Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz katalgu38 #3269. hozzászólásáraAz egyik hely a 63-as foutrol nyilik,
A masikat nem tudom elmagyarazni mert nem tudok utca nevet,
A harmadikhoz pedig at kell menni a vasuton sarosd iranyaba
(A masodik es a harmadik ugyan az a "ceg")
Válasz Gox #3265. hozzászólásáraNálunk évek óta ez megy. Rengeteget kell költeni őrzésre. Ha bekerítem a kerítést lopják el. Leadják mint vadbodza és kábszert vesznek rajta. Rendesen félek az augusztustól mert nagyon nehéz megőrizni a bodzát.
Válasz avm #3259. hozzászólásáraIgen, ez a baj, + Mg hiány + a rengeteg eső. Pedig kimegy a 25 kg keserűsó is. Alap műtrágyázásban a K.
Lehet, h váltani kellene Magnézium- nitrátra? Baj, h K és Mg antagonisztikus.
Szeditek?
Itt most ment le a vadbodza ára a faluban 120-ra.
Válasz kalcsob #3252. hozzászólásárakicsit jobban utánanéztem, 21,5MM alatt kisebb a Brix, mint a mustfok (Google - mustfok átszámító táblázat)- mindezt szőlőmust esetében. A bodzalé sűrűsége nem tudom, milyen a szőlőmusthoz képest!!!
17,5°C-ra korrigált 10,5mustfok cca 9,5Brix.
a 12-es Brix-hez 13 fölötti mustfokot kellene mérni (17,5°C-ra korrigáltan)
a felvásárló 12 Brix-től vagy 12MM-től (Magyar Mustfok) veszi? Szerintem Brix.
van a kettő között némi különbség.
A mustfokoló MM-et mér, a refraktométer ált Brix-et.
u.annak a mustnak/lének magasabb a Brix-e mint az MM-je (térfogatsúly miatt.
A kereskedők elvben olyan 12 foktól veszik a bodzát.
Az enyém még csak olyan 10-10,5 körül van.
Úgy mértem mint a mustfokot, kigyömöszköltem pár kilót majd leszűrtem és hagyományos fokolóval mérőhengerben ennyit mutatott.
A héten előrejelzett időjárást tekintve mikor érheti el a 12-t?
Válasz Lurkoo #3231. hozzászólásáraBocs, most nézem vissza, h Áfás vagy, az ÁFA körön kívüliek kapnak kompenzációs felárat, 12%, ha jól tudom. Ők nem igényelhetik vissza ill. Számíthatják be a költségeik Áfáját.
6273 hozzászólás
Válasz katalgu38 #3269. hozzászólásáraAz egyik hely a 63-as foutrol nyilik,
A masikat nem tudom elmagyarazni mert nem tudok utca nevet,
A harmadikhoz pedig at kell menni a vasuton sarosd iranyaba
(A masodik es a harmadik ugyan az a "ceg")
Válasz Kicsi1234 #3271. hozzászólásáraNem vennék hanem eladnék!Mennyiért veszik a nemesbodzát?
Válasz wolffy #3268. hozzászólásáraVásárolsz még? csokifagyi123@freemail.hu
Hol vásárolnak még bodzát, és mennyért?
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3201. hozzászólásáraSzia,pontosan hol veszik át a Bodzát Kereszturon? Vad Bodzát is át veszik? Mikor van átvétel?
Üdv Urak!Mindenki meg van elégedve az átvevőjével?
Válasz Gox #3265. hozzászólásáraNálunk évek óta ez megy. Rengeteget kell költeni őrzésre. Ha bekerítem a kerítést lopják el. Leadják mint vadbodza és kábszert vesznek rajta. Rendesen félek az augusztustól mert nagyon nehéz megőrizni a bodzát.
Ezek a gyengébb részek:
Ezek pedig a jobbak:
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/egyre-gyakoribb-a-bodzalopas-680495
Válasz avm #3263. hozzászólásáraSzia egy-két fotót fel tudsz tölteni az ültetvényedet látni kellene.
Válasz Gox #3261. hozzászólására5 napja nincs átvétel már, az utolsó napon 100 Ft volt.
Idén magnézium- nitrátot használtunk lombra, de nem tűnik hatásosabbnak a keserűsónál, valami más lesz a hiba szerintem.
Ma kezdtük a szedést a gyengébb részekkel, hát mit mondjak, gyengék is.
Én 140ft- ért adtam el tegnap. Szabolcs megye.
Válasz avm #3259. hozzászólásáraIgen, ez a baj, + Mg hiány + a rengeteg eső. Pedig kimegy a 25 kg keserűsó is. Alap műtrágyázásban a K.
Lehet, h váltani kellene Magnézium- nitrátra? Baj, h K és Mg antagonisztikus.
Szeditek?
Itt most ment le a vadbodza ára a faluban 120-ra.
Válasz wolffy #3258. hozzászólásáraÜdv!
Válasz Gox #3255. hozzászólásáraSzerencsére idén nem...
Szerintem phoma és káliumhiány közös "eredménye", de majd a nálam okosabbak megmondják
Üdv Bodzások
Dunavecse hány brixtől veszi és menyiért ha tudja valaki,
Válasz ND #3253. hozzászólásáraViszel mintát a felvásárlónak megmérik >> BRIX értéked már meg is van
Megméred a magaddal vitt mustfokolóddal is >> OKOSABB lettél.
Van valakinek még ilyen bodzája?
