Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR410.51 FtUSD386.85 FtCHF438.4 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz janosialex #3167. hozzászólásáravan 1,5 hektárod az 60 tonna 100 forintjával,az 6millió,tevagy az ország egyik legnagyobb adócsalója,elég jó hozzászólás?,hasonló a tieidhez
Válasz nagypapi49 #3155. hozzászólásárahagyjad,múlthéten használt laptopakkukkal üzérkedett persze adómentesen,egy írígy ,sóher alak,fogalma sincs a termelésről,nagyapja hagyott rá egy szílvást,az is "vegyszermentes" mert sajnálja rá a pénzt ,de a másikét irigyli
Kedves Alexka! Javaslom,hogy számolgasd a szilvádat, vagy ha a bodzát akarod akkor telepíts és majd megtudod! Nem tudom mit képzelsz magadról,hogy itt tisztességes termelőket le adócsalózz, és legenyózz.Nem attól vagyunk idegesek, hogy olyanokon rugózol amiről fogalmad sincs, hanem attól, hogy ha helyretesznek még neked áll feljebb és a fentiekkel vagdalózol. Nem várok választ, részemről lezártam az ügyet és azt javasolom a fórumos kollégáknak, hogy a jövőben ne szóljunk hozzá hasonló provokáló megjegyzésekhez!
Válasz avm #3146. hozzászólására "de kell még más is tavaszi virág s napsugár is" + egy jó kapcsolat mondjuk a szörp gyártókkal vagy az élelmiszer biznisz egyéb területén bár nagyobb borgazdaságok is előszeretettel vásárolják
Válasz avm #3146. hozzászólásáraMindenütt így van!!!A (kereskedő) felvásárló nem foglalkozik veled,ha nincs legalább 100% haszna!!Gondolj most például a 20 forintos dinnyére!!!
Ja és bodzatermelőként én meg a felvásárlást gondolom nagy bulinak.
100-120-ért vették, kb 10%-ot csal a mérleg, 10% a göngyölegszámítás plussza, tehát átlag 90Ft-ért vette.
150+fáért besszállította ami 190Ft, lejön belőle5-10 Ft rakodás és szállítás, marad 90Ft/kg. Vannak települések ahonnan napi 2-3 kamion indul így útnak.
Napi 5400000 haszon, na ez mekkora biznisz?
Csak kell hozzá egy jó egynyári cég...
Válasz janosialex #3138. hozzászólásáraUgyan ezzel a proli matekkal jöttek a szedőim is, mert én mennyit keresek a 10t-ás terméssel és miért csak 12 Ft-ot fizetek kilónként a szedésért..
És nem értik miért adom el legálisan 140 nettóért amikor a nepper ajánlott 180-at is zsebbe, ami 200-210 nettóval egyenértékű.
Válasz janosialex #3130. hozzászólására fástól gallyastól csak logikusan számolj 5x3 telepítés durván 600 fa egy fa 20-30 kiló csak több mint 10 tonna persze nem egy szedéssel ha 100 ft fölött az ár az már szép jövedelmet ad kevés termény tud ilyet produkálni csak hát nem nézik semmibe a gazdák
Válasz Gox #3135. hozzászólásáraAz attól függ... ezt csak a tulajdonosa tudja.
Hisz függ attól, hogy
- mennyit költött a telepítésre?
- mennyi támogatást kapott hozzá?!
- a kezdeti művelésre mennyit költött?
- milyen költséggel művelte a termő években?
- a 3. és 4. évben mennyit termet és milyen áron adta el?
Akár már plusszos is lehet :-)
----------
Bírom, ahogy ideges lettél a témától?
... miért is zavar annyira?
Netán adót csalsz nagyban?!
Mert más ok nem nagyon van az idegességre.
Aki akarja a főbb számokat pár óra alatt megtalálja az internet korában, ahogy én is.
Ha annyira szereted számolgatni más jövedelmét, ugyan számítsd már ki légyszíves, hogyha az adott
ültetvény, most 5 éves, most érte el ezt a mennyiséget, akkor a gazdája mikor van 0-án?
6268 hozzászólás
Válasz janosialex #3167. hozzászólásáravan 1,5 hektárod az 60 tonna 100 forintjával,az 6millió,tevagy az ország egyik legnagyobb adócsalója,elég jó hozzászólás?,hasonló a tieidhez
Válasz Claaastra #3166. hozzászólásáraÉrdemi hozzászólás?
... az nem megy?!
Hát az kínos.
