Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #2773. hozzászólásáraHali! Több helyen érdeklődtünk ,150-180-ig beszéltek a felvásárlók. Úgy tünik még bizonytalanok,tapogatóznak az árral.
Válasz Gox #2769. hozzászólásáraa szokásos. Őrizni kell és drukkolni,hogy elkerüljenek.....bár én pont a kis ár lehetőségére válaszoltam, akkor pedig nem jönnek a tolvajok. Remélem a magas vadbodza ár után nem alacsony nemes ár jön......
Válasz csizmás kandúr #2764. hozzászólásáraOk, de mi legyen a tolvajokkal? Lehet, h ennyi pénzért aktivizálódnak. Ma a helyi megyei újságban hirdeti magát egy felvásárló, 130 forinttal.
Válasz Imo #2766. hozzászólásáraNa, ez jó kérdés!
Nálam besokkolt a bodza a melegtől, leállt az érése. Amikor elkezdődött ez az utolsó hőség, akkor pár napig érett, aztán nem. Pedig a talaja nyirkos, a homokfoltok kivételével.
Nálad mi a helyzet?
Válasz tonibá #2763. hozzászólásáraSzia tonibá!
Ez az év nagyon emlékeztet a 2007-re. A 17 hektárosból 4 ha-t nem szedtünk le. Vörös, apró, pehelysúlyú volt.
2007-re visszaemelték az árat a 2003-ra, amit 2014-ben újra megtaláltunk. Közben volt több is, kevesebb is.
Jót nevettünk, mert ismerős mondta, hogy ő a gyapjút adta a 85-ös áron el.
Válasz tonibá #2763. hozzászólásárahát akkor nekem rajta is marad a fán.....apró szemű,kis súlyú ernyők, homokosabb részeken felsül, ami most terem először, arról lehet nem is szedek semmit....kis ár mellett nem fogja megérni szedni....
Szerintem, nem lesz nagy ára a nemesnek. Sárosdon,ami Dunavecsére szedi, 160ft/kg. Úgy gondolom, azért szaladtak el az árak, mert sok vadbodzát leszerződtek külföldre, és bizony keveset tudnak begyűjteni, mert nincs. Vagy éretlen, vagy leégett. Így magas áron próbálják az embereket rávenni a gyűjtésre, nehogy a nemteljesítés miatt fizetni kelljen a szerződött cégnek. Ezek után úgy gondolom, hogy ezt a magas ráfordítást a nemes bodzán fogják behozni. Volt ez már máskor is így. Tehát nem sok reményem van.
Üdv.:tonibá
Érdekelne, hogy milyen gépről is beszélgettetek Tónibával.Nagyon szép a talaj a képek alapján és közeljövőben én is szeretnék venni valami tő köz művelő gépet, és a tapasztalataid alapján esetleg tudnál nekem segíteni mi lenne a legjobb megoldás ár-érték arányban és használtan hol szerezhetnék be ilyen gépet?
Köszönettel:
Misi
Válasz avm #2760. hozzászólásáraAkkor azért van vad bodza a bokrokon, mert nem gyűjtik? Mellesleg nagyon gyenge a vadon is a termés. A gyűjtők csemegekukoricát gyűjtenek, úgy láttam.
A tartós kánikula,zéró páratartalommal betyárosul megviseli a bodzát.
Hiába locsolom,hogy vízben legyen a "lába",a légköri aszállyal nem tudok mit kezdeni.
Ma készültek a fotók.
Válasz Koppány Vezér #2750. hozzászólására te is kérheted 60 000 FT elvileg ha nagyon akarnak fizetettni.. vagy jövőre bejelentekezel a Fruitvebnél, és akkor felkerülsz a listára ha Frutveb tag vagy ha nem akkor meg be tudsz lépni....
Futottam egy kört,és azt a felvilágosítást kaptam,hogy Én mint magánszemély nem is indítványozhatok ilyen eseti engedélyezési kérelmet,csak termelői kör,vagy forgalmazó.