Válasz ND #3253. hozzászólására13 e Ft egy refraktométer itt: http://www.agrowebshop.hu/termekek/296/refraktometer/oldal0.html
Szerintem ennyit megér, ha termelsz.. És akkor még nekünk sem kell találgatni, hogy melyik település környékére gondoltál..
Válasz kalcsob #3252. hozzászólásárakicsit jobban utánanéztem, 21,5MM alatt kisebb a Brix, mint a mustfok (Google - mustfok átszámító táblázat)- mindezt szőlőmust esetében. A bodzalé sűrűsége nem tudom, milyen a szőlőmusthoz képest!!!
17,5°C-ra korrigált 10,5mustfok cca 9,5Brix.
a 12-es Brix-hez 13 fölötti mustfokot kellene mérni (17,5°C-ra korrigáltan)
Nincs a környéken vkinek egy kézi refraktométer?
Válasz ND #3250. hozzászólásáraÉn mustfokot mértem, az volt valahol 10-10,5 körül.
Brixben mennyivel lehet több?
A felvásárló 12 Brixtől veszi.
Válasz ND #3250. hozzászólásáraBrix-et mérnek .12 től felénk is , de állítólag kevés éri el ....
Válasz kalcsob #3249. hozzászólásáraSzia,
a felvásárló 12 Brix-től vagy 12MM-től (Magyar Mustfok) veszi? Szerintem Brix.
van a kettő között némi különbség.
A mustfokoló MM-et mér, a refraktométer ált Brix-et.
u.annak a mustnak/lének magasabb a Brix-e mint az MM-je (térfogatsúly miatt.
Sziasztok.
A kereskedők elvben olyan 12 foktól veszik a bodzát.
Az enyém még csak olyan 10-10,5 körül van.
Úgy mértem mint a mustfokot, kigyömöszköltem pár kilót majd leszűrtem és hagyományos fokolóval mérőhengerben ennyit mutatott.
A héten előrejelzett időjárást tekintve mikor érheti el a 12-t?
Köszönöm
Szép napot mindenkinek új árakat ha tud valaki írja meg köszönöm,
Kosz,egyenlore marad a porkoles :D
Válasz albert01 #3242. hozzászólásáraÜdv!Én adnék el de mennyiért vásárolsz?
Válasz albert01 #3244. hozzászólásáraOlyat én nem mondtam,hogy valakit esetleg nem fizettél ki!De van mindig olyan,aki elfelejt!!!És vásárol!
nemes Bodzat vásárolok termelőtől
Tel 06706039032
Válasz albert01 #3242. hozzászólásáraVegyél sokat,csak majd fizesd is ki!
nemes Bodzat vásárolok termelőtől
Tel 06706039032
Válasz Koppány Vezér #3236. hozzászólásáraA komp. felár nem más, mint:
ÁFA(egyenleg) pótlék, átalányban elszámolva.
Azért, hogy ne kelljen az ÁFA-val bajlódnia termelőnek.
De, ha akar bajlódhat vele, csak kérnie kell.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3227. hozzászólásáraKarate is viszi.
Válasz Lurkoo #3231. hozzászólásáraEz bruttó ár vagy nettó.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-08-20 08:44:30
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3227. hozzászólásáraDipel viszi csak elég drága.
Válasz janosialex #3234. hozzászólására ÁFA az más!
Növényi eredetű termékre jár nem ÁFA körös őstermelőnek családi gazdálkodónak a kompenzációs felár ami 12%
Állati eredetű termék esetében ez 7%
Válasz janosialex #3234. hozzászólásáraMióta 18 % a gyümölcs ÁFA? Valamiről lemaradtam?
Válasz Lurkoo #3231. hozzászólásáraHa nem ÁFA körös vagy, akkor az ÁFA pótlék, átalánydíjként.
A neve is ez: (ÁFA)kompenzációs felár.
-----
Azért van, mert a mezőgazdaságban használt gépek és anyagok nagy része 27% ÁFA-s.
A megtermelt árú viszont csak 18% ÁFA-s...
A kis haszon szint mellett így mindenképpen ÁFA visszaigénylő lennél, HA!!! ÁFA körös lennél.
Ezért, ha nem vagy az, akkor egy átalány jellegű ÁFA visszatérítést kapsz.
Ez a felár a nettó árra, az ÁFA helyett.
Válasz Lurkoo #3231. hozzászólásáraBocs, most nézem vissza, h Áfás vagy, az ÁFA körön kívüliek kapnak kompenzációs felárat, 12%, ha jól tudom. Ők nem igényelhetik vissza ill. Számíthatják be a költségeik Áfáját.
Válasz Lurkoo #3231. hozzászólásáraAmit a nettó fölött kaptál.
Válasz Rambi #3229. hozzászólásáraÉn 150 nettóért adtam, Nem tudom mi az a felár!?
Válasz Rambi #3228. hozzászólásáraKoszi,en is igy tudtam!
Válasz Lurkoo #3223. hozzászólásáraMenyiért vették át felárral.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3227. hozzászólásáraA fertőzött ágakat le kel törni és elégetni semmi nem öli meg.
Hernyo ellen mit lehet ilyenkor tenni? Tele van nalunk minden,nem csak a bodza :(
Válasz papszi526 #3225. hozzászólásáraSoltvadkert,Kiskőrös
Válasz kacar #3222. hozzászólásáraHol van az a felénk?
Válasz Lurkoo #3223. hozzászólásáramelyik megyébe termelsz.