Válasz janosialex #3163. hozzászólásáraadogasd a használtakkuidat,csóringerkém,
Válasz Lurkoo #3156. hozzászólásáraIdén is megvárom a szeptembert
Válasz martafrks #3137. hozzászólásáraSzia!Kb 1-2 tonna
Válasz Claaastra #3157. hozzászólására
Tudod mi a szép benne, hogy vegyszermentes?
Nem mérgezek embereket mint te!!!
Nem ölök rovarokat mint te.
Nem szennyezem környezetet vegyi anyagokkal, mint te.
Kevesebb a meló is vele.
...és még így is sorba állnak a vevők a minőségi és EGÉSZSÉGES szilváért.
Jó áron leszedik maguknak :-)
Ehhez képest hol is vagy te okoska?!
Sehol vazze! csak durrogsz.
Válasz nagypapi49 #3155. hozzászólásáraHirtelen úgy olvastam Aleska!!!!
Válasz Claaastra #3157. hozzászólásáraLátom... megint elfogyott a gyógyszered.
Válasz nagypapi49 #3155. hozzászólásáradrága nagyika... azért kérdezek, saccolok, hogy tisztán lássak és ne a saját káromon tanuljak.
Ha ezek az infók szerinted titkok akkor nagy baj van a fejedben.
Tudod az okos ember mástól tanul.
Az önző-hülye meg nem segít ebben neki...
Válasz avm #3154. hozzászólásáraKíváncsivá tettél.
Nos, mennyit... netto-tisztán?
minimum:
maximum:
átlag:
Hisz lehet, hogy rosszul saccolok.
Válasz Lurkoo #3156. hozzászólásáraMi még nem, de lehetne. Felétek is érik jól?
Válasz nagypapi49 #3155. hozzászólásárahagyjad,múlthéten használt laptopakkukkal üzérkedett persze adómentesen,egy írígy ,sóher alak,fogalma sincs a termelésről,nagyapja hagyott rá egy szílvást,az is "vegyszermentes" mert sajnálja rá a pénzt ,de a másikét irigyli
szisztok!
Szüretel már valaki?
Kedves Alexka! Javaslom,hogy számolgasd a szilvádat, vagy ha a bodzát akarod akkor telepíts és majd megtudod! Nem tudom mit képzelsz magadról,hogy itt tisztességes termelőket le adócsalózz, és legenyózz.Nem attól vagyunk idegesek, hogy olyanokon rugózol amiről fogalmad sincs, hanem attól, hogy ha helyretesznek még neked áll feljebb és a fentiekkel vagdalózol. Nem várok választ, részemről lezártam az ügyet és azt javasolom a fórumos kollégáknak, hogy a jövőben ne szóljunk hozzá hasonló provokáló megjegyzésekhez!
Válasz janosialex #3150. hozzászólásáraSzerinted mennyit keresett a minimum, maximum és mi lett az átlag?
Te mennyi fizetsz naponta
Válasz albert01 #3148. hozzászólásáraKik?
Válasz medikus #3147. hozzászólására
Válasz avm #3146. hozzászólására "de kell még más is tavaszi virág s napsugár is" + egy jó kapcsolat mondjuk a szörp gyártókkal vagy az élelmiszer biznisz egyéb területén bár nagyobb borgazdaságok is előszeretettel vásárolják
Válasz avm #3144. hozzászólásáraJogos a 12 Ft-os kérdésük... elég genyó vagy ennyivel, lássuk be.
Válasz Gox #3140. hozzászólásáraHáát hazsnáltam a 4.-es matekot:-)
Átvételi ár: 180 Ft/kg
Önköltség: ~80/Ft/kg
Termés 8000 kg/ha
100x8000=800000
Őstermelő ebből nem sokat adózik...
-----
Eddig ez derült ki itt a fórumon.
Van még ilyen fölösleges kérdésed ?
Nemes Bodzat felvásárolnak Érd tel 06706039032
Válasz avm #3146. hozzászólásáraMindenütt így van!!!A (kereskedő) felvásárló nem foglalkozik veled,ha nincs legalább 100% haszna!!Gondolj most például a 20 forintos dinnyére!!!
Ja és bodzatermelőként én meg a felvásárlást gondolom nagy bulinak.
100-120-ért vették, kb 10%-ot csal a mérleg, 10% a göngyölegszámítás plussza, tehát átlag 90Ft-ért vette.
150+fáért besszállította ami 190Ft, lejön belőle5-10 Ft rakodás és szállítás, marad 90Ft/kg. Vannak települések ahonnan napi 2-3 kamion indul így útnak.