Gondolom Ti a Botész égiszén belül kértétek tavaly engedélyt a Bellisre?
Érdeklődnék, hogy a "vadon" nőtt bodzát tudnám-e értékesíteni, ugyanis, rengeteg bodzafát hagytam meg a terület szélén, gyors számolás alapján, 400-500 kilót lehetne ezekről a fákról leszedni, és amennyiben lenne rá igény, hol tudnám legközelebb értékesíteni, Zala megyében? És milyen árfolyama van az említett "vadon" nőtt bodzának?
Válasz Koppány Vezér #2745. hozzászólásáraBellis de engedélyt kell rá kérni... viszont 2 hétig fogta tavaly esőben is ráadásul nem volt gond a szermaradékkal.... https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/noveny_talajvedelmi_ig/kozerdeku_adatok/eseti_eng/eseti_felhasznalas_engedelyek_2015 inenn le lehet tölteni...
Válasz tonibá #2736. hozzászólásáraSzia tonibá!
A törzstisztító vasat 2015.01.25-én tettem fel, sajnos a sorszámot nem írja ki, ha a nevemre kattintva nézem meg. Ha megnézed az utóbbi képet, akkor látod, hogy hogyan húzza el a földet a tő körül. A karót is kikerüli, csak mivel a pótlás 2 karó között van, azért kell egy kicsit kapálni.
Hogyan érik a bodzátok?
Nálam nagyon változóan. Múltkor a kánikulában beindult nagyon, most meg szinte megállt az érés. A legfiatalabbon viszont sok a fekete tányér, pedig nem ezt vártam.
Ma ilyen:
Tisztelt Gazdálkodók
Fojtatjuk az évek alatt jól bevált szolgáltatásunkat felvásárlással kapcsolatban,és várjuk új termelők jelentkezését a gördülékeny adategyeztetésre.
Tisztelettel Orbán József
06 30/99-51-301
Nincs hozzá lehúzó, egyáltalán nem is tudom mi az, mintahogy azt sem, hogy milyen a micro chipes. Jó lett volna a vétel előtt erről beszélni, főleg, ha könnyebb vele a munka. No de így is jó. Lehet, hogy nem lett volna jó lehúzó hozzá, ugyanis a csepegtetős öntözéshez karókat vertünk le minden 3-ik fa mellé, így a kapálás is emiatt egy kicsit macerás.
Más, ma megjelent az első bodzaszedő nem napbarnított páros. Pedig még nagyon messze van az érés. Tegnap kezdték felvásárolni a vadbodzát. Felénk a vadbodza is még nagyon zöld. Nem baj, majd "feljavítják" vele a nemeset.
További szép napot:tonibá
Örülök, h elégedett vagy vele. Ez már micro chipes?
Tő körüli földlehúzót is szereltettél rá?
Mi idén már azzal dolgozunk, így nem kell a tövet kikapálni. Igaz, h felhegesztettük a mélységét majdnem duplájára.
Most már csak a pótlást kapáljuk, ez nagyon sokat jelent.
Használd egészséggel, ameddig csak akarod!
A kép kb. 1 hónapja készült, a '99-es telepítésben.
Igen, megvan a gép. Nagyon szépen dolgozik. Természetesen most tanulom, hogy hogyan kell vele dolgozni. Teljesen más, mint a BAIANO-val, de azt is meg kell tartanom, mert ez , amit most vettünk szélesebb, és nem fér el az utolsó sor, és a kerítés között. Ez csak szépség hiba. Egyébként nagyon meg vagyok elégedve vele. Még egyszer köszi a segítséget.
Nálatok homokos a talaj talán, és azért érik? A mi területünk nagyon kötött, itt még csak a kocsányok kezdenek pirosodni. Aggódunk is, hogy vajon beérik-e 09.15-ig.
6275 hozzászólás
Válasz kacar #2774. hozzászólásáraÉrtelek!De az itt jelentkező(felvásárlók)áraira lennék kíváncsi!Mire a tel:számot leírják,árat is írhatnának!
