizmás kandúr #3427. hozzászólásáranem rossz technológia, csak kézimunkaigényes (kapálás, háti permetező).
A kolléga meg gondolom traktorral végigcsapatna a sorokon, és fújná mindenre, ami útba esik, ezért kell a szelektív egyszikű neki.
Valamit valamiért :-)
Válasz kevesa #3423. hozzászólásárade, a glifó kiviszi....milyen forditást kapott az új telepítésed, ha már kis korában tarack problémád van? bodzában én úgy szoktam, hogy amíg nincs törzs addig körülkapáljuk, aztán háti permezővel glifozátot fújok ki egy kis nitrogénnel. ugyan ez szőlőben is. ha már bevált neked szőlőben, akkor miért vacilálsz bodza esetében?
Válasz kevesa #3425. hozzászólásáraQuick is mehet rá, szelektív egyszikű-írtó.
Én levélben lévő ribizli sorra szoktam fújni a korábban leírt kombóban, sokkal barátibb a hektárköltsége.
4+fa/l ha jól emléxek a Pantera 7-8ával szemben, és kb hasonló a dózis, mert makacs gyomra Panterából is sok kell