Napi 5400000 haszon, na ez mekkora biznisz?
Csak kell hozzá egy jó egynyári cég...
Válasz Gox #3143. hozzászólásáraVannak a közelembe termelők,úgy kb 5-600 hektáron!Tudom.
Válasz janosialex #3138. hozzászólásáraUgyan ezzel a proli matekkal jöttek a szedőim is, mert én mennyit keresek a 10t-ás terméssel és miért csak 12 Ft-ot fizetek kilónként a szedésért..
És nem értik miért adom el legálisan 140 nettóért amikor a nepper ajánlott 180-at is zsebbe, ami 200-210 nettóval egyenértékű.
Válasz medikus #3142. hozzászólásáraVolt akiét sohasem fizették ki. Meg volt 43 Ft is, amiért a fán maradt sok.
Válasz Mihály-963 #3139. hozzászólásáraGondolj bele!!Volt már 220 is!!!!
Válasz Mihály-963 #3139. hozzászólására5x3 astelepitésen 30 Kg/fa gratulálok elárulnád a technológiát
Válasz janosialex #3138. hozzászólásáraNe tereljèl!
Valahogyan kiszámoltad könnyedén a 3/4 millás HASZNOT, akkor, hogy is van?
Válasz janosialex #3130. hozzászólására fástól gallyastól csak logikusan számolj 5x3 telepítés durván 600 fa egy fa 20-30 kiló csak több mint 10 tonna persze nem egy szedéssel ha 100 ft fölött az ár az már szép jövedelmet ad kevés termény tud ilyet produkálni csak hát nem nézik semmibe a gazdák
Válasz Gox #3135. hozzászólásáraAz attól függ... ezt csak a tulajdonosa tudja.
Hisz függ attól, hogy
- mennyit költött a telepítésre?
- mennyi támogatást kapott hozzá?!
- a kezdeti művelésre mennyit költött?
- milyen költséggel művelte a termő években?
- a 3. és 4. évben mennyit termet és milyen áron adta el?
Akár már plusszos is lehet :-)
----------
Bírom, ahogy ideges lettél a témától?
... miért is zavar annyira?
Netán adót csalsz nagyban?!
Mert más ok nem nagyon van az idegességre.
Aki akarja a főbb számokat pár óra alatt megtalálja az internet korában, ahogy én is.
Válasz wolffy #3127. hozzászólásáraSzia milyen mennyiséged lenne?
Válasz Gox #3135. hozzászólásáraOtt a pont!
Válasz janosialex #3130. hozzászólásáraNa, na. Nem kellene lefitymálni a 8 tonnás bodzát!
Ha annyira szereted számolgatni más jövedelmét, ugyan számítsd már ki légyszíves, hogyha az adott
ültetvény, most 5 éves, most érte el ezt a mennyiséget, akkor a gazdája mikor van 0-án?
Válasz janosialex #3130. hozzászólásáraTe NAV-os vagy?Gondolod hogy valaki rábólint hogy mekkora jövedelme van a bodzából?
Válasz KLaszlo #3132. hozzászólására
Válasz anikó74 #3131. hozzászólásáraVan ismerősőm szabadszálláson 1,5 hete nekem 130 at mondott de mivel nem érdekelt a bodzában többet én se tudok .
Sziasztok
Szabadszállás környékén hol lehet leadni a bodzát? És kb milyen árat fizetnek érte? Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Rambi #3128. hozzászólásáraAkkor kb. 8 tonna/hektár >> alsó-közép szint.
...és inkább csak 3/4 millió/hektár az ide beírt árral.
Válasz albert01 #3126. hozzászólásárahelyileg ?
Válasz janosialex #3123. hozzászólására5 HEKI.
Van valakinek infója hogy veszprém megyében mennyit adnak a nemes bodzáért és hol veszik át?
Nemes Bodzat felvásárolnak Érd tel 06706039032
Válasz Rambi #3118. hozzászólásáraSárkeresztúr
Válasz avm #3117. hozzászólásáraViccelsz olyat nem vonnak mert feketén megy.
Válasz Rambi #3121. hozzászólásáraNade hány hektárról van ennyi?
Válasz Rambi #3121. hozzászólásáraEzt nem értem . Tonna/hekire gondoltam.
Válasz kacar #3119. hozzászólásáraIgen van kb 40to
jónapot érdekkörék hogy hol lehet leadni a bodzàt ?
heves megyében?
Válasz janosialex #3115. hozzászólásáraHa van hozzá 10++ tonnás bodzád...