Válasz medikus #2773. hozzászólásáraHali! Több helyen érdeklődtünk ,150-180-ig beszéltek a felvásárlók. Úgy tünik még bizonytalanok,tapogatóznak az árral.
Válasz albert01 #2772. hozzászólásáraÁrat kérünk!!!Ez az oldal címe!!
nemes bodza felvásárlás
067060390032 Albert
Válasz Gox #2769. hozzászólásáraa szokásos. Őrizni kell és drukkolni,hogy elkerüljenek.....bár én pont a kis ár lehetőségére válaszoltam, akkor pedig nem jönnek a tolvajok. Remélem a magas vadbodza ár után nem alacsony nemes ár jön......
árakról tud valaki valamit mondani. kb 100 mázsa
Válasz csizmás kandúr #2764. hozzászólásáraOk, de mi legyen a tolvajokkal? Lehet, h ennyi pénzért aktivizálódnak. Ma a helyi megyei újságban hirdeti magát egy felvásárló, 130 forinttal.
Válasz Imo #2766. hozzászólásáraNa, ez jó kérdés!
Nálam besokkolt a bodza a melegtől, leállt az érése. Amikor elkezdődött ez az utolsó hőség, akkor pár napig érett, aztán nem. Pedig a talaja nyirkos, a homokfoltok kivételével.
Nálad mi a helyzet?
Ilyenek felénk a vadbodzák, ma reggel:
Válasz tonibá #2763. hozzászólásáraSzia tonibá!
Ez az év nagyon emlékeztet a 2007-re. A 17 hektárosból 4 ha-t nem szedtünk le. Vörös, apró, pehelysúlyú volt.
2007-re visszaemelték az árat a 2003-ra, amit 2014-ben újra megtaláltunk. Közben volt több is, kevesebb is.
Jót nevettünk, mert ismerős mondta, hogy ő a gyapjút adta a 85-ös áron el.
Ki mikor kezdi a szedést?
Válasz sajtimisi #2762. hozzászólásáraSzia sajtimisi!
Calderoni kitérős oldalazó soralja művelőről beszélgettünk. Régebben alaposan kitárgyaltuk.
Visszaolvasva rátalálsz.
Most frontra tehetőt veszünk, ha jól tudom tonibáé is olyan.
Válasz tonibá #2763. hozzászólásárahát akkor nekem rajta is marad a fán.....apró szemű,kis súlyú ernyők, homokosabb részeken felsül, ami most terem először, arról lehet nem is szedek semmit....kis ár mellett nem fogja megérni szedni....
Válasz Gox #2761. hozzászólásáraSzia Gox!
Szerintem, nem lesz nagy ára a nemesnek. Sárosdon,ami Dunavecsére szedi, 160ft/kg. Úgy gondolom, azért szaladtak el az árak, mert sok vadbodzát leszerződtek külföldre, és bizony keveset tudnak begyűjteni, mert nincs. Vagy éretlen, vagy leégett. Így magas áron próbálják az embereket rávenni a gyűjtésre, nehogy a nemteljesítés miatt fizetni kelljen a szerződött cégnek. Ezek után úgy gondolom, hogy ezt a magas ráfordítást a nemes bodzán fogják behozni. Volt ez már máskor is így. Tehát nem sok reményem van.
Üdv.:tonibá
Válasz Gox #2734. hozzászólására
Szia Gox!
Érdekelne, hogy milyen gépről is beszélgettetek Tónibával.Nagyon szép a talaj a képek alapján és közeljövőben én is szeretnék venni valami tő köz művelő gépet, és a tapasztalataid alapján esetleg tudnál nekem segíteni mi lenne a legjobb megoldás ár-érték arányban és használtan hol szerezhetnék be ilyen gépet?
Köszönettel:
Misi
Válasz avm #2760. hozzászólásáraAkkor azért van vad bodza a bokrokon, mert nem gyűjtik? Mellesleg nagyon gyenge a vadon is a termés. A gyűjtők csemegekukoricát gyűjtenek, úgy láttam.
Milyen árat vártok?
Sárbogárd 150 Ft, Enying 170 Ft, de ez a kockázatos műfaj,
szerintem.
Az átvevők egy része meg bezárt.
Árakról valami info?
Válasz Orbán József #2757. hozzászólásáraAnnyira titkos dolog ez?Írd le,veszed,hol veszed,mennyiért veszed,mikortól veszed!!!
Válasz avm #2755. hozzászólásáraA telefonszámom azért adtam meg, hogyha valakit komolyan érdekel az tegye meg hogy felhív.
Válasz avm #2755. hozzászólásáraÁrat írnának legalább!!De csak mindig arról szól,kit hogy lehet átbaxni!
Válasz Orbán József #2754. hozzászólásáraEz így csak önreklámozás valami infót is írhatnál!
Van eladó bodzád ?
Nekünk meg kellene ?
Hozzuk össze.
06 30/99-51-301
Sziasztok!
A tartós kánikula,zéró páratartalommal betyárosul megviseli a bodzát.
Hiába locsolom,hogy vízben legyen a "lába",a légköri aszállyal nem tudok mit kezdeni.
Ma készültek a fotók.
A nagy hajrá előtt, értékesítési szándékával,vagy ehhez kapcsolódó kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk.
Válasz Koppány Vezér #2750. hozzászólására te is kérheted 60 000 FT elvileg ha nagyon akarnak fizetettni.. vagy jövőre bejelentekezel a Fruitvebnél, és akkor felkerülsz a listára ha Frutveb tag vagy ha nem akkor meg be tudsz lépni....
Válasz Csyzy #2746. hozzászólásáraSzia Csyzy!
Futottam egy kört,és azt a felvilágosítást kaptam,hogy Én mint magánszemély nem is indítványozhatok ilyen eseti engedélyezési kérelmet,csak termelői kör,vagy forgalmazó.
Gondolom Ti a Botész égiszén belül kértétek tavaly engedélyt a Bellisre?
Kedves fórumozótársak!
Érdeklődnék, hogy a "vadon" nőtt bodzát tudnám-e értékesíteni, ugyanis, rengeteg bodzafát hagytam meg a terület szélén, gyors számolás alapján, 400-500 kilót lehetne ezekről a fákról leszedni, és amennyiben lenne rá igény, hol tudnám legközelebb értékesíteni, Zala megyében? És milyen árfolyama van az említett "vadon" nőtt bodzának?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz Csyzy #2746. hozzászólásáraKöszönöm szépen Csyzy!
Sallay Családi gazdaság Kft .Várja termelök jelentkezését az ország egész területéről. Érd: email: info@sallay.hu Tel: Tomka Pál +36302961252
Válasz Koppány Vezér #2745. hozzászólásáraBellis de engedélyt kell rá kérni... viszont 2 hétig fogta tavaly esőben is ráadásul nem volt gond a szermaradékkal.... https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/noveny_talajvedelmi_ig/kozerdeku_adatok/eseti_eng/eseti_felhasznalas_engedelyek_2015 inenn le lehet tölteni...
Válasz Csyzy #2743. hozzászólásáraSzia Csyzy!
Írd meg légy szíves mi használható bodzában szürke rothadás ellen.
Köszönöm!
Válasz Csyzy #2743. hozzászólásáraSzia ! Hol van az a nálad?
Moderátor által módosítva: 2018-07-16 14:46:54
akit érdekelnek ezek a Dán fajták megnézheti őket nálam csütörtökön...
Válasz tonibá #2736. hozzászólásáraSzia tonibá!
A törzstisztító vasat 2015.01.25-én tettem fel, sajnos a sorszámot nem írja ki, ha a nevemre kattintva nézem meg. Ha megnézed az utóbbi képet, akkor látod, hogy hogyan húzza el a földet a tő körül. A karót is kikerüli, csak mivel a pótlás 2 karó között van, azért kell egy kicsit kapálni.
Hogyan érik a bodzátok?
Nálam nagyon változóan. Múltkor a kánikulában beindult nagyon, most meg szinte megállt az érés. A legfiatalabbon viszont sok a fekete tányér, pedig nem ezt vártam.
Ma ilyen:
Bodza felvásárlás !!!!!!!
Tel info 06706039032
mik lesznek a bodza árak idén?
Tisztelt Gazdálkodók
Fojtatjuk az évek alatt jól bevált szolgáltatásunkat felvásárlással kapcsolatban,és várjuk új termelők jelentkezését a gördülékeny adategyeztetésre.
Tisztelettel Orbán József
06 30/99-51-301
Megbizhatò felvásárló kecel v kiskörös vagy esetleg dunavecse?Ki tudja valami elérhetöség?
Válasz Gox #2734. hozzászólásáraHello Gox!
Nincs hozzá lehúzó, egyáltalán nem is tudom mi az, mintahogy azt sem, hogy milyen a micro chipes. Jó lett volna a vétel előtt erről beszélni, főleg, ha könnyebb vele a munka. No de így is jó. Lehet, hogy nem lett volna jó lehúzó hozzá, ugyanis a csepegtetős öntözéshez karókat vertünk le minden 3-ik fa mellé, így a kapálás is emiatt egy kicsit macerás.
Más, ma megjelent az első bodzaszedő nem napbarnított páros. Pedig még nagyon messze van az érés. Tegnap kezdték felvásárolni a vadbodzát. Felénk a vadbodza is még nagyon zöld. Nem baj, majd "feljavítják" vele a nemeset.
További szép napot:tonibá
Válasz Gox #2734. hozzászólásáraNem jól írtam, ez a 2003-as telepítésű volt.
Válasz tonibá #2733. hozzászólásáraSzia tonibá!
Örülök, h elégedett vagy vele. Ez már micro chipes?
Tő körüli földlehúzót is szereltettél rá?
Mi idén már azzal dolgozunk, így nem kell a tövet kikapálni. Igaz, h felhegesztettük a mélységét majdnem duplájára.
Most már csak a pótlást kapáljuk, ez nagyon sokat jelent.
Használd egészséggel, ameddig csak akarod!
A kép kb. 1 hónapja készült, a '99-es telepítésben.
Válasz Gox #2729. hozzászólásáraSzia Gox!
Igen, megvan a gép. Nagyon szépen dolgozik. Természetesen most tanulom, hogy hogyan kell vele dolgozni. Teljesen más, mint a BAIANO-val, de azt is meg kell tartanom, mert ez , amit most vettünk szélesebb, és nem fér el az utolsó sor, és a kerítés között. Ez csak szépség hiba. Egyébként nagyon meg vagyok elégedve vele. Még egyszer köszi a segítséget.
Szép napot: tonibá
El írtam 06704297937
Vagy pedig 06804297937..
Bodza átvétel nagy tételben is..Szabadszállason..árat telefonban tudok mondani 06704159522
Válasz tonibá #2726. hozzászólásáraSzia tonibá!
Homokos vályog a talajunk.Van amikor hátrány ha korán beérik.
Meg van a géped?
Válasz kis Zombi #2727. hozzászólásárahttp://www.damisol.hu/bodza_fekete.html
Válasz Koppány Vezér #2719. hozzászólásáraA Bórtol együtt érik ? Ezt ki mondta neked ? Ilyenről még nem halottam.
A Bór tartalmú lombtrágyákat virágzáskor kötés javításra, rügydiferenciálódásra, és őszi lombfeltöltésre szoktuk használni.
Válasz Gox #2725. hozzászólásáraGox!
Nálatok homokos a talaj talán, és azért érik? A mi területünk nagyon kötött, itt még csak a kocsányok kezdenek pirosodni. Aggódunk is, hogy vajon beérik-e 09.15-ig.
Helló tonibá